Her şey değişecek hiç olmamış gibi bir yaşam olacak, düşüşünsenize...

Her şey değişecek hiç olmamış gibi bir yaşam olacak, düşüşünsenize...

İnsanın cevabı, en çok sustuğu yerden gelir. Sabahına tevbenin kabul olacağını bilseydim, başkalarına yaptığım kırıklardan önce kendime yaptığım haksızlıklar için yalvarırdım. Sustuklarım için, “idare eder” deyip içimde biriktirdiklerim için, sırf yalnız kalmamak uğruna razı olduklarım için. İnandığım hâlde cesaret edemediklerim için. Kalbimi karartan öfkeler için tevbe ederdim; haklıyken bile incitici olabildiğim anlar için. Birini anlamaya üşendiğim, aceleyle yargıladığım, merhameti kolayca unuttuğum zamanlar için. Bilerek yaptıklarımdan çok, fark etmeden kırdıklarım için yalvarırdım. Sonra şükretmeyi ertelediklerim gelirdi aklıma. Sahip olduklarımı sıradan saydığım, mucize gibi şeyleri alışkanlığa dönüştürdüğüm günler. Bana emanet edilen sevgileri yeterince koruyamadığım anlar. Kendime yüklediğim ağırlıklar yüzünden başkalarına da ağır geldiğim hâller ve belki en çok şunu isterdim: Kalbimi daha temiz tutabilmeyi. Kırılmadan güçlü, susmadan sakin, vazgeçmeden sabırlı olabilmeyi. Sabahına kabul edileceğini bilmek değil aslında insanı titreten; o gece kendine ne kadar dürüst olabildiğidir. Çünkü gerçek tevbe, yalnızca affedilmeyi değil, değişmeyi de istemektir.
Kalbimi bilmeden kırdığım insanlar için ederdim. Kendi korkularımdan kaçıp suskun kaldığım anlar için, geç kaldığım ama içimde kalan sözler için. Bazen doğruyu bildiğim hâlde cesaret edemediklerim, bazen de aceleyle söylediğim kırıcı cümleler için. İnsan en çok kendine karşı mahcup oluyor ya, işte onun için yalvarırdım.
Beni ısrarla çağırırken; O'nun huzurundan kaçtığım için, boş şeylerle zaman harcadığım için... Belki bir kez ağır günah işleseydim, sonra tövbe edip de O'na yönelseydim, boşa geçen yıllardan daha hayırlı olurdu...
Kızzz her kesin gunahini ortaya çikariyorsun yapmaaa nhkhkgkg
“Ümmetimin hepsi affedilir; ancak günahını açıktan işleyenler (mücahirler) hariç.”
Buhârî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52
(Yani kişi günahını gizleyip tevbe ederse rahmet altındadır; ifşa etmek ise tehlikelidir.)
Kız kim yazacakki, utanırsa yazmaya günah oldupunun farkına varır.
Böyle bir garanti olsa önce kendime verdiğim zararlar için tevbe ederdim 🖤
Kırdığım kalplerden çok kendi kalbimi ihmal edişimden dolayı af isterdim.
Korkularımın arkasına saklanıp ertelediğim hayatım için yalvarırdım.
Sevdiklerime söyleyemediğim güzel sözler için
öfkeyle söylediğim cümleler için
kendimi sevmeyi ertelediğim her an için… ✨
Sonra da daha cesur daha şefkatli ve daha dolu dolu bir hayat isteyip öyle uyurdum 🌙💫
Cevap
32Cevap
tevbe etmem ve yalvarmam kimseye.
Tabiki ederdik ki ediyoruz, bu gece bir koyunun üzerindeki kıl sayısı kadar müslüman affedilecek deniliyor, ümidimiz tam
İnşallah
Bir gün ölüp gideceğiz bunu biliyorum ne için yalvarırdım öncelikle kölelik yok zannediyoruz ama aslında hepimiz ekonomik sistemin kölesiyiz Allah’tan kimseye muhtaç olmamayı isterdim bir de istemediğim hayatlar yaşadığım için bir daha bu duruma düşmemek için dua Edip tövbe ederdim
Ohoo bir değil bir kaç gece gerekir herhalde bana :))
Öyle dime dimeee
Gerçekçiyim. ne yapayım :))
Bende öyle * abilim kanıtlıyor yaw, kuantum fiziği
Bu yıldız ne yahu😅 sakıbcalı bir şey demedim ben sadece bağlaç olan -ama kelimesini kullandım, algıritme kafayyı yedi
Ya lütfen sayfamda argo ve küfür yazmayın aaaa ayıp :))
Şaka bir yana tövbe edeceğim herşeyden ettim zaten son yıllarda dünyanın en masum en sakin insaniyim. hiç bir kötü alışkanlığım yok. kimsenin hakkına girmiyorum.. ev iş iş ev :))
Tövbelik olayım yok yine olsa yine yaparım 😁
Peki madem
Bir dakika sonrasına hükmedemeyeceğim hayatta çok fazla zorlamamam gerektiğinin bilincindeyim.
Doğru bildiğimi yaparım.
Sahip olduklarıma şükür ederim.
Bunlarda ziyadesiyle beni mutluluğa kavuşturuyor.
Bütün günahlarımin affolmasini isterdim.. herkes için güzel bir gelecek nasip etsin Rabbim 🤲🏻🤲🏻😊 kandilin mübarek olsun canım 🥰 bu vesile ile bütün arkadaşların kandili mübarek olsun 🤲🏻 gerçek kurtuluşa erenlerden olabilmek dileğiyle 🤲🏻
Her şeyi bizlere sunan da yaşatanda o. Ufak tefek günahlarımın bağışlanması için tövbe ederdim ki ettim de umarım kabul olur
Her duamda ediyorum. Umarım olur.
Neden ol asınki canım, emin ol ak laızm yoks aol der ve olue.
Evet 🧡🌺
hiç affım olmayacak kaçış yok
Bilemeyiz
Ben biliyom kendiminkini sende tahmin et
Var biseyler bende kalsın 😄
Temammm
Hırsızlık yapmıştım
Çocukrun heralde
Allah'ım affet beni derdim..
Ne için afdetsin evladım😅
Onu her vakit namazda yapıyorum. Tevbenin kabul vaktini Rabbim bilir. Hayırlısı...
Bazen konumumdan dolayı çok kibirli oluyorum kendime karşı, onun için olabilirdi
Edecek bi tövbem yok ki. Tövbeyi edince tutmak da önemli
Tövbeler kabul olur. Mesele onu devam ettirebilmekte.
buluruz elbet bir şeyler..
hiç olmadı KS'ye girdiğimiz için af dileriz 😇🙏
Ufak tefek kalp kırmış olabilirim onun için dilerdim
Rabbimin huzuruna razı olduğu bir kul olarak varmayı
Allahın günahsız kullarindan degilim maalesef cok var cok sabaha yetmez sanki yaaa:))
Bu mübarek gecenin hürmetine,
günah ve hatalarımın affı ve mağfireti için
Nerden tutsalar elde kalıyorum. Sil baştan her komple
Ben Rabbime ağlayarak ne zaman gitsem boş çevirmedi hiç biri de dünyalık şeyler için değildi...
Artık sevmeyeceğim diyordu Neşe Karaböcek
Bunun düşüncesi şimdi yok bende
Her şey için
Becede he rşey
Her şey için
Çok iyi bence bu.
Tabii
Ne tabi
Özel
He aynen bunu burada diyelim
Bütün geçmiş günahlarıma tövbe olsun
Ne günahım varsa onun için