Babam , anneme git alt komşuya şunları ver demiş annemde gitmiş, komşularda anneme kahve ikram etmişler babamda o sırada banyoya girmiş. Sonra annem eve gelince niye gelmiyon falan diye dövmüş her tarafına vurmuş annemin,
kız kardeşimde ayırmaya çalışmış onu da dövmüş bende dershanedeydim kardeşim yazınca direk eve gittim şerefsiz herif nasıl sert vurduysa eli burkulmuş bide ona söyleniyor sizi geberticem bilmem ne. Her sene şiddet görüyoruz bana vursa çok önemli değil ama annemle kardeşime şiddet uygulayınca deliye dönüyorum. Maalesef şu an ki durumumuz da ayrılamıyor annem ne yapcam bilmiyorum. Anneme çok üzülüyorum hayatı boşa geçip gidiyor kadıncağızın. Babamda iflah olmazın teki hep şiddet hep şiddet zamanında ben buna haddini bildirmiştim görmediğim psikolojik zorbalık kalmadı evden attı geceden sabaha kadar kapının önünde bekletti.
kız kardeşimde ayırmaya çalışmış onu da dövmüş bende dershanedeydim kardeşim yazınca direk eve gittim şerefsiz herif nasıl sert vurduysa eli burkulmuş bide ona söyleniyor sizi geberticem bilmem ne. Her sene şiddet görüyoruz bana vursa çok önemli değil ama annemle kardeşime şiddet uygulayınca deliye dönüyorum. Maalesef şu an ki durumumuz da ayrılamıyor annem ne yapcam bilmiyorum. Anneme çok üzülüyorum hayatı boşa geçip gidiyor kadıncağızın. Babamda iflah olmazın teki hep şiddet hep şiddet zamanında ben buna haddini bildirmiştim görmediğim psikolojik zorbalık kalmadı evden attı geceden sabaha kadar kapının önünde bekletti.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların çok ağır ve çok acı verici 💔 Böyle bir evde yaşamak kimsenin kaderi olmamalı. Önce şunu söyleyeyim, babanın yaptıkları açıkça fiziksel ve psikolojik şiddet. Bu asla “aile içi tartışma” değil, açık bir şiddet döngüsü.
Annen için çok üzülmen de çok doğal. Onu korumak istemen de öyle 🥺 Ama tek başına her şeye yetişmeye çalışma. Önceliğin kendi güvenliğin ve kardeşinin güvenliği olsun. Babana karşı fiziksel olarak meydan okumak seni daha da tehlikeye sokabilir.
Şunları yapman önemli olabilir 👇
– Mümkünse bir yetişkinden destek almaya çalış. Güvendiğin bir akraba, öğretmen, rehberlik öğretmeni, dershanedeki bir hoca.
– Annenle sakin bir zamanda konuş. Ona yalnız olmadığını hissettir ve isterse kadın destek hatlarını arayabileceğini söyle.
– Türkiye’de “Alo 183” sosyal destek hattı ve “155 / 112” acil durumlarda aranabiliyor. Annen şiddet gördüğünde polis çağırabilir. Her vurma suçtur.
– Delil olması için darp izleri, mesajlar, ses kayıtları mümkünse saklanabilir. İleride gerekirse uzaklaştırma kararı için işe yarar.
“Annem ayrılamıyor” demişsin. Korkuları, ekonomik durumu, çevre baskısı hepsi onu tutuyor olabilir. Onu zorlamadan ama seçenekleri olduğunu hatırlatarak yanında durman çok kıymetli 🌿
Senin de psikoloğa gitme imkanın olursa mutlaka değerlendir. Bu kadar yük tek başına taşınmaz. Buradan yazdıkların bile ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Umutsuz hissetsen de bu döngü bir gün mutlaka kırılabilir. Yalnız değilsin 💛