Sizce günahmı boyle evlilin hayrı ne degeri ne inkar ediyo mihri o zaman neden soruldu dini nikahta kandırmak değilmi bu vermem ne verecem diyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayÖncelikle mehir dir. Ayrıca şu şekilde kuranda yazıyor..
﴾236﴿ Kadınları boşarsanız, onlarla birleşmemiş ve mehir de belirlememiş olursanız malî bir sorumluluğunuz yoktur. Zengin gücü yettiği kadar, eli darda olan da gücü yettiği kadar olmak üzere, onlara mâkul, gönül alıcı bir şeyler verin; iyiler için bu bir borçtur. ﴾
Mehir verilmezse ne olur?
Mehir verilmezse ne olur? Mehir verilmezse mehir alacaklısı kadının alacağını tahsil etme hakkı olur. Bunun için icra takibi veya alacak davası başlatılabilir. Ancak mehir sadece mehir senedi mevcutsa alınabilir, yoksa verilmediğinde hiçbir şey yapılamaz.
Şu kuranda kadın için menfaat varsa bazı kadınlar elde etmek için elinden geleni yapıyor. Ama kuranda kadının menfaati dışında bir şey varsa bazı kadınlar yapmamak için neler yapıyor. Ama kuran hak yemez değil mi? Neden kadın erkeğe mehir vermiyor. Evlilik hayatı paylaşmak değil mi? Kurana göre erkek kadını boşayabiliyor ama kadın erkeği boşayamıyor. Neden? Hani hak!
Kadın boşanmak istediğinde imam nikahını hatırlamak istemiyor ama mehiri hatırlıyor, kadın boşanmak için imama gitmiyor, ama mahkemeye boşanma davası açmaya gidiyor. Nasıl düzen ama!02 Yorumla- 5 ay
Kadının Kocasına Karşı Vazifeleri:
1. Kanaat. Çünkü kanaatkar olmak kalp rahatlığının sebebidir. Bir kadın arsızlık ve açgözlülük ederek efendisini, kendisinden ve evinden soğutmaktan sakınmalıdır. Kanaat; kafi gelecek miktar ile yetinmek, tamahkarlık etmemek demektir.
2. Kocaya itaat. Peygamberimiz (a. s. m.)
"Bir kadın kocası kendisinden memnun olarak ölürse cennete girer." (İbn Mace, Nikah, 4)
buyurmuşlardır.
3. Temiz olma. Kocanın göreceği yerlere itina ile dikkat etmek ve temizlemek. Bilinmelidir ki, güzellik ve temizliği getiren şeylerin en güzeli sudur. Daima güzel kokular sürünmeli.
4. İhtiyaçların karşılanması. Kocanın yemek yiyeceği vakte dikkat etmek, uyku saatini geçirmeme. Kocanın âdeti nasılsa o zamanlarda yemek ve yatağını hazırlamak
5. Malın korunması. Kocanın mal ve eşyasını korumak, çünkü mal ve eşyayı korumak iş bilmekten geçer.
6. Akrabaya saygı. Kocanın akrabasına ve yakınlarına hürmet etmek. Çünkü kadının kocanın akrabasına ve yakınlarına hürmet etmesi, güzel idare ve tedbirden ileri gelmektedir.
7. Sır saklanması. Kadın kocasından edindiği sırrını hiç kimseye duyurmaması. Eğer duyuracak olursa kocasının itimadını kaybeder. Kadında ondan emin olamaz.
8. Saygı ve hürmet. Kocanın emrini yerine getirmek. Ona karşı çıkmama ve asi olmamak. Eğer ona karşı gelecek olunursa onu kendine kinlendirip düşman yapma ihtimali yüksektir.
Kuranda kadının görevleri şu ayettedir.
Meal. ﴾34﴿ Allah'ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah'a itaatkârdır; Allah'ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar.
Dinimize göre kadının kocasına karşı görevleri;
Bu çerçevede erkek, çalışıp kazanma ve ailenin geçimini temin etme gibi bir sorumluluğu üstlenirken, kadın da ev işlerini düzenleme, çocukları terbiye etme, evde rahat yaşayabilmenin sebeplerini kolaylaştırma, evde huzuru sağlama - 5 ay
gibi sorumlulukları üstlenmelidir.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. maalesef ki orada boş bulunup nasıl olsa karım istemez yav diye ne istersen tamam diyorlar diyorlar bir nevi ciddiye almıyorlar dini nikahı bile ciddiye almıyorlar haramı bir kere tadan zina olsun kul hakkı olsun tekrar tekrar yapar aslında bende içinde yanlış düşünceler içindeymişiz aslında orada verebileceğin miktarı belirlemek lazım onuda verip vaz geçeceksin ondan her ne kadar karında olsa kölen değil evlenmeden önce birileri hem dini nikahın şartlarını kurallarını hemde resmi nikahın kurallarını boşanırken neler olabileceğini anlatsalar böyle olmaz bilmeden para küte evleniliyor çoğu kişinin dini nikahı boş sinirle boşanalım demek bile nikahı riske atar ve zina olur
01 Yorumla- 5 ay
Şöyle bir şey yapabilirsin dinen sen bana borçlusun vermediğin her gün günaha giriyorsun allahın huzurunda verdiğin sözü tutmanı istedim ben senin günaha girmemen için istedim ve sana kendi rızamla geri verecektim bu yükten kurtaracaktım seni banada değer verdiğini anlayacaktım sanırım beni eşin olarak görmüyorsun değer vermiyorsun canın sağolsun hatam olduyduysa kusura bakma de kapak olsun belki imana gelir verir alıncada geri verme
- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
5 ayEee evlenirken en az 300 bin Tl para veya en az bu değerde altın isteyerek erkeği zor durumda bırakmasını biliyorsunuz 😄 Erkeğin yıllarca çalışarak elde ettiği emeğine gelenek veya din adına ortak oluyorsunuz. Erkek de bundan dolayı vermek istemeyince de, mihrimi vermedi diye şikayet ediyorsunuz. Gerçekten evleneceğiz erkeği sevseniz, bencillik edip bu kadar yüksek tutarda mehir istemezdiniz. Bir kadın illa mehir istemek istiyorsa, 2 ya da 3 asgari maaş tutarında mehir istemeli ki, bu durumda hem evlenecek erkek hem de kadın mutlu olsun. Kim bilir ne kadar mehir istedin, 500 bin, 1 milyon, 2 milyon... İyi yapmış vermeyerek.
