Sorun bende mi yoksa toksik insanlarda mı, bu negatif çevreye nasıl dayanırım?

Son zamanlarda çok sinirliyim gerçekten dayanamiyorum ya ben çok sinirliyim ya da etrafimdakiler sıkıntıli ama gün boyu çok sınırlı ve gergin hissediyorum artık cevremdekilerin negatifligi yüzünden bir dershanede öğretmenlik yapıyorum tam assagi inicektim elimde kahve bardağı vardı biraz yakın olduğum hoca telefonunu bana tutuşturdu hemen benimde elimde kavve bardağı var diğer elimdede benim telefonum vardı onunkinide alınca kupayla ağır oldu azıcık bir damla kahve döküldü yere ama 1 damla zaten yerler parke ve kurumu BK goturuyo neyse hemen ordaki çaycı abla maşallah ne beceriklisin dedi ama okadar itici şekilde dediki söylenerek resmen bende elime ağır geldi kupada var telefonu verince dedim ben kendi işimi hallederim kimseye muhtaç olmadım hiç dedim peçete alıp yeri sildim temizledim güzelce zaten bir damlaydi aktı neyse bu telefonu veren hoca ise beni aşırı kıskanan bir kadın geçen senede burada çalışıyormuş öğrencilere film izlettiricem diye tutturmuş kurumdaki hoca haftaya diyo bı tuturmus bu hafta diye bende dedim taktın sende haftaya yaparsın dedim bana hemen laf soktu dediki sen bilmiyosun burada yoktun ya ben izletiyodum dedi ama laf sokarak sen bilmiyosun ilk tecrübem olduğu için yaptı sonra o yabancı olduğu için kurum yabancı hocalara 15 tatilde tatil veriyomus bende dedim bizedemi tatil hayır yabancı hocalara sadece dediler o kadın hemen bana hava atmaya başladı ay bu tatil bana çok iyi gelicek vs gerçekten son zamanlarda çok üstüme geliyor her şey etrafim negatifliklerle dolu napicam ben bu deccallerin arasında nasıl hayatta kalicam?

Sorun bende mi yoksa toksik insanlarda mı, bu negatif çevreye nasıl dayanırım?