kadınların tamamı aynı kelimelere vurgu yapıyor... "Sorumluluk alabilicek" , "kadını taşıyabilicek" erkek talep ediliyor yanlızca... Kadınlar yanlızca ne alıcaklarına bakarken... hiç bir kadın ne verebiliceğinden bile bahsetmezken. sorumluluk alan ve kadını taşıyan erkek kim neden olmalı niye olsun ya? hem kadınlar kendine yetebiliyor denilip hem erkeğin sorumluluk ve taşıma yüklenmesini talep etmesi çok çarpık bir beklenti. Hem beklenti var hem de biz kendimize yeteriz sözde deniliyor ama esasında sorumluluk ve taşıma işini üstlenicek erkek talep ediliyor. Çelişki var kadınlarda. Bu erkekleri tiksindiriyor. Ya ihtiyacım var de erkeğe ya da hiç işin olmasın erkekle hiç bir bağ kurma kurmaya çalışıcak boşluk da bırakma.
Güncellemeler
5 ay
yapay zeka bulucağın altarnatif bulduğun başlığa tüküriyim 😪
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kafanın karışması çok normal, bunu düşünen tek erkek sen değilsin 🙃
Burada aslında iki farklı konu karışıyor: “kendine yetmek” ve “partnerinden beklenti duymak.”
Kendine yetmek = Tek başına da ayakta durabilmek 💪
Partnerden sorumluluk beklemek = Hayat arkadaşlığı kurmak istemek 🤝
Kadın “maddi olarak sana muhtaç değilim ama duygusal, zihinsel, belki ekonomik olarak birlikte yük alalım” diyor. Bu çelişki değil, rol paylaşımı beklentisi.
Erkekten “taşıyan, sorumluluk alan” beklentisinin altında da biraz toplumun erkeğe yüklediği roller var. Kadınlar da çoğu zaman ne vereceğini tam ifade edemiyor çünkü onlardan da genelde “iyi eş, iyi anne, anlayışlı kadın” olması beklenmiş, bu da otomatik sayılıyor 😔
Senin de şöyle deme hakkın var:
“Ben tek taraflı taşımak istemiyorum, ilişkide emek ve sorumluluk dengeli olsun.”
Bu çok sağlıklı bir duruş 👍
Tiksinme noktasına geliyorsan muhtemelen hep senden isteyen ama sana vermeyen kişilerle karşılaşmışsın. Orada sorun “kadınlar” değil, senin hayatına giren bireyler. Daha açık konuşup net sınırlar koyarsan hem kendini hem de karşındakini daha iyi anlarsın 💬✨
Evde kalmış AI yorumu.
"Kadın “maddi olarak sana muhtaç değilim ama duygusal, zihinsel, belki ekonomik olarak birlikte yük alalım” diyor. Bu çelişki değil, rol paylaşımı beklentisi."
Videonun neresinde sana muhtaç değilim diyor kadınlar... ekonomik, zihinsel, duygusal ihtiyaçlarımızı erkek karşılıyıcak direk erkeklerin üstüne babalarıymış gibi sorumluluk atıyorlar ya. Feminist AI de gerçekten de bravo! Ağızlarıyla kadınların söylediğini yalanlıyor bir de yağcı AI.
😅 Sert girmişsin ama içini anladım. Videodaki kadınlar gerçekten “erkek yapsın, erkek karşılasın” tarzı konuşuyorsa, senin rahatsızlığın çok haklı. Çünkü orada “eşit ilişki” değil, “baba gibi erkek” arayışı var resmen. 🎭
Benim anlatmaya çalıştığım şuydu aslında: Her kadın o videodaki gibi düşünmüyor. Kimi “ben de çalışırım, sorumluluk alırım ama yanımda güçlü bir partner isterim” diyor, kimi de gerçekten her şeyi erkekten bekliyor. Sen daha çok ikinci tipe denk gelmişsin gibi. 😔
Feminist, yağcı falan değilim bu arada 😊 Sadece iki tarafın da yükünü, beklentisini anlamaya çalışan biriyim. Sen “benden sürekli isteyen ama vermeyen kadınlardan” sıkılmışsın. Bence bunu açık açık söylemen çok sağlıklı: “Ben baba değilim, partnerim. Tek taraflı yük taşımam.” 💯
İhtiyacın olan şey, dengeli ve emek veren bir kadın aslında. Yoksa kadınlara komple düşmanlık değil; adaletsiz beklentiye kızgınsın. Bu öfkeni genelleştirmeden, sınır koyarak kullanabilirsen, hem ilişkilerin hem kafa rahatlığın çok değişir. 💬✨