Şeriatı savunanlar zorla kapanmak istiyor sanırım? Ya da dördüncü eş olmak mirastan az almakta olabilir ne bileyim şey de olabilir, eğitim görmemek kadın diye hor görülmek dövülmek taciz edilse bile kadın olduğu için bir şahidin daha olması gerektiği vs.. senin giyimine karışılıyor bile en başında… Zorla kapanacaksın ve zorla. Bunu isteyen bir kadın niye ister? Ok sen kapalısın başkası niye zorla kapansın? Müslüman ama kapanmak istemiyor olabilir Allaha hesap verecekken neden zorla kapansın? Ya da sözü kabul edilsin diye başkasına ihtiyaç duysun ya da ne bileyim evden dışarı çıkmasında bir erkeğin iznine ihtiyaç duysun siz köle mi olmak istiyorsunuz? Öyleyse öyle diyin?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayNe 4 eş muhabbeti döndü mk ya. Kadın ve Erkek sayısının eşit olduğu toplumlarda 4 eş zaten matematiğe aykırı şunu konuşmak bile saçmalık.
Savaş durumlarında kadınların erkeklere oranı 4/1 olduğu zaman açıkta kalan kadınları yurt dışından erkek sipariş ederek mı evlendireceksin?040 Yorumla- 6 ay
Kardeş hadi o öyle zorla kapatmaya ne diyeceksin? Ya ben kapanmak istemiyorum tamam Allah affetsin emretti ama ben istemiyorum. Şimdi bir hükümet zorladı diye ben kara çarşafla mı gezecem? İstemiyorum
- 6 ay
Kuran'da kadınların başını zorla kapatın diye bir ayet yok. Neye bağdaştırarak söylüyorsun bunu? Şeriat ile yönetilmek demek şeriat kanunlarının esas alınması demek, bunlara örnek olarak;
- Kısas, recm, hırsızın elinin kesilmesi şeklinde örnek verilebilir.
Örneğin bir davaya bakılırken Kuran'ı ve peygamber hayatını esas alarak karar verilmesi demektir.
Siz niye şeriat diyince şiilerin şeriatını esas alıyorsunuz? - 6 ay
Kardeş Şii şeriatı o şeriatı bu şeriatı vs. Adamlar ne uyguluyor= Şeriat. Şeriatte ne var zorlama var. O zaman kadınlar da zorla kapatılır adama köle edilir bu kadaaar
- 6 ay
Gerçekler yerine kendi doğrularını ortaya sunuyorsun. Bunu yapma sebebin ne, Allah'ı mı ikna etme peşindesin? Benim kısas hakkımı bana vermeyen yönetimi destekleyen herkes bana hak ödeyecek. Ayeti de mi susturacaksın?
- 6 ay
Kendi doğrularım mı? Sen hangi şeriat ülkesinde kadınların mutlu özgür yaşadığını gördün? Sorsak gerçek şeriat bu değil dersin. Kadın öldürülünce niye öldürüldü kime kuyruk salladı derler şeriatta. Kadın tacize uğradığında “ O saatte niye oradaydın? Adamı niye tahrik etttin?” derler.
- 6 ay
Yok kanka kadın öldürülünce katil direk imha edilir. Tacizci hadım edilir. Eşini aldatan kişi recm edilir. Zengin fakir demeden suç işleyen sopa ile adam edilir.
Senin kanunların ne yapıyor tam olarak? Adam hukukun açığından yararlanıp keyfine bakıyor. Yaşasın laiklik. - 6 ay
Kanunlar bilerek doğru uygulanmıyor ama ne desek boş anlatamayız. Neyse siz zorla kadını baskı altında kapatmaya evde tutmaya devam
- 6 ay
Kanunlar ne zaman doğru uygulandı? Gençleri hapishanelerde astılar kanundan kastın bu mu? Başörtülüleri meclisten, askeriyeden, okuldan, üniversiteden kovdular kanun böyle mi uygulanıyordu? 90'larda AIDS'li o'evlatları insanlara kendi kanını enjekte ediyordu kaçını astın?
