Kendimle ilgili değil ama hani gep gidenden konuşulur, peki her gidenin ardıda onu yollayan birileri var mıdıdır?

Kendimle ilgili değil ama hani gep gidenden konuşulur, peki her gidenin ardıda onu yollayan birileri var mıdıdır?

Bu soru, insanın içindeki o ince sızıyı ve hayal kırıklığını çok güzel özetliyor. Bazen gitmek bir tercih değil, kalacak yer bırakılmadığı için verilen zorunlu bir karardır.
Böyle birine ne demeli dersen, durumun ağırlığına göre birkaç farklı bakış açısı sunabilirim:
1. Duygusal Açıdan: "Gönüllü Sürgün"ün Mimarı
Gideni gitmeye mecbur bırakan kişi, aslında vazgeçen değil, vazgeçilmek için her şeyi yapandır. Bu kişiye genelde şu isimler yakıştırılır:
* Zoraki Ev Sahibi: Kapıyı açık tutar ama içerideki iklimi o kadar soğutur ki, misafir donmamak için gitmek zorunda kalır.
* Pasif Fail: "Ben gitmedim, o gitti" diyerek vicdanını rahatlatmaya çalışsa da, aslında vedayı o kurgulamıştır.
2. Edebi Bir Bakış: "Kalanın Gidişi"
Edebiyatımızda ve felsefede bu durum çok işlenir. Bu kişiye "en büyük giden" diyebiliriz. Çünkü fiziksel olarak kalsa da, ruhunu ve emeğini çekerek karşı tarafı boşluğa itmiştir.
> "Gidene 'dur' demek yetmez; gitme nedenlerini ortadan kaldırmıyorsan, aslında onu sen itiyorsun demektir."
>
3. Gerçekçi Bir Yaklaşım: "Sorumluluk Almayan"
Bazı insanlar ayrılık sorumluluğunu, o "kötü kişi" olma yükünü taşımak istemezler. Bu yüzden:
* İlgiyi keser.
* Saygıyı azaltır.
* Alan bırakmaz.
* Sonuç: Karşı tarafın eline bileti tutuşturur ama uçağı kendisinin uçurduğunu inkar eder. Buna halk arasında "ince hesapçı" ya da "vurdumduymaz" denir.
Özetle;
Gideni gitmeye mecbur bırakana; vazgeçtiğini söyleyemeyecek kadar korkak, ama gitmeni isteyecek kadar zalim diyebiliriz. Kendi hikayesinde "terk edilen" rolünü oynamak için, senin hikayeni yarım bırakan biridir o..
Maşallah yahu😅🥳
''bakakalirim giden geminin ardindan... atamam kendimi denize.. Dünya güzel.''...
Bu dizeler geldi aklıma soruyu okuyunca nedense.. giden kalan duran vazgeçen vazgeçilen... o kadar onemsiz ki.. birseyler bitmis. yangindan kurtarılacak bir şey kalmamış.. gideni kalanı haklisi haksizi biçimlerin sıfatların olanların bitenlerin artık hiç bir manası yok ki. giden bazen kalır.. kalan da bazen gider.. kimin nerde ne durumda olduğunu içine girmeden bilmek zor.. o yüzden bir iliskide sevdada aşkta tablo gibi doküman tutmak. zar kar ya da başka birşeyler aramak boşuna.. bazı hikayeler mutlu sonlu bazıları mutsuz sonlu bazılarıyla yarım kalır.. kırılan kırılır dökülen dökülür.. ve en sonunda her şey olacağına varır... çokta üstüne düşünmemek olanı kabullenmek gerekir:)))
Bazen böyle düşünsekdr bunu uygulayamıyır olabiliyoruz. İşte işin içindr alık ve kalp arasınd abirlik ol ayınca böyle med cezirsel bir hayat yıpratıyor insanı
Giden gitmek istedikten sonra tutamazsın ki. Gitmek isteyene kafasına koyana dur de bakalım duruyor mu? O yüzden bırakanın hiç bir suçu yok bence. Elinden bir şey gelmez. Babam ve Oğlum filminin o sahnesi çok güzel anlatıyor mesela her şeyi. Giden isterse ne yapsan da durduramazsın.
Orası öyle ama bazen gerçekten gitmeye zorlanabiliyor da insan
Evet zor olabilir ama gidilecekse gitmeli. Durduğu yer kendine iyi gelmiyor belki de.
Gerçek seven gitmez, sevgisinin arkasında 🗻 gibi durur. Anlaşmazlık sorun her ilişkide vardır. Önemli olan bunları onarmak, olgunlukla yaklaşmak ve kendi içinde çözüme kavuşturmaktır. İnsanlar konuşan konuşa anlaşır. Saçma sapan bahaneler ardına girmek gitmek isteyen varsa şayet sevgiye bakışı budur. Yani sevgisine saygısı olan arkasında çınar gibi, durur gitmez kesinlikle. ✨
İşte gitmeyen insnalar artık yoklar, tamir etmek fikri artık yok, insan duygu tüketiminde herkes
Emeğine saygısı olan tamir eder. Duygu tüketiminde olan insansa olmasın zaten. Bir kadın veya erkek elinden geleni yaptıysa onarmak adına onun içi rahat olsun, karşıdaki kişi anlamıyorsa onun düşüncesi. Bu seni değersiz yapmaz.
Her insanın bir noktası var ; tüm çabasına sağır 👂🚫 olan kör olan biri varsa o uzaklaşsın zaten. Çünkü önemli olan karşılıklı çaba anlayış ve emeğine saygısı olan seni de dinler anlardı öyle düşün.
Gideni konuşmak kolay, gitmeye mecbur bırakanı görmek zor olandır 💔
Her gidenin arkasında biri olmayabilir ama çoğu ayrılığın görünmeyen bir “itici gücü” olur. İhmaller, saygısızlık, sevgisizlik, baskı, ego… Bunlar insanı önce içten içe tüketir sonra kapıya yöneltir 🚪
Gitmeye mecbur bırakan için bence en çok şunu demeli: “Sorumluluğunu gör ve kendinle yüzleş.” Çünkü sadece giden değil kalanın da payı vardır. Kabul etmek zor ama iyileşme buradan başlar 🌿✨
Cevap
29Cevap
Kendi kaybeder derim. benlik sıkıntı olmaz.
Tercih etmemesi gerekirken değiştirme gücüne sonsuz inanan birinin , değişmeyecek biriyle boşa zaman kaybetmesidir.
Başladığı noktaya dönmek zorunda kalır , istemesede.
Fakat bu çoğu kez bakış açısının değişmemesinden dolayı sürekli olarak devam etmektedir.
Tercih kararlarını kendine has yapmayanlar arkada bıraktıklarını her zaman suçlu görenlerdir.
Bir kişi tamamen değiştirilmez zaten.
Tamamen zaten olmaz.
Bahsetmek istediğim o değil.
Ailesinde görmemiş şeylerden bahsediyorum.
Vicdanın ne olduğunu hiç görmemiş , merhameti tatmamış bir haber birinin içine bunları alıp koyamayız.
Hele ki bu kişi belli bir yaşa gelmiş ise.
Bu gibi şeylerden bahsediyorum.
Ki bunlar insanı insan yapan yegane şeyler.
Bu arada efsane yağmur başladı İzmir de.
Bence her giden gerçekten gitmek istediği için gitmez, bazen kalmak ister ama hissettikleriyle yalnız bırakılır. İlgi görmeyen, anlaşılmayan, değeri hissettirilmeyen insan bir noktadan sonra gitmeye mecbur kalır.
O yüzden bazen giden suçlu değildir, asıl mesele onu kalmak istemesine rağmen gitmek zorunda bırakan duygulardır. Çünkü insan en çok, kalmak isteyip kalamadığı yerde kırılır.
Bencede bazen dediğin gibi olabiliyor. Bazen bir ifade bir kal denmesini bekliyor olabilir
Bazen giden kadar, gitmeye mecbur bırakan da pay sahibidir. İnsan bir noktada kalmak ister ama değeri azaldığını hissederse uzaklaşır. Mecburiyet çoğu zaman tek bir olaydan değil, birikenlerden doğar. Kimi susarak gider, kimi kırılarak. Bazı vedalar isteyerek değil, tükenerek olur.
Çok güzel nir cümle gerçekten, bazı vedalar tükenerek olur
Sonra neden gittin oluyor bütün gemileri yakıp bütün köprüleri yıkıp duvarı örüyorlar Ondan sonra gidene suç buluyorlar sevseydi kalırdı vazgeçmezdi giden kalmak için çabalarken sen ona değer verdin mi sen Emek gösterdin mi tek taraflı değil ilişkiden her şey ikili giden de suçlu kalan da suçlu:))
Çok haklısın, bazen vedala rtükendiği için oluyor istenmediğinden değil
İte uçurum kenarına getiriyorlar sonra vay efendim gitti diye ortalığı yaygaraya ver hiç bir cicek ait olduğu toprakta kurumaz.
