Sadece Müslümanlar mı cennete girer? Hiristianlar iyi bir insan olsa bile, sonsuza kadar cehenneme mi gitmek zorunda?

Ben 16 yıl Müslüman oldum, çünkü ailem müslüman. Ama baba tarafım hep en güzel dinin Müslüman'lık olduğu söyler ve Hiristian kişilerin cehenneme gideceğini söyler. Ben uzun bir süre önce Hiristian oldum ama sonra kendi isteğimle, içimden gelen yoğun istekle İsa'ya inanmaya başladım ve bu bir heves de değil. Ama çoğu kişi benim her ne kadar iyi bir insan olsam bile, eninde sonunda cehenneme gideceğimi söylüyor. Resmi olarak vaftiz olmak için, 18'mi bekliyorum ama daha baba tarafımın haberi yok, çünkü babam beni öldüre bilir (gerçekten öldüre bilir). Her neyse, annem kararıma saygı duyuyor ve önemli olanın inandığım din değil, kalpteki niyyet olduğunu söylüyor.

Ve lütfen kimse beni yargılamasın, bu benim kendi kararım. (Bazıları çok kötü bir şey yapmışım gibi davranıyor, o yüzden de yargılamanızı istemiyorum.)

Sadece sorumu cevaplarsanız, çok çok sevinirim.

Şimdiden çok çok teşekkürler. 🫰🏻😘🤗
Sadece Müslümanlar mı cennete girer? Hiristianlar iyi bir insan olsa bile, sonsuza kadar cehenneme mi gitmek zorunda?