Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı. Nasıl eşit olunsun ki Yaradan apayrı farklı yaratmış , 5 parmağımızın hepsi bir birinden farklı ve hepsinin ayrı özellikleri varken koskoca kadın erkek eşit diyebilir miyiz , kimse kimseden üstün değildir , üstünlük takvadadır. Haklar herkese eşit verilmiştir fakat eşit dağıtılmıyor ülkemizde demokrasi denen şey güçlü olanda var Buda orman kanunudur güçlü olan zayıfı yer. Ülkemiz orman kanunuyla yönetilmektedir. En baştan kokan bir sistemde eşitlik hak hukuk aramak samanlıkta iğne aramaktan daha zordur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBiraz ağır yerden olacak ama erkeklerin çoğu hayırsız oluyor ailelerine karşı bu yüzden kız kadın gibisi olmuyor bazen ama erkekte işe yarayınca süper olur oluyordur. Eşit 🟰 bence çünkü kadınların toplumda neler başardığını bizzat görüyoruz ve dahası kadın anaçtır, kadın erkek eşit ve her türlü kadının bir erkeği ihtiyacı bile yoktur ayaklarının üzerinde duran kadın olunca. Fakat erkek çalışıyor kadın evi irade ediyorsa erkeğin görevi bir tık üste oluyor bunu kabul ediyorum ama bir organ ve vücut ağırlı kuvvet olarakta erkeğe daha çok değer vermiyorum. Hepsi bir organ dan ibaret kanaatımca:)
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
m 1 yılBence bu yere göre değişir. Birde niyete göre. Baktığında bir evi erkek gücüyle çeviriyor gibi olsada çoğu şey kadının elinin altından geçiyor. Genel olarak da saygılı ve insanlığa adım atmış erkekler güçlü olduğunu değil. Kadın ile eşit olduğunu. Herkesin bir canlı olduğunu bilir..
00 Yorumla
Elma ile armut ne kadar eşitse
13 Yorumla- 1 yıl
Çok güzel cevap
- 1 yıl
Teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Aile & Toplum konusunda 400 cevap paylaştı.
1 yılKadın kadındır, adam adamdır. Ama Allah kadınlara da faziletler vermiştir çünkü kadın bir işi bitirdikten hemen sonra başka bir işe geçebiliyorken erkek öyle değildir hemen bir başka işe geçemez biraz dinlenir vs. yine devam eder ama Allah annelerimize yorulmama, daha üretken olma gücü vermiştir.
Başka bir açıdan baktığımızda kadın yaratılış fıtratı gereğince zayıf yaratılmıştır erkek gibi ağır veya yük olan şeyleri kaldıramaz erkek kaldırabilir ama netice itibariyle de her iki tarafta eşittir çünkü her iki tarafta birbirlerine bağlıdır, birbirlerini tamamlarlar sözün özü budur vesselam...13 Yorumla- 1 yıl
Valla ben yoruluyorum biraz da üşengecim o niye öyle 😂
- 1 yıl
Bazen de olmuyor işte 😂, biraz da bu yediklerimizden ötürü çünkü eski nesillerde ninelerimiz/dedelerimiz ve büyüklerimiz hep tarlalarda çapa vururlarmış şimdi var mı öyle insanlar kaldı mı... Yok çünkü doğanın yapısını bozdular ve bunun yine bozan da bu insanoğlu, her şeyin genetiğiyle oynadılar hatta bu Kur'an'ı Kerim'de de geçer; siz şimdi size verilenlere karşı nankörlük yapıp da sizin için faydası olmayan yiyeceklere mi yöneliyorsunuz diye bakara suresi 61. Ayette geçer. Velhasıl kelam yeni dünya düzeni böyle olmaya devam ettikçe sağlıklı ürünler yerine sağlıksız ürünler çıktıkça yorulmalar da artacak nüfus oranı sağlıklı insan düzeyinde olmadığı için.
- 1 yıl
Maalesef..
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Kadınların üstün olduğu, erkeklerin iyi olduğu alanlar var. Kadınlar insanlığı yetiştiriyor mesela genel anlamda. Bu yüzden kesinlikle eşitlik düşünülmemelidir. Birde, eşittir dediğiniz anda kadınlardan birinin çıkıp hayır kadın üstündür demesi olasıdır.
13 Yorumla- 1 yıl
İki cinsiyetin de üstün olduğu yerler var diye düşünüyorum
- 1 yıl
Evet bence de
- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
1 yılNereden baktığımıza bağlı.. kanun olarak baktığımızda %100 değil ama eşit biyolojik olarak baktığımızda asla değil fizyolojik olarak baktığımızda değil duygusal olarak aynı değiliz sosyal yaşam eşit davranmaya çalışsak da değiliz eşitliği sağlayan da buna yakınlaşan kadınlar yok mu var ama oran çok düşük
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de
Kadın ve erkek biyolojik farklılıklar gösterse de insanlık, haklar ve değer açısından kesinlikle eşittir. Fırsatlar, özgürlükler ve saygı, cinsiyet ayrımı olmadan herkese tanınmalıdır. Toplumun dayattığı roller bu eşitliği zaman zaman zedeleyebilir ama bu, değişmeyecek bir gerçek değil. Eşitlik, sadece hak ve sorumlulukların paylaşılması değil, karşılıklı anlayış ve destekle büyür.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. maalesef eşit olamıyoruz , eşitlik sadece lafta... erkek eve para getirir , kadın hem çalışır , hem. annedir , hem. ev kadınıdır... eşitlik bunun neresinde
15 Yorumla- 1 yıl
Bu daha çok toplumsal adaletsizlik oluyor. Eşitlik daha farklı bir konu bence. Ben eşit olduğumuzu düşünmüyorum. Her cinsiyetin konudan konuya değişen farklı üstünlükleri var
- 1 yıl
Eğer bu toplum İslam'a göre yaşasa şartlar kadınlar için değil erkekler için zor olurdu ama maalesef kültürel yaşıyoruz. Sebebi bu
- 1 yıl
🤷🏻♀️
- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
1 yılDeğildir. Erkekler , maalesef bizler edasında kadinkara dunyayi hazırlamak, kazanmak, savaşmak, onların sadece eş olması adına , dünyanın can ve emek ile her işini yüklenmiş yaratılmış varlıklarız.
Eşitlik yok.
Erkekler sistemin kölesi. Kazinkar ise kurulu sistemdeki anne, eş rolündeki diğer taraf03 Yorumla- 1 yıl
Bu fazla köleci ve fazla katı bir bakış açısı değil mi
- 1 yıl
Kadına yönelik bir yorum değil. Eşitliğin olmadığına , hatta esasen erkeğin fıtratı gereği dünyanın tabiat düzenine göre istemsizce vasfının aslında kölelik olduğuna, sistemin sürekli erkeği çarkı dondermeye mecbur bıraktığına dair bir analiz uorumu bu
- 1 yıl
Yani evet o konuda haklısın
Gizli Üye(30-35)1 yılAlmanlarda her şey eşit
hesap
kira
masraf
…..
Bir kadın el üstünde sevdiği insanın en değerli varlığıdır… biz eşitiz demez insan …
ama eşitlikten maksat insana insan olduğu için değer vermektir verilmek istenen mesaj yoksa kadın erkek biolojşk ruhsal zihinsel aynıdır demek değildir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. İnsanların geneli hemcinsleri arasında bile eşit değil, cinsiyetler arasında nasıl olsun?
Kimse değil.11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Yok erkekler, özellikle de baba ana baskısı gören efendi erkekler kadınlardan daha aşağı ezik muamele görüyor
11 Yorumla- 1 yıl
Baskı ile yetiştirildikleri için. Yani yanlış yetiştirmenin yanlış sonucu
- Aile & Toplum konusunda 731 cevap paylaştı.
1 yılBaşka biri sormuştu yine aynı cevabı veriyorum eşit olmak zorunda değiliz değillerde zaten tamamlayiciyiz birbirimizi
13 Yorumla- 1 yıl
Çok çok çok katılıyorum
- 1 yıl
Ve aynı cevabı almıştım teşekkürler 😊
- 1 yıl
Rica ederim ne demek 😌
1 yılFeministlerin uydurduğu bi şey bu ya eşit hak ve özgürlüklere sahip olmak bi hak ama kesinlikle eşit değiliz
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de
1 yılKadın - erkek eşitliğinden kast edilen şey hukuk, hak ve özgürlükler açısından eşitliktir. Yoksa kimse "her ikisi de aynı kiloyu kaldırır" veya "her ikisi de bebek emzirir" demiyor.
