Babamın aşırı şüpheciligi ve bize güvenmemesi normal mi, ne yapmalıyım?

Arkadaşlar bir tek benim babam mı böyle delirmek üzereyim!! Adam her şeyden şüphe ediyor ve bize asla güvenmiyor. Sürekli sanki yalan söylemişiz ya da ondan bir şeyler saklıyormuşuz gibi açık aramaya çalışıyor. Bugün erkek kardeşim şehir dışına gitmek için bilet aldı. Gittikten 3 saat sonra aramış ulaşamamış. Kardeşim Pamukkale otobüsten bilet aldığını söylemiş. Babamdan bir saat önce ben arayıp konuştum yolda olduğunu söyledim babama da konuştuğumuzu. Ama yok adam benim sözüme güvenmeyip manyak gibi otobüs sirketini arayıp kardeşimin gittiği saatte otobüs kalkışları var mı diye soruyor.. Yok bu saatte otobüs mü olur oraya vardığında gecenin 2sinde inecek ne yapacak nasıl gidecek. Merak etme seviyesini çoktan geçti bu artık delirmek üzereyim ve bu sadece bir örnek ve bu tarz şeyleri sürekli yapıyor. Asla bizim sözümüz itimat edip güvenmiyor. Ne desek gözünde boş ve kendi dediği neyse hep o doğru. Ailevi meselelerimi çevremdeki insanlara anlatamıyorum ve kimsenin de anlayabileceğini sanmıyorum :(

Babamın aşırı şüpheciligi ve bize güvenmemesi normal mi, ne yapmalıyım?