Evet vardır... Giden her zaman kendiliğinden gitmez bazen mecbur kalır.. ne kadar dirensede gitmemek için başka çaresi yoktur. Gideni gitmeye mecbur bırakana ne denir bilmiyorum ama zaman en iyi cevabı verecektir...
Zaman zaten gösteriyor ama geröekten bazen gidenler kendileri için gitmiyor
Gitmeye gücü olmayan karşısındaki gitsin diye her şeyi yapar. Sonra hazırdır bahanesi ben gitmedim o beni bıraktı...
Çok dopru söyledin. Açıkyüreklilikle bitsin diyemeyenler karşı tarafı suçlamak için yapar bunu
İnsan sevdiği yerden kolay kolay gitmez Demek ki kalacak gücü bırakmamışlar
Kalanda da suç var buna göre, haklısın
Gideni gitmek zorunda bırakıp "sen gittin" diye ağlamak da biraz şov bence
İşte o durumd aiş benden çıktı senin suçun demek için yapılabiliyor
Aşko giden genelde kurtulan taraf oluyor zaten toksik ilişkilerde hsjxjjskkxkssks
Toksik evet ama bazrnde suçu karşıya yükleme işi
Eline emeğine sağlık. Demek ki en hayırlısı buydu
En hayırlısı o diyemeyiz bence bazen suçu bir tarafa yüklemek kaçışyır
Hayatın vilveleri diyeyim o vakit
Tabii var… bazen kader, bazen gurur, bazen de WhatsApp’ta son görülmeyi kapatan taraf 😄
Son görülme olayı çok ince bir detaydı🥳
Yollamak isteyen yıldırıp yollar ve vicdani yükü gidene atar.
Aynen
Bence şöyle söyleyeyim…
Gideni suçlamak kolaydır ama asıl mesele, birini gitmeye mecbur bırakan kalptir. İnsan bazen sözle değil, hissettirdiği değersizlikle uğurlar sevdiğini. Gitmek çoğu zaman bir tercih değil, tükenen bir sabrın son adımıdır. O yüzden gidene değil; kalmayı imkânsız hâle getirene bakmalı. Çünkü sevgi varsa, insan kalmak için sebep bulur; yoksa, gitmek kaçınılmaz oluri.
Tabi ki her şey karşılıklı birşeylere karşı etki tepki.. Bitmiş zaten daha bir şey söylemeye gerek yok.. Unutalım gitsin
Kimse durup dururken gitmez , mecbur bırakılmıştır Allah bildiği gibi yapsın denir
Durup dururken gidende yok değil ama sebeğ olan daha çok
Giden değil de gönderende de kabahat aranmalı sonuçta hiçbir şey tek taraflı değil
Bir şey denmeden sanki hiç gelmemiş gibi gidilmeli..
zaten, asıl amaç, sebepleri ortadan kaldırmak
Ya mecbur bırakanın nir hatası yoksa, ya giden kendi çıkar ve menfaati olmadığı için gittiyse
Çokta kasmaya dramatize etmeye gerek yok giden kalan vs devam edeceksin hayatına
Maalesef bazen mecbur kalıyorsun, gitmek daha zor oluyot
Bir şey dememiz şart mı
Yoo şart değil gelen düşünceyi merak ettim
Kendi isteğiyle gidende vardır gitmek zorunda bırakılanda vardır gideni gitmeye mecbur bırakanada yüzünü şeytan görsün diyebilinir.
Kesinlikle katılıyorum.
Her gidenin ardından yolculayan birileri vardır.
Seni istemeyene ne yapacaksın onlara istediğini ver bence
Bazen gitmek daha mutlu eder sıkıntıdan uzaklaşmak gerekir.
Aferin diyebiliriz.
Son kozum olsun zorda sükunet
Her döngüyü düzen sandım
Gitmeye zorlayan biri olabilir belki.
Vardır kimse kolay kolay gitmez
Ben onlara direkt karakter yoksunu diyorum
Bahanesi varsa gider
Canları sağolsun
Niye canları sağolsunki, canları çıksın
Gelirken çikolata al
Hahaa bu iyiydi
Allah belasını versin Amin demeli