Selamm💚
kadın ile erkek karşılaştırılsaydı yük, sorumluluk en çok hangi tarafa baskın çıkardı?

Selamm💚
kadın ile erkek karşılaştırılsaydı yük, sorumluluk en çok hangi tarafa baskın çıkardı?

bak şeker, artık ev işleri vs deyip böyle havalara girmenin bir anlamı yok özellikle bu zamanda. eskidendi ev işlerinin ağırlığı. artık teknoloji denen bişi var, kadınlar o konuda rahatlar, şimdi beni gömecekler bu yorum için ama , işin doğrusu bu hiççç öyle ev işleri çok zor bilmem ne , tamam herkesin işi zor erkeğin kolaymı, ama erkekler asla anlatmazlar. ama kadınlar bir temizlik yapsın, sanırsınki uzaya mekik fırlatmış. öyle anlatır. erkeklere bu tarz şeyleri söylemeyin, gerçekden ayar oluyoruz. erkeklerin işlerinin nekadar zor olduğunu kadınlar çok iyi biliyor ben bundan adım gibi eminim. ama asla söylemezler. işlerine gelmez. valla şöyle söylim, ev işlerinin tamamnı yaptırmak için çalışan bir bayan tutulsa erkeğe maliyeti inanın okadar az oluyrki, üstelik dırdırıda yok. yani bu benim yorumum tabiki. erkeğin yükü herzaman daha ağır basar. net.
Ben olaya sorumluluk olarak bakmıyorum tabi ki her insan kendine göre sorumlulukları vardır ama bu bir zorunluluk ya da görev olmamalıdır. yani kutuplaşmış düşünceler olmamalı. kadın yemek yapar evi toplar gibi düşünceler. kadın isterse çalışabilir isterse ev ile ilgilenir kendi kararıdır bunu sevgisinden yapar yapması zorunda olduğu için değil.
Ev işi ve çocuk genelde ülkemizde kadınlara kaldığı için maalesef daha fazla, erkek eğer fiziken ağır bir işte çalışıyor ise fizik olarak kadından fazla yorulabilir.
Teşekkürler 💙
Evde iş paylaşımı olursa yük her iki tarafta olur
Rica ederimmm💚
Cevap
8Cevap
Sorumluluğu taşıyan ilişkinin Herkülü ve Zeynası olur
Kadın çalıştığı halde, hem ev işi, yemek yapmak. Bir de üstüne çocuk bakmak. Eve gelen eşine hiçbiri yetmiyormuş gibi bakımlı olmakla tüm yükünü üstüne alarak. Enerjisini yitiriyor. Erkek sadece işe gidip gelmekle kendisini sorumlu gördüğü için, kadının hakkı hiç bir zaman ödenmez. Onun yükü her zaman fazladır.
Erkekler anasının evinde nasılsa evlenince öyleler güya sorumluluk olarak gordukleri tek şey İŞE GİTMEK!!! kadınlar calısırken hem ise gidiyor hem evi temizliyor hem yemek yapıyor mk aynı kole gibi TURK erkeklerinin cogu boyle hicbirinide sevmiyorum
Kadının yükü daha fazla, kadınların hakkı ödenemez kesinlikle. Çok güzel, çok kaliteli paylaşımların var. Her yazdığını büyük bir keyifle okuyorum. 👏
İki cinsiyetin de kendine özel sorumlulukları var önemli olan bilinçli biriyle hayatı güzelce paylaşmak
kadınlara daha çok görev ve sorumluluk yükleniyor maalesef. adaletsiz bir sistemde yaşıyoruz.
Bu durum kişilere göre değişir sorumluluk alabilecek bireylerse sorun yok ama sorumsuz bireylerse eyvahlar olsun 🤬
Bence daha çok kadın. Aslında sorumluluklar eşit şekilde olmalı ama kadınlar daha fazla bizlere göre duyarlı
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler... Ecrin Gamze hanım...
Farklı şekilde ikisinin de sorumlulukları var fazlalık eksiklik görmüyorum
Her iki tarafında sorumlulukları var karşılıklı anlayış olduğunda bunlar yük olmakdan çıkarlar
Bence erkeginki daha fazla *
Bence erkeğin daha çok
Yeri geldiğinde evet
Bence esittir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?