26 Yorumla- 5 ay
Günümüz kızlarının çoğu gelenek, görenek ve modernizim adı altında resmen evliliği ticarete çevirdi ya.
- 5 ay
Bu kadının hakkıdır vermek zorunda
- 5 ay
@Elif_ataly Bir kadın evlenmeden önce eşinin ödeyemeyeceği miktarda yani onun bütçesini aşan miktarda mehir istemişse, erkek mehiri ödemek zorunda değil. Sanki 1 milyon lira 2 milyon lira çok kolay ödeniyor. Kadınlar da erkeğin ödeyebileceği miktarda düşük mehir istesinler.
- 5 ay
Kuranda ﴾236﴿ Kadınları boşarsanız, onlarla birleşmemiş ve mehir de belirlememiş olursanız malî bir sorumluluğunuz yoktur. Zengin gücü yettiği kadar, eli darda olan da gücü yettiği kadar olmak üzere, onlara mâkul, gönül alıcı bir şeyler verin; iyiler için bu bir borçtur. ﴾ böyle yazıyor. Yanş burada kadının ne kadar mehir istediği değil, erkeğin ne kadar ödeyebilecek olduğu ve ödemek istediği önemli.
5 ayO değil de normal zamanda müslümanlığa dair tek bir ibadet yapmadığı halde ne namaz ne oruç ayyyy ben yapamam deyip evlendiği zaman imana gelen sözde mümine kardeşlerimin sırf mehir uğruna müslüman olası geliyordur Allah bilir 😂😂
1111 Yorumla
Soran5 ayParamı mesele söz verilip yapılmaması kandırılmasımı o zaman neden soruluyor bu soru sorulmasın veremiycem hiç vermem desin baştan kandırmasın namaz kendi bırcu kılar kılmaz beni o ilgilendşrmezki saçam yorum yapmışsın cahil
- 5 ay
Benim fikrim bu sana hesap verecek değilim sen kimsin ki
- 5 ay
Konuyu istediğim açıdan ele alırım çok da haklı bir açıdan baktım olaya demek ki Senin yaran varmış gocunmuşsun
- 5 ay
Mehir denen şeyin müslümanlığa ait olduğunu ve konunun doğrudan dinle olduğunu bilmeyecek kadar bilgisiz olan sensin bu arada
- 5 ay
Hani şunu söylemeye çalışıyorum konuyu işinize göre dine bağlıyorsunuz. Dinin işinize gelen emirlerini yerine getiriyorsunuz. Konu para olunca aaaa din emrediyor vereceksin tabi dinsizzzz dersiniz konu namaz olunca kişiyi ilgilendirir ya sizene dersiniz Sizin müslümanlığı anlamak çok zor 😂
- 5 ay
Allah diye bir şey yok karşim. Olsaydı onun soruyu soranın kocası Allah'tan korkup mihir midir ne boksa verirdi. Allah diye bir şey yok. Olmadığı ve milletin de inanmadığı insanların çok rahat şekilde canları istediğinde günaha girebilmesidir.
- 5 ay
Ya Allah peygamber aşkına çarpılacaksınız şimdi konu nerelere geldi. Ciddi bir şekilde atmamıştım yorumu en başta amma ciddiye aldınız gülün geçin
- 5 ay
KS tarihinde gelmiş geçmiş en muazzam laf sokma 👏👏👏👏👏
- 5 ay
😂😂😂
Yapay Zeka Cevapladı
Evliliğinde böyle bir hayal kırıklığı yaşaman çok üzücü 💔 Hele dini nikâhta konuşulup sonra “vermeyeceğim” denmesi güveni sarsar. Senin hissettiğin kandırılmışlık duygusu çok normal 🥺
Mihir sadece para değil. Verilen sözün tutulması demek. O söz tutulmuyorsa hem ahlaki hem vicdani olarak yanlış. Bu durum senin için çok önemliyse eşinle sakin bir zamanda konuş. “Benim için mihir, değer verildiğini hissetmek” de. Olmuyorsa araya güvendiğin bir aile büyüğü ya da hoca da girebilir.
Kendini suçlama. Hakkını istemen çok doğal ✨01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
70Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evet kandırmaktır, vermek zorunda. Bu konudaDiyanet İşleri Başkanlığı Din İşleyi Yüksek Kurulunun 12.07.2017 tarihli “ Evlilik akdinin doğurduğu bir yükümlülük olarak erkeğin eşine vermesi gereken para ya da mala mehir denir. Kur’ân-ı Kerîm’de, evlenen erkeğin kadına mehir vermek zorunda olduğu ve bunu zorla geri almasının caiz olmadığı konusunda âyetler bulunmaktadır. (el-Bakara, 2/237; en-Nisâ, 4/4, 20, 24, 25; el-Mâide, 5/5) Hanefîlere göre mehir, nikâhın sonuçlarından biridir. Bu nedenle nikâh esnasında belirlenmemiş olsa, hatta nikâh esnasında verilmeyeceği şart koşulsa bile evlenen kadın mehre hak kazanır.” şeklinde resmi kararı var. Müftülüğe müracaat edebilirsiniz ya da diyanetin internet sitesinden bu karara erişebilirsiniz.😎
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayMuaccel mehr zaten peşin verilmeliydi onu vermiş miydi? Müeccel mehr için vade tayin etmiş miydi yani şu zamanda ödeyeceğim gibi şey söylemiş miydi? Eğer belirlediği zaman gelince ödemezse günaha girer zaman belirlenmediyse evlilik ölüm veya boşanma ile sona erince kadın veya varisleri mehri talep ederler yine verilmezse ahirette hesabını verir. Bu arada İslam nikahında boşanma olursa nafaka istenmez. Yani boşandığı kişiden nafaka alamaz uygun değil. Bunu da bildireyim. Eşininiz islam nikahını ciddiye almıyorsa da ayrı bir sıkıntı var. Yani siz iyisi mi gidip bir bilene sorun.
132 Yorumla- 5 ay
Çok güzel bir açıklama gerçekten, bilgili insan bir başka. Hem mihri isterim, hem nafaka, hem de aldığın her şeyin yarısını diyenlere ne demeli?
Cevap sahibi5 ayKısaca Allah akıl fikir versin denir. Uzunca da şöyle yazayım. Burası İslam hukuku ile yönetilen bir ülke değil fakat kadınlar işine geldiği gibi istediklerinde İslam hukukuna göre hak talep ediyor. Mehr, İslam nikâhında kadının kesin hakkıdır. Ona diyecek bir şey yok. Muaccel mehr peşin verilir ki mesela bu düğünde takılan altınlar muaccel olarak kabul edilebilir. Nikahtan sonra vermek vacip olur yani zifaftan önce verilmesi şarttır. Verilmediyse erkek borçlu olur.
Boşanma halinde İslam nikâhında nafaka yoktur. Nafaka, sadece iddet süresiyle sınırlıdır. Süresiz nafaka İslam’da yer almaz. Zaten mehr de bir nevi kadının boşanmadan sonra kendine bir hayat kurması için güvence gibi oluyor. Ya da boşanmayı zorlaştırmak için.
Çocuk varsa, babanın çocuğa bakma yükümlülüğü vardır; bu, anneye nafaka sayılmaz. Annenin bu paraya dokunması da uygun olmaz.
Hem mehrimi alırım, hem nafaka isterim, hem de malın yarısı benim” demek İslami ölçü değildir.
Haklar ayrı ayrı belirlenmiştir; din, keyfe göre değil ölçüye göre konuşur.
Kadın isterse, erkeğin ödeme gücü yoksa “mehrimi helal ettim” diyebilir; demiyorsa zorlayarak mehrimi isterm diyorsa nafaka talep etmesi dini suistimal etmektir.
Cevap sahibi5 ay@Nemelazım Bakara suresinin neresinde geçiyor nafaka verme zorunluluğu?
- 5 ay
@Nemalazım oku da öğren
- 5 ay
Çok güzel özetledin teşekkürler hoca hanım
- 5 ay
Cahil çok kolay atar bu sure şu sure diye
- 5 ay
Cinsel ilişki gerçekleşmiş nikah olmuş ve boşanılmışsa mehir kadının hakkıdır kesinlikle verilmelidir. Nikah olmuş ama ilişki olmaz ve boşanılırsa mehirin yarısı verilir. Nikahta mehir belirlenmemişse muta yani bir hediye verilir. Ailemde iki ilahiyat mezunu var bende ilmihal ve kuran türkçe mealini okuyan biriyim. Allah bedeninde canlı taşıyan şiddete öldülmeye aldatılmaya ugrayabilecek kadını korumak istiyor. Bunu saçma sapan erkek kafasıyla anlamamak gerek.
- 5 ay
@Nemalazım mehir tamam, ama hem islami haklarımı alayım ama aaaa dur medeni kanundan da bunu alayım.. vermeye sıra gelince de islami hukuk o zamanlar yazıldı şimdi başka diyen kadınlar çok maalesef.
- 5 ay
Nafaka başta neden isteniyor zaten yüklü istenmesinin sebebi o ya 2000 lira nafakayla bu kadınlar kulübe mi tutsun? Çocuk kadında erkek bekar hayatı yaşasın öyle mi? Akıl tutulması yaşıyorsunuz siz. Gerçeklere dönün. En kötü durumdaki erkekten asgari miktar istersin. Evlenecek erkek bunu önceden düşünmeli. Genelde durumları oluyor kadına layık görmüyorlar. Takılan altını mehire say diyorlar onu da arabaya yatırılıyor mehrini doğru düzgün alabilen kadın 3-5 tane anca var. Hepsinde aynı laf haram ediyorum. Kadın yıllarca hizmetçi gibi çalişmiş erkek aılesine heder olmuş istediği mehrini bile yalandan söylemişler. Türk erkeğiyle evlenince hakaret dayak şiddet ömür boyu hizmetçilik ölüm riskin var. Sevgi ilgi hak getire en azından başından alsın mehrini bosanınca nafakayı istemez kendi yoluna bakar çocuk ortak bakılır anne üzerine atılmaz.
Cevap sahibi5 ay@nemelazım tam olarak nerede boşanma durumundan bahsediyor? Islamda sınırsız nafaka diye bir şey yoktur. Eşinin Vefatı durumunda geçimlerine yardım etmek vefat eden eşinin ailesinin sorumluluğudur. Çocukları varsa nafakasını temin etmek de yine eşinin ailesine düşer.
Cevap sahibi5 ayAltın kadının hakkıdır. Vermek istemezse araba ev için kocasına vermeyebilir. Güvence için saklayabilir.
Cevap sahibi5 aySiz gerçeklere dönün ben kaynağı belli sahih bilgileri yazıyorum kafama göre yorum yapmıyorum. Siz de biraz araştırırsanız belki doğrulara ulaşırsınız.
- 5 ay
Süresiz nafaka var demedim pembeli erkek kardeşim mehirle kadına en başta ortada kalmayacağı miktarı veriyorsun kurtuluyorsun. Kadın namusu insanlığı, giydikleri evlilik içindeki sorumluluğu her yönden elestrilen aşagılan bir varlık o yuzden kendını koruması gerek. Allah diyor koru dıye siz daha neyi tartısıyorsunuz.
- 5 ay
Helal olsun gizli bacıma, nasıl da delilleri ile konuşuyor
- 5 ay
Bak ne diyorum iyi oku Gercek ler senın dediğin gibi degil ya be kardeşim mehri söz verilse bile gercekten verilen kadın anca 3-5 tane. Taktıkları altını da mehire say isteme dediklerinde de ev için araba için harcamazmısın zaten beraber kullanıcaz diye vicdan yaptırılıyor. O Altınlar ona mı kalıyor sence elde var sıfır. Anca milyonluk adamlar veriyor o külçe külçe altınları arabaları mehir olarak gerceklerden bagımsız yasamayın. Allahın kadınlara verdiği degeri ayak altına aldınız. Kadın sığınma evleri kadın dolu hepsini ne ailesi ne toplum kabul ediyor. Ailesine gitse yük oluyor bir yerde çalişsa namusuna laf ediliyor erkeklerin fantezi malzemesi oluyor. Çocuklarıyla oralarda sürünüyorlar. Bazı kadınların ölüm tehlikesi var. Yani toplumdan kopuk yaşıyorsunuz ya bu nasıl bir beyindir. Daha yeni bir sürü kadın eski eş şiddetinden öldü. Süresiz nafaka diye bir şey yok en başta mehirle o hakkı veriyorsun
- 5 ay
@Nemalazım yapma ya 😂😂
- 5 ay
Evliyken kadının her turlu ihtiyacını erkek karşilamalı bu farz. Bosandıktan sonra 3 ay karşılamak zorunda eger hamileyse çocuk doğuncaya kadar. Ama çocuğun nafakası anne de ya da baba da olsa da yine de erkeğe ait. Süresiz nafaka var demedim. En başta bir ev, arsa, altın ister kadın ortada kalmaz. Üç ay boşanma sonrası ve hamilelik durumunda süre var. Evlat ortak oldugu için kız erkek çocuk nafakası babaya ait. Türkiyede direkt anneye veriyorlar zaten erkek bekar gibi yasiyor. Bari mehire ağlamasınlar
- 5 ay
@Nemalazım Bakara Suresinin hangi ayetinde nafakadan bahsediyor?
