19 yasindayim uni okuyrm ve dovme yaptrcam ama bu konuda abilerinzden zamninda cok hikaye dinledk acaba hala ayni filmler yasaniyrmu. yaptrsam sorun olurmu?
Cevabın nedir?
+1 yılDövme Türkiye de ki askerlikte en büyük sıkıntı güzel kardeşim. Şöyle ki : Önce seni sağlık kontrolünde kenara ayırırlar. Bu grubun adı RDM dir. ( Rehabiltasyon Danışma Merkezi ) Façalılar , Yara izleri büyük olanlar , Uyuşturucu madde bağımlılarıyla bir araya toparlarlar seni. Sonra Bu adamlarla birlikte tuvalet temizler , en boktan işlere gidersin. Kimse senin suratına bakmaz. Adamdan bile saymazlar. Yemediğin küfür ve hakaret kalmaz. Sonra dağıtım yerin belli olur. %95 Güney Doğu Anadolu Bölgesi'ne gidersin. Çünkü orada RDM leri sevmeyen komutanlardan çokça mevcut. Önce elin yüzün düzgün olduğu için seni sevecekler. Sonra dosyanı okuyan komutan gelip o dövmeli YAVŞAK buraya gelsin diye bağıracak milletin içinde. Büyük ihtimalle askerdeki 8 ya da 10. dayağını orada yersin. Silahını elinden alıp bir pas pas tutuşturacaklar eline. En ücra köşede ki mevzii ye gönderecekler seni paspasla nöbet tut diye. Tuvalet temizleme çavuşların botlarını boyama. Mermer ya da fayans gördüğün her zemini paspaslama görevi senin olacak. Bu en kötü senaryo olabileceklerin bundan daha iyi olamaz. Batıdan yapan arkadaşlar bunların 3 te birini bile göremez. Bildiğimden yazıyorum. Bunların daha hafifi de olabilir. Orası muamma ve komutanın vicdanına kalmış. Sana tavsiyem bir İzmirli olarak askerden döndüğünde yaptır kardeşim. Bu arada Askere giderken yanına hiç bir şey alma. Sadece ceketini al git. İzmirlileri pek sevmiyor askeriye mensupları. Yanına aldığın her şeyi didik didik kurcalarlar. Ve üst devrelerin işine yaracak bir şey varsa mutlaka elinden alırlar kimse de karışmaz. Düzenli kullandığın ilaç varsa reçetesiyle götür yeter. Orada sana her şeyi zaten fazlasıyla veriyorlar. Mavi bir çanta verecekler. İçinde çamaşırdan çoraba traş malzemesinden diş fırçasına her şeyden 3 tane var o yüzden bişi götürmene gerek yok. Bu arada bunu sakın unutma Gittiğinde PİÇLER buraya ayrılsın diye bağırdıklarında gösterdikleri tarafa yönel İzmirli demezler ne olursa olsun orada bize PİÇ diyorlar :)
21 Yorumla- +1 yıl
Başka aklına takılan bir şey olursa bana mesajla ulaşabilirsin kardeşim.
En İyi Cevaplar
+1 yılkardeşım istersen butun vucudun dovme olsun hıc bir sıkıntı olmaz her kafadan bir ses cıkmıs hıc kaileye alma yok dovme varsa rdm falan bunlar hikaye rdm ye psikolojik sorunları olanlar gider bide keşler... birazda çakal olanlar sılah almassan nobet tutmassın ama bu seferde senı amele gibi calıstırırlar ( tabi askerlıgını yaptıgın yere gorede degısır) ne onde olacan ne arkada ortalarda takıl o oyle dedı bu boyle dedı alakası bıle olmıcak zaten gıdınce goreceksın ilk 1 hafta zor gele bılır ama sonra alısırsın :)
10 Yorumla
+1 yılBir erkek arkadaşımda da vardı, rdm diye bir programa almışlardı, kolay bir askerlik geçirmişti.
