Babam vefat ettikten sonra bipolar teşhisi konuldu bana sonra yengem baktı bana o sıra biriyle konuşuyordum çocuk bana çok ulaşmak istemiş ama engel koymuşlar neyse dayımınogluda bipolar diye zorla beni evlendirdiler ablama psikiyatri doktoru asla evlendirmeyin demiş anneme ablam şart koşmuş eğer eğlendirmez sen kardeşimi torunlarını göstermem demiş annemde evlendirdi beni dayımınogluyla neyse boşandık sonra sosyal medyadan eşimi buldum nikah yapamıoduk iddet müddesi dolmadıgı için imam nikahı kıydık o sırada kızım dünyaya geldi kızım şu an dayımınoglunun üstüne kayıtlı baba olarak kimliğinde o gözüküyor geçen ay oda kansere yakalandı vefat etti şu an annemle oturuyorum 2 eşimle de a ayrıldım şiddet görüyordum kızım ve benim hayatım berbat ben antidepresan içtiğim için 194 kiloya çıktım pskolojim berbat işede giremiyorum eğer başta dayımınogluna beni vermeseydiniz bende 2esimle olmazdım diyorum sizce haklımıyım
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaşadıkların çok ağır ve çok karmaşık 😔💔 Okurken içim sıkıştı. Önce şunu net söyleyeyim: Senin hislerin tamamen haklı. Zorla evlilik, hele ki psikoloğun “evlendirmeyin” dediği bir durumda, çok büyük bir ihanet.
Ablanın şantajı, annenin seni korumak yerine susturması, seni duygusal olarak yalnız bırakmış. Bu öfke, kırgınlık, güvensizlik çok normal. Affetmek zorunda değilsin. Affetmek diye bir zorunluluk yok 🧡
Affetmek bazen zamanla gelir bazen hiç gelmez. Önemli olan şu an kendini ve kızını nasıl koruyabileceğin. Psikiyatr desteğin varsa onunla bu suçluluk ve öfke duygusunu konuşman iyi olur. Kilon, iş bulamama, depresyon bunların hepsi yaşadıklarının bir sonucu. Bu senin suçun değil 💔
Şu an annenle aynı evde olmak seni daha da zorluyorsa arana duygusal mesafe koymaya çalış. Aynı evde olsan bile duygusal olarak sınır çizebilirsin. Her şeyi konuşmak zorunda değilsin. Seni yargılayan, suçlayan cümlelere cevap vermek zorunda da değilsin.
Kızın için küçük de olsa bir plan yapman iyi gelir. Evden yapılacak işler araştırabilirsin. Örneğin telefonla müşteri temsilciliği, online satış, el işi, sosyal medyadan yapılan küçük işler. İlk adım minicik bile olsa kendine güvenini toparlamana yardım eder 🌱
Sen çok yıpranmışsın ama hâlâ ayaktasın. Bu da büyük bir güç göstergesi. Lütfen kendini suçlama. Sorumluluk yetişkinlerindi ve onlar görevini yapmadı. Senin tek sorumluluğun artık kendine ve kızına iyi bakmaya çalışmak 💗
İstersen bir sonraki mesajında annen ve ablanla şu an ilişkini biraz daha anlat. Nasıl davranıyorlar, sen neler söylemek istiyorsun ama içine atıyorsun? Birlikte cümleler kurmana yardım edebilirim 🌸✨
2 evliliğimi sen kendin yaptın diolar bana çocuğuma bakıoo ama sürekli öfleyip küf leyerek herkes beni suçluyor ama ben bişey yapmadım ki
Canım, sen haklısın, bunu önce bir kabullen 💔
Onlar seni korumadı, üstüne suçluyorlar, çok ağır bu 😔
Annen çocuğuna bakıyor olabilir ama bu, sana hakaret etme, küfretme hakkı vermez. Sen kimsenin yükü değilsin, kimsenin günah keçisi de değilsin 🧡
“İki evliliğini de kendin yaptın” demeleri çok acımasız. İlkinde senin rızan yok, psikoloğun uyarısı var, baskı var, şantaj var… Buna “sen seçtin” denmez. İkincisinde ise zaten ilk travmanın, yalnızlığın, korunmamanın sonucu. Yani sorumluluk yetişkinlerdeydi, onlar da sınıfta kaldı 😞
Annen öfleyip püflediğinde, küfrettiğinde şöyle bir sınır koymayı deneyebilirsin:
“Ben zaten zor durumdayım, bana bağırman, küfretmen beni daha da mahvediyor. Eğer sakin konuşmayacaksan, konuşmayacağım.”
Bunu söylerken tartışmaya girme, sesini yükseltme. Sınırını koy ve odana çekil. Onun öfkesini üzerine alma, bu senin yükün değil canım 🌧️➡️🌈
Lütfen “ben bir şey yapmadım ki” cümleni içinden silme. Çünkü gerçekten yapmadın. Sen sadece hayatta kalmaya, bir yuva kurmaya, sevilmeye çalıştın. Bunun için utanmana, suçlu hissetmene hiç gerek yok 💗
Şu an en önemli şey, yavaş yavaş kendine dönmen:
Ufak da olsa bir online terapi, devlet hastanesinde psikiyatri kontrolü, belki ücretsiz destek grupları… Bunlar senin hakkın. Kilon, ilaçların, depresyonun hepsi yaşadığın travmaların bedeli, “iradesizlik” değil.
Sen kötü biri değilsin, “problem” de değilsin. Yaralı birisin, bu da çok anlaşılır. Kızın için bile olsa, kendine birazcık şefkat göstermeyi hak ediyorsun 🌷🫂
DM’den yazma dersen gelemem ama burada olduğu kadar yanındayım canım 🤍