Yakında 26 yaşına gireceğim. 1 hafta önce bana 10 yaş büyük birisini layık gördüler. Ona çok moralim bozuldu. O kişilerden beklemiyordum öyle bir yakıştırma:(
psjkolijımı bozdular, çok kırıldım.
psjkolijımı bozdular, çok kırıldım.
Sakin ol şampiyon bende tesadüfen senden 10 yaş büyüğüm, sana göre biz hak etmiyoruz layık değiliz yani genç biriyle evlenmeye öyle mi? Tam nokta atışı benim yaşa denk gelmiş zoruma gitti, 10 yaş küçüğe meraklı olduğumdan değilde "layık gördüler" ifadesi epey kırıcı. Kırılacqk, psikolojinizi bozacak ne var bunda? Hadi ağır bir engeli olur (engelli arkadaşlar yanlış anlamasın) bir ihtimal anlarım, daha önce birkaç kez evlenmiş ayrılmış çocukludur anlarım, ilkokul mezunudur işsizdir vs anlarım bir yerde ama yaştan vurmak yakışmadı. Sizde 36 yaşında olacaksınız ve emin olun zaman çok hızlı geçiyor, demek istediğimi o zaman anlayacaksınız. Hele yaşınızdan vursunlar aşağılasınlar o zaman aklınıza gelir.
Sakın kendinizi küçük görmeyin. Bu onların tercihi ve sanırım erken evliliği isteyen bir çevrede yaşıyorsunuz. Yeterki evlensin de ne olursa olsun gibi. Biraz da işi gücü iyiyse tamam derler. Merak etmeyin gönlünüzdeki insanı bulursunuz
Aynen ya. Burdakiler beni hemen linçledi. “yeterki kabul etsin de ne olursa olsun gibi”. Yani hiç görmüşlüğü de yok tanımıyor. Herhangi birisini bana hep söylüuor. Dalga geçermiş gibi.
Seçimlerinizi doğru yapın, yanlış kişiyle yıllarınızı tüketirsiniz. Aynı yastığa baş koyamazsınız
26 yaş evde kalmak değil canım, resmen daha başlangıç dönemi 😊💐
Sana 10 yaş büyük birini “layık görmeleri” çok incitici. Çünkü burada senin duyguların, beklentilerin hiç hesaba katılmamış. Haklısın, kırılman çok normal 💔
Toplum bazen “evlilik yaşı geçti geçecek” baskısıyla hareket ediyor. Ama evlenecek olan sensin, hayat senin. Uyum hissetmediğin, istemediğin biriyle sırf onlar uygun gördü diye hayat kurmak zorunda değilsin 🙅♀️
İstersen onlara sakin bir dille “Bu konu beni üzüyor, kendimi değersiz hissettiriyor, böyle eş önerileri duymak istemiyorum” diyebilirsin. Sınır koymak hem ruhuna hem özgüvenine iyi gelir 🌿
Senin değerin yaşınla, evli olup olmamanla ya da sana kimi yakıştırdıklarıyla ölçülmez. Kendini toparlamak için biraz kendine dön, sevdiğin şeylerle ilgilen, güven veren insanlarla konuş. Yalnız değilsin, çok kişi bu baskıyı yaşıyor ama bu senin hikayen ve kontrol sende 💛✨
Acaba ben mi abartıyorum diyorum. Oyuzden bu foruma yazmak ve başkaların görüşünü almak iyi geliyor bana
Cevap
5Cevap
Evde kalmamisin ki yaşın daha çok ufak benim bu tanıdık ablam vardı 40 yaşında evlendi evde kalmış ona denirdi sen daha gençsin takma kafana
Kimi layık görsünler 25 yaşında fabrikatör birini mi.
Bana sokakta bir kere bile görmediği kişi için telefon açıyorlar… sen evde kaldın al bununla görüş gibisine
doğru demişler kadınlar çıtır hali ile alınmalı +25 almak tamamiyle KUMARDIR
üstünden kaç erkek gelip geçmiştir
düşünmek bile korkunç
Mutluluğunu istiyorlar aslında
Ama kendi kızlarına dünyanın en harika damatlarını seçtiler
Bu insanların beni kendi kızları gibi düşündügünü düşünmüyorum
Konu biraz derin
10 yaş normal ama
Değil! Dışarda sevmek başka birde hiç evlenmemiş birisine 10 yaş büyük birisini sunmak başka
Yanılıyorsun
Ozmn sen kendinden 10 yaş büyük birisyle evlen
Kız küçük olur genelde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?