10 Yorumla
1 yılKadın ve erkek eşit değildir. Her insanın farklı farklı özellikleri vardır.
13 Yorumla- 1 yıl
İyi akşamlar. hayırlı sahurlar ve ramazanlar.
- 1 yıl
İyi akşamlar. Teşekkür ederim hayırlı Ramazanlar size de
- 1 yıl
rica ederim.
Değildir nedeni az çok belli ama açıklama gereği hissetmiyorum
11 Yorumla- 1 yıl
Geçen bir soruda bunu uzunca konuşmuştuk zaten. Az çok biliyorum
Gizli Üye(36-45)1 yılErkeklere kalsa işe gelince birlikte calsimaliyiz diyorlar , ama ev işine gelince kayın isiymis 😒 dışarda calismak esitlikse evde çalışmakda eşitlik olması gerekiyor öyle degilmi
13 Yorumla- 1 yıl
Eşitliği değil de daha çok adaleti savunuyorum. Evet herkes dışarıda çalışıyorsa evde de herkes çalışmalı. Kaldı ki kadın ev hanımı da olsa sonuçta herkes o evde yaşıyor. Herkesin ev işi yapması gerek
Cevap sahibi1 yılAynen öyle … sadece ben yemek yemiyorum veya kirletmiyorum evi. Ama eşime kalsa ev işi kadin işi 😒 çalışıp geliyorum akşam eve birde yemek masayı hazırla topla yine bize bakıyor. Onlar çalışıp geliyor yatıyor biz öyle değiliz ama
- 1 yıl
İşte bunlari evlenmeden önce konuşmalıydınız. Sonrasında çok da şikayet hakkı kalmıyor çünkü
1 yılDüsünen varsa kuzey ıraktan selamlar. Burada 200 erkek 0 kadın var. Eşit miyiz sizce :)))
19 Yorumla- 1 yıl
😂
- 1 yıl
Değiliz
- 1 yıl
😂😂 kanun önünde esit olalım ona varım o ayrı :))
- 1 yıl
Ben kanun önünde de eşit değil adil olalım diyorum.
- 1 yıl
Nasıl mesela pozitif ayrımcılık gibi mi
- 1 yıl
Pozitif ayrımcılık adalet mi? Hayır.
- 1 yıl
Her cinsiyetin kendine özgü güçlü ve zayıf olduğu yanlar vardır. Bunlar gözetilerek davranılmalı.
- 1 yıl
Sen nerdeydin bu zamana kadar ya :)) doğru diyorsun ben de öyle düşünüyorum
- 1 yıl
Yani benim gibi düşünen insanlar var az da olsa 😂 tek olduğumu düşünmüyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılEşit falan değiliz
Erkek bazı konularda üstün olur
Kadın bazı konularda üstün olur
Ama kadinin zayif olduğu konularda da erkek kadini üstün tutar30 Yorumla
1 yılBunu ne açıdan soruyorsun? Yasalar karşısında eşittir. Ancak iki cins asla eşittir diyemeyiz. Birbirlerini karşı üstün oldukları yönleri vardır. Ancak benim görüşüm kadın ciddi şekilde erkekten üstündür.
11 Yorumla- 1 yıl
Her açıdan düşünebilirsiniz
Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı. Yasalar karşısında herkes cinsiyet olmaksızın eşittir. Ancak biyolojik olarak farklılıklarımız var. Eğer her anlamda eşit olduğumuzu düşünmek, çok doğru bir şey olmaz.
10 Yorumla
1 yılFiziken eşit değiliz ama normal de eşit haklara sahibiz ancak insanlar bunu kendi menfaatleri için kullanmaya başladılar
10 Yorumla
1 yılGüç bakımından eşit değiliz ama eşit haklara sahibiz
20 YorumlaEşit değildir, eşit haklara sahiptir. Erkek ve kadın birbirini tamamlayan mütemmin cüzdür.
10 Yorumla
1 yılKadının haklı olduğu yerler varsa erkeklerinde var
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı.
1 yılbence değiliz kadın daha kırılgan duygusal erkek öküz gibi
10 Yorumla
1 yılOlması gereken eşit olmaları fakat ailelerin kadin ve erkeği çocukluk doneminde büyütme sekli hak hukuk olarak olsun çok farklı bence kadin ve erkeğe eşit davranilmali
10 Yorumla
1 yılEşit değildir kadın ve erkeğin görevi ayrıdır ama ikisininde hakları vardır
10 Yorumla
1 yılFiziksel bakimindan esit degildir politika ve hukuk bakimindan esittir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılAsla eşit değildir zaten eşit olmaları için yaratılmamıştır eş olmak için yaratıldık.