- 5 ay
Nisa Suresi 20–21. Ayetler
“Bir eşin yerine başka bir eş almak isterseniz ve birincisine yığınla mehir vermiş olsanız bile, ondan hiçbir şeyi geri almayın. Onu iftira ve açık bir günah olarak mı geri alacaksınız?”
Hüküm:
Mehir geri alınamaz
Vermemek veya geri istemek “açık günah” olarak nitelendirilir
Ayette geçen ifade: “İsm-i mübin (apaçık günah)”
- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
5 ayMehir olayını esc payı olarak gören as@lakların müslümanım diye geçindikleri yoktur umarım. Bu beyn yksunu sürüsü ile aynı ülkede yaşıyoruz. Müslüman olmayanlara saçma gelmesini anlarım da diğerleri bunu bambaşka bir şeye yoruyor pes ! Herif zaten boşanırsan boşan demiş yani mehri vermeyen adama nafaka şoku iyi olurmuş. Ben mehir alanların da eğer çocukları yoksa nafaka almasına da karşıyım. Erkeklerin babalık yönleri de noksan. Her türlü zarardasın bu herifle.
22 Yorumla
Soran5 ayDoğru zarar cocuk var birtane bebek
Gizli Üye(36-45)5 ayÖncelikle Mihir değil sanırım Mehir demek istiyorsun, yani dini nikahda kadına verilen belirli bir mal veya para. Bu, İslam hukukunda kadının hakkı ve nikahın bir parçasıdır. Kocanın mehir vermemesi, dini sorumluluğuna aykırıdır. Mehir, kadına kendi mülkü olarak verilir ve bu, nikahın şartlarından biridir. Eğer eşin mehir vermek istemiyorsa, bu, günah ve haksızlık olarak kabul edilir. Çünkü mehir, bir zorunluluk ve kadının hukuki hakkıdır. Eğer vermiyorsa, hukuki yollarla (boşanma) hakkını arayabilirsin. Mehiri almak, kandırılmak değil, senin hakkını savunman demektir. Bu konuda haklısın ve dini yükümlülüklerin yerine getirilmemesi kabul edilemez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayAferin hemcinslerim... erkeklerin köküne kibriti suyu dökün. Kendinizi mal gibi lütuf gibi görüp pazara çıkarın. Evlenmeyi zorlastirin analarindan emdikten süt burunlarından gelsin... neden erkeler evlenmiyor neden düzgün adam bulamiyoruz diye yine erkeklere zorbalık yapın. Ama takısiz boy boy fotoğrafsız padişah kizi gibi düğünler olmadan evlenmeyin. Aynen devam. Zina da, evliliğin zorlastirmada payı olan her kadına yazıklar olsun. Ya da kanaatkar olun ve de hayatin "müşterek" olduğunu idrak edin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ay"Vermem ne vereceğim" demesi çok kırıcı. Ortada verilen bir söz var. Dini açıdan bakınca Bu sözün arkasında durmamak kul hakkına girer. Hafife alınacak bir şey değildir. Evliliğin hayrı, sadece nikâhla değil; adaletle, merhametle ve sorumlulukla olur. Mihr gibi net bir konuda bile inkâr varsa, mesele sadece para değil, niyet ve tutum meselesidir.
11 Yorumla
Soran5 ayEvet niyet yemek yapılsın çıkar soz verdi ama yapmam dio durumuda cok iy var ama saçma mihir diyor
- Aile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı.
5 ayAllah diye bir şey yok. Kocan da sen de buna aslında inanmıyorsunuz. Kocan Allah'ın varlığına inansa onu gerçekten cezalandıracağına inansa zaten mihir vs gibi şeyleri de verirdi ama yok inanmıyor. Sadece düğünde takılan altınlar senin olabilir. Onun dışında da gidip çalışacaksın.
30 Yorumla
5 ayKadın aldatmış dahi olsa mehir kadının hakkı. Ben bunun başlık parasından farkı yok bu kadını korumak değil diyordum ama bu da küfre giriyor ne yazık ki o yüzden artık yorum yapmıyorum bu konuda. Ancak doğru ve kesin olan şu ki mehir hak ve helâl.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayBu bosanirsan verilecek bir şey değil mi? Biraz da erkeği tanımak lazım. Mesela fazla potansiyeli yok ama araba alacağını söylüyor. Kimin söylediğine iyi dikkat etmek lazım yani. Gerçekten o gelir seviyesine ulaşıp alabilir mi düşünmek lazım yani.. ya da mesela ilişki boyunca cimridir evlenince de aynı cimrilik devam edecektir tabi ki. Öyle biriyle evlilik olmaz zaten..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayNisa 24) Elinizin altında bulunan câriyeler müstesna, evli kadınlar da size haram kılındı; Allah’ın size emri budur. Bunlardan başkasını, iffetli yaşamak ve zina etmemek kaydıyla, mallarınızla (mehir vecibesini göz ardı etmeden) istemeniz size helâl kılındı. Onlardan karı-koca ilişkisi yaşadıklarınıza kararlaştırılmış olan mehirlerini verin. Mehir kesiminden sonra karşılıklı anlaşmanızda size günah yoktur. Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir. “. Bir kadına mehir verilmiyor ise ve kadın da bundan memnun değilse bu durum haramdır çünkü kadın mehir ile helal kılınmıştır ben senin yerinde olsam eşime bunu söylerdim ve haram yapmak istemiyorum der mehir verene kadar beraber olmazdım
015 Yorumla- 5 ay
Bana dese tamam ama üstüne cariye getirecem derdim haha
- 5 ay
Savaş durumu için o dul kalan çocuklu kadınları ortada bırakmamak için ki onda bile ilk eşine sormak zorundasın. Ancak onun izniyle olur. Diyelim izin verildi savaş durumu var bir eşine araba aşfin digerine de alacaksın birine ev aldın digerine de ev alacaksın kıyafet aldın ötekilere de kıyafet. Sevgi ilgide eşit olmak zorunda biri daha az sevildiğini bile hissederse cehennemliksin. Bunları yapabilmek ve istemek için de şeriat devletinde yaşaman lazım. Kadın fıtratına aykırı olarak bunu kabul ediyorsa dışarıda başka erkeğide olur. 😂 Sen dört karılı o kadınların her biri 4-5 erkekli yaşar durursunuz.
- 5 ay
Savaş durumu veya dul veya eşten izin alma hiçbir ayete yazmaz kadınların uydurması hahaha Yoo paragöz kadınların hepsine yapmak lazım bir mehire bakar o işler
- 5 ay
Paraya gelince İslam cariye olunca hebele hübele Allah'ınz para sizin hahaha
- 5 ay
Peygamberlerin sabahlerin karıları başka erkek mi buluş onumu diyorsun fıtrata ters ya hahaha
- 5 ay
Peygamberlerine taktılar mı boynuzu var mı hadis felan
- 5 ay
Gunumuzde bizim toplumda takarlar bu kıtadakı topluluklar tek esli turk kulturu de aynı sekılde. Sen ıkınciyi aldıgın an 4,5,6. cı sevgılıyı yaparlar. 😂 Halin ne olur acaba. Ama cok çalıs tamam mı hepsi için mehir fazla fazla olur. Çok eş alıyorsan durumun baya iyidir. Ismarladıgı bir kahve parasını bile söyleyen erkek topluluğu için zor bir süreç. Ah babam vah babam.
- 5 ay
Yoo eski kadınlar da takıyordu boynuzu sanki onunla ilgili de Ayet inmişti hahaha
Soran5 aySen bilirsin dedi berabwr olmazsan dedi ben vermem dedi
Soran5 ayDurumuda var
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Şöyle ki sonrasında vermeyi kabul etse bile o adamla asla devam etmem... Karakterini ortaya koyuyor çünkü :)) sözünü şimdiden tutmayan biri ne sadakat vadeder ne de iyi bir baba rolü. Yolunu ayır tavsiyemdir ondan koca olmas
12 Yorumla
Soran5 ayAnnemde oyle diyor
Gizli Üye(30-35)5 ayMehir dini nikahta sorulur ve peşin istediğini o anda söylemen gerekirdi.
Mehir boşanma olursa iddet süresi boyunca yeterli miktarda maddi değeri olan emtia para taşınmaz gibi şeylerle ödenir.
Adam seni boşamıyosa o yüzden mehir vermiyor olabilir mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayMihrini ödemek zorunda ama hemen ödemek zorunda değil. O ödemeden vefat ederse babası yahut başka bir akrabası ödemeli. Dini nikaha saygısı olmayan biri eşin demek ki. Ayrıca ne kadar bir Mihr istediniz bu da önemli. Bir milyonluk bir miktarsa istese bile ödeyemez şu an
00 Yorumla
5 ayMehri vermesi lazım çünkü kadının hakkıdır
Eğer evlendikten sonra hiç birlikte olunmamışsa yanlışım yoksa o zaman vermeme hakkına sahip onun dışında vermesi farz. Nikah şahitlerine şikayet et durumu anlat04 Yorumla
Soran5 ayBiz ne diyelim diolar şahitler
- 5 ay
Allah sizi boşuna şahit kılmadı, hakkımı almama yardım edin de
Soran5 ayOnların şahştliği batsın dinsiz aile
- 5 ay
Evlilik ne durumda peki
5 ayİsteme gününde bunlar konuşulduğu halde vermiyorsa bu kandırmak oluyor, gidip dava açabilirsin. Bu hem kandırmak hem de yalan oluyor.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
5 ayMehir konusunu hafife alan çok cahil insan var yorumlarda.
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayMehir nikahın sonucudur, verilmek zorundadır.
Yalnız benim merak ettiğim başka bir şey var: Bir kadın olarak kocanı çok zorlayacak bir mehir talebin mi olmuştu? Mesela mehir olarak tam ne istedin?
10 Yorumla
5 ayEvet, nikâh sırasında belirlenen mihrin verilmemesi İslami ve hukuki açıdan yükümlülüğün yerine getirilmemesi sayılır; yani bu durum kandırma değil ama hakkını ihlal etme olarak görülür ve senin mihrini talep etme hakkın vardır.
00 YorumlaKardeşim bak türkiye'de ki insanlar islam dinini kullanarak, insanların duygularını ve herşeyini suistimal ediyorlar. Bu senin hakkındır mihir kadının hakkıdır. Eger sana vermiyorsa çalsan bile suç olmaz çünkü bu senin hakkın. Vermiyorsa çal.
01 Yorumla
5 ayMehir bir haktır. ve tasarruf hakkı kadına aittir. ve erkeğin üzerinde borçtur. bu söylediklerim. kendine müslaman diyen şahıslar için geçerlidir. gayri müslimler de geçerli değildir. yorum yapacaklar ona göre yorum yapsın. isteyenlerde nisa suresi 4. ayete baksın
03 Yorumla
Soran5 ayYa varya helal olsun bekledm yorum beklenen gercek bu işte herkes paramı derdşn demiş cahiller işte
Soran5 ayVermem dedi bolanmayı bile goze aldı vermemk için durumuda cok iy halbuki kandırdı baştan vercem dedi
- 5 ay
Kocan islamı bilmiyor. ahirette al.
Hukuken de vermek zorunda. İnada bindirilecek bir durum olmasada şu an da ihtiyacın yoksa bu ekonomik krizde ısrarla isteme. Dini nikah kıyılırken genelde verilir ayrıca, sen sanırım almadın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 647 cevap paylaştı.
5 ayOnu kabul etmeseydi evlenmeyecek miydin? Para için mi evlendin ki. Olduğu hâlde vermiyorsa suçlu ama ileride vereceğini söylüyorsa ve huysuzluk çıkartıyorsan sen suçlusun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 aySizin gibiler evlenirken imanlı olup, nafaka kısmına gelince bir anda modern oluyorsunuz. Güzel iki yüzlülük, beğendim.
317 Yorumla- 5 ay
😎 bunu bir kadının söylemesi 🙂👍🏻👏🏻👏🏻
Soran5 ayHocalar laf olsun diyemi soruyor mihri adam laf olsun diyemi şu kadar vercem söz diyor kandırıyor kuranda geçeni inkar etmekde ne
- 5 ay
Ama kuranda sınırsız nafaka da geçmiyor diyor işte
- 5 ay
Ama diyor o işinize geldiği için ses etmiyorsunuz diyor
Soran5 ayTabiki sınırsız degil 21 gram bilezik istemiştim durumu olmadı için hemen defilde zamanla durumu olunca verilcene dair soz verdi sahitler knumde sonrada ben odemem oda neymiş oyle bişi yok saçmalaık o zaman sende bana ver mehir falan bay günaha girdi
- 5 ay
Nafaka ile mehirin farkını da bilmiyorsun
Soran5 ayYa ben mehir için konuştum nafaka değil
Soran5 ayNafaka hakkında prk bilgim yok bilgilendirirmisiniz şu an o aşmaya gidiyom bir yasında bebegim var geliri çok iyi aylık 110 bin ona gore alırım degilmi
- 5 ay
Sen iyi değilsin
Soran5 ayNe alaka bu cevap pardonda
Soran5 ayMehir için boşanma degil tabiki baska dorunlar
- 5 ay
Gözü dönmüş gibisin
- 5 ay
Mesleğin yok mu
Soran5 ayAnneyim düşünmem gerek minik bi bebegim var tabiki herşeyi hesap edicem sizlerde düşünmeden galesiz anneleri taşlarsınız herseyi düşünen bi anneye gozü donmüş dersimiz
- 5 ay
Kesin boşanacak mısın?
Soran5 ayBabasız cok etkilenir degilmi onu düşünüyorum :( o benim kararımı etkiliyor
- 5 ay
Konuşmak ister misin bu konularda?
Aile & Toplum konusunda 911 cevap paylaştı. Zina yapıyor şu an. Hanımlarının mehrini verme niyeti olmadan ölen kişi öz hanımıyla zina ederek diriltilir buyruluyor hadis-i şerifte
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayEvlenmemeye ve evlendiysen bosanmaya hakkin var. Resmi olarak ta dava acabikirsin evlilik oncesi anlasmaya uymamistir gerekcesi ile
10 Yorumla
5 ayMehir kul hakkı. Ama borcu falan varsa hemen vermesi gerekmiyor. Olupta vermiyorsa sıkıntı
16 Yorumla
Soran5 ayOlupda vermçyor durumu cok iy bermem dio boşanırsan boşanmdio napılmalı
- 5 ay
Ihtiyacın mi var ki. Neden ısrarla istiyorsun. Vermezse vermesin günahı ona
Soran5 ayNikah zedelenmiyormu inkar ettigi için mihri hayır sadece kandırmasından dolayı takmıltım madem oyle o zaman konuyu kapatim ailemde diyor mihirsiz kadın nikahta tutulurmu sana deger vermçyor dio cevremde herkesin kocası vermiş mihrini
- 5 ay
Sürekli bu konuyu açma. Sevdigin insani da günaha sokuyorsun. Nikâh falan düşmez mehir vermedi diye aranız açılır sonunda boşanmak zorunda kalırsınız
Soran5 ayTamam teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 535 cevap paylaştı.
5 ayHangi çağda yaşıyoruz ya taş devrinden flan mı kalmasınız acaba😅
142 Yorumla
Soran5 ayKıranda gecen ayete taş devrşnde kalma diyerek kendini belli ediyorsun
- 5 ay
Önce türkçe yazmayı öğren cahil😅
Soran5 ayBu üsluptaki insanlara saygımı bozmam YİNEDE
- 5 ay
Çok da umrumdaydın yani güle güle😅
Soran5 ayErgen heralde yazan yaş kaç 14 mü
- 5 ay
34 yaşındayım ne ergeni bacım😂
Soran5 ayHızlı yazdım harfler oyle oldu cahillik degil bu algılama yalında 34 olsun lütfen 😅😅😅
Soran5 ay*yaşında hahahaab
- 5 ay
Allah diyorsun kuran diyorsun ama gece gece erkeklerle sohbet ediyorsun evlisin yani sanal da da olsa. Önce bunun günahını araştır... kocana acıdım adam uyuyor belki de işte karısı burada degisik muhabbetler içinde😊
- 5 ay
Okuma yazma kursuna git bence burada takılacağına🤗
Soran5 aySen niye burdasın ki nerden biliyorsun nasıl biri oldunu ki melegim onun yanında ben bilmedn durumlara yorum yapma hadi otede oyna amcacım
Soran5 ayKompleksi birisin ha yalnızlıkdanmı acaba
- 5 ay
Ben bekarım istediğimi yaparım... kadın aramıyorum sizin gibi sal klarla da şşak geçiyorum vakit geçiyor😂😂😂😂 neyse çok fazla konusmayalım haram haram😘
Soran5 ayBelli neden bekar oldugun 😅
- 5 ay
😂😂😂 hadi bak se x sohbeti yapmak icin sırada bekleyen bir ton adam var onlara dön sen sal beni😘
Soran5 aySende istermisin
- 5 ay
Yok istemem canım isteyince kadın çok çağırırım evime gelir sanal da se x yapacak kadar düşmedim😅 eger yoklukta olsaydım sana çok farklı yürürdüm 😍 amacım burada daş şak geçmek😅
Soran5 ayEskortları cagırmanın kalitesindenmi bahsettin anca hpv li hahahah
Soran5 ayKeşke sanaldan yapsan ıyyy
Soran5 ayMidem bulandı
Soran5 ayDüşmek bu işte
Soran5 ayDevam et kral
Soran5 ayEskorlarla kendini harika sanman hahaha onlar para için herkese gelşyor aşkım sen iy olsanda bamya olsanda
Soran5 ayO yüzden kendini yüceltme evlere gelen eskortlarla
Soran5 ayÜzüldüm umarım sana sen oldun için gelen ksrşılıksız parasız gelen kadınlar olur hayatımda o daha kaliteli 🙏
- 5 ay
S alak esc mi dedim ben😅😅😅 dolu kız var zamanında faydamın dokunduğu ararım gelirler yani kız arkadaşım çok😀 kadın görmemis hayatında tek bir kadın olmayan tipler eli s kinde seni bekliyor koşşşş😅 ama durr harammmm harammm😅😅😅😅😅
Soran5 ayNaptım ki ben
- 5 ay
Hala esc diyo ya öfffff😂😂😂 kocana cidden acıdım seninle nasıl ugraşıyor beynin algılamıyor😂😂😂
Soran5 ayBen dort dortluk dini yaşıyorumds demedimki
- 5 ay
Gece gece öptürme kendini bak bekarım tehlikeye giriyorsun😅😅😅😅 yazık olur sana😘😘😘
Soran5 ayHatam haram takmışsın ben dort dortlüğüm demedim boş laf yapıyon sana anca gelir gider kadınlar bi kişi kalmaz temelli yaşlanınca çorba yapanın olmuycak gelen gidenin cokluguna aldanma gerçege bak sen
- 5 ay
Belki yaşlanmadan öleceğim nerden biliyorsun bebeğim😘😘😘 kimseden beklentim yok bana çorba yapsın bana yemek yapsın çamasırımı yıkasın diye bencillik yapıp evlenmiyorum😊 belki doğru insan yok belki param için benimle evlenmek istiyorlardir bende bunu farkediyorum ve evlenmiyorumdur olamaz mı evlenmeme sebebim 😅
Soran5 ayBak hakverdim şu an sana neden aşaglayıcı alaycı davranmadan soyledin için mertmişsin bir kadından gizmetcilik için evlenmiyorsundır bunu taktir ettim kırıcı üslupla konuşsanda bana, mantıklı paran için gelcek olan gelmesin oylelerine düşürmesin ne adamlar var benimkdie benim yemeğimi yap başka bişi istemiyom senden diye hizmetci goren biri sana helal
- 5 ay
Bak ben kadınlardan nefret ediyorum normal de çünkü geçmişte fazlasıyla darbe yedim... seninle kırıcı konuşmam da senin de bir kadın olman neyse çok karışık benim kafalar😅😅😅 güzel vakit geçirdi helal et hakkını kocaan muahhhhhh sana😘😘😘😅
- 5 ay
Yanlış biriyle evlilik yapmıssın bilmessiniz ki benim gibi erkeğin kıymetini ohhhh olsun size😂😂😂
Soran5 ayHele ondan bana acımasız oldu kelimelerin ne diyim neyse bakalım
- 5 ay
😅😅😘😘😘😘
Soran5 ayOh olsun demeseydin iydi küçük bebeğim var Allah kimseye pişman evlilik vermedin dedin gibi yalnız bekar olmsk daha iy
Soran5 ayBen sana diyom u kadınlar sana iy yapmış oh olsun falan fazla kabaca oenmli degil nasıl olsa iki yorum burada neys bays
- 5 ay
Oyyyy minik bebişinde mi var kıyamam😊 neyse inşallah bundan sonrası güzel olur senin için olan olmuş artık yapacak bir şey yok iyi de kötüde olsa hayat devam ediyor çocuğun var onun için katlanmalısın
Soran5 ayDoğru diyorsun teşekkğr ederim , inşallah onun hatırna iyi gider her şey seninde hakkımda hayırlısı
- 5 ay
Teşekkür ederim iyi geceler 😘
5 ayŞaka yapıyordur aranızdaki cilveyi buraya şikayet mi ediyorsun
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayEn az mehir miktarı boşanma olasılığında kadının kendisini en az dört ay geçindireceği miktarda oluyor ve bu belirlenen miktarın verilmesi farz geri alınması haramdır. Kandırmaktan öte eşin harama giriyor...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Napacan g… cebine mi sokacan bosaniyorsaniz ok yemini mi eksik ediyor giyimini mi noldu da istiyon
00 Yorumla
5 ayEvlenirken alacaktın Sen Mihri şimdi çok geç kaldın
01 Yorumla
Soran5 ayBilmiyordum ailem yoktu
Gizli Üye(25-29)5 aySonradan vericem diye söz vermisse sayet sende vermemesinden razı değilsen kandırmak oluyor evet ama bazen eşler arasında bu sorun olmuyor yani vermene gerek yok razıyım ben deyince verme zorunluluğu olmuyor.
00 Yorumla
5 ayHep aynı muhabbet.. insanlar dini gerçekten yaşamayı bilmiyor
01 Yorumla
Soran5 ayEvet hak gormuyor
5 aykadınların bu gelenekçi yaklaşımından nefret ediyorum evleniyorsunuz futbolcu transfer etmiyorsunuz
020 Yorumla
Soran5 ayKuranda geceni inkar eden biri daha
Soran5 ayDini nikahda kıyma o halde para vermek gelince inkar
- 5 ay
zaten dini nikah yapacağımı söyleyen kim devlet gözünde evli gözüksem yeter
Soran5 ayDini nikahda onemli kıydormayan kaldımı hangi modern çag bu
Soran5 ayYanlış düşşüniyorsjn kardeşim
- 5 ay
nişanlına saygı duyarım
Soran5 ayKocam kendisi
- 5 ay
dine göre mi imam nikahıyla evli olmayanlar var bildin mi
Soran5 ayResmi nikahda şart dinide bence
Soran5 ayİkiside
- 5 ay
her neyse saygı duyuyorum şu an
Soran5 ayBende saygı duyuyorum tabiki düşünnceler fsrklı olabilir kuranda geçmesi onemi tek gercek ama
- 5 ay
ama sence yeterli bilgin yok belki birisi sadece caiz
Soran5 ayBilgi kuranda varsa gercektir intenet degil
- 5 ay
hayatında %100 dine göre mi yaşadın
Soran5 ayHayır yaşamadkm yaşayamadım tabiki ama durumu var adamın aylık 100bin anladınmı imam nikahında vercem ne istiyon deyip verilmemesi kandırma dueumudur kandırılmakdır rahatsız eden ğç beş degil yani
- 5 ay
kim söylüyor bunu diyanet işleri mi lütfen ya biraz araştır ona göre karar ver tek dini boyutlu düşünme
- 5 ay
adamın kafasından baktın mı kanka mesela me düşünüyor sordun mu hiç
Soran5 ayO zaöan dini nikah kıyılırlen neden spruluyor bı soru laf olsun torba dolaun diyemi tutarsızlık
- 5 ay
eski bir gelenek
5 ayİsteme hakkına sahipsiniz inkar edemez bunu nikahta zaten kabul etti kafasının etini yiyin :D
10 YorumlaO, kadının hakkıdır. Bir güvence için verilir.
10 Yorumla
5 ayHaramdır vermek zorunda kesinlikle helal etmezsen o paradan elde ettiği bütün kazancı haramdir
11 Yorumla- 5 ay
Sen evli misin?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kandırmak tabiki onun yükümlülüğü var sembolik değil mehir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBosanacaksın benim eşim hem beni aldattı hem de mehirimi vermedi dava actım 300 gram+15 bin nafaka verdi mahkeme avukat parasını da ona kitledim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Vermemesi günah, zalimliktir. O bir hediye değil senin hakkındır.
10 Yorumla
5 ayMehirimi vermesi gerekiyor inkar etmemeli vermeyecekse neden kabul etmiş
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı.
5 ayGünahtır ve kul hakkıdır mehir verilmelidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySeni kullandığını düşünüyorsan hiçbir şey almadıysa hiçbir iyiliği yoksa sana sen de onla yatma olsun bitsin.
23 Yorumla- 5 ay
😅😅
- 5 ay
Mantıklı ama Erkek ev huzurunu bozuyor diye kadına davar açarsa kazanır
Cevap sahibi5 ay@KerpetenRamiz uğraşsın idne
Gizli Üye(25-29)5 aySorsam kuranda geçiyor dersin ama kuranda namaz kilin iyi geçinin vs de geçiyor 😂
22 Yorumla
Soran5 ayNamaz kendi sorunu herkesin mihir kul hakkı eş hakkı ayrı şeyler cahil insanlar
Cevap sahibi5 ayMehiri verince basın göğe mi erecek 😂 şu an elinde 100 gram altın olsa ne olmasa ne?
Kandırmak bencede ama maddi sıkıntısı olabilirmi?
00 YorumlaAyrılınca verilir o. Kocan zaten evlisiniz sana zaten bakıyordur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
5 ayDolandırıcılık belki de vardır bir yasal hakkın mahkemede
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 977 cevap paylaştı.
5 ayDurumu olan verir yoksa napacan. Olmazsa olmaz bir kural da değildir.
00 Yorumla Iy okuyunca kafamda yobaz bi anatapar canlandı nedense
00 Yorumla
5 ayPara dışında dinin diğer gereklerini yapıyorsan hakkın
02 Yorumla- 5 ay
Allah'm para diyorsun yani max müslim
5 ayMehir kadar saçma bir şey yok aşk değil menfaat evliliği.
00 Yorumla
5 ayŞarkı söyle ona. Nerde benim mihrim ah, mihrim ah diye
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Bence dünyanın en saçma şeyi, mehir nedir arkadaş, modern başlık parası
00 Yorumla
5 ayBende mehir yok yapmadılar ama ben tazminat açıcam
05 Yorumla- 5 ay
Kaç yıllık evlisiniz
- 5 ay
- 5 ay
@Beyzassss422 neden tazminat
- 5 ay
@Bay_Nutella aldatıyor beni
- 5 ay
Eyvahlar olsun. Anlat şu mesleği bana
5 aySen de evlenme onunla o zaman. Mihr için evlenilmez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 ayverince ayrılma hakkı doğar bak uyarmadı deme :D
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 821 cevap paylaştı. Bu senin hakkın, bunda bile gözü kalıyorsa başına büyük bela almışsın maalesef
00 Yorumla“Mihr konusu netleşmeli; konuşarak çözülmesi en sağlıklısı.”
00 Yorumla
5 ayBüyük sıkıntı içine girmiş, bilmiyorum nasıl çözülecek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayErkekler bu * nasıl evleniyor 🤨 Eskrt musun sen mehir istiyorsun? başlık parası ve kan parası da istersin he?
010 Yorumla
Cevap sahibi5 ayescortlar en azından açık sözlü...
Cevap sahibi5 aysen ciddi misin? Evlilikleri yürütücek olgunlukta kadın olsa sence bu kadar çok esc ve hayat kadını mı olurdu piyasa da? genel evler açılsa korkunç manzarayı görürdünüz ama her şey bireysel evlerde olduğu için fark edilmiyor. Ortalık yerde bu işler olmadığından az gibi sanılıyor. (Gittiğim var evlenmeme gerek yok zaten evlilik olsaydı escortlara gerek kalmazdı talep var ki bu kadar çok çalışan var. )
Cevap sahibi5 ayGelen kız da İstanbul da tarabyaüstüne çağırıyorum taksi parası da yok öğrenci 2000 tl 2 saat kalıyor. beraber her şeyi yapıyoruz evli olsam yaamıyıcağım her şeyi. Bu kadar uyguna neden yapıyor bilmiyorum.
Cevap sahibi5 ayBu övmek değil. Kadınlarda sorumluluk bilinci olsa evlenmeyi tercih ederdim. Son 1,5 - 2 senedir yapıyorum öncesinde böyle düşünmezdim. Fakat baktım ki kadınlar yolunda zaten hepsi çatır çutur götrüyor bir şey olmadan. ben ne için bekliyorum ki bir daha mı 28 yaşına gelicem dedim... İlk başta çalıştığım mekanda bir arkadaşıyla başladım sonra kendim bulmaya başladım. Yoksa sağlıklı ve iyi bir şey değil ama gerekli bir şey. Toplumun suçu. Kadınlara taamm özgürlük dendi ama fazla özgürlük her şeyi yıktı geçti. Evlilikte şu an bir kadınla ortak noktaya gelmek olanaksız. maddi-manevi fikir birliği sıfır.
- 5 ay
Erkek yapmazsa kadın kendi kendini dikemez kardeşim nefis diye bir şey var. Herkes kendi yaptiğindan sorumlu ömrunun sonuna kadar bekar kal o zaman kadın özgürlüğü sebep olmuşmuş köylerde evli erkeğin bile bir sürü dostu oluyordu be. Evlilik içinde bile farklı kadınlarla sekse devam ediyorlardı. Şimdi de imam nikahıyla gizliden yapıyorlar erkek çok namus timsali ya bozulmayı biz yaşattık. Her bok sizden çıksın kadın cinsel özgürlük isteyince aileyi biz yıkmiş olalım. Askerde, arkadas ortamında esclerle 15-18 yaşında sekse başlayan Türk erkeğinin canını sıkmış cinsellik yaşamamız. Aile bizden ötürü bozulmuş. Bak hele yine günah keçisi kadın. Kadınlar sana zorla tecavüz mü ediyor yapma. Aptal mısın beynin yokmu senin
Cevap sahibi5 ay@Nemalazım Şimdi şu hal tavırlarına bak ben nasıl anlşıyım bu kafa yapısında olan kadınla? Bakire olsun demiyorum. Anlaşabiliyim diyorum ama kadınların asıl bozuulması anlaşmak istememniz mutlu olmak değil tartışak kavga olsun hep ben haklı olıyım sevdanız. Herkes insan arzuları istekleri var yapsın yapmasın diyen mi oldu? Konu evlenince kadınların bencilliği. Tek taraflı bakmaları her şeye. Sen daha evlenmeden zaten bakıyon bir de evlensen vay haline o adamın.
- Devamını Gör (77)
Devamını Gör(122)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem