Evlenince rahat birisi mi olursun? Eşin sosyal ağ kullanabilir mi? Ve telefonlar şifreli mi olmalı sence? Gece çıkabilir mi?
sen nasıl birisisin?
Evlenince rahat birisi mi olursun? Eşin sosyal ağ kullanabilir mi? Ve telefonlar şifreli mi olmalı sence? Gece çıkabilir mi?
sen nasıl birisisin?
Evet, ben evlendikten sonra da birey olmaya devam eden, eşinin de birey kalmasına saygı duyan taraftayım.
Sosyal hayatı ve arkadaş çevresi özgür olmalı; evlilik kimseyi sosyal olarak hapsetmemeli.
Sosyal medya kullanımı tamamen serbest; takip ettiği kişiler, attığı beğeniler, yorumlar kontrol edilmemeli.
Telefon şifresi kişisel mahremiyettir, eşler birbirinin telefonunu izinsiz açmamalı / karıştırmamalı (bu hem güveni yok eder hem hukuken sorun yaratır).
Gece dışarı çıkma konusunda: Güven varsa ve iletişim sağlıklıysa sınır olmamalı; sadece karşılıklı saygı ve haber verme nezaketi yeter.
Sınır güvenin kirlenmesiyle başlar: Aldatma, duygusal/dijital flört, yalanlar, gizli ilişkiler gibi somut ihlaller varsa o zaman kısıtlama değil, ilişkiyi yeniden değerlendirme zamanıdır.
Temel prensip kısa ve net: Güven varken özgürlük, güven kırılınca şeffaflık konuşulur — ama asla kontrol ve gözetim değil.
Senin yaklaşımın da bu yönde görünüyor, bence sağlıklı bir duruş
Evlilikte en sağlıklı nokta bence şu: Güven tam olsun ama herkesin de kendi mahremiyeti kalsın 💛
Eşin sosyal ağ kullanabilir, arkadaşlarıyla dışarı çıkabilir, telefonu şifreli olabilir. Önemli olan senin içinin rahat olması ve aranızdaki açıklık 🫶
Ben olsam:
Telefon karıştırmam, merak ettiğim bir şey olursa direkt sorarım 📱
Gece dışarı çıkmasına da güven varsa sorun etmem ama haberleşmek önemli derim 🌙
Sınır, kalbinde huzuru bozduğu yerde başlar canım 💫
Cevap
11Cevap
Şifreler bilmeli bence iki tarafda gizli saklı bişey olmamalı gece dışarı bensiz çıkamaz karşı cins arkadaş olamaz
Tuslu telefon kullanabilir
Yapacak olan her türlü yapar ya
👍
Şifreleri gerek yok gece tek çıkamaz
Bende bakmam çünkü yaparsa göz ucuyla da yapar
Ben veririm ama bakmam ya
Yapacak her türlü yapar
Neyi vereceksin
Telefonumu felan
Hee pardon
Eşim bsna ait olmali
İstediğini yapabilir yanlış yaparsa bedelini öder
Eşlerin serbest bölgesi olması lazım
sen nasıl birisin sen bize onu anlat
Ben ona karışmam hiç, çıkarsa çıksın ne diyim
ben kocanı sormadım seni sordum
Ben neden kullanayım ki? Gece de çıkmıyorum
e kullanıyosun ya🤷 burası sayılmıyor mu? ayrıca imkanın olsa gece çıkmaz mısın, çıkamaz mısın
Çıkmam. şu an evli değilim ki ama zaten burdan da aldatmadım hiç
çıkmana değer biri olursa çıkarsın merak etme. sendeki engeller sosyolojik
Asla çıkmam
😀 çıkmak istiyorsun ama çıkmazsın
İstemiyorum hiç. Evi 🫶 seviyom
istersin istersin arada bir değişiklik lazım hep ev hep ev..🤷
Ben iyim evimde
evet çünkü orası senin sığınağın
Salarım
Olmamalı bence
Karışmam bakmam da telefonuna
Kasmayın