10 Yorumla Hukuk önünde eşittir, eşit olmak zorundadır. Gerçek hayatta ise değildir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. İnsani muamele dışında düşünmüyorum eşit olduğumuzu
10 YorumlaHiç kimse eşit değildir öyle olsaydı yaşam düzeyi aynı olurdu
13 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
- 1 yıl
Evet öyle
1 yılSevişirken bile biz daha çok iş yapıyoruz.
Neymiş, ev işi yapmazmış. Yok öyle bir dünya.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBen öyle görüyorum ama, şimdilerde kadını 2. sınıf vatandaş gibi yetkisi ya da bir isteği olmayan tamamen erkeğin dedi olur gibi yaşatan ve erkeleri bunlara adepte etmeye çalışan gruplar aşırı var.
00 Yorumla
1 yılÖyle bir sacmalık olabilirmi sizce erkek üstün bir varlıktır kadın erkekten sonra gelir gelmelidir
01 Yorumla- 1 yıl
O konudan konuya değişir
1 yılEşittir ama kadınları biz eşitsiz yaptik
15 Yorumla- 1 yıl
Ben baştan beri eşit olduğumuzu düşünmüyorum
- 1 yıl
İlk insan demek istedin sanirim
- 1 yıl
Derken?
- 1 yıl
İlk insan Hz adem ve Hz Havva dan beri mi demek istedin yoksa kendince böyle mi görüyorsun
- 1 yıl
İkisi de
Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. Hepimiz ölücez yani evet eşitiz 😂😂😂
11 Yorumla- 1 yıl
O açıdan bakarsak evet
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Değildir inanmayan kendi bilir 🤷😂
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle abi😂
1 yılEşittir. Bir insanın üstünlüğünü toplum, güç vs belirlemez üstünlük ruhtur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 621 cevap paylaştı.
1 yılFiziksel güç olarak hayir
10 Yorumla
1 yılBiyolojik dışında her anlamda ever
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
1 yılEşit değil denktir
10 Yorumla Eşit olamaz yaratılış farkı var
10 Yorumla
1 yılHayır değildir adalet ile yaklasilmali
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı.
1 yılHayır eşit değiller.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılEşit değiller farklı yaratıklar
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılDeğildir bence
10 Yorumla Kanun karşısında eşit ama fiziken eşit değil
14 Yorumla- 1 yıl
Biz kadınlar daha üstünüz ✊
- 1 yıl
Erkekler sürekli peşimizden koşturuyor 😂
1 yılHak olarak evet ama diğer anlamda hayır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılDeğildir
14 Yorumla- 1 yıl
Kartlar eşit dağıtılmamış en başta.
- 1 yıl
Olması gereken bu zaten. Farklılıklarımızla varız
- 1 yıl
Olması gereken tüm yükü kadına atmak mı 🙂
- 1 yıl
Hayır o eşitsizlik değil adaletsizlik oluyor. Aynı şey değil
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılKadınlar değerlidir bence.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. Hayır tabiki kadın her anlamda üstündür
09 Yorumla- 1 yıl
Her iki cinsiyetin de üstün olduğu taraflar olduğunu düşünüyorum
- 1 yıl
Bunu neye göre söylüyorsun?
- 1 yıl
Söz hakkınız yok değil sadece bazı erkeklerden ötürü kadınları korumaya yönelik böyle kanunlar çıkarıyorlar. Doğru mu? Bana göre yanlış yani böyle olmamalö ama öyle erkeklere böyle kanunlar maalesef.
- 1 yıl
Kesinlikle bu konuda hemfikiriz
- 1 yıl
Keşke
1 yılHayır tam öyle eşit değiliz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
1 yılEşittir ama sözde eylemlerle bu desteklenmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılesit olmasi lazim ama maelesef bu yobaz ülkede kadin haklari yoktur kadin bir essektir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAsla değiliz , realist olun
00 Yorumla Değildir bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı.
1 yılDegilizzzzz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı.
1 yılDeğiller
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 yılEşit değiliz
10 Yorumla Fiziken değiliz
10 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler