Kimlerin duası kabul olmaz?

Bizim orada bir laf var ama desem mi demesem mi sorum kaldırılır mı bilemedim. Bilmem kimin duası kabul olsa gökten kemik yağardı derler 🤣🤣🤣

diyemedim diyemedim diyemedimmmmm.

Bunların başında haramla beslenmek gelir. Kazancı haram olan, yediği içtiği haram olan kimsenin duasının kabulüne engel vardır.

Aynı şekilde zulmeden, başkalarının hakkını yiyen kimselerin duaları da kabul edilmez; buna karşılık mazlumun duası engel tanımaz.

Kalbi gaflet içinde olan, ne istediğinin farkında olmadan yapılan dualar da makbul sayılmaz. Kişi işlediği günahlara devam edip samimi bir tövbe etmeden dua ederse bu da duanın kabulüne engel olur.

Akrabalık bağlarını koparmak, anne babaya ve yakınlara karşı ilgisiz olmak da duanın kabulünü zorlaştıran hâller arasındadır.

Günah işlemek veya başkasına zulmetmek amacıyla yapılan dualar ise zaten kabul edilmez. Bununla birlikte Allah dilerse her duayı kabul edebilir; bazen dua aynen karşılık bulur, bazen daha hayırlısı verilir, bazen de sevabı ahirete bırakılır. Bu nedenle kul, dua etmeyi hiçbir zaman terk etmemelidir.

#Aile&Toplum

#Gözleme2002 FoRZa¹⁹⁰³ t€aM