27 yıldır evliyim. Eşimle sürekli kavga ediyoruz. Artık bunaldım ve aşırı kıskanç biri. Ne yapmalıyım?
3 ay
Merhaba geçmiş olsun uzun süreli ilişkilerde iniş çıkış tartışmalar normal olarak kabul edilmektedir fakat sevginin heyecanın azaldığını düşünüyorum konuşmak anlatmak dertleşmek istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım buyrun gelin konuşalım
Bu durumda kendinizi yalnız hissetmeniz anlaşılabilir. İlk adım, eşinizle açık ve dürüst bir iletişim kurmak olabilir. Eğer bu mümkün değilse, profesyonel yardım almak, örneğin bir terapist veya ilişki danışmanıyla konuşmak, size yeni bakış açıları kazandırabilir. Kendi duygusal sağlığınızı ihmal etmemek de çok önemli. Kendinize zaman ayırarak, ne istediğinizi ve nasıl bir değişiklik yapmanız gerektiğini düşünün.
once çift terapisi deneyin.
Olmuyorsa veya eşiniz gitmiyorsa bireysel terapi alın, kendinizi toparlayın.
Hala düzelmiyorsa ve huzur yoksa ayrı yaşamayı / boşanmayı ciddi ciddi düşünün.
Bu kadar yıl geçtiği için belki düzelir umudu azalıyor, ama senin ruh sağlığın her şeyden önemli. Kendine acı çektirme süresini uzatma. guc diliyorum.
27 yılın yükü kalbinde ağırlaşıyor belli 🌧️ Kolay bir süreç yaşamıyorsun ve yorgun hissetmen çok normal canım 💔
Önce kendine şu soruyu sor: “Bu evlilikte ne beni en çok tüketiyor ve ne beni hâlâ tutuyor?” Bunu sakince düşün. Eşinin kıskançlığı artık seni boğuyorsa onunla duygularını suçlamadan konuşman önemli. “Böyle davranınca kendimi değersiz ve baskı altında hissediyorum” diyerek anlatmayı deneyebilirsin 💬
Mümkünse çift terapisi çok işe yarar. Gelmek istemezse sen bireysel destek alabilirsin. Kendini unutmadan yaşam alanı açman şart. Yürüyüş, arkadaşların, hobilerin… Hayatın sadece evlilikten ibaret değil 🌿
Son olarak da içinden ayrılık geçiyorsa bunu da bastırmadan, acele etmeden ama dürüstçe değerlendir. Ne karar verirsen ver değerli olan senin ruh sağlığın ve huzurun 💛✨
Cevap
63Cevap
e boşan abla
Evliliğ-in mutlu olucaksın diye bir şartı yok. Evlilik sana uyan biriyle aynı ortamları paylaşmandır... Ayrılsan gene mutsuz olucan. Çünkü mutluluk içerden gelir. boaşnsan da mutsuzluğun devam eder.
27 yıldır düzeltemediysen bundan sonra ne yaparsan yap boş, böyle kabulleneceksin.
Mutluluğu küçük detaylarda arayacak, sevmediğin yanlarını ise dikenin olarak göreceksin.
Eşini degistirme şansın var mı bu saatten sonra? Bence hayır. Ya bu durumu kabullenip böyle devam edeceksin ya da ayrilacaksin. Ayrılmakta öyle kolay olmuyor. Ben üçüncü bir yol gormuyorum.
özlem hanım evlilik bir çok insanı yoruyor bizlerde aynı durumdayız 17 yıl bitti artık çok yrulduk. çocuklar büyükse maddi imkan varsa bazı seyleri zorlamyın kendi ayaklarınız üstünde durun
Kıskançlığındanndolayı mı mutlu değilsin. Demekki çok beğenilen bir kadınsın ki kıskanıyır. Yani bubu değerlendirrbilirsin aslında
Evli ve mutsuzsan yapacağın tek şey boşanmaktır çocuklar var boşanamıyorum dersen de onu kısıtla geçer
27 yıl olmuş diyorsun. Hiç mi tanımadın eşini?
Bir insan durduk yere kıskançlık yapmaya başlamaz ki.
Ya yuvana sahip çık ya yatakları ayır ya da boşan üç yol var
Baya dayanmisiniz önce yıl hala mi huyu degismedi
Bu saatten sonra ne yapılır ki bayağı yıl geçmiş bee
Üzüldüm özlmecim ya hala güvenmeyi öğrenememişse kendinden şüphelensin
27 yıldız hala kocanı tanımadın mı sende kıskanacağı şeyler yapma
27 yılda değişmediyse bşrşey yapamadıysan artık yapacak bşrley yok
Merhaba maalesef kıskançlık aşırı olunca hastalıklı ruh yaratıyor. Bir yöntemi var
Artık değişmez ki yeni yeni mi mutsuz olmaya başladın
ne yapman gerektiğini sen iyi bilirsin. kendi beceriksizliği sana kısknçlık olarak geri dönüyor
peki o aşırı kıskanç, ona karşılık sen rahat birimisin? Eğer öyleysen bişiy sormak istiyorum
Peki ilişkiniz ne düzeyde yatakta kopmuşsan adamdan hem kıskançlık hem öyle iyide demoralize eder seni
37 yıl geçmiş bu saatten sonra bir şey yapman gerekmiyor olan olmuş
Eger anlayış gostermjyosa sana boşanmak daha mantikli
Abla o kadar yıl sen napacağını bilmiyorsun biz nerden bilelim
26 yildir nerdeysin senin durumunu cok cok iyi anliyorum ablamda boyleydi ayrildi kurtuldu
27 yıl dile kolay uzun bir zaman ne tür sorunlarin var
Boşanmak için çok geç sanki. Bi şekilde devam etmelisin
Hepiniz mi mutsuzsunuz kardeşim
Güzelsin demekki kıskanıyor seni
neden kendi düşüncen kendine saygın yok mu
Evinde bence bakara süresi aç dua et
İnançla, azimle , sabırla devam ediniz
Boşanmayı hiç düşünmedin mi
Terapi almakla başlayabilirsin.
Ne zamandır böyle
Seven kıskanır modeli olabilir
Ayrıl ve nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa
Çoktan birakman gerekiyordu. Duzeltemezsin
Kavga etmenizin temel sebebi nedir
hiç konuştunuz mu bu durumu
27 sene nasıl geçti
Madem belki düzelir
Ne gibi bir kıskançlık
zamanla mutlu olursun
27 yil he dilek olay
27 yıl nasıl dayandın
27 yıl çok bile boşan gitsin
Mutlaka mutluluğu bulman gerekir
Kimse değil çocuklar için devam ediyoruz
@Çapkınkurt34 ayrıl bence hayat senin hayatın mutlu değilsen devam etme geç değil
@Döndüdöndüdurdunur aslında doğru söylüyorsun ama yinede çocuklar huzursuz olmasın diyor insan
inan bana uzun süreçte çocuklarına da değecek bu durum :(
@Döndüdöndüdurdunur evet haklısın ama şu an okuyolar biraz daha dayanmam lazım
lisedelerse sorun değil
@Döndüdöndüdurdunur
Üni de hatta evlenirken bile sorun boşanmış çiftlerin çocukları için emin ol çok denk geldim şahit oldum yoksa bir dk bile evliliği devam ettirmem
Kaç yaşındasın ki şimdi
Boşanma idare et
Fikir alışverişi yapabiliriz isterseniz
27 yıl olmuş, terapi alın.
yeni şeyler deneyebilirsiniz ablam
ya sal beni
@Zuzummm06 kocam polis canım
çok umrumda değilsin 🤏
kudur
Ne yondne kiskanc
Yuh com kotu ya neyini kıskanıyor fiziksel nsil birisn
Anladım da belki giyimini fizigni kiskaniyeodur ondan sordum ne alaka normal insan
bu yaşta mu
Boşaaa
Ayrıl
Hep mi boyleydi
genelde öyle oluyor
Ne guzel iste kiskanmayanlarda bar
Boşan
Yaşlar kaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?