Yurtdışına taşınmak mantıklı mı?

Ülkenin şartları malum. şu an ekonomik sıkıntı yaşamıyoruz. Eşim ve benim gelirim iyi. Ancak adalet, özgürlük gibi konularda birçok yurttaş gibi biz de sıkıntı yaşıyoruz. 5 aylık hamileyim. Büyük konuşmak istemiyorum ama tek çocuk düşünüyoruz. Bu çocuğa her imkanı vermek istiyorum. Türkiye'de belki bu imkanları verebilirim ama bu çocuğun güvenliğini verebilir miyim bilmiyorum. Yolda yürürken hiç tanımadığı biri tarafından öldürülebilir, Avrupa da yaşıtlarının özgürlüğüne sahip olmayabilir. Ben de eşimde yıllardır ülkemiz için mücadele ettik. İkimizde yoksul ailelerden gelmiyoruz istesek dertlinin derdiyle dertlenmeden yaşayabilirdik. Buna rağmen elimizi taşın altına koyduk. Her defasında da terörist ilan edildik. Bizim isteklerimiz netti. Kadın cinayetleri olmasın, çocuklarla sağlıkla büyüsün, eşit bir şekilde eğitim görsün, ülkemizde ne 28 şubatçılar ne şeriatçılar hüküm sürsün herkes özgür bir şekilde yaşasın. Bizim tek derdimiz buydu. Başaramadık. Ben oğlumun benim yaşadığım şeyleri yaşamasını istemiyorum. Ama biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda yeşerdim/kök saldık. Oğlumun başka bir yerde büyümesini de istemiyorum. İşimiz dolayısıyla Fransa veya İspanya'da hayat kurabiliriz

Yurtdışına taşınmak mantıklı mı?