02 Yorumla- +1 yıl
Rdm olunca silah vermiyorlar yanlız askerlikte silah yok pek iyi şey değil
Kızların askere gitmiş gibi yorum yapması da ayrı bir ironi aa...
325 Yorumla- +1 yıl
ister istemez +1 verdim
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
201Cevap
+1 yılKısa dönem olarak gittiğin zaman bir sorun olmaz, zaten poşetler fazla kalıcı olmadığı için genelde nizamiye santralde duruyor dövme olmaz biraz daha göz önünden uzak olmanı sağlar albay general falan görmesin diye çamaşırhane hamam vs vs gibi bir yeri kitlerler rahat edersin :) (
00 Yorumla
+1 yılpis bölüklere veriyorlar, geri hizmet işleri yaptırırlar, silah vermiyebilirler, angarya işlere verirler, gözlerinde farklı olursun komutanların, itici olursun onların gözünde, en iyisi böyle bir düşüncen varsa askerden sonra yap bence, mesela bendede dövme var silah vermediler bana, eğitim yapmadım, uzak tutuyorlar hep seni, çiçek sulama, vs işler yaptırıyorlar
00 YorumlaOlmaz kardeşim sıkıntı yapma. Benim vücudumda bir ton dövme var ben askere gittiğimde komutandan tut çavuşuna kadar ilk gün iğne vurdururken herkes bana bakmıştı ;) Ama bir cacık olucağı yok rahat ol sen. En fazla çok '' Çip '' vücudun varmış derler ;)
10 YorumlaRdm olsada boşver diyenlere hayret ediyorum. Rdm dediğin , ne kadar pis , serseri , sapık , hırsız tip varsa bir araya getiriyorlar. Sende onların arasında olacaksın kuvvetle muhtemel. Bir düşün bakalım , buna değer mi? Küçük bir dövme sorun olmaz ama büyük düşünüyorsan sakın..
00 YorumlaKafadan rdm olursun. Sonra muayene sirasinda beklerken gelen elemanlardan biri kendi ellerine kolonya doker. Sende sirf saka olsun diye cakmak var mı dersin ortamda. hayvanin biri cakmagi çıkarıp karsinda cocugu atese verir. Sense sok olamazsin bile. bir sigara atarsin ağzına. Sondurmek için cirpinislarini izlersin.
00 Yorumlayaptır gitsin ne olacak ki istiyorsan yaptır :D
ben de yaptıracağım da hiç düşünmedim bu olayı gerçi ben askerlik yapmayacağım sıkıntı yok :)
zaten elimin altına haç yaptırmayı planlıyorum koluma swastika
yani başıma gelecekleri düşünemiyorum bile o şekilde gitsem ahahahahaha :D00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 320 cevap paylaştı.
+1 yılBildiğim kadarıyla dövme ve façadan dolayı RDM oluyosun kardeşim.
Yani içerde ayrılıyuosun acemilik süren boyunca psikiyatra falanda gönderiyolar... Askerden sonra yaptır. tavsiyem..
[RDM'nin açılımı (bunlara askerde rdm diyorlar kısaca. rahatına düşkün mehmetçik
sivil hayatlarında hapse girmiş, uyuşturucu kullanmış vücudunda izler olan askerler. silah alamayıp, sürekli ağır işler yaptırılan askerler)]00 Yorumla Oncelikle acemilikte goze batabilirsin dovme olmasi seni diger askerlerden herzaman ayirt edici bir ozelligi olur. Hukuken cok sorun olmasada senin egitimlerdeki basarilarinda yine senmi yapamadin dovmeli cocuk veya su dovmeli cocuk yine yapti aferin gibi arti veya eksi yonde geri sana donebilir..
00 Yorumla
+1 yılrdm... ben eğitim çavuşu olarak yaptım ve hep rdm lik erlere eğitim verdik. komando falan olamaz. en b*ktan işleri yaptirirlar. çünkü gideceği birlikte farklı gözle bakarlar bu rdm lik olanlara. ha efendi biriyse kendini belli eder zaten onu ayirirlar. ama en güzeli askerden sonra yaptirsin.
