Bizi ilk fırsatta satan komşuyla barışmak zorunda mıyız, ben mi abartıyorum?

Bir komşumuz vardı yaşı bize yakındı ben üniversite için başka şehirdeyken annem ve kız kardeşimle çok yakın bir ilişkisi vardı sürekli görüşülen aileden biri gibi görülen bir samimiyet. Bizi çok sevdiğini özellikle kız kardeşim için canımı veririm dediğini sık sık söylerdi. Yazın eve geldiğimde de her şey normaldi ancak köye dışarıdan yeni bir komşu gelince bu kişinin tavırları kısa sürede değişti bizden uzaklaşıp tamamen yeni gelen komşuya yöneldi. Zamanla araya mesafe girdi ama başta çok anlam veremedik biz yeni gelen komşuyu bize davet etsek mutlaka onunla birlikte geliyordu sanki onunla bizim yalnız iletişim kurmamızı istemiyor gibiydi. Bir akşam hepsi bizdeyken yeni komşunun yanında davranışlarının belirgin şekilde değiştiğini kasıntı ve yapay davrandığını fark ettik. Asıl kırılma noktası bu kişinin yeni komşunun yanında kız kardeşime beklenmedik şekilde sert çıkması oldu normalde asla böyle davranmazken basit bir şakaya aşırı tepki verdi hepimiz şok olduk. Annem ortam gerilmesin diye sessiz kaldı çünkü küsüp gidecek gibi davranıyordu ertesi gün bu kez anneme karşı normalde büyütmeyeceği bir konuda kapımıza gelip sesini yükseltti ve sizinle bir daha işim olmaz diyerek gib sonrasında günlerce yeni komşuyla yer yer göze sokarcasına yakın olup bizimle bilinçli bir mesafe koyar gibi davrandı hiçbir açıklama ya da pişmanlık göstermedi yeni komşu zaman sonra gitti bu kişi yalnız kaldı ama bugüne kadar ne bir pişmanlık ne bir yumuşatma çabası yok sadece eşi araya girip barışmamızı istiyor annem başta çok netti ama zamanla yumuşadı ve ramazan’da iftara çağıralım öyle barışırız denmeye başladı benim sinirim tam olarak burada başlıyor kopuşa sebep olan kırıcı davranan taraf biz değilken ilk adımı atması beklenen yine biz oluyoruz üstelik onu davet etmenin sen haklıydın demekten farksız hissettirmesini de içime sindiremiyorum. Hatalı olanın hiçbir sorumluluk almadan, sanki hiçbir şey olmamış gibi aynı samimiyete dönmesinin kendimize saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
Bizi ilk fırsatta satan komşuyla barışmak zorunda mıyız, ben mi abartıyorum?