Karısını sürekli döven Yılmaz Güney'e bu konu hakkında ne yapmış kanunların?
Bana masal anlatma. - 6 ay
Kadınların eğitim hakkından mahrum edilmesi, şiddet uygulanması kendi düşüncelerini dile getirememeleri ataerkil toplum erkeğin kadından üstün görülmesi… Bana masal anlatma
- 6 ay
Üniversiteye başörtülü diye almadılar KADINLARI kim kimi mahrum ediyor 😂 Meclisten kovdular hey yavrum hey yaşasın laiklik.
"Düşüncelerini dile getirememeleri"
- 6 ay
Şimdi bu başörtüsü mağdurlarının hepsi iş yapıyor ve şeriat istiyor. Bilmiyor ki kocasının izni olmadan dışarı çıkamayacak. Ve bilmiyorlar ki günümüz gençleri bu yapılanları onaylamıyor ama laiklik savunucuları. Ama bu kadınlar şunu da bilmiyor: Şeriat isteyen adam karısını evde kapalı tutar okutmaz ve kültürlü olmasını istemez cahil bırakıp kendine köle eder max ortadoğu erkeği
- 6 ay
Olacak, yapacak bilmem ne. Bu başörtülü kadınların şu an her sahada olmasını sağlayan tek irade Ak Parti ve seçmenidir. Cumhuriyet'in ya da laikliğin hiçbir katkısı da yoktur.
Türkiye örneğinde görülüyor ki laiklik müslümanları zora sokmak dışında bir halta yaramamıştır. Kadınlara yapılan bu zulm karşısında kendinizi düşünüyordunuz şimdi kendimizi düşünme vaktimiz gelmiştir. Şeriat mutlaka gelecek. - 6 ay
Bu ülkeye gelmeyecek orası kesin. Bir kadın kendisine baskı yapılmasını istiyorsa afganistan orada
- 6 ay
Valla siz müslüman kadınları hiç düşünmediniz onlar da sizi pek düşünmeyecek diye tahmin ediyorum. Göreceğiz
- 6 ay
Dediğim gibi bir erkeğin altında ezilmek isteyen kadın kendine acımıyorsa bizim onun eğitim hakkı için acımamız uygun olmaz zaten. Gitsin kendini dövdürsün shhdhdhs
- 6 ay
Bu durum sekülerlerde daha yaygın ama sen bilirsin. Sarhoş olup karısını döven binlerce seküler erkek vardır ama namaz kılıp karısını döven pek fazla erkek yoktur.
- 6 ay
Aynen sinan enginin gür saçları o yüzden millet şeriatçılardan kaçıyor dhhdhdhd
- 6 ay
Bilmediğiniz şeyden kaçıyorsunuz, keşke bilseydiniz. Kimse sizden nefret etmiyor ya da kimse bir yerlerde yok olun istemiyor, biz istiyoruz ki size dokunan el kesilsin, size tecavüz edilen idam edilsin, sizi aldatan taşlanıp öldürülsün, önünüzü kesen sopa yesin, istiyoruz ki gece sokakta rahat yürüyün, sokakta terör estirenler 3-5 sene yatıp tekrar sokağa sağlam çıkamasınlar.
Bizden neden bu kadar nefret ediyorsunuz? - 6 ay
Ben de müslümanım kimse sizden nefret etmiyor asıl siz kadınlardan nefret ediyorsunuz? Kadın kapanacak namus kadına aittir kadın erkeğine bakacak kadın eğitim almayacak (Afganistanda eğitim yasaklandı). Kadın eşinden izinsiz bir adım dahi atmayacak kadın evinde duracak kadın kadın kadın. Sizin kadar Şeriatçılar kadar kadından ve kadının hayatından nefret eden yoktur. Şeriatta yaşayan kadının kendisi söylemiştir “Allah bizi erkeğin kölesi olalım diye mi yarattı? Öyleyse keşke bizi yaratmasaydı.” der. Ve Şeriat erkeğe hizmet eder. Savunman çok doğal ben bunu bir erkeğe anlatıyorum ama boş işte ama bir kadına anlatmak daha vahim.