00 Yorumla
+1 yılkardeşimde askerde dövme yaptırdı kendine. dövme konusunda sıkıntı yok fakat keyfi baskı uyguluyorlar isyankar tipleri baya hırpalıyor namussuzlar.
2 üsteğmen aynı anda saldırmış dçvmüştü geçen gün anlattı.
bende onlara ulaştım. dışarı çıktığınızda kafanızı alacam arkanızı kollayın.00 YorumlaŞu soruyu görüp duruyorum bari yorum yapim :D
Kardeşim ben 5 ay önce bitirdim askerliği hiçbir sorun olmuyo benim komando olan arkadaşım vardı yani çocukta façanında dövmenin de kralı vardı rahat ol yani dövmesiz façasız adamdan bir farkın yok hadi rdm oldun diyelim usta birliğinde kolayca çıkartıyolar merak etme yani sonuç bu :) hayırlı teskereler şimdiden.10 Yorumlayahu ne sorunu 21. yüzyıla geldik. tabi dövmenin içeriğinde saçma sapan şeyler yoksa asla bir sorun yok. en çok şuraya gidersin en az padişah ta*şağı olursun diye bişey de yok. yalnızca ellerinde kollarında boynunda falan varsa yüksek rütbelilerin karşısına asla çıkarmazlar olay bu. yoksa bir olayı yok yani. ya sokaktaki 5 insandan 3 ünde dövme var. nasıl bişey olabilir yani düşün.
00 Yorumlayok dövmenin bir zararı yok. Ama askerde kendine acı çektiren kişiler RDM olarak adlandırılır ve belli sürelerde kontrol edilir ( ben askerdeyken vardı bir kaç askerim ) ama bence dövme yaptırmayın vucudunuza ızdırap vermeyin.
00 Yorumla
+1 yılolmaz ama görünmez olmalı birde muayenedeki askeri doktor not düşerse raporuna ve gittiğin yer sorunlu bir yerse silah bile vermezler ama kimsede hop kardeşim senin dövmen var diye ezemez seni rahat ol dini boyutu askerlik boyutundan daha önemliddir
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılBizdeki dövmeli olanları geri plan hizmet adı altında koğuş bekçisi yemekhane.
Geri hizmetlerde çalışıyorlardı. Ha şöyle bir durum yok dövmen var haydi bakalım sen şuraya sen buraya :)
Kaderde ne varsa orası çıkar ;)00 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle RDM olursun. Askerlikten sonraki hayatını etkiler mi tam bilmiyorum ancak RDMlikten çıkmak isteyen arkadaşlarım olmuştu.
Askerlikle ilgili soruya bir ton bayandan yorum gelmesi de ilginç :)00 YorumlaAcemi birliğine ilk girişte bir sürü anfilerden geciyorsun falan sonra soyun diyorlar birinde Faça kesik eksik kusur var mı diye (iç çamaşırı kaliyo) bende 1 yanimdakinde 100 tane dövme vardı espriler falan geçti gitti. Geri kalan hersey senin tavrinla ve kisiliginle alakali. Serseriysen allah yardimcin olsun. Iyi aile çocuğu askerde 3-0 ondedir
10 Yorumla
+1 yılBende büyük avantaj olmuştu. Seçmelerde faça ve dövmesi olanlar ayrılsın demişlerdi. Usta birliğine gittiğimde mesleğim gereği tek kişi idim. Çok rahat ettim :D
10 YorumlaAskere bile gitmek istemez oldum daha geçen sene gönüllü doğu diye tuttururken günden güne soğuyorum bu ülkeden. Çözüm süreci deniyor boşuna ne analar ağlıyor.
10 Yorumla
+1 yılkısa yaparsan olmaz. ama uzun yaparsan, öyle bir kışlada askerlik yaparsın ki bonzaiciler hırsızlar, gaspçılar hepsi orada olur. tsk dövme yapanı cezalandırır.
