Ailede yok sayılıp değersiz hissediyorum ama bana muhtaç olduklarında ne yapmalıyım?

Merhaba herkese iyi akşamlar. Ben ailenin büyük kızıyım. Evde herkesin her işine koşardım zamanında. Benden küçük kız kardeşim evlendi.2019 dan beri ailemin hem psikolojik hem de babamın fiziksel şiddetini gördüm. Annem yemekte yok sayar. Üçüncü kişi daha eklendi. Annemin Annesi. Kışları bizde kalır. Benimle tam 3 sefer tartışmaya çalıştı. Bir kere evlenince seni döverler. Bir kere de Allah uzun ömür versin bana bir kere de ne diyon kız sen diyip tartışıp kavga aradığına şahit oldum. Birdaha benimle konuşma dedim kendine. Annemle de onunla da konuşmuyordum. Neyse dün gece Annaannem demek istemiyorum hastalandı midesi bulandı. Titremeye başladı. Mutfağa gidip su ısıtıp sıcak su torbasına su koydum. İçim el vermedi. Bendeki merhamet duygusu. Annem bana dedi ki işte eve gelen misafire bişey deme sabret dedi. O benim Annem sen beni çiğniyorsun dedi. Çiğneyen filan yok dedim. Senin Annen kıymet bilmiyor terbiyesiz arsız dedim. Neymiş efendim dışarda biri benim edebime namusuma laf söylerse tersleyecekmişim. Bizim eve gelene değil.

Ailede yok sayılıp değersiz hissediyorum ama bana muhtaç olduklarında ne yapmalıyım?