Uzak sayılan ama ailecek çok yakın akrabaya aşık oldum, adım atmak mı yoksa hiç riske girmemek mi?

Uzak bir akrabam olan birine karşı duygular geliştirdim. Yakın bir akrabalık değil ama ailelerimiz çok yakın, sürekli görüşen ve birbirine güvenen insanlar. Bu da durumu benim için daha hassas hale getiriyor.

Kendisi üniversiteyi bitirmek üzere, ben ise okulumu henüz tamamlayamadım. Maddi olarak da güçlü hissetmiyorum. Bu durum ister istemez özgüvenimi etkiliyor ve kendimi geride kalmış gibi hissetmeme neden oluyor.

Bir düğün sürecinde aynı ortamda zaman geçirdik, sohbet ettik. Aramızda büyük bir flört ya da net bir yakınlaşma olmadı ama soğukluk da yoktu. Küçük, doğal diyaloglar ve ortak anlar yaşandı. Sosyal medyada da kısa ve nazik bir iletişimimiz oldu.

Ben ona karşı ciddi duygular besliyorum fakat karşı tarafta net bir ilgi var mı emin değilim. Ne açık bir yakınlık gösterdi ne de mesafe koydu diyebilirim.

En büyük korkum reddedilmekten çok, yanlış bir adım atıp aileler arasındaki dengeyi bozmak. Bu yüzden adım atmakla geri durmak arasında kalıyorum. Bir yandan doğal bir iletişim kurmak istiyorum, bir yandan da “hiçbir şey yokken yazmak yanlış anlaşılır mı” diye düşünüyorum.

Bu durumda sizce en sağlıklı yol nedir?
Yavaş ve doğal bir iletişim mi başlatılmalı,
yoksa hiç risk almamak mı daha doğru? Bir kaç farklı olay daha yaşadık yardımcı olacak birileri varsa çok mutlu olurum.

Uzak sayılan ama ailecek çok yakın akrabaya aşık oldum, adım atmak mı yoksa hiç riske girmemek mi?