Kızımın adına damadım surekli borç yapıyor. 2 senedir ödemediği iki borcu var. Kızımın adına kendisi Turkcell'den hatlı telefon alıp kendisi kullandı ve faturayı odemediginden 1000 tl lik fatura 3 bin tl ye kadar ulaştı. Aynı şekil bir de kredi kartı borcu kızımın adına onu da aynı şekil ödemiyor ve katlanıyor surekli. Bu da yetmezmiş gibi şimdi de Digiturk faturasını kızımın adına yapmıs. Arayan alacaklılar hep bizi arıyor. Kızımın adına hapis cezası isteniyor 2 senedir. Biz bunlara damadıma , kızıma soyledigimiz zaman kızım hep susuyor yuvam bozulmasın diye damadım surekli telefon numralarını değişltiriyor ve adres olarak bizim evi soyluyor. Arayan icra avukatları bizi arıyor. Bıktık artık cok caresiziz. Lütfen bize yardım edin ne yapmamız lazım. Bu durum da kızıma zarar gelir mi? Ve sucu var mı? Bir de 1 yaşında cocığı var. Kızım calısmıyor cocuga bakıyor damat calısıyor. Damadımın tc kimlğinden sigorta giriş ve çalıştıgı yer bulunaraktan maaşından kesilemez mi? Simdiden tesekkurler yanıtlarınızı bekliyorum
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. Büyük ihtimalle eşi kızınızın üstünde hiç bir evi , bankada parası vs. olmadığı için bu borçları yüklemiş olabilir. Bu malesef özellikle ticaretle uğraşan bazı kişilerin çok uyguladığı bir yöntemdir. Ama hapis cezası gelirse de parayı ödemekten başka çaresi kalmaz. Normalde icra dairelerine gidip borçları taksit yapıyolar ve onuda öderken geciktirenler bile olduğunu biliyorum. Yani adam kanundaki boşluğu kullanmak istiyo ama büyük ihtimalle aileside maddi anlamda o adama destek verdiği için onların borçlu olmasını istemiyo olabilir. Bu adam böyle bir insan ve kızınız da seçimini yapmış. Bu şekilde yaşayan birine trilyonlarıda verseniz ertesi gün heryere yine borç yapar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılpeki suanda hala beraberler mi? kızınız bu duruma nasıl katlanıyor
17 Yorumla- +1 yıl
kızınız bir zahmet kendisine gelsin ya da siz çekin alın damadınız da düzelmez bence en mantıklısı kızınızla konusup bir orta yol bulmak kocası büyük ihtimalle hep böyleydi bence. borç tutarı nedir bir bilginiz var mı?
- +1 yıl
Hukuk sistemimizde herkes kendi borcundan, kendi mal varlığı ile sorumludur. Evlilik birliği içinde gerçekleşen borç ilişkilerinde de bu kural geçerlidir
Sizin kredi kartlarınızdan eşinizin harcama yaptığını kanıtlamanız ve yine ayrıca asıl borçlusu olduğunuz kredileri eşinizin yararlandığını kanıtlamanız halinde ancak, eşinize karşı alacak davası açabilirsiniz.
Bankalara karşı sorumluluğunuz ise aynen devam edecektir.
Boşanma davalarında davayı kimin açtığı değil, geçimsizliğe yol açan olaylarda kimin kusurlu olduğu önemlidir.
Boşanma davasını siz açmamışsanız, bir dilekçe ile boşanma konusundaki isteğinizi, eşinizin geçimsizliğe yol açan davranışlarını ve bunlara ilişkin delillerinizi, ayrıca tedbir nafakası (dava sürerken alabileceğiniz nafaka), yoksulluk nafakası (boşanma kararının kesinleşmesinden sonrası için nafaka), çocuğunuz varsa velayet talebi ve çocuk için iştirak nafakası, varsa maddi ve manevi tazminat taleplerinizi mahkemeye bildirebilirsiniz. - +1 yıl
Açılan bu boşanma davasında, kusurunuz ispat edilemediği müddetçe dava redle sonuçlanacaktır
Dava ve haklarınızı bir avukat vasıtası ile takip ediniz.
Maddi durumunuz elverişsiz ise bu durumu kanıtlayarak, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza ücretsiz olarak avukat tayin edilmesini isteyebilirsiniz
olay bu. başka bir çözüm yolu yok - +1 yıl
rica ederim umarım herşey gönlünüzce olur.
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. @cems34 bu konuda Bilgi verebilir
Kızınızın gözü açılması gerek bence Yarın ödeyemiceği bir borç olur Sonucunu ağır şekilde öder014 Yorumla- +1 yıl
@JamesWiadolf arkadaşımız oldukça net ve yeterli olarak haklarınızı size göstermiş. Yorumuna birebir katılarak eklemeyi düşündüğüm şey ise , kızınızın aslında bir evlilik yaşamadığı ama belki de kendi tercihi olduğu için boynunu büküp katlanmaya çalıştığı. Anca damat açısından durum aynı değil , kızınız ve belki de onun üzerinden sizin imkanlarınızdan vurdumduymazlık yolu ile yararlanmak ki bunu da bilinçli değil, kendi yetişme şekli yüzünden yapıyor. Bu durum yıllarla oturduğu için bundan sonra düzelmez.
Evlilik birliği iki temelden oluşur , birincisi hayatı paylaşmak ve karşıdakini her durumdan haberdar etmek ve ortak karar almak ki , damat bunu yapmıyor. İkincisi maddi temellerin gelir açısından ortak bilinmesi ve ortak harcanması, kısacası evin yaşamını idame etmek ve mümkünse kenara hastalık akçesi biriktirmektir ki, damat bunu da yapmıyor ve keyfi harcamalar yapıp bir de yasal sorunları da müstakbel eşine bıçak gibi saplayıp kenara çekiliyor. Yani sömürü düzeni içinde yayılıyor - +1 yıl
Ortak gelirin ( kimin kazandığına bakılmaksızın ) harcanmasında kontrolsüzlük ve aşırı tutarsızlık, düzelme müdahalelerinin ardından yine benzer bataklığa aile birliğinin sokulması iki şey ile sonuçlanmalıdır. Birincisi damat hakkında psikiyatri raporu ile farik ve mümeyyizliğinin kaldırılması ve imzasının geçersizliğinin mahkemece ilanı , ikincisi ise hukuka göre sağlam boşanma nedenlerinden biri olduğundan davayı açıp onun harcamalarını ayırıp mahkeme kararı ile üstüne bıraktırmak ve söylediğim üyenin açıkladığı haklarını da ekleyerek boşanmaktır.
Bu gidişatta kızınızın aklına bir şekilde girip kredi çektirdiğini ve ödemediğini düşünürseniz , banka o krediyi faizi ile her şekilde onlardan ( ödeyemedikleri için de kurtaracak olduğunuzdan ödeyeceğiniz için sizden ) alır.
Kızınızın seçimi dahi olsa, boynunu bükmesine sebep olmayın ve " damat beslemeye " son verin.