00 YorumlaKardeşim daha bende askere gitmedim vücudumda 6 tane dövme var 7. yi yaptırcam şimdi sıkıntı olucağını sanmıyorum bir aralar jandarmayla konuşmuştum eskiden olsa sıkıntı olucağını ama şu an çok fazla bir sorun yaratmıcanı söylemişti
00 YorumlaVatani görev olarak yapacaksanız geri hizmet birimlerini gönderirler muhtemelen. Ancak askeri personel olarak yapacaksanız kimliğinizi açığa vuracak her durum girişinize engel teşkil eder.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sadece fikren katagorize edilirsin ve senle aynı fikirde olmayan radikaller tarafından dışlanır ya da benzer sorunlar yaşarsın. Askerden önce yapılan dövme kanunen yasak sayılamaz.
00 Yorumla
+1 yılpiskopatların koğuşuna verilirsin.. Sana silah verilmez bütün ayak işleri sana kitlenir.. Komutanların şamar oğlanı olursun... Herşeyden önemlisi Tabi müslüman isen dövme altına su geçirmez kardeş o yüzden ömür boyu cenabet yaşarsın...
00 Yorumlaevet oluyor ne gibi dersen asker de bu tür kişilerin özgüven veya kişilik sorunları olduğunu düşünüyor disiplin edilemez veya asi görüşlü de denile bilir ne olur peki dersen silahsiz askeri yapabilirsin yani geri hizmet olarak.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 893 cevap paylaştı. Daha en baştan dövmen varsa "menfi" diyorlar sana, acemi birliğinden sonra arızalarla beraber (jiletçiler, madde bağımlıları vs.) askerlik yaparsın.
Acık sabret, askerden sonra yaptır derim.00 Yorumla
+1 yılDirek rdm ye ayrılırsın. Yemin törenine kadar piskopatlarin içinde durursun sonra psikiyatr ile görüşerek ayrılırsın. Yaptırma gerek yok. Askerden sonra yaptır.
00 Yorumlakolunda dövme oldugu zaman rdm olarak alabılıyolar sonra sılah degılde kasatura ile askerlık yapıyosun cogu zaman ve en ufak hatada diskoyu boyluyosun :)
00 Yorumla
+1 yılBen şöyle biliyorum erkek kuzenimden Onda da dovme vardı bir kolda omuza birde bilekte Ilk önce silah vermemişler sonra doğuya sürdüler ama kuzenim baya iyi askerdi komutanın sağ kolu olmuştu falan bence sıkıntı olmaz sonuçta senin vücudun
10 Yorumlabu tamamen düştüğün birliğe ve komutanlarının tutumuna bağlı
görmezden gelen de olabilir her türlü pisliği yapan da olabilir hem ne gerek var ki böyle özenti ilkere dövme artık apaçilerin aksesuarı oldu00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir sorun olmaz eger fazla ise vücutda coksa rdm sevk edebiliyorlar ondada bişey olmaz askerim ben dögme yaptırsammı diyorum önemli degil eskisi gibi
00 Yorumla Valla bende de var dövme benimde aklıma takılıyor bu. Ama sildiremedim bir türlü. Bence geldiktensonra yaptır
00 Yorumla
+1 yılBen askerliği denizci olarak yaptım. Denizcilik diğerlerine göre genelde daha rahat. Sorun teşkil ettiğini görmedim
00 Yorumlaaskerde sorun oluyor. sakın yaptırma. o şekilde almazlar teskere vermezler askerlik yapmadı diye herkez aşşalar.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,2b cevap paylaştı. Titizlikle asker seçen birlikler var.
O birliklere seçilemezsin.
