AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Mehir verilmediği zaman o kadınla zina işlemiş gibi oluyor diye biliyorum.
Mihr taahhüdü verilirken ne zaman yapacagını söyledi mi
Verecek diye bisey yok zaten tarihi belli bisey degil
Bu ülkede zaten veren erkek görülmemiştir, hoş geldin
Mihr ne için veriliyor araştırmanı öneririm
Ne için?
@Sözdemirr Boşanma, ölüm veya diğer sebeplerle evliliğin sona ermesi durumunda ödenir.
Öyle birsey yok evlenmeden önce dini nikahta verilir. Kadın evlilik süresince ödeyebilirsin derse sorun yok ama geciktirmemeli. Mehir verilmezse kul hakkına girer ahirette hesaplasilir. Erkek öldükten sonra ailesinden istenir ya da kadının çocukları isteyebilir anneleri adına
kadının hakkını korumak için verilir , ihtiyaç duyduğunda harama el sürmesin namerde muhtaç olmasın diye. erkeğin başına bir kaza gelse kadın ortada kalır , bu ve bunun gibi durumlar için bir önlemdir ve evlilik süresince kadının emeğinin karşılığıdır.
ben mantık insanıyım aşka inanmam mehiride saçma bulurum ama hala popüler bir gelenek.
Gelenek değil Allahın emri lan siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Harbiden dinden çıkacaksınız dikkat edin
Allahın dediğine insan uydurması gelenek demek tövbe yarabbim. Söylemlerinize dikkat edin
Alakasız bir şey sorabilir miyim. Annenin çocuk emzirme görevi ile ilgili
Evet
Evlilik artık bir ahit değil , o yüzden mehirde kanun değil isteyen verir isteyen alır toplumda kadının tek işlevi eve bakmak değil isterse çalışır sorumluluk alırsa isterse evinde oturur , toplumun oluşturduğu şey eşit haklar değilmidir?
yoksa kadınların özgür olmasını doğru bulmuyor musun?
ya da işine gelmiyor.
Tanrı mısın beni dinden çıkarıyorsun?
kendisine ilim bahşedilmiş gibi konuşuyor birde.
yazık.
Dinden çıkarmadım dikkat et dedim. Konuştukların manevi olarak iç açıcı değil, en azından bu dine inanıyorsan diye ikaz ettim.
Evlilik ahittir kendi adına konuş sanki kuralları sen belirliyor gibisin. Bana sen allah değilsin diyen adam toplumun ve dinin ahit olarak gördüğü kurumun hiçbir dayanaği olmadığına karar vermiş. 😂
Mehir kanun demedim dini gereklilik dedim. Kanunen senet yaparsan da hukuki dayanağı olur. Alacaklılık durumu oluşur.
Özgürlük evet bu demek ama mehir istemek özgürlüğü kısıtlamıyor öyle olsaydı allah kitapta bunu isteyin demezdi. Kadınların nasıl mağdur edildiği ortada çoluklu çocuklu ortada kaldıklarını görüyoruz. Cinayetler şiddet bizim toplumun gerçeği. 14 asır evvelde peygamber döneminde aynı şeyler vardı. Bu kurallar kadınlar keyif sürsün diye konulmuyor.
Tamam ama tam olarak ne istedin sen ondan mahir olarak bununda bir açıklamasını yapsan bi.
Ne istemişse istemiş kardeşim vermek zorunda eşek gibi. Hadi dese şu an zor durumdayım sonra veririm direk vermem ne vericem demiş öküz
Bu devirde zaten mehir o bilezcikler olması lazım millet hem bileziğini alıyo hemde onu bunu şunu istiyo
Eğer boşanma şansın varsa boşan. Bundan adam olmaz. Mihir vermemek nedir be? Bu farzdır, isteğe bağlı kalmaz.
Mehir kadının hakkıdır vermesi lazım
Hak gormuyor inkar gelşyor
Kandırmak evet, dinen sana borçlu. Diğer dünyada al hakkını zorla vermiyor
Onun bir zamanı yok ama ölmeden vermeli söz verdiyse ki vermiş sözü
Ayrılınca vermek zorunda ya da durumu olunca
Ablanın kocasına Allah sabır versin😂 kocası olmuş hala paranın peşinde😂
Mihir için mi evlendin mihir için evlenilmez aile yuva kurmak için evlenilir
Mihrini vermemek boşanma sebebi
Ama benegim daha bir yaşında boşanmak zor
Ah yavrum
Mihir diye tutturmim bari, zaten her tartışmada yatagını ayıran bir koca küfür aşaglama hakaret boşansam dert boşanmasam dert çalışmayan bir kadın olmak ne zor
Ah be
:/
Ne idi mihrin ödemeyeceği bir miktar mı?
Durumu iy az nişi veremiyce bişi değil
Hakkını helal etmezsen öbür dünyada çıkar
Mihir senin hakkın
Öyle şeyler kaldımı ya 🤣🤣
Boşayacak mısın kocanı?
Mehir için mi evlendin yazık kafana
Öteki tarafta öder en geç.
Mahir in anlamını öğren once
Sende önce yazmayı öğren : )
@TarikatVeHakikat mehir olacakti oto tamamlama hatası olmus
👍👍
Mehirde ne istediniz peki?
Bu durumu kesinlikle kabul etmenen gerekir
O senin hakkın
Ayrılırken alacan onu çatır çatır
Mihir boşanma sonrası verilir
O baska
O baska değil. Mehir demek boşanma sonrasın da kadına 300 günlük olan iddet dönemi için yani tekrar evlenecek duruma gelene kadar ki sure için belirlenen miktardır. Mehir demek al evli iken koluna tak demek değildir. Koluna takılan zaten kadına aittir. Ancak bunu bazı o... lar evlendikten kısa süre sonra boşanmaya giderek asıl amaçları dolandırıcılıktir. Sen mehir ile başka şeyleri bir birbirine karıştıracak kadar ya sarsın ya da çıkarcı dolandırıcısin. Sen hangisisin?
Nikinden de belli. Ne demek istediğin. Amacın evlenmek değil kene gibi başkasından geçinme isteği nikli biri dürüst olamaz.
Alta yorumlara yazdım senin dediğin gibi bir şey yok. Nereden duyuyorsunuz bunları aç azcık kitap oku dini nikahta peşin verilir mehir erkek rica ederse evlilik süresince geciktirmeden kadına vermeli. Boşansa bile kadının alamadığı mehire varsa verilmesi şart. Çünkü cinsel birliktelik yaşanmış. Nikah olmuş ama cinsellik olmadan boşanınca mehirin yarısı verilir. Dini nikahta mehir belirlenmediyse muta hediye verilmesi gerekir. Ya da erkek durumu olmadığına ikna ederse kadın mehiri bağışlar istemez. Senin dediğin nafaka mevzusu İslamda süresiz nafaka yok. Boşandıktan sonra üç ay nafaka zorunlu ya da kadın hamileyse doğurana kadar vermek zorundasın. Boşanıldığında çocugun giyim, barınma, sosyal ihtiyaçları kadının yanında kalıyorsa bile babaya ait. En başta mehiri düzgün verirsen kadın senden medeni hukuka göre ömür boyu nafaka almaz tamam mı akıllı. Çocugu kadının üzerine atmazsın her zorluğu kadın çekmez. Bekar gibi keyfe keder yasamazsan nafaka diye ağlamazsın
Kadına fırsat verdiğinde 1 gün evli kalsan ölene kadar senden nafaka alıyor. Bırak maval okumayi. Ne kitapsızlar kitap yazan sen onlardan okumuş olmalısın. Bu şekilde devam edin. Zamanla pic ettiğiniz hayatlara mutlu olursunuz. Mehir diye yola çıkan kadınla evlenen erkeğin simdiden aklına edeyim. Sonrasında kadın zaten boşanma ile edecek. Çünkü amacı evlilik değil sogusleme.
Bi ne istediğin bize de söyleyebilir misin?
çalışıyor musun?
Mehir için evlenilmez
Sadece dini nikahlami evlendiniz
Evet ama kandırmak
Söz verdiyse yerine getirmesi icap eder
Nikah kıyılırken mehrin ne olarak verdi
Ben 15 bin tl vermiştim
15 bin bir evin aylık kirası bile değil çocuguyla sokakta mı yasıyor eşin
Yok ne alaka ki
Emin ol hiç biri vermiyor
Valla verilen kadın nadir duydum arkadaşlarım evlendi hep 4 bileziği 5 bileziği mehire say dediler çogu da düğünde takılanlar ve altınlarla ev araba aldı mehir sifirlandı. 20-30-40 yıllık kadınlar diyor haram ettim diye
Benim kuzen 2009 da evlendi 6 bilezik istedi mehir daha doğrusu damadın babası dedi kuzenimi konusturmadılar bile 16 yıllık evli hala vermediler. Üstelik durumları da baya iyi kız baskasınjn kızı ya layık görmüyorlar
Ya cevremdeki tüm arladaslarım almış demekki bi benimki değil
Boşanınca verilir o sende ne paracıymışsın
Vay cahil kuzum imam nikahında verilir başta verilir asıl ama kocan durumu yoksa daha sonra diye anlaşırsın boşanınca zaten talep eder almayan kadın
Yeni evliyim Hayır boşanınca verilir bizzat hoca söyledi. Zaten gerek kalmadı eşim mehir dışında 10 ajda yaptı şimdiden
Evlenmeden önce alsaydın ya
Bilmiyordum ben evlendşmde ailem yoktu yanımda
Ne istemiştin mehir olarak?
22 ayar gram blezik
Hadi yaa
22 ayar degwrinde altın ya da bilezik
Umarım verir
Vermezse günahı , boşanma sebebi değil demi
Boşanma sebebi mi bilmiyorum. Hem boşansan ne yapacaksın?
Vermesi lazımdı Allahın kadına verdiği hak bu.
Sen evli misin?
Değilim de konuyla alakası ne? Dine ait soru sordu
Yani sen eşinden aldın mı diyecektim?
Anladım
👍🏻👍🏻 ne iş yapıyorsun? Ne kadar isteme fikrin var mehri?
Fikrim yok
Bence vardır 😂
Yok soran kişiye bilgi verdim fikrim yok.
Tamam peki çekin bakalım ☺️☺️
Ne çekmesi dostum
Çekinmek anlamında dedim onu ☺️
Dinen kocan çok hatalı onu vermek zorunda
Biz dini nikah bile kiymadik sadece resmi
Neden?
@KerpetenRamiz bilmiyorum hep bahanesi var oysaki dinine düskün
Nikahlı karısı olarak bu bahanesini bilmen gerekmiyor mu? Lafta düşkündür
Dinine düşkün adam imam nikahsız gezmez
@KerpetenRamiz sorunca hep gecistiriyor
O işte Bi iş var saçmalık buarada Günaydın
@KerpetenRamiz günaydin ve biz 6 yildir evliyiz yani
Özel değilse O nedir ilk defa duyuyorum
Hahaha imam nikahında istenen istek arzu
@breathnow Dini nikahın genel olarak pek geçerliliği yok, sadece bazı ülkelerde Rahib'in kıydığı nikah, resmi olarak kabul ediliyor, tekrardan devlete başvuru yapmanıza gerek kalmıyor, bence gerçek dini nikah budur, bizde ise hiç bir geçerliliği yok, tam bir dolandırıcılık işi.
boşanırken veriliyor canım o😂
Ayıp
kandırmak evet
O senin hakkin
Kandırmak
Hemen boşa
Mehriniz nedir?
İnanıyorsa vermek zorunda
Mehir için mı evleniyon paragöz
kandirmak evet
Sen de ona verme
Pek değil