@soran @kripton94 - +1 yıl
Size olmaz ama damat Sizin kızınız için ödiceğini bilir Yani bunu kullanmaya kalkar Bakın kızınıza yardım etmek en doğrusu Ama kızınızın gözleri kör olmuşsa Onu gerçekler ile başbaşa bırakın Borçlarını ödemeyin Kocam öder diyormuş Kocası ödemediğinde Eve haciz kendini sokakta bulduğunda Aklı başına gelir Ama bunun için kızınıza kendi iyiliği için yardım etmeyin Yoksa hiç bir şey anlamaz Cem dediği gibi kendini kullandırmaya devam eder Sizin ödemiceğinizi anlayan Damat o zaman paşa paşa öder
- +1 yıl
Benim esim gamsız , kincidir. Kızımla ve damadımla gorusmuyor. Ne halt yerseler yesinler diyo. Borcları icin kılını kıpırtmaz zaten. Ama benim icime sinmiyo evladımın sefaletlik cekmesine gonlum razı olmuyo ben buyutmedim o sekil cocugumu. Bu sorunun linkinide kızıma atıcam feysten o da okusun bilgilensin. Saolun yardımlarınız icin
- +1 yıl
Verin ama fikrini değiştirmez Kızınızın bir şeyler anlaması için saflıktan çıkması için Eşinin en kötü durumda napıcağını görmesi gerek Eşinizin davranışına katılıyorum bırakın En zor zamanında kocasının napıcağını görsün Yoksa iyilik yerine kötülük yaparsanız Kocasının sizin adresini göstermesinden belli yüzsüzün teki olduğu Yine siz bilirsiniz
+1 yılZor bir durum bunu devletin sağladıgı ucretsiz avukatlara danısabilirsiniz
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
+1 yılyorumları az buçuk okudum ablacım allah yardımcın olsun gerçekten bir anne için zor bir durum. kızının iyi olmasını istiyorsun bu da en doğal hakkın ama kızının da birazcık kafasını kullanıp gerçekleri görmesi gerekiyor. göz göre göre kendini ateşe atıyor olması kabul edilemez. ortada çocuk var diye eli kolu bağlı olabilir ama onun da çözümü mutlaka vardır. sizler ona bu yönde telkinlerde bulunup çocuğa birlikte bakabileceğinizi söyleyip içini rahatlatabilirsiniz. anneler her zaman çocuklarının üstüne titrer kızınız büyük olabilir ama anneler her zaman onlara küçük bir çocukmuş gibi yaklaşır tecrübeleri vardır çünkü. siz de en iyisini yapıyorsunuz bence. prosedürü bilmediğim için bu yönde size sağlıklı bilgi veremeyeceğimi söyleyip üzülmekle beraber umarım bu sıkıntılarınızın bir an önce son bulup kızınızın gerçekleri görüp o evden uzaklaşmasını temenni ediyorum. ha birde kendinizi ne olur çok üzmeyin.
00 YorumlaDamadınız neden böyle bir şey yapıyor? Kızınız da kabul etmesin. Bir insan neden sürekli hat değiştirir orası da ayrı bir konu. Resmi olarak damadınıza hiç bir şey yapılamaz. Ama imzaladığı bir senet vs varsa avukata verirseniz maaşına ancak öyle karışabilirsiniz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 447 cevap paylaştı. Resmi kurumlarla konuşun ( bankalar, turkcell) kartları ve faturaları kapayıp takside bölsünler. Kızınada söyle o heriften boşansın yoksa hayatı kayar demedi deme
03 Yorumla
+1 yılDamadinizdan ayrilirsa kiziniz
damadiniz ona nafaka öder
sizde boclari ödersiniz
onun disinda sorun yok gibi
iceri girer yoksa borc onun üzerine01 Yorumla
+1 yılayrılmalılar bence o damat adam olmaz.
nafaka ödetirsiniz hem oradan para gelırr.17 Yorumla- +1 yıl
o zaman bırakacaksın çekecek sen düşme derdine olan sana oluyor bak böylede.
- +1 yıl
cok doğrudur aslında ya annesiniz sonuçta ama kızınızla iyice konusun hapis var işin ucunda o çocuklar annesiz nasıl büyüyecekler onu anlatmaya calısın gidin avukatla falan görüşün bizzat o da işe yarar sizin damatta iş yokmuş allah yardımcınız olsun abla :(
- +1 yıl
kızınıda kendne benzetmiş işte sende varsa para sakınn verme sana sıgınıpta borcun altına gırıyordur belkı
Kartlar kizinizin adina ise onun imzasi olmadam alamazdi gitsin bankaya kapatsin kartlari
13 Yorumla
+1 yılavukatların bulunduğu aynı böyle forum sitesi var oradan sorup fikir alabilirsiniz
01 Yorumla
+1 yıldamadınız sizi ve kızınızı kullanıyor, kızınızın çocuğu var mı.
