Yani sırf duanin kabulü için mi kılmaliyiz
Namaz kilmayan tanıdığım var onların kabul oluyor
Namaz kilmayan tanıdığım var onların kabul oluyor
Duayı kabul eden Allah (c. c) ` tır. Kafirlerin bile duasına icabet eder Müslümanların kine de eder. Fakat bazı alimler namaz kılmayanın hiç bir ibadeti ve duası kabul olmaz buyurmaktır. Bu demek şudur yani faziletini kazanamaz. Allah (c. c) dualarımızı kabul olan kullardan eylesin.
Amin...
Namazı dualarımız gerçekleşsin diye değil Allah ın rızası için kılıyoruz. Ayrıca Allah kulunun isteğini 3 şekilde cevaplar bunu belirteyim
Kulunun istediğini verir
Kulunun istediğini değil daha iyisini verir
Veya kulunun istediğini o anda vermez bir süre sonra verir.
Kalpten edilen her dua kabul olabilir. İster seccadenin üzerinde namaz arkasından et, ister tüm samimiyetinle ellerini aç dua et. Bilemezsin hangi duanın kabul olacağını.. Nasıl inanıyorsan, doğru buluyorsan öyle yap.
Hayir alakasi yok Allah heryerde bizimle sesimizi her sekilde duyar sen yeterkk ellerini ac ve okudugun duayla rabbime yalvar avuclarina nur yagsin diye amin de kabul olur. :)
Cevap
14Cevap
bu soruyu sormaya mecbur bırakan her kim ise söyle de namaz kılarken bir iki dua da dünyada olan savaşlar için okusun savaşlar bitsin
ona bakarsan hristiyanların vs duaları nasıl kabul oluyor? hadi bakalım :)
Nasıl kabul oluyor peki?
önce ben sordum kii :)
Bilmiyorum ki sen söyle :(
dua hiç bir şarta bağlı değil ya, sen duanı et kabul olur veya olmaz orası Allah' a kalmış :)
Ne alaka? Allah istediğinin duasını kabul eder ona hayırlısıysa eder yoksa kabul olmaz o dua ahirette karşılığını verir yine Allah.
Allah ile kul arasına kimse giremez.. ben bir kitap okumuştum orda şöyle yazıyordu Allah kötülük yapan kullarınında duasını kabul eder
ne alaka sen temizsen gusül abdestin varsa istediğin duayıda sureyide okursun ve kabul olup olmaması ise alaha mahsus bir durumdur
duanın kabulu ıcın degil Allahın rızasını kazanmak ıcın kılıcan
Bende kılmıom, zenginim
Sanslisin o zaman
Şansa inanmam 🚬😎
Ateist değilmisin maymun sen? nereye şansa inanmıyon?
@Chrome_One ateist değil anti-islamistim 😎
pek farkın yok ozaman. ;)
Sen sırf ondan isteyerek duani et ve ümitsiz olma o sana bir yol gösterecektir...
bazen oluyor ama Allah bilir.
Olur mu oyle sey arkadaşim yaa? Kim soylemiş bunu?
Saçmalık, kabul olur tabi
vay çıkarcı dua için namaz kılcan ne uyanıksın
dinin direği namaz derler
Menfaat dünyası herşey karşılıklı ;)
Ne alaka amel ayrı iman ayri
Kalben yaptiktan sonra skinti yok
öyle bir kıstas olmaz
kim dedi onu
Herkes öyle diyor yani Sen. Allahin emrine uyarsan namazını kilarsan duani kabul rder
Ya starrr :))
Allah bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar