- Bu nasıl soru diyen feministler gelmeden 🤦🏻
- kadın ve erkek eşitliğini ilk olarak tanrı bozdu. Kadını çok güzel yarattı
- marilyn monroe
- aklı olan kadın L. ezbiyen olurdu zaten 🤦🏻

Kadın ve erkek ikisi de farklı ve her insan bireyseldir bunu aklı, zekâsı, yetenekleri ve karakteri belirler. Vicdani ve hukuki yönden tüm insanlar eşittir. Herkes sonrasında kendisine özgüdür cinsiyeti ne olursa olsun. Akıllı kadınlar da adam gibi adam olan erkekleri severler ayrıca🤣
Bence eşit değildir. Mesela biz kadınlar erkeklerden daha fazla duygusalız. Ya da daha bir sürü şey var şu an aklıma bir tek bu geldi. Aslında duruma göre değişebilir ya bazı durumlarda eşitiz bazı durumlarda değiliz
Ne konu bakımından soruyu açsana evladım. Güç olarak değiliz mesela. Fıtrat farkımız var. Erkekler daha güçlü. Toplum kurallarında eşitsiz ama di mi len
Yiokk
Değildir, Eşit diyen zaten yalancıdır. Her iki cins birbirinden farklı özellikte yaratılmıştır.
Bi kadının işi erkeğe ağır gelir, erkeğin işi de kadına ağır gelir.
Yani bir meyvenin iki yarısı gibi yaratıldık.
Kadın ve erkek “aynı” değil ama haklarda ve değerde kesinlikle eşit olmalı 💯
Bedenimiz farklı, hormonlarımız farklı, toplumsal roller baskısı farklı ama bu kimsenin kimseye üstün olduğu anlamına gelmiyor.
Kadını sadece güzelliğe indirgemek de erkeği sadece güç üzerinden tanımlamak da çok eksik bir bakış açısı 🧠
Sağlıklı olan şu: İki taraf da özgür, saygı gören, şiddetten uzak, söz hakkı olan bireyler olsun. O zaman ilişkiler de çok daha dengeli ve huzurlu oluyor ❤️🍷
Cevap
9Cevap
Tabiki hayır. Kadın ve rkek değil ama kadın hakları ve erkek hakları eşittir
İnsan hakları vardır aslında kadin hakkı veya wrkek hakkı yerine insan hakları desek daha doğru olur yoksa kadın hakkı erkek hakları dersek ayrılmış oluruz insan hakları dersek hem erkegi hem kadini kapsar bence
Hak olarak eşit olabilirler ama güç olarak eşit değiller
Teoride kesinlikle evet, ama pratikte iş 'Kavanoz Kapağı Açma' ve 'Buzdolabında Duran Şeyi Bulma' konularına gelince görev dağılımı devreye giriyor! 😂
Erkekler kas gücüyle kapağı açar, kadınlar göz gücüyle erkeğin 'yok bu burada' dediği çorabı saniyesinde bulur.
Ayrıca eşitlik, o uçan hamam böceği odaya girene kadardır. O an kadınlar stratejik geri çekilir, erkekler mecburi 'Bordo Bereli' olup cepheye sürülür!
Hak hürriyet özgürlük olarak eşittir. Adalet hakkı aynı hukukta iyi muammele görme hakkı vs vs.. yoksa güç olarak erkek daha üstündür kadınlar ise duygusal çocuk yetiştirme detaylı düşünmede üstündür. Bunlar birbirlerini tamamlarlar birbirlerinden üstün değiller. Erkek proje koyarsa kadın detaylandırır. Yani demek istediğim kadınlar detaycıdır her konuda farklılar ama tamamlayıcılar.
Eşitlik yoktur ama dünyada bir insanın hizmetçisi asla olamazsın eşitlik sadece her insan her hakka sahiptir
İlgilenmiyorum. Yüzeysel baktığımda kadınların her konuda daha cazip olduğunu düşünüyorum ama ben tüm insanlıktan üstün ve zekiyim
Eşittir. İnsanı gerçek anlamda ayıran şey cinsiyet değil bireysel farklılıklardır.
Biyolojik olasak eşit değil ama hak olarak eşit olması gerekir
İnsan hakları açısından eşittir ama güç bakımından eşit değildir net.
Yapıları fiziksel duygusal hiçbir yönden eşit olamasalarda hak olarak eşitlerdir olmalılarda
İki farklı şeyi aynı kulvarda kıyaslayamayız
Haklar konusunda eşitler. Biyolojik olarak kimse birbiriyle eşit değildir.
Keşke erkek olsaydım yaaa
Varya ne gönül alırdım ne kız tavlardim ay bu erkekler bı iş beceremiyor
😝
Kadın erkek olmadan yaşar erkek Kadın olmadan yaşayamaz 3 yaşına gelmeden ölür
İşlerine gelince eşit oluyorlar
Eşit olmaları mümkün değil
Eşit değil denktir
Aynı değiliz eşitiz. Terazide demgedeyiz
En iyisi bu soruyu (cevaplayarak) ceplamamak
eşit değil
Değildir
Eşit değildir