7 ayÇünkü babaanneler anneleri üzüyor. Türk kaynanaları çok sapık; seksi gecelikler giyip oğluyla yatanlar, oğluyla gelinini yatırmayanlar, oğluyla gelini yatınca kapının kapanmasına izin vermeyenler, oğlu ve gelininin baş başa sohbet etmesine engel olanlar, gelinini devamlı kötüleyen, yaptığı hiçbir şeyi beğenmeyen, devamlı gelininin dışarı çıkmasına izin vermeyen, hizmetçilik yaptıran, laf sokan, kusur bulan, dedikodu yapan, oğullarını kocaları, gelinlerini kumaları zanneden sapıklar oldukları için torunları tarafından sevilmezler. Çünkü kimse annesini üzeni, annesiyle babasını ayırmaya çalışanı sevmez. Gelinlerine bu kadar kötü davranmalarının sebebi oğullarını paylaşmamaları ama oğlu ona ait değil ki karısına ait. İnsanlar büyüyüp evlendiklerinden ailelerinden ayrılıp eşleriyle bir hayat kurup aile olurlar. Metres gibi yuva yıkıyor bu ülkenin kaynanaları. Türk kadınlarının en büyük kusurları oğullarını kocaları, gelinlerini kumaları sanmaları. Onlara göre kocaları eldir, düşmandır, dış kapının dış mandalıdır ama oğulları kocalarıdır; hayat arkadaşları, en yakınlarıdır. Bu yüzden paylaşamazlar.
Utanmasalar oğullarıyla seks bile yaparlar, belki beraber yatarken oğulları uykudayken bir şeyler oluyordur.
Babasının, kayınpederinin tacizine uğrayan kadınlar konuşuluyor da kaynanasının tacizine uğrayan gelinler, annesinin tacizine uğrayan erkekler neden konuşulmuyor? Feminist dünya kadınların gerçek yüzünün ortaya çıkmasını istemiyor. Kadınların bu sapıklığını koca sevgisizliğinden kaynaklı diyorlar çünkü kadınlara toz kondurmak istemiyorlar ama o yüzden değil. Kocası tarafından sevilmeyen her kaynana kötü değil. Karısının sevmediği bir sürü erkek var; onlar neden kızlarını damatlarından kıskanmıyorlar, neden kızlarını karı, damatlarını kuma sanmıyorlar? Kadınların sapıklığını normalleştirmek için uydurulmuş saçma sapan yalanlar. Erkeklerin tacizleri hep konuşuluyor ama kadınların yaptığı sapıklıklar normalleştirilmeye çalışılıyor. Kaynana bunları oğlunu sevdiği için değil sahiplendiği için yapar. Sevgiyle alakalı olsa oğlunun yuvasını yıkmazdı. Hem anneanne hem babaanne olan babaanneler damatlarını üzmez ama gelinlerini üzer; o yüzden anneanne olarak sevilirler ama babaanne olarak sevilmezler.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayÇünkü anneanneler yapıcı, babaanneler yıkıcı. Hatta iftiracı bazıları. Mesela benim babaannem öyleydi. Annem babaannemler her Almanya’dan gelmeden önce sanki mecbur gibi babaannemin evini temizlerdi ben çocukken. Bir defa bir şeyini kaybettiğinde annemin üstüne atmış. O yüzden ileride kaynanam olduğu an evindeki işe elimi süreceğimi sanmıyorum. Temizlikçi tutsun yapamıyorsa. Sonra milleti hırsız tutuyorlar. Boşuna demiyorlar “ Sanki yapan yaranabiliyor mu?” diye. Babaanneler, annelerin arkasından torunlarının yanında torununun aile bireyleri hakkında olumsuz eleştiri yapıp ara açmaya çalışabiliyor ama anneanneler idare et, görmezden gel, o senin büyüğün deyip aynı şeyi kendi de yapmıyor. Anneanneler daha sıcakken babaanneler daha soğuk oluyor. Tabii bu dediklerim kişiye göre değişir. Benim babaannem böyleydi. Annem de babaanne mesela gram alakası yok babaannemle. O yüzden anneanneler candır. 🥰Yine de ikisinini de Allah mekânını cennet etsin.
12 Yorumla
m 7 ayMekanları cennet olsun
- 7 ay
Amin.
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayAnneler mi çocukların beynini yıkıyor bilemem ama 😅 ben çok küçükken babaannem vefat etti sadece sert bakışlı bir kadın olduğunu hatırlıyorum ama anneannemle daha uzun zaman geçirme şansım oldu kanka gibiydik sıkılınca beni arardı gel diye onca yol giderdim onun için ramazanda kavurucu sıcakta gezdir beni derdi susuzluktan kururdum onu gezdirirken 😅🥰 zaten bir onun ölümü beni çok sarstı bir de amcamın
15 Yorumla- 7 ay
Yıllar oldu alıştık bazen rüyalarıma girerler hasret gideririz 🌸
- 7 ay
Anneannemi yatağında gördüm daha doktor bile gelmemişti ela gözleri hâlâ aklımda ama amcamı görmedim bakmak istemedim neyse tamam kapat konuyu 😅🙏🏻🌸
- Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı.
7 ayBen babaannemi daha çok seviyorum, anneannemi de seviyorum bana çok kıymet verir ama babaannemlerle aynı evde yaşıyorduk ve onda büyüdüğüm için onu daha çok seviyorum.
11 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence bunun net bir kuralı yok, tamamen aile dinamiğiyle alakalı 👩👧👦 Genelde anneyle çocuk daha yakın oluyor, anneanne de o sıcaklığın uzantısı gibi görülüyor. Babaanne ise bazen daha geleneksel, daha kuralcı olabiliyor, o yüzden "mesafeli" algısı oluşuyor. Ama iyi bir babaanne, kötü bir anneanneyi sollar geçer, torun sevgisi kimdeyse gönül onda 😄💕 “Anne olunca anladım ki, mesele unvan değil, kimin kucağı daha sıcak.”
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
7 ayBilmemki , gerçekten öyle oluyor he
11 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u 7 ayDaha iyi gördükleri için olabilir. bazen de tam tersi oluyor.
11 Yorumla
m 7 ayOlabilir
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
7 ayAlgı ve rol farkı. Anneanneler genelde daha şefkatli, daha ilgili ve çocuk bakımında daha aktif görülür.
Babanneler ise daha kuralcı, mesafeli ya da “gelin–kayınvalide” gerilimi yüzünden daha az sıcak algılanabilir. Bu elbette genelleme; istisnalar çok.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
7 ayAnneannemler toruna daha düşkün ve aile içi kaostan biraz daha uzak sanki öyle bir izlenim veriyorlar.. ama ben babaannemi daha çok severdim orası ayrı..
16 Yorumla- 7 ay
Babaanneler biraz eli maşalı gelinlere karşı..
- 7 ay
Birde damada daha az karışıyorlar niye ya haksızlık bu
- 7 ay
Erkekler diye birde ataerkil bir toplum
7 ayBabaannemi zaten hiç görmedim anneannem ise dünyanın en iyi ksdınıydı benim gözümde 🤣öylesini. Sevilmemsi imkansız zaten rabbim cennettinde kavuştursun bizş
11 YorumlaAy bu herkeste aynı olan bir genelleme değil bence ben doğdugumdan beri annanemle daha çok vakit geçirdim o yüzden ona daha bağlıyım babaannemi de çok severdim mekanı cennet olsun
12 Yorumla
7 ayRahmetli babaannemi daha çok severim ben üstümde çok emeği vardı. Aslında kıyaslamak doğru olmaz ikisini de severim ancak babaannemin yeri ben de çok ayrı.
12 Yorumla- 7 ay
Teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
7 ayBebelerim iksini de çok severler. Babannelerini 5yıl önce kaybettik, hala dillerinde adı. Bu biraz büyüklerin yaklaşımlarıyla alakalı.
11 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 7 ayAnneanneler birilerinin babaannesi, babaanneler birilerinin anneannesi olabiliyor. Bu tez çürüdü djfj
18 Yorumla- 7 ay
Tez yeniden kurtarıldı ajdj tamam babaanneler evlat kayırıyor ve torun da kayırıyor. Genelde annelerimizi de üzüyorlar, ister istemez bileniyoruz 🙄
- 7 ay
Sevme sebebin mi?
- 7 ay
Ne güzel..
- 7 ay
Amin amin
Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hangi tarafa daha yakınsan o daha fazla sevilir, hayattalarken değerini bilin güzel hatıralar biriktirin 🥰
11 Yorumla
7 ayBu biraz kadınların erkek annelerine bakış açısına göre değiştiği gibi aynı zamanda da çocuğa olan davranışa göre değişiyor
11 YorumlaGerçekten de böyle oluyor. Sebebi; Anne ile çocuğun bağı daha yakın olduğu için anneanneye de daha yakın oluyor.
11 Yorumla
7 ayİkisinden de nefret ediyorum ikiside birbirinden kötü 😂
13 Yorumla- 7 ay
Bana hiçbir şeyin iyiyi denk gelmedi maalesef 😂
- Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı.
7 ayBilmiyorum ama benlm rahmetli anneannem gerçekten pamuk gibi kadındı. Daha çok severdim onu
12 Yorumla- 7 ay
Amin 🙏🏻🤲🏻
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Çünkü anneanne daha yakın oluyor. Baba tarafı zaten pek sevilmez
11 Yorumla
7 ayBabannemi gercekten sevmiyorum ve onun kopyasiyim saka gibi 🙄
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
7 ayGenelde pek iyi insanlar olmadıklarından ötürü
12 Yorumla- 7 ay
Yok görüneni söylüyoruz
- Aile & Toplum konusunda 860 cevap paylaştı.
7 aycocuk genelde anne ile büyüdüğü icin annenin tarafina yöneliyor bence
11 Yorumla
7 ayAnnen sürekli anneannede olduğu içindir ahzh. Sürekli iletişim var o yüzden olabilir
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 583 cevap paylaştı.
7 ayBen ikisini de çok seviyorum. Çocukken çok yaramaz olmama rağmen anneannem hiçbir zaman bana sesini bile yükseltmemiştir. Babaannem birkaç defa ısırgan otuyla dövmüştür beni. 😀
10 Yorumla Babaanneler daha eleştirel olunca sonucu böyle oluyor. Benim babaannemde öyleydi. Neyse ki çocuğumun babaannesi dünyada yaşayan bir melek gibi.
10 Yorumla
7 ayKaynana da ondan jahshd ama ben babaannemi daha çok seviyorum çok emeği var ben de Allah rahmet eylesin canım babaannem
10 Yorumla
7 ayValla öyleydi rahmetliler anneanne daha çok sevildi hep
10 Yorumlaİkiside çok iyi insanlardı bir tık babanemi daha çok severdim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı.
7 ayBen hiç anneanemi görmedim babaannemi de çok severdim
10 Yorumla
7 ayİkisini de sevmiyorum ikisi de benden uzak olsun
10 YorumlaOnlar daha sevecen ama aslinda bakarsan büyünce babaanneyi daha cok seviyorsun
16 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çünkü Baba tarafı sjjssj
25 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. En cok emeği veren sevilir bence.
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hiç bilemiyorum ben babaannmi severdim
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 851 cevap paylaştı.
u 7 ayBen babaannemi daha çok seviyorum
11 Yorumla
7 ayBabaannemi hiç görmedim ya vefat etti🤧
11 Yorumla
7 aySahiden de öyle neden acaba
12 Yorumla- 7 ay
Evet mantıklı bir neden
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Genelde cidden sevimsiz oluyor hepsi
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
7 ayBende tam tersi durum.
11 Yorumla Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı. Tek seven benmiyim 😬
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
7 ayAnane değil mi o
12 Yorumla- 7 ay
Anane babane KZMZKXNSJDJDJJD
Babaannemi çok seviyorum 🤟
14 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sanmıyorum kişilik meselesi..
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı.
7 ayHiçbir fikrim yok
11 Yorumla
7 ayBaba tarafını pek sevmiyorum çünkü
11 YorumlaBizde ikiside aynı. Ama bazılarıda kendini sevdirmeyi bilmiyor
10 Yorumla
7 aybende bılmıyom ama bu degısken ıyı ınsanlar sevılır
10 YorumlaBaba tarafı oldugu için
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. Babannem yasaydi keske
10 YorumlaAlakası yok bence tam tersi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
7 ayGenelde kötü olan taraf olduğu için
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
7 ayBen ikisinide severdim
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Baba tarafı sıkıntılı genelde
10 YorumlaValla ben babaannemi daha cok severdim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
7 ayAnnesine negatif davranan birini kim neden sevsin?
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 932 cevap paylaştı. Anneanne daha yakındır ama değişebilir her ailede
10 Yorumla
7 ayDeğişebilir bu
11 Yorumla
7 ayÇünkü hepsi kötü
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. Anaların suçudur o
11 YorumlaOyyyy ben ikisine de ölürüm Allah onları başımızdan eksik etmesin 🥰🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 aysizin evdemi
12 Yorumla
Cevap sahibi7 ayGenelde öyle bisi yok ki kim sana bole seyler diyor
Gizli Üye(25-29)7 ayDoğru bu
11 Yorumla