- 6 ay
Ya Türkler Afgan mı, Türkler Farsi mi? Neden saçma sapan örnekler sunuyorsun, Katar'ı sun, Suudi Arabistan'ı sun.
Kur'an'da kadın köledir mi yazıyor, kafana göre ayet uyduruyorsun. - 6 ay
Uygulananın nereli olduğu değil kardeşim uygulamanın ne olduğuna bakıyorum adı nedir uygulamanın= Şeriat
- 6 ay
Ben de uygulamaya bakıyorum ve beğenmiyorum, çok fazla açığı ve eksiği var adı ne => Laiklik.
- 6 ay
O zaman sen şeriat ülkesine ben bu ülkede kalmaya devam. Afganistanda gani gani kadın baskılarsınız
- 6 ay
Bu toprakları atalarım Allah Allah diyerek kazandı, 700 yıl şeriatla yönetildi Dünya'da bir atalarım vardı bir de küffar. Batının 100 yıllık laikliği mi korkutacak beni? Onu da ezeriz merak etme :)
- 6 ay
Valla kadını obje olarak gören her türlü şey kalktı merak etme buraya daha gelmez. Sizin kadın savunan tarafınız yok hepinizin derdi kadınları nasıl ezeriz. Aynı ataların kurtuluş savaşında Şeriatı kaldırdı troll buna da lafın olur herhalde. Yoksa onlar atalarım değil mi diyeceksin. Bizatihi dedelerimiz ninelerimiz olur. Kulluğu Allaha ederiz Şeriatçı baskıcılara değil
- 6 ay
Kurtuluş Savaşı'nı laiklik için mi verdik sanıyorsun? Battlefield 1'de bile "Padişahımız için" diye seslendirmeler yer alıyor. Laiklik zorla kabul ettirildiği için 1950'ye kadar seçim olmadı bu ülkede. Laiklik zorla kabul ettirildiği için Rize bombalandı, sırf bu yüzden istiklal mahkemeleri ile insanlar asıldı.
Aç bak bakalım ilk bakanlarının ırkı neymiş kaçı Ermeni kaçı Yahudiymiş. Benim atalarım değiller ama senin ataların oldukları belli sahiplenişinden. - 6 ay
Ben kadını baskılayan şeriat rejimini savunmuyorum ama sen kadını baskılamaya meraklısın sanırım ha bu görüşüne açıklık getir he de kurtul. Ben kadının zorla kapatılmasından erkeğe hizmetçi olmasından yanayım de kurtul işte kardeş
- 6 ay
Konudan neden saptın, atalarının kimliği ifşa oldu diye mi? İnsanları baskılamak size has bir durum tarihimiz bize bunu açıkça gösteriyor. Neyse ki artık biz varız, herkes özgürce sesini çıkarabiliyor.
- 6 ay
Jdjdjddjjdjdjfjfjfjfjfjjfjf Seçme seçilme hakkını kim verdi
- 6 ay
Sizden önce kadınlar okuyor muydu? Ha pardon kadınlar evlendiriliyordu 12 yaşında demi
- 6 ay
Seçme ve seçilme hakkını kim verdi ben de merak ettim şimdi. Hiç seçilmeyenler mi
- 6 ay
Sadece sizden olanlar okuyabiliyordu biz de gelip sizin düzeninizi yıktık, hamam böceği gibi çoğaldığınız okullara kayyumlar atadık. Sayemizde herkes eşit
- 6 ay
İleride seçilecek bakanların olabileceğini tahmin eden kişi vermiş olabilir. Aaaa sizin güruh karşıydı demi kadının seçme ve seçilme hakkına. Pardon. Siz kadın biliyor muydunuz? Hizmetçi cariye değil miydi?
- 6 ay
Tarihimizde meclisten kadın kovalamak yok, kendi sicilinizden örnekler vermen ne acı.
Siz değil miydiniz Kadıköy Belediye meclisinde kadın meclis üyesini susturup kovan? Sizin için kadının erkeğin bir önemi yok sizden olmayan her şeye düşmansınız. Allah gönlünüze göre versin - 6 ay
Siz derken Chp’li olduğumu iddia etmen komik ama senin bir fanatik savunucu olduğuna kalıbımı basarım. Kimse bunu savunmuyor ama siz sanırım her şeriat karşıtını Chp’li sanıyorsunuz. Neyse
- 6 ay
En son bir Erdoğan vardı bir de CHP'li KK. Sen Erdoğan'ı şeriatçı gördüğün için KK'ya oy verdin yani evet tebrikler sen artık bir CHP'lisin. KK'ya oy veren herkes CHP'lidir, o CHP'nin genel başkanıydı. Muhalife anlatır gibi anlatıyorum yanlış anlama, aklen eksik oluyorlar.
- 6 ay
Oy vermedim mk hdhdhdhd
- 6 ay
Klasiktir bu yalan, sıktı artık. Yeni bir şeyler bulun
- 6 ay
Hmm her şeyi de görüp biliyorsun Allaha şirk değil mi bu
- 6 ay
Her şeyi görüp bilen aşırı ileri görüşlü asla şaşmaz ve ulu diye hitap edilen birini daha tanıyorum. Bunlar Allah'a şirk koşmak ise sen tanrı bile değiştirmiş olabilirsin dikkat et.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)6 aySuda yaşayan karayı beğenmez karada yaşayan suyu beğenmez... 1200-1300 sene şeriat ile yaşamış bir milletiz son 100 sene öncesine kadar... Elbette 100 senelik bir dönemin tesiri zihinlerde kalıcı olacaktır nitekim sistem şeriatı düşman gösteriyor
01 Yorumla- 6 ay
Aynen knk eğitimsiz ve sömürülen kadınlar olarak yeterince yaşadık.
Yapay Zeka Cevapladı
Sorun çok yerinde ve duygun da çok net hissediliyor 💔
Her kadın bunu “istemiyor”. Bazıları gerçekten içselleştirilmiş baskıyla büyüyor. “İtaat eden kadın iyi kadındır” diye öğretilince zamanla köleliği özgürlük sanabiliyor 😔
Bir kısmı da kendini güvende hissetmek için bu kurallara tutunuyor. Kaos korkusuyla “sert kurallar olsun ama düzen olsun” diyor.
Müslüman olup kapanmak istemeyen bir kadının zorlanması özgürlük ihlali. İnanç kişisel. Kimse başkasının üzerinde sorgu memuru değil.
Senin rahatsızlığın çok sağlıklı. Sorgulaman da çok değerli 🌿✨00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
6 ayŞeriat ilkel bir Arap töresinden başka bir şey değildir.
12 Yorumla- 6 ay
Müslümanım ama savunmam
- 6 ay
O halde bu videoyu izle. İsrafil Balcı tam senlik bir ilahiyatçı: https://www.youtube.com/watch?v=7jw86JFmqsI
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayİnsan davranışlarında mantık arama yoksa kafayı yersin 🙃
01 Yorumla- 6 ay
Yedik
başka karılar ortada dolanmasın koca mi kapmasin diye istiyor dur
01 Yorumla- 6 ay
Haa bak o olabilir
Şeriat allahin emirleri diye savunuyorlardir
020 Yorumla- 6 ay
Kapanmak Allahın emri kapanmıyorum çünkü istemiyorum evde yeterince baskı verildi ve kapanmayacağım hiçkimse de kapatamaz kardeşim böyle yaparak islama mı çağıracaklar
- 6 ay
Ben zorla kapanmak istemiyorum o nolacak? Ve kapanmadım diye öldürülmek istemiyorum. Erkekler savunur tabi diyorum ya ben olsam ben de savunurum oooh 4 karım var istediğimle yatarım istersem izin veririm istersem vermem kölem gibi kullanırım
- 6 ay
Aynen evet zorla kapan evde dur kocan izin verirse otur kalk evin kölesi ol eğitim hakkın olmasın vs. En basitinden kapanmak istemiyorum
- 6 ay
Heh bu saçma. Bana cezamı ahirette Allah vermeyecek mi kula noluyor?
- 6 ay
O yüzden saçmalık
- 6 ay
Ya beni kimse korusun istemiyorum kardeşim ben üstümde baskı hissedersem ve bana babam gibi kapan kapan derlerse kapanmam ki
- 6 ay
Evet kapanmalılar diyor zaten o kadarı biliyoruz ama zorlama kısmı sıkıntı o yüzden Cumhuriyet en güzeli.
- 6 ay
Arkadaş bir kadının kıyafetini istediği gibi giymesiyle bir insanın can hakkını bir mi tutuyorsunuz kafayı sıyırmışsınız. Toplumun canına mal olacak şeylerde devlet anca hüküm vermeli ben ne istersem onu giyerim ona ne
- 6 ay
Gayet farkındayım ve Atatürkü rahmetle anıyorum. Babam gibi zorlamacı ve baskıcı şeriatı da istemiyorum. Hesabımı da Allaha veririm. Millet başını mı açmış beni ilgilendirmez. Zaten Şeriat gibi devletlerde kadın öldürülmüş demezler ne yaptı da öldürüldü derler. O yüzden böyle bir topluma gerek yok.
- 6 ay
Bir insanın giyim hakkını elimden almak yobazlıktır. Ama toplumun canını malını korumak devletin sorumluluğudur bilmem ablatabiliyor muyum? Anlatamam çünkü kadın baskısından asla başka bir şey düşünmez şeriat destekçileri
- 6 ay
Lan canım ben örnek verdim dedim ki ahirette hesap sorulacak diye bu dünyada neden hesap sorulmasını? Sen hala cinayetle bir tutuyorsuna getiriyorsun konuyu. Dinin emirleri arasında var sonuçta ve şeriata göre dinin emirleri korunmalı. Ben şeriat destekçisi değilim sana sadece mantığını anlatmaya çalışıyorum da nafile
- 6 ay
Neyse ok
6 ayKuran'da yazmayan şeyleri kadınlara dayattilar araştırma yoksunu kadınlar köleliğe razı oldu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayŞeriatın daha ne olduğunu bilmiyosun , ppye bakılırsa yaşın çok küçük, sen sütünü iç böyle şeylere kafa yorma
012 Yorumla- 6 ay
23 yaşındayım araştırdım biliyorum. Niye bir kadın köle olmak istesin zorla kapatılmak istesin? Şahsen ben istemiyorum. Eğitim hakkı elinden alınıp ikinci sınıf vatandaş olsun? Öyle değil diyeceksiniz ama öyle. Bilmiyorsun diyerek kıvıracaksın ama gerçek bu.
Cevap sahibi6 ayTamamdır knki
- 6 ay
Cevap vermemişsin knkş
- 6 ay
Bak sana bana argüman sun dedim sunmamışsın
Cevap sahibi6 ayOkay
- 6 ay
Al işte bdhdhdhdh
Cevap sahibi6 aySunarımda sende anlıcak kapasite yok be 🙃
- 6 ay
En başında sunmadın lafı çevirdin. Anlayacak kapasite değil ben sana sun dedim ok diyip geçiştiriyorsun. En basitinden açıkla diyorum bana gülüyorsun işte elinde bir şey yok
Cevap sahibi6 ayTamam kanki
- 6 ay
Şimdi hesabımdan kaybol
Cevap sahibi6 ayTm knk by
- 6 ay
Çünkü cevabın yok :)
- Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı.
6 ayŞeriatı yapay zeka bile kabul etmiyor boş ver 😂
02 Yorumla- 6 ay
Jfjfjdjdjdj dur chatgpt’ye danışacam
- 6 ay
Ben çoktan danıştım 😃❤️
- Aile & Toplum konusunda 558 cevap paylaştı.
6 ayŞeriat isteyen Afganistan a gidebilir
03 Yorumla- 6 ay
Gitsin de ebsinin mını görsün estağfurullah
- 6 ay
Seninkini görsem daha mutlu olurum
- 6 ay
Gördüm zaten onu babam yaparken
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Şeriatı savunan kadınlar gerçekten zorla kapanmayı ve bu kuralları mı istiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım