Ailem beni yıllarca efendi ve uyumlu kalıba soktu, şimdi onay bağımlılığından nasıl kurtulurum?

Küçüklükten beri belirli kalıplara sokmaya çalıştı

Misafirliğe gidince şunu yap bunu yap bulaşık yıka diye bütün hizmeti yaptırırdı

Küçükken yaramaz ve gerekince sesimi yükselten bir çocuktum

Sürekli beni baskıladı öyle deme ayıp olur böyle deme sorun olur saygısızlık etme her zaman uyumlu efendi ol demeye başladı

Ergenlik yıllarıma gelince de sessiz kuzum sakin kuzum diye sevmeye başladı ( aşırı içine kapanık biri olmuştum)

Babamın baskısı gereksiz otoritesi annemin uyumlu ve efendi ol beklentisiyle aşırı derecede onay bağımlılığı olan herkese Sevimli gözükmeye çalışan sınır koyamayan hayır diyemeyen kendimi kullandıran biri haline gelmişim

Son yıllarda bunu farkettim değişmeye çalışıyorum ama olmuyor cok zorlanıyorum

Hala bana efendisin aklı başındasın kılıflarını yakıştırıyorlar sinir oluyorum

Benim istediğim fırlama biri olmak değil

Ama pasif ve uyumlu görünmekten nefret ediyorum

Bazen tepkiyi çok geç veriyorum anlık laf söyleyemiyorum haddini bildirdiğim çok kişi oldu son zamanlar ama bu gecikmeli oluyor ( anında değil de bir çok davranıştan sonra ya da geç tepki veriyorum iş işten geçmiş oluyor )

Aşırı derecede sinir oluyorum aileme

Onlar yüzünden akrabalar arasında da öyle göründüm yani bu algıyı değiştirmek için bi kaç kez kalp kırmak mi gerekiyor?

Ailem beni yıllarca efendi ve uyumlu kalıba soktu, şimdi onay bağımlılığından nasıl kurtulurum?