Herkese selamlar
Benim kariyer planlamam pek istediğim gibi ve parlak gitmedi. Eşimin ve ailesinin maddi durumu çok iyi bu anlamda bir sıkıntım yok ama kendim bir şeyler yapabilmek istedim.
Ben de doğal ürünler üretmeye başladım. Yaptığım ürünlerin arasında çok kaliteli bir peynir türü var, erken hasatlı zeytin yağı, bal polen…
ürünleri gerçekten çok özenli hazırlıyorum ve tahmin edersiniz ki özenli hazırlanmış ürünün çok seri bir üretimi olmuyor fiyatı da haliyle yüksek oluyor. özellikle kanser hastaları ve bilinçli anneler ürünlerimi çok tercih ediyor yani elimde kalmıyor bir şekilde satabiliyorum. Ama çevreden tanıdık herkes benden sürekli bedava ürün istiyor. Büyük bir işletme yok zaten üretimim o kadar limitli ki… Toplam yaptığım peynir 50 kg. (yatırımım küçük kendi fiziksel kapasitem düşük müşteri kitlem henüz az daha büyük üretim o yüzden yapmıyorum) toplamı 50 kg olan ürünün bir kilosunu birine hediye etmek demek kendine ayırabildiğin karın neredeyse yarısını hibe etmek demek oluyor 🙈
üretim kapasitem düşük olduğu için şu an maliyetler yüksek, benim de öncelikli amacım sadık ve ürünlerimin değerini anlayan kitle oluşturmak. Bu yüzden o kadar az para kazanıyorum ki… ama önceliğim ilk birkaç yıl para kazanmak değil tutunmak. bu yüzden bu normal şartlarda benim için problem değil fakat komşu akraba arkadaş herkesle bu yüzden aram bozulacak gibi oldu. Bir kavanoz bal için benden paramı alacaksın yok mu o kadar samimiyetimiz gibi laflarla geliyorlar. Kendimi zor tutuyorum acaba desem mi birilerine yeni bir girişim yapmış kişiye destek olmak yerine beklentiye girerek siz ne kadar iyi arkadaşlar olduğunuzu gösteriyorsunuz diye…
kalp kırmadan nasıl çözerim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer