Dindar olduğum zamanlarda bir sürü şey kaçırdım. Hem de altın tepside sunulduğu halde. Şimdi telafi etmek istiyorum. 25 yaşındayım ve genxçlik zevklerinin hiçbirinu tatmadım. Nasıl telafi ediyim sizce?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
1Cevap
5 ayEskiden dindarsan şu anda dindar olmaya devam et bu senin için en hayırlısı olacaktır.. vesselam
020 Yorumla
Soran5 ayHayir, o hayatim çok sıkıcıydı
- 5 ay
Bu dünya bize göre değil ki yapma gün gelir pişman olursun.. Rabbimin rızasını gözettiğimiz bir hayat neticesinde bırak eksiside sıkıcılık olsun
Soran5 ayDine uygun yaşadığımda her şey tepetaklak oluyor. Zaten bana bir eş/secgili de yazmamış sanırım, bu dünyada aşk hayatı vermeyen ahirette ne vericek? Yani baksana aşk dünyadaki en basit şey onu bile alamamışım
- 5 ay
Her şeyin bir vakti olduğu gibi elbette onun da bir vakti vardır Rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur... Lütfen bu tür düşüncelerden uzak dur küfre düşersin... Geçmişteki peygamberlerimizin hayatına bak hangi birisi mutlu oldu ki... Efendimizin Hz Ömer'e dediğini ben de sana diyorum... Ey ömer dünya onların ahiret bizim olsun 🙂
Soran5 ayHerkes 17, 18 gibi ilk sevgilisini yapıp, seneelerce sevgililik hayati yasiyor. Benim vaktim 25 yasindan sonraysa ortada vakitle ilgili bir sorun var
- 5 ay
Sorun sende değil 17 yaşında sevgilicilik oynayanlardan.. gel vazgeç bu davadan özüne dön Rabbimin merhameti bol gazabı çetindir.. cehennem ateşi zor üç beş dünya zevki için ahiretini yakmaya değmez...
Soran5 ay3, 5 dünya zevki diyorsun ama herkes yapiyor. Ayrica ben bunlardan zarar gören kimse de görmedim. Sanki vize zararlari, etkileri abartiliyor gibi geliyor
- 5 ay
Birincisi herkes yapıyorsa bir farkın olsun! İkincisi elbette ki zarar gören yok unutma firavun o çağın en zengin adamı olmasaydı parasına güvenip de tanrılık taslamazdı.. zararlarını ve etkilerini sen de abarttın yoksa gerçek mümin olamazsın
Soran5 ayNeyi abartmisim? Diyorum ki sanki çok kötü bir şey gibi uzak dur diyorlar, ama çevreme bakinca sevgili olup sevişenler mutlu, iş hayatında daha başafılılar ve sosyal yönden daha iyiler. Düzenli seks hayatları var çünkü. Ama tam tersi dini umursayıp yapmayanların hayatı kötü ve yalnız
- 5 ay
Kötü ve yalnız olan hayat ayrıca hastalıkla geçen hayat bu dünyada tüm günahları kefaret ve cennetin anahtarı olarak bilinir... Rabbim sevdiklerini imtihan eder.. huzurunda görmek istemediklerine de her şeyi verir mutlu eder ve bu dünyada huzuruna dahi almaz ahiretteki halleri belli zaten! Bunun bilincinde olmalısın.. özüne dön insanların hayatlarına bakmadan vicdanının rahat ettiği şekilde yaşa unutma fıtrat gereği hepimiz müslümanız ve günahtan sakınırız
Soran5 ayAblam, baksana bi etrafina. Dindar bilinenler en son model arabalara biniyor. Saray yavrusu evlerde yasiyor. Hangisi bu kurallara uyuyor ki? Ama cogu cennete gidicek de mi, tovbe ediyorlar cunku?
- 5 ay
Bence eskiden de dindar olsan bile çok ihlaslı bir insan değilmişsin... Öyle olsan bu cümleleri hayatta kurmazsın tövbe kapısı her zaman açık ama tövbenin üzerinde durduğun sürece... Rabbim seni çıkmış olduğun yoldan doğru yola iletsin aksi takdirde helakın yakındır
Soran5 ayEski hayatimda farkliydim. Dini cok umursardim. Peki bana ne getirdi: hiç. Koca bir hiç. Ooo yok mesela şey getirdi, sevgilimin bana sevişmiyorum diye ezikmiş gibi bakması ve bana arkadaştan farkın yok diyip terk etmesi. Ya da başka bir kizın bana, sana bir şey hissetmiyorum demesini getirdi. Ne güzel getiriler di mi. Çünkü eğer dini umursamayıp sevişseydim bu kızlarla o zaman ilişkim uzun süre devam ederdi, belki de çok istediğim en azından 2 yıl süren bir sevgilim olurdu.
- 5 ay
Seninle sevişmek isteyen herkesle sevişmek ister.. Rabbim bunu nasip etmiyorsa seni koruyordur.. seninle sevişmek isteyen ileride seni aldatmaya daha meyillidir.. zina'ya bulaşan iflah olmaz.. unutma Nur suresi ne diyor temiz insanlar temiz insanlara pis insanlar pis insanlara layıktır Rabbim seni temiz görüp onlara nasip etmemiş demek ki lütfen bu açıdan da bak
Soran5 ayAnliyorum ama cevremsen suydugum hic oyle degil. Temiz erkekleri gebelde pis kizlar kandirir evlenir. Ama pis erkekler temiz kizlarla evleniyor. Aslinda pis olmak erkek icin tecriblei olmak demek ve kizlar icin daha cekici bir sey bu. Sana bir soru, bir kiz cevresinde bir suru kiz olan erkegi mi sever, yoksa cevresinde hic kiz olmayan erkegi mi sever?
- 5 ay
Çevresinde hiç kız olmayan erkeği..
Soran5 ayInanmak isterdim ama kadinlar rekabeti severler. Reksbet yoksa aşık da olmazlar
- 5 ay
Genelleme yapma lütfen sen kadın değilsin ve bir kadının ne istediğini tam manasıyla bilemezsin
Soran5 ayNe istiyormus kadinlar
- 5 ay
Yüreği iman dolu bir kalpte yer edinebilmek...
Gizli Üye(25-29)5 ayNe olması gerekiyor ki gençlikte kimse umursanmadan gezilir tozulur arkadaş çevresi edilir sevgili yapılır bunlar
05 Yorumla
Soran5 aySevgili yaptım, gezdim ama sevişmedim. Heo bi eksik var
Cevap sahibi5 ayTek derdin cinsellikse onu her yaşta yaparsın
Soran5 ayYapmadım işte maalesef. Kaçırmış gibi hissediyorum
Cevap sahibi5 ayNe alaka cinsellik sadece gençlikte mi
Soran5 ayHayir ama bâkir olmak psikolojimi çok kötu etkiliyor artık. Keşke ilk sevgilimle sevişseydim. O da çok istiyordu ama günah idye yapmamıştım
5 ayOtur ağla bence. Nasipsizsin..
193 Yorumla
Soran5 ayKorkunç bir şey, eğer öyleysem bu haksızlık değil mi
- 5 ay
Nasıl bir haksızlık?
Soran5 ayNasipsiz olmayi ben mi seçtim?
- 5 ay
Bilmiyorum. Belki de sadece küskünsün ya da öfkeli...
Soran5 ayKüskünüm
- 5 ay
Birincisi: Dindarken hayatım sıkıcıydı.. Yanlış olduğunu bildiğin bir şeyi yaparken nasıl keyif alabiliyorsun ki? Ben yaptığım şeyi yanlış buluyorsam ondan zevk alamam. Yanlış bir şey yapıyor olmak yaptığım şey ne kadar keyifli olursa olsun beni rahatsız eder. Yaptığım şeyin keyfini çıkarmama da engel olur. Bu çoğu kişide de böyledir. Böyle değilse psikolojide irade yorgunluğu denen bir şey var, onu yaşıyorsundur ya da yaptığın şeyi yanlış bulmuyorsundur o da bilgi eksiğin var anlamına gelir. Zina ile ilgili ayetler sert. Kur'an'daki zina ayetlerini açıp okursan kullanılan dilin diğer günahlara kıyasla çok daha ağır ve cezalandırıcı olduğunu görürsün.
- 5 ay
Uzun süre yalnız kalmış, duygusal ve sosyal ihtiyaçların karşılanmamış da olabilir. Bu da cinselliğe yük bindiriyor. Erkeksin, erkekler belli bir yaştan sonra çok yalnızlaşıyorlar. Kadınlar gibi değiller. Duygularını ifade etmiyorlar, yaşamıyorlar, hep bastırmak zorunda bırakılıyorlar... Böyle bir alan bulamıyorlar cinsellik dışında. Akademik hayat, iş hayatı çok zor. Burn out oluyor insan bir raddeden sonra.
Soran5 ayDoğru yalnızım. Ama şu kısmı anlamadım, niye yanliş bir şeyden keyif almıyım? Herkes keyif alıyor. Ayrıca zinanın neden bu kadar abartılı yasak olduğunu anlamıyorum. Insanlara bir zararı olduğunu görmedim. Aksine daha rahat oluyorlar. Evliliği beklemek zor, ayrıca evlenmek de zor. Insanın psikolojisi kötü etkileniyor. Yani aslında zina neden yasak onu bile anlamıyorum.
- 5 ay
Senelerce sevgililik hayatı yaşayanların mutluluğu tiyatro. Sen erkek tarafını görüyorsun sadece ve onun üzerinden konuşuyorsun. Erkek dini bir hassasiyeti yoksa, ahlaklı biri değilse, Allah korkusu yoksa tabii ki en az eforla cinselliğe ulaşmaya çalışır. Onu durduran bir sebebi yoktur çünkü. Söz vermek istemez, sorumluluk almak istemez, gelecek düşünmez... Kadınlarda süreç aynı şekilde işlemiyor. Kadın direkt duyguya giren bir varlık. Kadının cinsellik yaşadıktan sonra kafasında şunlar belirir: Beni cinsel bir obje olarak mı görüyor, benimle ciddi düşünür mü, beni kullanıyor mu...
- 5 ay
Erkek genel anlamda cinsellik yaşadığı bir kızla evlenmek istemez çünkü erkeğe o imzayı attıran şey güven ve saygıdır. Erkek güvenmediği kadınla çok çok zor evlenir, sevgi asla yetmez. Erkek; ben bunu kandırabiliyorum, kandırabildiysem bu kız sağlam ayak değil der ve evlenmek istemez yani totalde iş kadının kendini kullandırtmasıyla sonuçlanır.
- 5 ay
Zinanın büyük bir günah olmasının en baş sebebi kadını, kadının haklarını ve nesilleri korumaktır. Bunun dışında evlilikten alınan lezzeti azalttığı için de zina günahtır. Daha çok şey yazarım da çok uzar. Evlilik öncesi cinsel deneyim yaşayan bireylerin hayat tatmininin evlenene kadar bekaretini koruyanlara oranla daha düşük olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar, sosyolojik araştırmalar mevcut. Makaleleri bulunca atarım sana.
Soran5 ayDizilerde hiç öyle değil, sevişip sevişip evleniyorlar. Bilmiyorum eskiden ben de öyle düşünüyordum. Yani benimle yapan benden önce de yapmistir, evlenmek icin dogru kisi degilsir diye. Ama bu da kendini özel hissetmenin önüne geçiyor sanki
- 5 ay
Kendini özel hissetmen için karşındaki kadının diğer erkeklerle yapmadığı ve daha önce yapmamış olduğu bir şeyi seninle yapması gerekiyorsa bu kadından kadına değişir. Kimisinin seninle düzenli bir şekilde konuşması bile bir ayrıcalıktır çünkü genel anlamda erkeklerle pek diyaloğa girmiyor, girmemiş olabilir. Kimisi de her şeyi yaşamıştır, kendini tüketmiştir o yüzden de sana özel bir şeyi kalmamıştır. Kadın eksilen bir varlık, erkek inşa olan bir varlık. Ayrıca bakış açının bir diğer sakatlığı da şurada: kimsenin dürüstlüğünden emin olamazsın. Belki yaşadığı şeyleri yaşamadım diye yutturuyor. Profesyonel düzeyde yalan söyleyebilir, rol yapabilir, anlayamazsın.
Soran5 ayBence çok da haklı değilsin. Kadınlar hormonal olarak da cinsellik yaşamadığıckişiye aşık olmuyor. Cinsellik yaşadığını da unutamıyor. Ben niye unutulan olmak istiyim mesela? Hem de unutulmamanın çok basit bir yolu varken?
- 5 ay
Ezikçe olan ne biliyor musun, işte bu. %99'u s a l a k, irade ortaya koyamayan, cinsellik dışında verebileceği hiçbir şey olmayan bunları bırak iki cümleyi bir araya getirip de kendini ifade etmeyi bile beceremeyen varlıkların aşkını ne yapacaksın? Onlar için unutulmaz olsan ne yazar? Akılsız insan kendini de rezil eder, seni de rezil eder.
- 5 ay
O yüzden dik dur, doğrularına ve inançlarına sahip çık. Hayatını sürekli düzenli seks yapabileceğin birini arayarak geçiremezsin. Hep böyle kalmayacaksın. Bu işin hastalığı var, yaşlılığı var... Onları da geçtim her insan dünyaya büyük bir neslini devam ettirme içgüdüsüyle geliyor. Baba olmak isteyeceksin o yüzden mecbur evleneceksin. Evlilik eskiyecek bir kurum değil.
Soran5 ay25 yasındayım. Duzenli seks hayatı için fazlasiyla geç kaldım zaten. Ayrica evliliğe kadar seks yapmayan kaç kişi var ki artık? Herkesin en azında. Haftada 1, 2 kere seviştiği insanlar var.
- 5 ay
25 yaşındasın? Düzenli seks hayatı için geç kaldın? Hem de fazlasıyla? Bu cümlelerden sonra söyleyecek bir şeyim yok maalesef. Allah topunuza akıl fikir ihsan eylesin, fehim versin, hidayet versin... Ben yapmayacağım, en azından 30'uma kadar. 30'uma kadar net beklerim. Sonrasında da Allah yanlışa sapmaktan korusun.
Soran5 aySenin gibi dusunen bir avuç insan var yok. Sen kadınsın bu görüşün degerli olabilir. Ben aynisini dusundugumde topluma göre ezik oluyorum. Sevdiğim kızları evlenme çağında olmadigim icin adim atmadigimdan dolayi, benden daha cüretkar erkeklerin zerre caba harcamadan alip gitmesinden biktim. Ben dine uygun olani dusundukce daha cok kadin kaybettim. O erkekler için kendileri soyunan tipler, benim gibi dusunen bir erkeğe türkan şoray kuralları koyuyor. Ben bu ezikliği yaşamak zorunda mıyım?
- 5 ay
Öldüğünde Allah rahmet eylesin bile demeyecek insanların onayıyla niye ilgileniyorsun? Onların onayını almak umurunda olmamalı. Genel anlamda insanların onayı umurunda olmamalı hele ki kadınların onayı hiç umurunda olmamalı. Bu cinsin kendine hayrı yok ki sana hayrı olsun ( kaliteli bacılarım üstüne alınmasın, onlar müstesna 🙂 )
Soran5 ayOnayı değil. Ben de o kızı sevgilim yapıp öpüşüp sevişebilirdirm, ama günah diye ve evlenmem de o dönem de mümkün değil siye yapmadım. Sonuç olarak bunu umursamayan başka biri kaptı kızı. Yani hamlelerimi kısıtlıyor din, ve yarın öbür gün evlennem gereken kişiyi din yüzünden kaçırmış olabilmek gerçeğinden korkuyorum
- 5 ay
O zaman eş seçme stratejinde sıkıntı var demektir. Bahsettiğin kız bir erkekle bu kadar ileri gitmekte bir sorun görmemişse zaten senin için uygun biri değilmiş anlamına gelir bu. O zamanlar dindardım diyorsun ve eş seçme stratejinde karşındaki kızın dini hassasiyetlerini de dikkate alman gerekmez mi? Ayrıca çok kaygılı bağlanıyorsun. Kimse elinden kaçmıyor yani tamam herkesin seçenekleri var ama sağlıklı düşünen insan kendisi için en uygununu seçer. Mantıklı olanı... En çok duygu hissettiğini değil. Duyguya zaten giriliyor. Vakit geçirdikçe sevmeye, bağlanmaya başlıyorsun o yüzden en mantıklı olan önce en makul kişiyi seçmeyi hedeflemek sonra onunla vakit geçirip bağlanmaya başlamak.
- 5 ay
O kızı neden bu kadar istediğinin ve neden bu kadar idealize ettiğinin bi kritiğini yap kendi içinde. Senin için uygun biri olmadığını açıkça belli etmişken, neden onda takılı kaldın?
Soran5 ayTakılı kalmadım, ondan sonra bir çok kişiyle çıktım sevgili oldum. Ama o kız şu yüzden aklımda, cünkü dini umursamasam kolayca elde edebilirdim. Bile bile zorlaştırdım. Bu bana çok garip geliyor.
- 5 ay
Olay bu zaten, mesele bu, Allah senden bunun kolaylığını fark etmene rağmen bunu yapmamanı istiyor. Gerçekten de bir kadına sahip olmak kolay bir şey. Kadın kendini korumayı bilmiyorsa veya kendini neden koruması gerektiğini idrak edememişse tabii. Kadın eksilen bir varlık demiştim ama bu erkeğin de eksilmeyen bir varlık olduğu anlamına gelmiyor. Erkekten de eksilen şeyler var.
- 5 ay
Çok sayıda kızla geçmişi olan erkek evlilik düşünmemeye başlar çünkü kadınlara karşı hissizleşir. Her kadın aynı gelmeye başlar. Kadınlara sadece heyecan gözüyle bakar. Evlendiğinde de aynı adrenalini, heyecanı ister. Sadık olmakta zorlanır. Ayrıca kadınlara karşı güvensizlik de yaşar. Vesvese denilen şey... Evlendiği kişi isterse namus timsali olsun güvenemez çünkü ne kadar kolay kandırılabildiklerini biliyordur. İyi bir evlilik olmaz. Kısacası erkek de kendini aile saadeti gibi büyük bir huzurdan mahrum etmiş olur.
- 5 ay
Ve en önemlisi çocuğunun duygusal ihtiyaçlarını karşılayabileceği, sağlıklı bir birey olarak yetişebileceği bir aile ortamı kuramaz öyle erkek. Ev reisi olamaz, o yetisini kaybeder. Ailesine liderlik edemez. Çünkü kadın erkeğin sadakatsizliğine karşı aşırı duyarlı bir varlık. Kadın huzursuz olur. Kadın huzursuz olursa bütün aile huzursuz olur. Öyle erkekten baba olmaz yani, eş zaten olmaz.
Soran5 aySevgililik döneminde zina yapanlar eşlikte kötü olur diye bir şey yok. Zaten insanlarin cogu gencligini sevgiliklerle ve seviserek geciriyor. Ama nerdeyse herkes anne baba da oluyor.
- 5 ay
Açıkçası kimin ne yaptığıyla pek ilgilenmiyorum. İspatlamaya çalıştığım şey inandığım dinin ne kadar rasyonel olduğu. Şu sınırlı ömrümü doğru şeyleri yaparak geçirmek istiyorum. Hayat ve gençlik benim için keyfinin çıkarılması, tadına varılması gereken şeyler değil. Atlatılması, geride bırakılması gereken şeyler. Ölümü hayatın dışında görmüyorum. Bir anlığız.. Bugün varız, yarın yokuz. Bu gerçeklerin yanında bunlar çok basit kalıyor benim için. Sen ve senin gibi düşünenler, bunu bu kadar rahat yaşayanlar da uzaylı gibi geliyorlar bana.
- 5 ay
Ayrıca genel üzerinden konuştum, istisnalar olabilir tabii ama istisnalar kaideyi bozmaz. Söylediklerimi bilimsel verilerle de kanıtlayabilirim.
- 5 ay
Kimsenin dramını küçümsemek istemiyorum ama kendine yapay dertler üretiyorsun bence. Gençliğinde sevişmemiş olmak dert mi şimdi yani? Burjuva dertlerin var.
Soran5 ayBurjuva dertleri lafına güldüm baya. Düşüneyim biraz. Hayatın tadına varmak kötü bir şey değil ki?
- 5 ay
Evet... Burjuva dertler derdim normalde ama 🥲 Şaka bir yana... Aslında o kadar benzer şeyler yaşamışız ki... Bunu normalde burada anlatmayacaktım, konu açıldı söyleyeyim madem... Aynı şeyleri ben de yaşadım. Sana göre erken yaşamışım sadece, lisede yaşamıştım ben. Bu düşündüklerin lisede kafamı çok kurcalamıştı.
- 5 ay
İlk görüşte aşktı... Görür görmez vuruldum. Aynı filmlerdeki gibiydi... Hep bir yeşil ışık yakmaya çalıştım, ilgimi göstermeye çalıştım ama... Ondan istediğim adım gelmedi çünkü onu sevdiğimi anlayamamış bile 😔 Gerçekten de dini hassasiyetler insanın hamlelerini kısıtlıyor.
- 5 ay
Bir kız vardı.. Bak hatırlayınca sinirlendim yine.. Benimkinin sürekli peşindeydi, bir gün gözümün önünde hiçbir sebep yokken arkadaşız ayağına sarılıp öpmüştü üzümlü kekimi 😭 O an var ya... Başımdan aşağı kaynar sular bi döküldü.. Kendimi zor tuttum, tutmasam o kız o gün elimde kalırdı.
- 5 ay
Pislik... Aşağılık...
- 5 ay
İlgimi nasıl anlayamadı hayret ediyorum. Sürekli bakışıyorduk ama o bir adım daha gelmiyordu. Adını koymuyordu. Tabii ki o kız kadar cüretkar davranamazdım çünkü bu kadarı da itici bence. Daha çok diyaloğa girebilirdim belki. Onun dersleri çok iyiydi. Arada yapamadığım soruları soruyordum. İşte dersler, notlar, hocalar... Onları konuşuyorduk. Aramızda bir gerilim ve bir çekim kesinlikle vardı ve bunu hissetmemesi imkansız geliyor bana.
- 5 ay
İlgimi anlayamadığını nereden bildiğimi soracak olursan bir ortak arkadaş aracılığıyla ağzını aratmıştım, oradan biliyorum 🙃
- 5 ay
Kafamda hep bir daha lisedeyiz ve evlilik çağımıza çooook var o yüzden şimdiden bir sevgilimin olması doğru olmaz, günah düşüncesi vardı. Ona karşı ilgimi bütün rahatlığımla belli edemememde bu çok etkili olmuştu.. Sürekli duygularımı bastırmaya çalışıyordum onu çok istememe rağmen. Ve sanırım onu hâlâ da istiyorum.
- 5 ay
Yani aslında haklılıkların fazla. Ben hep şöyle çıktım işin içinden: Bugün ben Allah rızası için bir şeylerden vazgeçiyorsam Allah bunun karşılığını yarın muhakkak verir. Ya bu dünyada ya öte dünyada...
Soran5 ayÖyle olmuyor. Ben de allah için çok şeyden vazgeçtim. Ama hep daha iyisini almadım. Bazen oldu ama
- 5 ay
Aşağıda sana bir aşk hayatı vermediğinden yakınmışsın, yukarıda bana o kızdan sonra birçok kızla çıktım, sevgili oldum dedin.. O nasıl oluyor? Onlarla yaşadığını aşktan saymıyor musun?
Soran5 ayNeden sayıyım, en uzunu 3 aydı. Sayılmaz bence
Soran5 aySen 3 aylık sevgililiği aşktan sayar mıydın?
- 5 ay
Ayrıca şu kafadan çık, kadınlar cinsellikle elde edilmiyor. Emin ol daha cüretkar davranabildikleri için beğendiğin kızları kapan erkeklerin gerçekleri bu değil. Onlar flört etmeyi biliyorlar. Karşılarındaki kadının duygusal ritmine, hızına saygı duyuyorlar. Kadınların verdikleri sinyalleri doğru anlayıp ilişkiye yön verebiliyorlar. Muhtaçlık enerjisinde değiller. Bu kadın bana göre değil demeyi biliyorlar. Rahat ve komplekssizler. Oldukları gibi davranıyorlar. Açık kalplilikle...
Soran5 ayBenim böyle olmadığıma ne inandırdı seni? Bu yazdıkların ilk 1, 2 aya yetti, sonra beklentiler değişiyor
Soran5 ayAyrıca din bu kadar yasak derken, kadın erkek ilişkilerini kısıtlarken dindar bir erkek flört yeteneklerini nerede gelişrirebilir mesela?
- 5 ay
Bu, en uzunu 3 ay süren ilişkilerinde senin açından hiçbir sorun yokken mi bıraktılar hep?
Soran5 ayHepsinde onların bırkatığını neden düşündün? Bazen ben bazen onlar.
- 5 ay
Heh.. Hepsinde onların bıraktığını neden düşündün? Buram buram sünepelik kokan bir cümle..
Soran5 aySünepelik mi? Sen bana hep onlar bırakmış gibi bir soru sordun ben de gerçegin o olmadığını söyledim. Pardin da nerede sübeoelik var burada
- 5 ay
Dengesizsiniz bir de. Kadınları okumakta çoook başarısızsınız, seküler erkeklerin 10 beden aşağısındasınız. Ortasını bulamıyorsunuz. Evet, bir noktadan sonra temas olması gerekiyor ama siz ne zamanlamayı tutturabiliyorsunuz ne ölçüyü...
- 5 ay
Ve bu fark bence deneyimle ilgili değil. Bir kasıntılık var anlamsız. Bir haller, bi edalar saçmasapan..
Soran5 ayÇünkü biz sekülerler gibi 15 yaşından beri sevgili yapıp, her şeyi deneyimlemiyoruz. Ben de bunu diyorum zaten
Soran5 ayAma sende de sorun var. Fazla eleştirelsin. Zamanlama, ölçü mükemmel kimse yapamaz. Hayat kusurlarla yaşanıyor zaten
- 5 ay
Valla yapan yapıyor, bilginiz olsun. Ağlamayın sonra..
Soran5 ayKatılmıyorum. Bence kadınlar ilişkide çok benciller. Ayrıca bilgin olsun diye diyorum kızları ben terkettim. Çünkü ya cahiller, ya saçma sapan tripleri var. Ya da zaman kaybılar. Onun yerine geçen yıl gidip 15 ülke gezdim.
- 5 ay
Her şeyden önce amacınız karşınızdaki kadını etkilemek değil "tanımak" olmalı. İstediğin aşk hayatı böyle kuruluyor. Kadın kapılacak, avlanacak bir şey değil. Onu nesneleştiriyorsunuz yani değersizleştiriyorsunuz. Değersiz gördüğün hangi şeyin sana hayatta verildiğini gördün?
- 5 ay
Gereken değeri verdiğin her şeyi Allah veriyor. Yeminle bak... Gerçekten istediğin, hal diliyle de istediğin her şeyi Allah veriyor. Sen istemeyi bilmiyorsun.
Soran5 ayKadınlar kendine değer veren erkeği cepte görüp aldatıyir genelde. O yüzden hemcinslerim artık farklı stratejiler geliştirmişler. Baktın kız güzel ama sadık değil, çak geç ayrıl yapıyorlar. Zevkini alıp bırakiyor. Ben zaten böyle kızları istemiyorum.
Soran5 ayAyrıca eğlenilecek erkekleri daha çok seviyorlar. Ben işimde gücümde, kendi hayatıma ve hedeflerime odakken kadınlar için eğlencesiz ve sıkıcı gözüküyorum. Evlenilecek erkek yerine eğlenilecek erkek olmak istiyorum ama bir yaştan sonra da değişmek zor.
- 5 ay
Kafanda çok tortu var, o tortulardan arınmadan aşk gelmez, bilesin...
- 5 ay
Sanki donanımlı, zeki, yerli yerinde kızların çok biliyorsunuz da kıymetini.. Güldürmeyin ya.. Bir ton kız var, hepsi de pırlanta gibi.. Oramızı buramızı açıp boyanmıyoruz diye yeterince "kadın" bulunmuyoruz. O r o s p u görünce baş tacı eden yine sizsiniz, hiç kıvırmayın..
Soran5 ayNe tortu var mesela?
Soran5 ayBen böyle biri değilim. Ayrıca o bahsettiğin kalitesiz erkekler. Benim gibiler kadının kendisi hariç süslenmesini sevmez zaten.
- 5 ay
Yeni tanıştığınız kadınlara bu da kesin onlar gibidir ön yargısıyla yaklaşmak yerine belki bu benim hayatımın kadınıdır düşüncesiyle yaklaşın.
- 5 ay
İyi...
Soran5 ayHenüz farklısını görmedim. Ayrıca bir konu var, mesela önceki ilişkilerimde hep başlamadan önce " bu kızla zaten evlenmem " düşüncesiyle başlıyordum. Ama yine de deniyordum, çünkü kızlar çok istiyordu. Baya zorla sevgili oluyorlardı. Ama işte o düşünce değişmedi hiçbirine karşı ki baya da çabalamışlardı. Bakınca aslında belki de bunu değiştirmeliyim. Yani sevgililiğin tadını çıkarsam belki de güzel geçicek
- 5 ay
Fazlasıyla belli ediyorsun zaten bununla evlenmem düşüncesiyle başladığını, merak etme. Sen bu kafayla evlenebilirsen var ya... Bu kafayla mümkün değil evlenemezsin de işte olur ya bir ihtimal... Gel buraya yaz sen atıp tutmuştun ama ben evleniyorum diye. Ben burdayım. Adağım var sen evlenirsen.
Soran5 ayAbartma adak falan. Insanlar değişir. Ayrıca annem babam ayrı, o yüzden de ekstra temkinliyim. Yanlış bir şey mi bu?
- 5 ay
Bir de öyle dene madem..
- 5 ay
O zaman diyecek lafım yok.. Tabii.. Temkin iyidir..
Soran5 ayEvet bilmeden konuştun cunku hayatim hakkinda. Herkesin hayatı farklı
- 5 ay
Ben şuna çok inanıyorum: Hayatta herkesin yolu farklı. Başka insanların deneyimleri bizi çok da etkilememeli bence çünkü bir diğer insanın bilinç düzeyini, çabasını, doğru zamanda doğru işleri yapıp yapmadığını şeffaf olarak bilemeyiz. Annen ve baban belki önünde kötü bir örnek olabilirler ama bazen maalesef tek çare bu oluyor.. Eminim ikisi de kendince haklıdır. Olmayanı olduramamak bir başarızlık, evet ama olmayanı noktalayabilmek, vazgeçebilmek kesinlikle saygıyı hak ediyor. En azından bunu başarabilmişler. Öyle düşün.
- 5 ay
Bunu başaramayanlar da var ve sayıları hiç de az değil..
- 5 ay
Hayat bir sınav... İki insan birbirinin hayatına tesadüfen girmez. Ya sen onun sınavı olursun ya da o senin sınavın olur. Ya öğreneceğin şeyler vardır ya da senin o insana öğreteceğin şeyler vardır. 3. bir ihtimal yok. Bir kişi görmesi gerekeni görmeyip aynı şeyde ısrar edince ayrılık kaçınılmaz oluyor bir noktadan sonra. Sadece kadın erkek ilişkileri değil arkadaşlık ilişkileri için de söylüyorum bunu. Bu yüzden arkadaşlıklar da bitiyor.
- 5 ay
Benim hayattan anladığım, değişmen gerektiğini anladığında değişmekten korkmayacaksın. O sınavı verdiğinde başka bir sınav koyuyor Allah önüne. Ömür böyle geçiyor. Hayat tadı çıkarılacak bir şey değil dememin altında bu var. Hayatı bu yönüyle kabul edenler mutlu oluyorlar. Asıl mutlu olanlar onlar. Ne için doğduysan o olup gideceksin. Başka bir şey olmaya çalışmadan, her kimsen onu yaşayarak... En güzeli bu. Nietzsche "amor fati" kavramıyla açıklıyor bunu. Ruh ve düşünce dünyamda büyük yeri var.
- 5 ay
Şimdi gelelim sana...
- 5 ay
Muhafazakâr cenah koca ülkeyi mahvettiği gibi, aile kurumu meselesinde de çuvallamak üzere. Her şeyin içine ettiler, bütün kurumların... Ve korkutucu olan burası son kale.. Burayı toparlayamazsak bittik. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Kadınlar erkeklere erkekler de kadınlara muhtaç, bu bu kadar basit. Günün sonunda hepimiz mutsuz oluyoruz. Yapıcı, anlayışlı olmamız lazım.
- 5 ay
Muhafazakâr insanlar beceriksizliklerini
- 5 ay
takva diye yutturmaya çalışıyorlar.
- 5 ay
Bir insanın 30 yaşına gelip de doğru düzgün ilişkisinin olmaması tuhaf bir şey. Muhafazakâr kızlar 50 yaşındaki babalarının kuramadığı düzeni 25 yaşındaki adamdan istemeyi bırakacaklar, duvar gibi olmayı bırakacaklar. Muhafazakâr erkekler de utangaçlığı bırakacaklar, daha atak olacaklar, flört etmeyi öğrenecekler... Bu iş ancak böyle çözülür.
Soran5 ayGüzel yazmışsın birazdan okuyup cevap yazıcam.
- 5 ay
Hele evlilik görüşmesi diye yaptıkları bir saçmalık var. İş görüşmesi tadında... Soracakları soruları falan yazıyorlar böyle önceden unutmayayım diye. Bu şekilde evlenilmez, sene olmuş 2026... Bunun takva olduğunu sanıyorlar. Takva falan değil düpedüz akılsızlık bu. %90'ı olumsuzlukla sonuçlanıyor tabii çünkü çok nötr bir iletişim bu. Birbirlerini 2. defa göresileri bile gelmiyor.
- 5 ay
Her şeyin aşırısı zarar ve bu dinde de böyle
- 5 ay
Çok konuşuyorum ama okuyor musun yazdıklarımı?
- 5 ay
Ha tamam, görmemişim
Soran5 ayKS ye girmiyordum. Okudum hepsini. Gorucu usulu evlilik bitti kesinlikle. Artik tanimadan evlilik akillica bir sey degil
Soran5 ayMuhafazakar erkeklerim iletisim yetenekleri dusuk, flort becerileri de yok. O yuzden berbat kizlarla evleniyorlar cunku secenekleri yok.
Soran5 ayBen artik dinin bana bu kattigi dikkatli ol, istedigin de olsa yanasma, hep dini olarak dogru olani yap mantigi yuzunden kaybetmekten biktim. Artik onume gelen firsati kendim icin zevkli olacak sekilde degerlendiricem
- 5 ay
İnşallah prostat olursun, ne diyim..
Soran5 ayAbla sen bu kadar beddua edersen kendine zarar verirsin. Ben burada karsilikli riazaya dayali iliskiden bahsediyorum. Ama beni oyle bir yargilamissin ki inanilmaz.
- 5 ay
Tipik muhafazakâr erkek tepkisi işte.. Espriden bile anlamıyorsunuz. Alt tarafı bi kara mizah yapalım dedik beddua anlaşılmış.. Abicim buradan karşılıklı rızaya dayalı ilişki çıkıyor mu bilemiyorum. Herhalde çıkıyor. Ben sitenin o kısmında değilim pek, bilmiyorum o yüzden. Çıkıyorsa da bence kadınlara da fazla güvenmemek lazım. Bugün istiyorum der, yarın istemiyorum der, eve götürürsün aniden vazgeçer falan... Senin de tadın kaçar dahası dava bile açabilir. Tacizden, tecavüzden bile yargılanabilirsin. Sonra uğraş dur... Bunları göze alıyor musun?
5 aySevgili yap arada bir alkol al
12 Yorumla
Soran5 ayAlkol ün ne etkisi oluyor
- 5 ay
Alkol mutlu eder
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Gençlik öyle mi yaşanıyormuş yani.
01 Yorumla
Soran5 ayNasıl yaşanıyormuş?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eskiden dindar biri, gençliğini doya doya yaşamak için neleri yapmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Gençliğini telafi etmek istemen çok anlaşılır bir duygu 🌿
Önce şunu söyleyeyim, 25 hâlâ çok genç bir yaş, hiçbir şey için geç değil 💫
Ne kaçırdım diye kendini suçlamak yerine neyi deneyimlemek istediğini netleştirmen daha sağlıklı olur. Eğlenmek sadece içki, gece hayatı ya da uç deneyimler demek değil. Yeni arkadaşlıklar kurmak, seyahat etmek, hobiler edinmek, flört etmek, bedenini ve sınırlarını tanımak da gençliğin tadı 😌
Kendine şu soruları sorabilirsin:
“Nasıl bir hayat yaşasam içim rahat olurdu?”
“Sonra pişman olmayacağım neleri denemek istiyorum?”
Toplumsal ve dini baskılardan çıkarken tam ters uçta savrulmamaya dikkat et. Acele etme. Her deneyimden önce kendine “Bunu gerçekten ben mi istiyorum yoksa sırf kaçırdığımı düşündüğüm için mi?” diye sor 🙏
Ufak adımlarla başla. Yeni ortamlara gir, sosyalleş, dans et, seyahat planları yap, ilgini çeken kurslara yazıl, yeni insanlar tanı. Kalbini rahat hissetmediğin hiçbir şeyi yapma. Gençlik zevkleri en çok da kendini özgür ve kendin gibi hissettiğin anlarda gizli 💖✨
Hiç de genç hissetmiyorum. Her şeyi kaçırmış gibi hissediyorum
Bu his çok yorucu, biliyorum 💔 Ama 25 gerçekten hâlâ yolun en başı 🙏✨ Gençlik, takvim yaşı değil; merakın, deneme cesaretin ve kendine alan açabilmenle ilgili. Sen şimdi yeni başlıyorsun, bu da çok kıymetli 🌱