Evlilikte soyadı ve soy devamı takıntısı normal mi, bu konuda haksız mıyım?

erkek arkadaşımla sürekli aynı konudan tartışıyoruz. İleride çocuk isterim falan diyo Ben de diyorum ki istemeyebilirim. 30 yıl boyunca ona emek harcayıp bakıp yıllarımı heba etmek istemiyorum. Başka planlar yapalım, başka şeyler yapalım diyorum. Neyse bu konu ayrı. Ben çok sıcak bakmıyorum, o sıcak bakıyor. En son bana bugün şey dedi, işte ben çocuk istiyorum, soyumu devam ettirmek istiyorum. Ben dedim ki sanki Kanuni Sultan Süleyman'sın. Senin soyunu niye devam ettirmek için kendinden vereyim. O da dedi ki, Kanuni Sultan Süleyman olmama gerek yok, ben kendi soyumu devam ettiriyorum. Ben daha çok sinirlendim. Ben bütün olaya romantik bakıyorum çünkü. Yani dedim ki, ben senin soyun için bir şey yapmak istemiyorum dedim. Benim soyum ne kadar önemliyse senin soyun da o kadar önemli benim için dedim. Burada senin soyun, benim soyum yok, biz varız dedim. Ben bu evliliğe, evleneceğiz çünkü yakında, seninle bir olmak için geliyorum dedim. Seninle aile kurmak için. Senin soyun için gelmiyorum. O da dedi ki, ister de istemem, benim soyuma geçeceksin, benim kütüğüme geçeceksin, benim soyadımı alınca artık benim soyumdan olacaksın. Ben de tabii ki çok şaşırdım ve dedim ki, kağıt üstünde senin soyadını alacağım ama benim soyum değişmeyecek, benim geldiğim yer belli, ailem belli, içimde akan kan belli. Benim soyum senin ne kadar umurundaysa benim soyum, senin soyun da benim için o kadar umurunda. Sen bu çocuğu yapmak istiyorsan da soyunu devam ettirmek için değil, çocuk sevmek için, ikimizin çocuğu olsun istiyorsan o zaman belki düşünelim. Yoksa senin soyun için ben bir şeyler yapacak değilim dedim. Böyle saçmalık mı var? Soyun umurumda bile değil dedim açık açık. Onu da zoruna gitti falan. Zaten böyle anlamadım, değişik bir kafa yapısına sahip. Ben soyadını alırsam seni sevdiğimden seninle bir olmak istediğimden sulalen ya da soyun umurumda olmuyor, benimkiler ne kadar etkiliyse seninkiler de o kadar etkili dedim. Neyse anladığını sanmıyorum ama haksız mıyım gerçekten? Biraz milliyetçi biliyorum ama bu bence milliyetçiliği aşıyor.

Evlilikte soyadı ve soy devamı takıntısı normal mi, bu konuda haksız mıyım?