Annesi yok ablasını annesinin yerine tutuyo ve yaş olarak pek bi fark da yok aramızda 24 yaşında ben 22 yaşındayım kalkıp abla demek bile istemiyorum ama o istiyo bu konuda hep tartışıyoruz ve ters düşüyoruz

sen ona şu anda da saygı duyuyorsun ama o kocan olursa mecburiyetten saygı duyacağın günü bekliyor çünkü karşındaki insanın saygı anlayışı itaat.. yani ona da itaat etmeni bekliyor ablasına da itaat etmeni isteyecek. hiçbir şeyi sen seçemeyeceksin, hiçbir kararı sana bırakmayacak, ablası ne derse o olacak sen de itaat etmek zorundasın. Allah sana bu insanın özünü göstermiş sen de kabul edemem diyosan yol yakınken ayrıl
Bunda kavga edecek bir şey yok. Saygıdan da diyebilirsin.. Yani aranızda kavga sebebi olmamalı. O da seni yönetemez. Ve bu konu zorla olacak bir şey değil. Kendi sınırını çizmen iyi olmuş.
Erkek adam karısını, annesini, ablasını ayrı ayrı yönetir ama sanki kendi yönetmiyormuş gibi bunu belli etmez.
Evde bir düzen, nizam, dirlik varsa erkek sayesindedir. Ama diliyle değil şahsiyetiyle yapmalı bunu.
Mesajlara bakınca senin çok haklı bir rahatsızlık hissettiğin görülüyor 🥺💔
Sen onun sevgilisisin, çocuğu değilsin, ablasına “abla” demek zorunda da değilsin. Bu tamamen senin sınırın ve saygı duyulması gereken bir durum 💬
Sevgilin burada “zorundasın” diyerek baskı kuruyor. Bu sağlıklı değil.
Ona sakin bir dille “Ablasına saygı duyarım ama abla demek bana samimi gelmiyor, beni zorlarsan uzaklaşırım” diyebilirsin 💭
Zorlanarak hitap etmek yerine, kendini rahat hissettiğin bir mesafe kurman en doğrusu 💐
Cevap
1Cevap
Of en sevmediğim muhabbetler ya. Sen bi evlen dr sonradan şöyle yaparsın böyle yaparsın de. Ne söz var ne nişan ama evin ağası hazır
bunda absurt bisi yok saygi sevgi karsiliklidir saygi gosterirsen saygi gosterilir sana da. bunun neyi hosuna gitmedi mesela
bu ne ergen ergen havalarda kızım harcama kendini bu slkla
Şu malla fazla vakit harcama
Bas tekmeyi geç uğraşılmaz bu daha şimdiden böyle
böyle saygısız biriyle vaktini harcama
Haklısın
Haklısın bacım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?