03 Yorumla- +1 yıl
Allah bağışlasın kızını. maddi gücünüz yerindeyse kızınızın hatrına kocasını idare edeceksiniz. siz şu an evliyseniz eğer eşiniz damadını çeksin bir kenara tatlı dille konuşsun derim. borçlara gelincede kızınız asla eve gelen avukatlara icra memurlarına veya telefonla arayıp borcunuzu gelin ofisimede tahaahütte bulunup yavaş yavaş ödersiniz diyen avukatlara benim maddi gücüm yok asla ödeyemem diyecek ve avukatlık ofisine kızınız giderse asla taahütte bulunmasın. bulunursa işte o zaman hapis cezası var.
+1 yılTeyzecim ispat zorunludur. İspat olmazsa ceza alamaz
05 Yorumla- +1 yıl
Kızınız için geliyor. Damadinizin şahsına gelen birşey değildir bu. Mahkeme ispat ister ki şöyle düşünün kizinizin damadiniza kumpas kurmadigi onu içeri artırmaya çalışmadığı ne malum? Düşüncesiyle ispat ister
- +1 yıl
Oda karşınıza yapmadigina dair yalancı şahit çıkartırsa dava alehinize dönebilir. Bu tur durumlarda dikkatli olmak gerekir
Abla hattı kredi kartı felan kapattırsın kızınız ozaman
06 YorumlaKızının beyni yok mu sen niye huzursuzluk yaratıyorsun
09 Yorumla- +1 yıl
Benimde param var* bir halt bilip bilmeden gelip burada ötme. Git kendi cöplüğünde öt. Kızım dul kalcak milletin salyası akcak diyo o evde ızdırap mı ceksin benim kızım. O lanet kocası kızımı aldatmasaydı zamanında. Gitti karısının cocugunu rızkını baska kadına yedirdi kızım daha hamileyken. Erkekler keyif sursun olan hanımlara olsun olduu baskaaaa. Ayrıca turkiye gibi bir yerde de yasamıyorum cok sukur. Kızım dul diye kimse bisey diyemez.
- +1 yıl
La. n salakmısın olm sen. Ne bicim konusuyosun. Kadın zor durumda evladı icin cabalıyo. Sen gelmis burada fesatlıklardan bahsediyosun beyin yoksunu
Kizinizla konuşun tavsiyem
01 YorumlaÇok sıkıntılı bir durum abla
01 Yorumla
+1 yıldamattan ayrılsın en iyisi böyle yaşam olmaz
04 Yorumla- +1 yıl
o zaman bu sıkıntıyı çekecek üzülmeyecek
+1 yılgidip verdin kızı uğursuzlara
04 Yorumla- +1 yıl
bu damatlar hep boyle
- +1 yıl
Amin inşallah
Damadını uyar ilerde Boşanma sebebi Fit bunlar
02 Yorumlavalla abla ondan sana damat kizina koca olmaz
00 Yorumla
+1 yılYazık...
00 Yorumla
+1 yılkızında beyin yok
110 Yorumla- +1 yıl
işte bağlılık böyle birşey abla
- +1 yıl
söyle abla söyle rahatlarsın :D
- +1 yıl
boşwer sen söv ):relax ol :)
- +1 yıl
gel damadı dövelim teyze D:
- +1 yıl
sen bilirsin abla :) keşke kızını küçüken dövseydin
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Damadım kızımın adına borc yapıp duruyor. Bir anne olaraktan cok huzursuzum. Aranızda avukat felan varsa yardım edebilirni?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler