- Aile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılkalem ıkı durumda kalkar.. uyku ve unutkanlık.. uyuyakaldıgın zamanları kılabılırsın cunku ozur kapsamına gırıyor.. o senın dedıgın durumlar bendede oluyor malesef ve tokat yemıs gıbı hıssedıyorum kendımı. aynen boyle yanı.. ve mahcupluk hıssetmen guzel bırsey. Allahtan haya etmek lazım. sabah namazını kılan Allahın koruması altındadır cok fazıletlıdır.
"İnsanlar yatsı namazı ile sabah namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi."
Buhârî, Ezân 9, 32; Müslim, Salât 129. Ayrıca bk. Tirmizî, Mevâkît 52; Nesâî, Mevâkît 22, Ezân 31
ayrıca sunu da yollayayım
Enes Bin Malik (R. A.) der ki: Yer, her gün şu on öğüt ile insana seslenir:
Ey Ademoğlu!
1- Üzerimde gezinip durursun; halbuki dönüşün banadır.
2- Üzerimde türlü günah işlersin; halbuki içimde azap göreceksin.
3- Üzerimde gülüp eğlenirsin; halbuki içimde ağlayacaksın.
4- Üzerimde sevinirsin; halbuki içimde üzüleceksin.
5- Üzerimde mal toplayıp durursun; halbuki içimde pişman olacaksın.
6- Üzerimde haram yersin; halbuki içimde kurtlar seni yiyecek.
7- Üzerimde böbürlenirsin; halbuki içimde hor ve hakir olacaksın.
8- Üzerimde neşe ile yürürsün; halbuki içimde hüzne boğulacaksın.
9- Üzerimde aydınlıkta gezinirsin; halbuki içimde karanlıkta kalacaksın.
10- Üzerimde topluluklar içinde dolaşırsın; halbuki içime tek başına gireceksin.
(İbn-i Hacer Askalânî, Münebbihât 37)
bunun sabah vakti oldugu soylenır..
benım de uykum cok agır.. aılem cenazede oldugu ıcın yoklar, kalkması problem :( tokat yemıs gıbı sucluluk duyuyorum.. bır namazı kılmamak seksen sene cehennemde yanmayı gerektirir.. elinden geldıgınce kılmaya calıs, bu benım ıcınde gecerli.. Allah namazlarını kabul etsın canım310 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :(
- +1 yıl
rıca ederım umarım faydalı olabılmısımdır..
Soran+1 yılİradem zayıf sanırım :(
- +1 yıl
namazın gosterişlik bır durumu yok bence.. çunku zaten uzerıne farz, yapmak zorundasın.. namaz kılman senın ıyı bır ınsan oldugunu gostermıyor.. yanı bunu gosteriş için yapan varsa şayet.. zaten ustune kotu bır amel yaparsan bu sevabını oldurur..
Soran+1 yılMalesef insanlar namaz kıldıgını alelen söylediğinde böyle algılayanlar variçünkü kılmayan çoğunlukta malesef :(
- +1 yıl
o zanna gırer, kul hakkı yemek hosuna gıdıyorsa, isteyen soylesın bosver. hukum koymak Allaha aittır. ademoguna degil. özellıkle ıbadette. bızler yol gosterıcı olmalıyız.
Soran+1 yılHaklısın teşekkürler.
- +1 yıl
rıca ederım, ne demek
Soran+1 yılBaran70 in açıklamasını okur musun
Soran+1 yılBu sabah kalkabildim :)
En İyi Cevaplar
tatlım günahı yoktur demek haliyle çok dogru bir tutum olmaz. illaki bunun bir günhı vardır. kazaya bırakmak kulun bir nevi vicdan borcunu ödemek için yaptıgı bir fiil. tabiki kılınamayan namaz kaza edilmeli ama kazanın kabulu rabbimize kalmış birşey. madem üzülüyorsun şöyle yapmayı dene (nacizane bir tavsiye ) kılamadıgın günlerini oruçlu geçir.. bir süre sonra sabah namazlarına kalktıgına sen bile inanamayacaksın Allahın izniyle. bir de gönülden istemek lazım. ne zaman ki insan namazını geçirmenin ateşiyle yanar rabbim ona kılmayı da kalkmayı da nasip eder..
51 Yorumla- +1 yıl
Mesaj atar mısın
+1 yılDinimizde Namazın Terki ve Bilinçli Kazaya Bırakılmasının Hiçbir Mazareti Yoktur. Bilerek Namazı Zamanında Kılmamak Sadece Edebe Aykırı Değil, Aynı Zamanda Haramdır. Gecikilmesi Yani Kazaya Bırakılabilmesi İçin Dinin Meşru Saydığı Mazeretler Unutma ve Uyku Gibi Şuur Dışı Haller İle O Anda Namazı Kılmaya İmkan Bulunmamasıdır.
Bir Namaz Kasten Kılınmayıp Kazaya Bırakılır Ya da Herhangi Bir Özürden Dolayı Kazaya Kalır. Bir Vakit Namazı Kasti Olarak Kılmayıp Kazaya Bırakmak Büyük Bir Günahtır Böyle Bir Hareketten Uzak Durulmalıdır.
Böyle Bir Hatanın İşlenmesi Durumunda Kişi Bir An Önce Kaza Edilmeli Borçtan Kurtulmalıdır. Nitekim Ölümün Ne Zaman Gelip Çatacağı Belli Olmaz.
Ölüm Gelip Hazırlıksız Yakalarsa Ahirete Borçlu Olarak Gidilmiş Olur. Bu Suretle Kılınmayan Bir Namaz Her Ne Kadar Kaza Edilmekle Borçtan Kurtulunmuş Olunsa da Bilinçli Olarak Kılınmayan Namazın Günahı İçin Tövbe Edip ALLAH (C. C.)'dan Af Dilemek Lazım.
Peygamber Efendimiz HZ. MUHAMMED (S. A. V.) ; ''Her Kim Bir Namazı Unutur Veya Ondan Gaflet Edip Uyuyakalırsa, Onu Hatırladığında Hemen Kılsın. Onun Bundan Başka Keffareti Yoktur.'' Buyurmuştur.212 Yorumla- +1 yıl
@birvarmışbiryokmuş10 Teşekkür Ederim.
- +1 yıl
Çalışıyorum Cevap Veremem Artık Sadece Bu Sorunun Önemi İçin Yazdım Bildiklerimi. İyi Günler.
Soran+1 yılSoruya geldiğiniz ve aydınlattıgınız için çok teşekkür ederim :(
- +1 yıl
Rica ederim biz teşekkür ederiz 😊
- +1 yıl
Ayrıca Şeytan, Kafir Cinler ve Diğer Kötü Ruhani Varlıklar Vehim Kuvveti Yoluyla İnsanlara Tesir Ederler.
Kuvve-i Vahime: Vehim Kuvveti Denir Kalbin Bir Yerinde Bulunan Sürekli Şeytan veya Şeytanın Uşaklarını Dinleyen Bir Alet-i Vesvesedir. Şeytanın Himayesinde Olan Bir Cihaz Diyebiliriz Şeytan Bil Dil İse Vehim Kuvveti Kulaktır. Sürekli Onu Dinler ve Ona Yardımcı Olur. Şeytan ve Uşakları (Kafir Cinler ve Diğer Kötü Ruhani Varlıklar) Bu Vehimi İnsanları Yoldan ve ALLAH (C. C.) Yolundan Saptırmak İçin Kullanır.
Hakikatta Olmayan Bir Şeyi Varmış Gibi Gösterir ve İnsanı Yanıltmaya Çalışır. Vehimden Gelen Çirkin ve Kötü Düşüncelerin Dinde Bir Hükmü ve Zararı Yoktur Dolayısıyla Kul Mesul Değildir. Zira Fiiliyata Yansımadıktan Sonra Kişi Günah Sahibi Olmaz.
İşte Vehimin Etkisinde Kalmayan İnsan EN GÜÇLÜ İNSANDIR! - +1 yıl
İyi Günler.
Soran+1 yılAllah razı olsun, iyi günler
- +1 yıl
evet dogru açıklama.
Soran+1 yılBu sabah kalkabildim :)
- +1 yıl
Merhabalar, İnsan İsterse Her Şey Olur! (Ölüm ve Zaman Hariç.) İyi Akşamlar.
Soran+1 yılİyi akşamlar, çok çok istemek, gerekeni yapmak kaydıyla işe yarıyor
- +1 yıl
Sorun Yok.
Şeytanın işi vazgeçme her zaman kazanı yap sen ben o kadar uykuya meyilli adam değilken namaza başladığımda gece gündüz uykum gelirdi hele sabah namazında 😂 en sonunda alarmı duyduğum gibi yataktan aşağıya atıyordum kendimi yere 😂 öyle òyle alıştım elbet geçer bırakma mücadeleyi
27 Yorumla
SoranTeşekkür ederim, inşallah.
- +1 yıl
guzel yontem sevdım ^^
- +1 yıl
@illalazımmıki teşekkür ederim :)
Soran+1 yılBu sabah kalkabildim
Soran+1 yılİnşaallah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayrimuslum , deli veya ölü degilsek namaz kilmamak gibi bir durum soz konusu olamaz. Yatalak hastalar bile kilmak zorunda. Savas aninda dahi Peygamber Efendimiz ordusunu ikiye bolup kildiriyor. Bilerek olmadigi muddetce sorun olmuyordur heralde ama bilemiyorum. Eger namazin , Allah ile konusmamiz oldugunuz bilincinde olsaydik sabah aksam secdeden kalkmazdik. Malesef bunun farkinda degiliz. Yat-kalktan oteye geciyor mu bunu kendimize sormaliyiz. Veya namaz esnasinda aklinizdan gecenleri vs vs.
En buyuk ibadet , vakti girince kilinan namazdir. Kazaya birakmamaya ozen gosterelim. Son olarak sunu soyleyeyim. Eger gercekten istiyorsak imkan vardir. Yok gibi gozukse de Rabbim yaratir o imkani.
Namaz icin durmam gec kaldim diyen otobus soforunu durmak zorunda birakmisti Rabbim. Yeter ki iste !13 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :( istiyorum ama irademin güçlenmesi gerekn, o da benim elimde :(
Cevap sahibi+1 yılYahu seytanin senin iradeni kontrol etmek gibi bir durumu soz konusu bile degil. 2 secenek var onumuzde. ya Allahi dinleriz ya seytani. Allahin hukmu de emri de gayet acik ve net bir sekilde ortada. Eger yapmiyorsak o zaman seytani dinlemisiz demektir. Bunun farkinda olmamiz bile tek vakit kacirttirmaz bize
+1 yılbenim bildiğim bir uygulama var adı Alarmy telefonuna indir, şöyle çalışıyor : istediğin bir yerin fotoğrafını çekiyorsun alarm çalınca o fotoğrafın aynısını bidaha çekene kadar alarm kapanmıyor :) ben lavabonun fotoğrafını ekledim. alarmın kapanması için lavaboya gidip foto çekmem gerekiyor :) bence çok güzel bir uygulama kullanabilirsin :)
20 Yorumla
+1 yılbildiğim kadarı ile kazaya bırakmak diye bir şey yok. Cemil Tokpınar "sabah namazına nasıl kalkılır" kitabını oku.
12 Yorumla
- +1 yıl
tebrikler. motivasyonunu bırakma. dini sohbetlere git, dini kitapları okumayı bırakma ki nefsin seni yenmesin... ömür boyu kılarsın inşallah.
geç yatıyorsun. şeytan gece uyutmaz sabah kaldırmaz. erken yat. saat kur. uzak bir yere koy.
110 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın :(
- +1 yıl
Beş vakit olarak emredilen namazların hepsi de kıymetli ve ehemmiyetlidir. Birisi diğerinin yerine geçmez. Yalnız, bir kısmı daha faziletli ve daha sevaplıdır. Sabah namazı da bunlardan birisidir. Cenab-ı Hak bir âyette meâlen,
www.sorularlaislamiyet.com/.../...alkabilirim.html
Soran+1 yılÇok teşekkürler.
Soran+1 yılbaran70 in açıklaması sanırım size
Soran+1 yıleig buldugum cevap belli, herkesinkinden istifade edeceğim.
- +1 yıl
Peygamberimiz (s. a. s) kaza namazı kılmıştır. Hendek Savaşı'nda Rasûlüllah (s. a. s)'i, müşrikler dört vakit namazdan alıkoymuşlar, hatta gecenin de bir bölümü geçmişti. Sonunda Allah elçisi, Bilâl-i Habeşi'ye ezan okumasını emir buyurdu. Bilâl ezan okudu, sonra kâmet getirdi ve öğleyi kıldılar. Sonra.. www.sorularlaislamiyet.com/.../...ilmis-midir.html
Soran+1 yılÖnemini daha da iyi anladım, teşekkürler.
+1 yılBütün namazları kazaya bırakmanın günahı var. Ve sabah namazının sevabı millet uyurken sen uykunu böldüğün için çok fazladır
33 Yorumla
- +1 yıl
Allah kabul etsin
Soran+1 yılAllah razı olsun.
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Sabah namazının sünneti dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır farzını sen düşün.
Kararlı ol kalkarsın. Aksam yatmadan 100 istigfar cek25 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :(
Soran+1 yılHayyyyırırr :D
Sabah namazina kalk mak için tüm yapman gereknleri yapipta kalkamiyosan ama yani tüm yollari deneyipte yapamiyosan sıkıntı yok diye biliyorum
12 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılGünahı yoktur. Sadece sevabını daha az olarak alıyorsun.
Zamanında kılmanın sevabı daha çok.
Saat kurarak bir müddet kendini zorlarsın sonra bünye alışıyor.
Bende senin gibi idim artık camiye yetişebiliyorum sabahları..29 Yorumla
Soran+1 yılİşin kötüsü saati kuruyorum, kapatıp geri uyuyorum :( o an bilerek ve isteyerek bir yandan da pişmanlıkla uyuyorum :(
- +1 yıl
Saati biraz uzak tutacaksın kendinden, baş ucuna koyarsan öyle olur.
Kalkıp onu susturman için bir kaç adım atarsan sorun hallolur..
Soran+1 yılMalesef uzak mesafeye koydugum halde öyle oluyor :( irade meselesi sanırım, sıcak yatak, dışarısı soguk, heryerim agrıyor zaten yataktan kalkmaya halim olmuyor :(
- +1 yıl
Senin şeytanın çok güçlü demek ki :)
Ama sen onu yeneceksin bu azimle hiç endişen olmasın..
Soran+1 yılİnşallah abisi :(
- +1 yıl
İnşallah haydi bakalım :)
- +1 yıl
Haydi hayırlısı. Artık kalkarsın bünye alışacaktır..
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılİşte şeytan seni bisekilde yeniyo mağlup oluyosun her sabah
22 Yorumla
Soran+1 yılHer sabah değil.
+1 yılsabah namazını kaçıranın gün boyu kıldığı namazlar geçersizdir isterse 500 rekat kılsın..
16 Yorumla
Soran+1 yılOnu Allah bilir.
- +1 yıl
allah kim
Soran+1 yılYeri göğü Yaratan, Eşi benzeri olmayan
- +1 yıl
hmmm.
- +1 yıl
onu Allah bılır. nerde yazıyor bu hukum? delıl varmı?
+1 yılBu gece İnanarak 3 kevser 1 fatiha okuyup kalkman gereken saatte kalkabilmek için dua et ( Allahım şu saatte kalkmayı nasip et ) inan kalkacaksın
24 Yorumla
Soran+1 yılDeneyeceğim :( teşekkürler
- +1 yıl
Ve geri yatmıyacaksın :D
Soran+1 yılKalkıp da yatmadıgım zamanlarım da oluyor, ama ben kesintisiz hep kalkmak istiyorum.
Sabah namazını değil sadece diğer namazlarıda mümkün olduğunca vaktinde kılman gerekli. İkincisi bahane üretmeye gerek yok hadi arada bir uyanamayıp kaçırsın
01 Yorumla- +1 yıl
Özür dilerim yorumumu telefonum yüzünden tam yazamadım. Hadi nadiren yorgunsun gece geç geldin uyanamadın. Ama devamlı mazaret olmaz. Siz aslında o saatte uyanıyorsunuz ama şeytan uykuyu tatlı gösteriyor. Birde kerahat vakti giriyor bir zamandan sonra o vakit girmeden kılmalısın. Gece dizi film izleyip geç yatana kadar erken yatmalı. Ayrıca kalk kıl namazı sonra git yat tekrar.
Bol bol su iç yatmadan önce alarmını yüksek sesli olarak kur 2 3 defa. Gözünü açtığın an yataktan fırla abdest alırken uykun açılır :)
09 Yorumla
Soran+1 yılVubs işte bu ! :D
Soran+1 yılAmin inşallah :)
Soran+1 yılSu içtim. ama saat dörtte çişim geldi :D bir saatde tedbirli yattım artık, saat altıydı kalktıgmda :)
3 tane de alarm;)
Soran+1 yılEdiyorum canım, Allah'a emanet ol :)
+1 yılGece yatarken 2 bardak su ic ise yariyor. benim de sorunluydu cozdum sabah namazi isini. Zamanla olur kazaya birakmak iyi bisey degil
06 Yorumla
Soran+1 yılBen de içiyorum suyu ama uyku uyku :(
- +1 yıl
Lavaboya kalkican mecburen :)
Soran+1 yılBiliyorum da işte gelmedi bazen gelmiyor :(
- +1 yıl
Telfonu uzak yere kur
Soran+1 yılOf of :( Teşekkürler
Soran+1 yılBu sabah kalkabildim. Bir saat erken geldi ya şey :D
Peygamber efendimiz (sav) "Sabah namazını kaçıran, aklını kaçırsın daha iyi" diye buyurmuştur.
12 Yorumla
Soran+1 yılD: aman Allah'ım :(
+1 yılBende öyle yapıyordum ama artık kalkabiliyorum😊
318 Yorumla
SoranNasıl başarıyorsun bana da öğret :(
- +1 yıl
Bende ilk defa bugün kalktım nasıl kalktım bilmiyorum 😊
Soran+1 yılBenim kalktıgım zamanlar da oluyor ama kesintisiz kalkabilsem keşke :(
- +1 yıl
Ben ezanla uyandım😊
Soran+1 yılSerkan1923 ü etiket yapar mısın, onun bilgisi var ben gizliyim şimdi gitmez etiket.
- +1 yıl
Ben etiketleyemiyorum olmuyor😒
Soran+1 yılBak aynen yazdıgımı yaz @serkan1923
- +1 yıl
@serkan1923 yaptım 😊
- +1 yıl
Aa ilk defa oldu ahah 😃
Soran+1 yılAfferin kız :)
Soran+1 yılSanırım gelmiycek ama :(
- +1 yıl
Gelir ya 😊 burada değildir
Soran+1 yılSaglık olsun, gelse de canı sag olsun gelmese de, sag ol canım.
- +1 yıl
Ne güzel 😊 bende kalktım
Soran+1 yılAllah kabul etsin :)
- +1 yıl
Sağol😊 seninki de kabul olur inşallah
Soran+1 yılAmin :)
kuranda kaza namazi diye bir hikaye var mı ilk önce onu iyi ögrenmek gerek,,
044 Yorumla
Soran+1 yılYok artık! Öğrenin de bizi de aydınlatın o halde!
- +1 yıl
yok tabikide,, kaza namazi hadislerle gelmis asli astari olmayan bir hikayedir,, hadislerse para kazanmak amacli yazilan ve gunun hocalari tarafindan savunulan uyduruk hikayelerle doludur, amac hadislerle islami zorlastirip bizleri sakalli hocalara mecbur kilmak, onlarda oturduklari yerde milyoner olsunlar,, ögrenmek istiyorsan kuranda arastirip ögrenebilirsin,, internet sayesinde hersey elinin altinda,,
Soran+1 yıl@illalazımmıki açıklamaya katılır mısın? ne demek istiyor arkadaş?
- +1 yıl
Peygamberimiz (s. a. s) kaza namazı kılmıştır. Hendek Savaşı'nda Rasûlüllah (s. a. s)'i, müşrikler dört vakit namazdan alıkoymuşlar, hatta gecenin de bir bölümü geçmişti. Sonunda Allah elçisi, Bilâl-i Habeşi'ye ezan okumasını emir buyurdu. Bilâl ezan okudu, sonra kâmet getirdi ve öğleyi kıldılar. Sonra.. www.sorularlaislamiyet.com/.../...ilmis-midir.html
@baran70
Soran+1 yıl@safihayat teşekkür ederim.
- +1 yıl
arkadasim illalazimiki nin yorumunu oku bak kuran dan tek bir ayet tek bir örnek yok tamamen hadislerden alinti Buhârî, Ezân 9, 32; Müslim, Salât 129. Ayrıca bk. Tirmizî, Mevâkît 52; Nesâî, Mevâkît 22, Ezân 31 bunlarin tamami gercekligi tartisilan ve hala hocalar arasinda dahi inandirici bulunmayan hadis kaynaklardir özellikle buhari hadisleri tamamen uyduruk hikaayelerle doludur,, buharinin yazmis oldugu bir hadis te tövbe hasa, Allahin kendi varligini peygamberlere baldirini acip gösterdi hadisi vardir ama bugunun hocalari buharinin yalani ortaya cikmasin diye bu hadisi yok ettiler, benim tek istedigim kaynak Kur an dir,, ben hadislere dayali hikayelere inanmiyorum, umarim anlamisindir ne demek istedigimi,,
- +1 yıl
hadis inkarcılarından mısınız? umarım oyle degilsinizdir.. oyle ısenız de o sizi baglar. mılletın aklını bulandırmayın. sahıh olmayan hadisler bellidir, sahıh olan hadisler bellidir. ravılerıne bakmak gerekir. aklı da peygamber yapmamak gerekir. ayetten ornek yok mu? buyrun ozaman
Allah Teâlâ'nın şu sözüdür:
(( وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلاَ مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْراً أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً مُبِيناً )) [ سورة الأحزاب الآية: 36 ]
"Allah ve Rasûlü, herhangi bir meselede (aralarında) hüküm verdikten sonra, hiçbir erkek veya kadın mü'minin, o konuda başka bir tercihte bulunma hakları yoktur (Allah ve Rasûlü'nün hükmüne aykırı hareket etmemeleri gerekir.) Kim, Allah’a ve elçisine karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş (doğru yoldan uzaklaşmış) olur." (Ahzâb Sûresi: 36)
kaza namazı dıye bır hıkaye var mı. yukarda saydugum durumlar dısında kaza namazı kerıh gorulmustur - +1 yıl
Resulallah bızzat kendısı kaza namazı kılmıstır.
- +1 yıl
@safihayat bu söylenen peygamber efendimizin yasadigi dönemde canliyken ona itaat edilmesi emredilmistir, peygamberin ölumunden 250 yil sonra yazilan hadislere degil,, olayi iyi kavramak ve anlamak önemli olan,, hadislerde 55 yasinda olan bir peygamber 9 yasinda bir kizla evlendigide yaziyor simdi onadami uyalim? yoksa hangisi isimize geliyorsa onumu kabul edelim? buharinin bir hadisinda Allahin kendini kanitladigini peygamberlere baldirini gösterdiginide yaziyor (tövbe hasa) simdi biz bu hadise inanarak Allahin baldiri vardirmi diyelim? yoksa yine isimize gelmedi diye kiviralimmi?
- +1 yıl
@illalazımmıki @baran70
“Kim Resule itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa, 4/80 - +1 yıl
o hadıs sahıh degil. takvım farkına dıkkat edınız. Hz Aisenın yası 9 degil,17 18 yaslarına tekabul eder. aklınızı peygamber yapmayın, şirke goturur gerısı sızın bılecegınız ış. benden soylemesi.
- +1 yıl
@illalazımmıki peki kur anda namaz ayetleri veya surelerinde diyormu namazini vaktinde kilamazsan kaza namazi kil diye? var mı böyle bir emir? yok tabikide kendin diyorsun sahih hadis var sahih olmayan var diye,, hadisler hem insanlari mezheplere bölmus hemde Kur ani duvarda asili kalmaya mahkum etmistir,, peygamberin ölumunden 250 yil sonra yazilan hikayeler ne kadar inandirici? mademki hadisler gerekliydi neden peygamber kendisi yazmadi? veya 4 halife döneminde neden hadisler toplanip yakildi? ve hadis yazanlar cezalandirildi?
- +1 yıl
@safihayat Kur an da olan her emre uyalim tabikide ama peygamperimizin ölumunden 250 yil sonra yazilmis yalanci araplar tarafindan eklenmis bir suru sapkin hikayelere degil, buharinin hadiste yazdigi peygamberin 9 yasindaki bir kizla evlenmis olmasi sizce ne kadar dogru? ve sizce peygambere bu iftirayi atanlarin hadisleri ne kadar inandirici?
- +1 yıl
sahıh olmayan hadıslerın toplanıp yakılması olmasın? sahıh olmayan hadisler tabıkı ayrılık cıkartır.. ama bu hadislerın hepsinin sahıh olmadıgı anlamına da gelmıyor.. bunu ayırt etmenın yolları vardır, bununla ılgılı kıtaplarda mevcut. en basıtınden Kuranla karsılastırın zaten sahıh olmayanlar ortaya cıkar otekilerını de usulle anlarsınız. Peygamberımızın okadar cok zamanı vardıki oturup hadis yazacaktı degilmi? teblıg kolay bırsey degil.. evet peygamberın olumunden 250 yıl sonra yazılan ıcersınde sahıh olmayan hadis bulunanlar ınandırıcı degil fakat aynı sey sahıh hadis için soylenemez.
- +1 yıl
@illalazımmıki yapmayin Allah askina yahu,, simdi biri kalkip peygamberin 9 yasinda biriyle evlendigini yazicak, sonra tövbe hasa Allah kendini peygamberlere baldirini acip gösterdi diye yazicak ve kalkip ben bu adam bunu yanlis yazmis bunu sileyim ama sunuda dogru yazmis bunu kabul edeyim diye mucadelemi edeyim? bunca ateist bu uyduruk hadisler yuzunden dinden imandan uzaklasmistir bunuda iyi bilin,, Islamin tek kaynagi Kur an dir ve bence bu fazlasiyla bizlere yeterlidir,
- +1 yıl
@baran70 doğru bilgiyi yanlış yerden buluyorsun. itikadı bozuk kişilerin fikri senin de itikadını bozar. sünneti seniyyeyi hafife alman seni dinden uzaklaştırır. sünnetlere uyman farzdır. Evlilik meselesini anlayamamışsın.
Ablası Esmâ Vâlidemiz’in konumu da bu kanaati güçlendirmektedir; zira onun, on beş yaşında iken Müslüman olduğu bilinmektedir. Bilinen bir gerçek de onun, 595 yılında dünyaya gelmiş olduğudur.10 Bütün bunlar, risâletin ilk yılı olan 610 tarihini göstermektedir. Demek ki Âişe Vâlidemiz, yaşı küçük olmasına rağmen 610 yılında Müslüman olmuştur. Bunun için o gün onun, en azından beş, altı veya yedi yaşlarında olması gerekir ki, on üç yıllık Mekke hayatıyla en az yedi aylık11 Medine günleri de bu tarihe ilave edildiğinde onun, Allah Resûlü ile evlendiği gün –risâletten beş yıl önce dünyaya gelmiş olma ihtimalini esas alacak olursak- en azından on sekiz yaşında olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. - +1 yıl
@illalazımmıki buyur buharinin peygamberimize atmis oldugu iftira burada www.enfal.de/.../ensarinmenkibeleri.htm
63- KİTABU MENAKIBİ'L-ENSAR
43- Peygamberdin Âişe İle Evlenmesi, "Âişe'nin (Hicret'ten Sonra) Medine'ye Gelmesi Ve Peygamberin Âişe İle Güvey Odasına Girmesi Babı
114-... Âişe (R) şöyle demiştir: Ben altı yaşımda bir kız iken Peygamber (S) beni nikâh akdiyle zevceliğe almıştı. (Üç sene sonra) biz Medine'ye hicret ettik. Haris ibn Hazrec oğulları'nın menziline indik. Müteakiben ben sıtmaya tutuldum. Bu hastalıktan dolayı saçım döküldü. (İyileştikten sonra) saçım yine gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir defasında ben arkadaşlarımla beraber salıncakta oynarken annem Ümmü Rûmân bana doğru geldi de, beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Bana ne yapmak istediğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önünde beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihayet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı.. Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr'dan birtakım kadınlar hazır bulunuyorlardı. Bunlar bana:
— Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmete geldin, dediler.
Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar da benim kılığımı kıyafetimi düzelttiler ve Rasûlullah'a teslim ettiler. Beni hiçbirşey sıkmadı, ancak Rasûlullah'ı habersiz görünce sıkıldım. Ensâr kadınları beni Rasûlullah'a teslîm ettiklerinde, ben dokuz yaşında bir kızdım - +1 yıl
ızah edeyim, arastırıp arastırmamak sızın sorununuz, ben arastırıyorum cunku dın uzerımıze farz. ha ama yaparsınız ama yapmazsınız orası sızı baglar. baldır meselesıne gelınce, ordaki baldır sızın anladıgınız turden baldır degil :) Allah yarattıklarıyla kıyaslanamaz haşa. yarattıklarına da benzemez. ordaki ifade temsılıdır. arap dılını bıraz arastırırsanız, ha ugrasamam dersenız o da kendı sorunuz tabı, arao dılınde kelıme yapısı, temsıllerı cok farklıdır, burada baldır denılerek temsılı bır ıfade kullanılmıstır. yoksa bızım bıldıgımız baldır degil.9 yasında olayını ızah etmıstım. o sahıh degildir. evet mucadele etmenız gerekiyor. okuyup arastırmanız gerekiyor. ınsan dunyada yan gelip keyıp yapsın dıye yaratılmadı. yapmamayı tercıh edersenız bu da sızın tercıhınız tabı. ırade ozgur.
- +1 yıl
@illalazımmıki www.enfal.de/.../ensarinmenkibeleri.htm
63- KİTABU MENAKIBİ'L-ENSAR
43- Peygamberdin Âişe İle Evlenmesi, "Âişe'nin (Hicret'ten Sonra) Medine'ye Gelmesi Ve Peygamberin Âişe İle Güvey Odasına Girmesi Babı
116-... Urvetu'bnu'z-Zubeyr şöyle demiştir: Hadîce, Peygamber'in Mekke'den Medine'ye çıkmasından üç yıl önce vefat etti. Peygamber bundan sonra iki sene yâhud buna yakın süre evlenmeden bekledi. Âişe altı yaşında iken onu nikâh etti. Sonra Âişe dokuz yaşında iken, Peygamber, Âişe ile güvey odasına girdi - +1 yıl
@illalazımmıki guzel kardesim bunleri ben yazmiyorum,, yazan bizzat buhari kaynaklaridir,, simdi gelelim isin aslina bunlar sahih degil diyeceksin,, peki sahih olmayan sey nedir? yalan, iftira, dolan,, gibi degilmi? pekala peygambere iftira atma curretini gösteren bir yalancinin uydurdugu kaynaklara neden hala inanmam gerekli? ben hadislerin gereksiz oldugu görusundeyim,, tek ihtiyacim Allah in emri olan Kur an bana yeter diyorum,, saygilar.
- +1 yıl
@safihayat tam bir cubbeli ögrencisi oldugunuz ne kadar belli,, her alanda sacma sapan aciklamarla battikca batiyorsunuz,, o zaman kaynaklarda 6 yasinda evlenip 9 yasinda gerdege girdim diye yazacagina senin matematiginle bir aciklama yapsaydiya buhari efendi,, hala bugun bile afganistanda, ve arap ulkelerinde sunnetir deyip 70 yasinda sakalli bir keci 10-15 yasinda cocuklarla evleniyor buda sizin super matematik bilginiz yuzunden oluyor,, sunu iyi bilinki bu yanlis hesaplardan dolayi ve bu yalan hadisleri savunmanizdan dolayi canlari yanan her cocuktan sizlerde sorumlusunuz, gunahi sizlerde paylasiyorsunuz yapmayin ne olur,
- +1 yıl
Arap-Emevî dinciliğinin, İslam düşmanı oryantalistlerle işbirliği halinde iddia ettiğini 9 yas meselesi.. :) sahıh olmadıgı ortadadır. boyle pilav gıbı one getirilp dın bılıncı bulandırılmaya calısılır..
Hz. Ebû Bekir’in ilk kızı olan Esmâ Vâlidemiz, hicretten yirmi yedi yıl önce 595 tarihinde dünyaya gelmiştir.(Nevevi, 2/97) Allah Resûlü’nün hicreti esnasında (622) Zübeyr ibn Avvâm ile evli ve o gün altı aylık hamiledir. Bir diğer ifadeyle o gün 27 yaşındadır ve Âişe Annemiz ile ablası Esmâ Vâlidemiz’in arasındaki yaş farkı 10’dur. (Beyhakî, Sünen, 6/204) Buna göre (595+10=605) Âişe Vâlidemiz’in doğumunun 605; hicretteki yaşının da (27-10=17) olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. Evlilik hicretten yedi ay sonra (İbn Sa’d, Tabakât, 8/58) gerçekleştiğine göre demek ki, bu sıralarda Âişe Vâlidemiz’in yaşı, on yedi'yi aşmış, on sekiz yaşına yaklaşmış demektir - +1 yıl
@illalazımmıki baldir baldir degil,,6 yas 6 degil hahahahaha,, varya tam nasreddin hoca hikayeleri,, sunu iyi bilinki bende devamli okur ve arastirir, devamli belgesel izler gunlerimi dolu dolu gecmesini saglarim cunki Allahin ilk emri OKU sözunun anlamini cok iyi biliyorum,, saygilar.
- +1 yıl
@illalazımmıki peki senin bu super matematik bilgine buhari efendi hazretleri sahip degilmiydi? hicmi dusunmedi yav ben peygamberi 6 yasinda bir cocukla evlendiriyorum,9 yasindaki cocuklada gerdege sokuyorum bunun bedeli cok agir olur bunu aynen illalazimmiki kardesimin matematigiyle yazayimda yanlis anlasilmasin diye hicmi dusunmemis acaba? ne kadar ilginc bir hikaye degilmi?
- +1 yıl
@baran70 sen kendini ne sanıyorsun ki sahihi buhari ve eserlerini tenkit ediyorsun.
Eser, te'lîfinde müellifin takip ettiği titizlik sebebiyle en sahih hadîsleri cemederek, bütün ümmetin icmaya yakın bir ittifakla tam bir güvenine mazhar olmuş, "Kur'ân'dan sonra ikinci Kitap" olma şerefini kazanmıştır. - +1 yıl
@safihayat vay bee yani Allahin kitabi olan Kur an kadar degerli bir kitap, birisini Allah göndermis, öburunu senin benim gibi insan olan bir yalanci arap yazmis ve bir suru iftira ve yalanlarla doldurmus simdi sende kalkmis bunlari birbirine es anlamda göruyorsun öylemi? Allah islah etsin sizleri, Kur an neyinize yetmiyorda hadisleremi ihtiyac duyuyorsunuz? “Eğer kulumuza indirdiklerimizden herhangi bir şüpheye düşüyorsanız, haydi
onun benzeri bir sure getirin, eğer iddianızda doğru iseniz Allah dışındaki şahitlerinizi
(yardımcılarınızı) de çağırın.” (2:23) ,,,,,, Kur'an'ı kavramasınlar diye kalplerini bir kılıfla kaplarız ve kulaklarının işitme yeteneğini zayıflatırız. Allah'ın ortaksız birliğini dile getiren Kur'an ayetlerini okuduğun zaman arkalarını dönüp kaçarlar. (17/İsra 46) İşte sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah'ın âyetleridir. Artık Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar? (45/Casiye 6) "Sana her şey - +1 yıl
vay bee yani Allahin kitabi olan Kur an kadar degerli bir kitap, birisini Allah göndermis, öburunu senin benim gibi insan olan bir yalanci arap yazmis ve bir suru iftira ve yalanlarla doldurmus... bunu sen mı dıyorsun?
buyuk kufur. cıktın dınden..
Resulallah hayatında hıc yalan soylememıstır artı zaten senın oyle demende onu haşa yalancı yapmaz. zaten verecen sende hesabını :)
hadislerle cebını doldurmak terımı tanımadıgın kişi hakkında buyuk zandır. madem Allahın ayetlerıyle konusuyorsun, Resulune iftira atma sonra da dıger ınsanlara iftira atma uzuvların farklı oynar sonra. Allah yuzustu surundurur demedı deme.
lekum dınıkum veliyedin
- +1 yıl
@illalazımmıki sende konuyu ve yazdiklarimi iyice anlamadan fetva verme, ben peygambere demedim o sözu hadisleri yazan, buhari, muslim ve benzeri hadiscilere söyledim, hadiscilerin uydurduklari kitabi Allahin sözuyle bir tutan sensin kendini aklama hemen,,
Fe in tevellev fe kul hasbîyallâh, lâ ilâhe illâ hûv, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm. - +1 yıl
yaw bırak Allahaşkına kimin fetva verdiği de belli anlamadıgı da. sakallı hocaymıs. sen ogrenmeye bak sanane adamın sakalından. mevzu bahis bumudur.. hz nuh un ogluna vasiyetini arastır oku. sızın sakal deyıp yuz eksıttıgınız sey sunnetullahtır.
yazınız:
@illalazımmıki sende konuyu ve yazdiklarimi iyice anlamadan fetva verme, ben peygambere demedim o sözu hadisleri yazan, buhari, muslim ve benzeri hadiscilere söyledim, hadiscilerin uydurduklari kitabi Allahin sözuyle bir tutan sensin kendini aklama hemen,,
Fe in tevellev fe kul hasbîyallâh, lâ ilâhe illâ hûv, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm.
وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَى
Ve mâ yentıku anil hevâ Necm 3. ayet (peygamber, kendi hevasından konusmaz.) al sana ayet paşam.
akideni duzelt, akidesız yapar. anladın? - +1 yıl
Fe in tevellev fe kul hasbîyallâh, lâ ilâhe illâ hûv, aleyhi tevekkeltu ve huve rabbul arşil azîm o yazdıgın ayetin tefsirini oku sen. bız Kuran inkarcısı degiliz zaten haşa.
- +1 yıl
ben hadislere inanmıyorum, Kuranın eksiksiz ve yeterli olduğunu düşünüyorum, ayrıca hadis uyduran insanlar var...
- +1 yıl
@illalazımmıki tevsirini anlamadigim bilmedigim bir seyi neden yazayimki? cok iyi oturdu o ayet suuuuupppp diye, sen anlarsin,, neyse fazla uzadi bu konu,, selametle,
- +1 yıl
:)))) bellı bellı çok anladıgın :D bı bıtmedınız zaten
- +1 yıl
@illalazımmıki siz bir bimediniz asil, din tuccarlari, milletin din duygularini uyduruk hikayelerle sömure sömure ne hale getirdiniz,, deve sidigi dahi icirdiniz bu millete sevab diye :)
- +1 yıl
o hadis sahih degil :) kul hakkım helal degildir bana zan yaptıgın ıcın :)
Soran+1 yılSiz hala..
+1 yılbelki bu soruyu sormak bile gunahtir.
11 Yorumla
3 tane ve ya daha çok alarm kurun
112 Yorumla
Soran+1 yılİş alarmdan çok benim iradede :(
Soran+1 yıl''ya bu benim son namazım ise?'' teşekkürler!
Soran+1 yılAynen evet :)
Soran+1 yıl3 tane alarm kurdum. yatmadan önce de 2 bardak du :D
Soran+1 yılÇiş :D
Soran+1 yılAmin:D
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimle konuşupup mesajlasıyorsan geeceye kalıp uykunu alamıyorsun :D
02 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama!
Cevap sahibi+1 yılniye kız değilmisin :D
+1 yılOlur mu öyle sey
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam