Suçsuz olduğum halde üzerime iftira atılıyor, kendimi nasıl kanıtlarım?

Arkadaşlar merhaba, çok zor bir durumdayım. Eşimin ailesiyle beraber yaşıyoruz ve son zamanlarda aile tarafından üzerimde büyük bir baskı var. Dün kümesten uzakta bir horoz parçalanmış halde bulundu. diğer horoz kayıp , ve kayın Babam 'Kapıyı açık unutmuşsun, unutma sen çocuk musun?' diyerek beni suçladı. Oysa ben dün hiç dokunmadım o kapıya sadece yem ve suyu dışardan verdim. Horozun parçalanmış olması zaten bir yırtıcı hayvan saldırısı olduğunu gösteriyor ama o beni dinlemiyor. Evde kamera var bakıtcak birine ama ne zaman gelecek o kişi belli değil. Kendimi ifade edememekten, her şeyin suçlusu ilan edilmekten çok yoruldum. Sizce bu durumda kamera kayıtları için diretmem mi doğru, yoksa susup kabullenmeli miyim? Onuruma dokunuyor, çok kötüyüm.
Sanki bir suçlu arıyor ve beni seçmiş gibi hissediyorum. Sizce bu haksızlık karşısında nasıl bir tavır sergilemeliyim? Sesimi çıkarmalı mıyım yoksa sağlığım için ( Wilson hastasıyım ve stres beni çok etkiliyor) susmalı mıyım?" Bu arada eşim beni destekliyor ama her ne kadar desteklesede çalışıyor, ve kayın annem sesini çıkardı beni korumak için ama kayın babam bu kez ise susuyor
Ben sadece şunu dedim " baba gözünle görmeden kimseyi suçlama , ve ayrıca sen bakıtmazsan ben bakıtacağım kameraya , üstelik gerçek ortaya çıkacak" ama arkadaşlar benim ona olan güvenim bitti , ben yapmadım dedikçe o hep üsteledi.
Suçsuz olduğum halde üzerime iftira atılıyor, kendimi nasıl kanıtlarım?