Yaz dönemlerinde özellikle kısa kollu giyen piyade birliklerinde sıkıntı olur.00 Yorumla
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=VqFOYTYM-xE
sen askerde çoh dayah yersin ha00 Yorumla
+1 yılacemi birliğinde biraz sorun ederler. (kamuflajı giydiğinde görünmeyen bir yerdeyse usta birliğinde sorun olmaz)
00 YorumlaDeniz subaylarının kendine özel dövmesi bile var artık. Sıkıntı yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Agzindan bal damliyo kasim :)
+1 yılHayır hiç bir sorun olmuyor. Eskiden büyüklerimiz yaptırmamamız için uydurduğu yalanlardır. Eğer bide K. Atatürk imzası falan yaptırırsan benim bir arkadaşım yaptırmış. Komutanı görmüş alnımdan öptü falan demişti. Ama sen bilirsin tabi :D
00 YorumlaEğer rasulullahın dövme yapanları lanetlediğinden korkmuyosan yap.
10 YorumlaKardeşim suratına yaptırmayacaksınya. Benimde vardı sol ön kol pazuda tel örgü vardı hiçbir şey yaşamadım.
00 Yorumla
+1 yılGeldikten sonra yaptır kardeşim ne olur ne olmaz , etiket olma ,)
00 Yorumla
+1 yılyok olmaz bizim arkadaş dövmeli gitti bir sorun yaşamadı.
00 Yorumlaewed olabilir askerden sonra yaptır yani ne kaybedersin?
00 Yorumla
+1 yılArkadaşımın babası polis, vücut incelemesinden önce küçük bir dövme yaptırmış ama fark etmemişler sanırım, veya es geçmişler
00 YorumlaGörünen yerindeyse komutan habercisi (postası) olamazsn
00 Yorumla
+1 yılyok kardesim.. skinti olmuor.. ben askerim şu an , hakkari dag komando tugayinda.. bendede dovme var ;) rahatim free :)
00 Yorumlabende var göğüsde ama unide biceps ime yaptırıcam zyzz tarzı sIevee ;)
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok uğraşırlar seninle kardeşim, muayenede direkt psikaytri kliniğine gidersin. Yaşayan var bu olayı etrafımda o yüzden diyorum vazgeçtirmek için değil.
00 Yorumladövme yaptırırsan askerde sürünürsün benden uyarması !!! komutanlık katına hayatta dövmeli asker almadılar gözlerimle gördüm.. sonra yat kalk sürün istikamet solun !!
00 YorumlaModa & Stil konusunda 539 cevap paylaştı. denemeden bilemezsin kardeş. dene gör en iyisi o pişman olma sonra
00 YorumlaYaptirma direk kolunda falansa mesela pens atıp koparıyolar...
02 YorumlaBasli basina bir sorun zaten sadece askerlik olarak dusunme bence durumu
00 Yorumla
+1 yıldayın varsa piercingle de yaparsın teseke'nin ne olduğunu herkes biliyor
00 YorumlaModa & Stil konusunda 897 cevap paylaştı. Ne dövmesi yaptıracağına ve nerede askerlik yapacağına göre değişir.
00 Yorumla
+1 yıl2 kolumda façayla dolu askerde komutan sormuştu bunlar ne diye gençlik hatası dedim askerlik boyuncada hiçbir sorun yaşamadım
00 YorumlaBenım her yerımde var , hayırlısı arkadaşım , çekinmiyorum hiç bir şeyden , inceldiği yerden kopsun :) Dünyaya bir daha gelmiceksin , içinde kalmasın.
00 YorumlaAskerde çok iktidarsız komutan olduğunu hatırlatıyım da sana. Horozu ötmeyen komutanların askerlere horozlanma mecrası sonuçta askeriye ^_^
00 Yorumlao askerlik abilerin zamanındaydı. yaptır dövmeni ben burdayım. bişey diyen olursa haber ver. zaten kısa dönem yaparsın büyük ihtimalle sen. takma...
00 YorumlaYaptır kanka içinde kalmasın ama hastalık oluyo heryerini doldurursun haberin olsun :D
08 Yorumla- +1 yıl
Zaten simdiden aklimda 2 tane var :)
- +1 yıl
Benm cevremdede cok dovmeci var ama bitanesi acayip iyi direk ona yaptririm
- +1 yıl
İzmir ;)
- +1 yıl
Buca. Ama yaptrcagm bornova kucuk parkta bayada ilgili tattocu.
- Devamını Gör (150)
Devamını Gör(195)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem