Nasıl unutabilirim ki yaşadım o korkuyu gördüm hayatımın bittiğini düşündüm Ama ölmedim çığlıklar feryatlar kıyamet gibiydi Sizce geçmişte kalmam yanlış mı
Herkes 14 Şubatı Beklerken Ben 6 Şubatta olanlar Aklıma geliyor unutamıyorum Sizde de öyle oluyor mu?
Bizzat yaşadım o günü ve bilmiyorum 3 yıl geçti gerçekten ama o gün hissettiklerim gerçekten anlatılmaz şeylerdi. Hayatın gerçekten de o 70 saniyede film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiyor ve şunu daha iyi anlıyorsun ki gerçekten de ölüm her an gelebilecek bir şey ama farkında değiliz sadece. Anı yaşamalıyız ve bu kadar kendimizi sıkmamamız gerekiyor sonuçta cidden yarın bile ne olacağı belli değil. O gün ise sadece hissiz gibiyim her yer yıkık falan ve çok tuhaftı ki zaten ikinci depremi hiç beklemiyorduk o da apayrı bir mevzu. Neyse işte kendinizi sevin ve anın tadını çıkarın derim olay bu kadar basit ve net...
Biride benim senin gibi olan. Binadan en son ben çıktım çıktığımda karşı binalar yıkılmış herkes bağırıyordu yaşayan bilir en yakın akraba en yakın arkadaşım kaybettim enkaz altında yardim edin çığlıklarini duyuyorsun ama bir sey yapamıyorsun. Ailene ulaşmaya çalışıyorsun ulaşamıyorsun yeni yeni psikolojim yerine gelmeye başladı benim. Hic sağlıklı dusunemiyordum öfkemi davranışlarimi kontrol edemiyordum travması uzun sürdü
Geçmiş olsun Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah maalesef öyle oluyor psikolojiyi alt üst ediyor inşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız 🤲
O depremi yaşayan herkesin yüreğinde iz kaldı, seninki de çok normal 💔 Travma yaşadın, beynin seni korumaya çalışıyor, o yüzden görüntüler ve hisler hâlâ taze. Bu “geçmişte takılı kalmak” değil, yaşadığın acının ağırlığı.
Unutmak zorunda değilsin, acıyla birlikte yaşamayı öğrenmen önemli 💫 Konuşmak çok iyi gelir. Mümkünse bir psikologla ya da okulunda rehber öğretmenle görüş, destek almak zayıflık değil.
Tetiklendiğin günlerde haberlerden uzak dur, kendine sıcak bir rutin oluştur, dua edebilirsin meditasyon yapabilirsin yazı yazabilirsin 🕯️ Yalnız değilsin ve hissettiklerin “yanlış” değil 🌿
Öncelikle geçmiş olsun, umarım bir daha kimse bu durumu yaşamaz.. O yaşanılanları maalesef millet çoktan unuttu. Halkta farkındalık yok ve geçmişe dair yaşanılan olaylar çok çabuk unutuluyor.
Sağol maalesef öyle boşuna dememişler kalanlara değil gidenlere üzül Çünkü onlar unutulacak yarın bir gün ve soranları olmuycak inşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız 🤲
daha çok gençsin, böyle şeyler unutumaz ama zamanla eskir ve eski gerçekliğini kaybeder. Geçmiş olsun, 14 Şubat bir pazarlama ve satış faaliyeti inan bana esnaf sizin aşkınızı sallamıyor bile yeter ki mal alınsın:))))
Şükür ki 14 şubata hiç denk getirmedim sevgili... hep yazın başında yaptım sonunda ayrıldım... gezdik tozduk yattık yedik içtik bitti... Daha uzununa girilmez. Ölümden beter uzun ilişkiler.
ben yaşamadım belki de en büyük şansımdı ama ailem dediğim insanlar yaşadı ve ben onlara ulaşana kadar hayatımın en zor birkaç saatini geçirdim diyebilirim