Selamlar
kizlar 30 dan sonra mi yoksa 35 den sonra mi evde kalmis oluyor?
Selamlar
kizlar 30 dan sonra mi yoksa 35 den sonra mi evde kalmis oluyor?
Mesele evde kalmışınız kalmamışınız değil. Sorunun özü çok daha dramatik çok daha köklü... Siz aylık 150 bin tl de kazansanız. Doktora da okusanız mutlu olmuyucaksınız çünkü insan tek başına çürür yok olur... Bu yorumu ben açıklasam feminist düşmanı kadın düşmanı olurdum fakat kanlı canlı bir bilim insanı açıklarsa belki bu damgayı yemez. Gene nasibini yer kaçış yok ama benim kadar yemez.
https://www.youtube.com/embed/Gx-6ITThJTgŞimdi burada bu adam vermekten almaktan bahsediyor. Erkekler kadınlara yaklaşmalı ama neden yaklaşmıyor. Yaklaşsa da neden derin köklü bir bağa geçmek istemiyor erkekler... Videoda hepsinin cevabı var. özellikle oytunun kadına her şeyi vericek popon var mı dediği sahneye dikkat edin. Çünkü gerçekten yoktu kadının her şeyi vericek bir ilişkide. Kadınlar köklü ilişki istiyen her şeyin verildiği ilişkiyi değil tek taraflı verilen ilişkiyi istiyor ama bu ilişki değil? Erkekler 5 milyar yıldır vermeye alışmış canlılar bizler değişmedik ama günümüzde kadınların yorumları sadece alıyım hiç vermiyim ya da ödün veriyim mentalitesinde... eee peki sen bana bir gelecikte yüzümü güldürmüyüceksin anlaşıldı o zaman hayat kadını ne güne duruyor? Madem sen yüzümü güldürmüyüceksin aynı şeyi daha az sorumluluk ve bedelle yapıcak insanlar var demeye başladı erkekler. bakın 80 yıldır kadınların manifestosu alırız vermek zorundasınız çünkü kadınız ama vermeyiz ilgimizi şefkatimizi çikolatamızı... gelecekte yüzünü güldürmemem garantisi verip erkeklere... Kaypak düzenbaz gibi evlilikten korkuyor ithamlarında bulunuyor kadın bilerek yapamaz diyip sindirmek amaçlkı karşı tarafı. Kadınlar da günümüzde tek güzel şeyleri tek sunabilicek şeyleri cinsellik oldu... Bana huzur mutluluk başarılı ve iyi biri olduğumu hissettirmedikleri gibi devamlı sindirme eleştirme yöneliminde... Burdan nasıl iki insan doğru ve mutlu bir sosyallik içinde evlilik yaşıyabilir? Yaşıyamaz. Kadınlarda problem olduğu için evde kalmak diye bir söylem var. Erkek zaten sabit metal çubuk beklenti belli vericeği alıcağı belli... Kadınlarda bir kaypaklık devamlı düzenbazlık var.
30-35 yaş grubu dediğiniz bekar kadınların büyük çoğunluğunun ortak özelliği iyi bir mesleğe sahip olmaları. Yüksek lisans-doktora yapıyorsun yaş 30u geçiyor, hakimlik savcılığa hazırlanıyorsun kazandım gittim derken yaş 30u geçiyor, tus/dus'a giriyorsun kazanması, asistanlığı, mecburisi derken yaş 30u geçiyor ve bu insanlar bu süreçte bilerek evliliğe vakit ayırmıyor çünkü ellerinde daha önemli bir iş var, herkesin kaldıramayacağı ağır bir süreç. Yani evde kaldı dediğiniz 30-35 yaşındaki insanların sorunu evlenememeleri değil, kendilerine "evde kalmış" diyenlerin kazanamayacağı bölümlerde okumaları, asla hayal edemeyecekleri meslekleri yapıyor olmaları. E ilişki planı da farklı oluyor haliyle. Taşradaki ıvır zıvır bir bölümü 8 senede bitiren adamların anlayabileceğini düşünmüyorum, ahkam kesmekle yetinebilirler.
Ksde okuduğum en haklı cevap
@sileceğimya 😌😌
@silecegimya artık biraz sıkıldım da😂
Yine de 25 yaşında bi insanın evlenmesini doğru bulmuyorum. İnsan biraz kendi kendine kalmalı
@eurydiceee maaş almıyorlar demedim. asistanlık zor bir süreç olduğu için örnek verdim ki çok fazla bekar var içlerinde.
25 yaşında atanınca düzenini 25 yaşında oturtmuş olmuyorlar.
@Kampçı_ öğrenciyim
Yorumu abartı falan değil ya 25 yaşında okul biter bitmez evlenip ne yapacağız tam olarak?
@sileceğimya 25 evlen diyen yok. 30 a da evde kalmış diyince alınmayın
Evde kalmak benim için üzücü bir kelime değil, ama senin için üzücüyse sen de evde kalmışsın üzülebilirsin
@sileceğimya niye üzücü olsun. Evde kalmak bizim için değil sizin için geçerli
Kadına her zaman talip vardır erkeğe olduğunu sanmıyorum hadi git köşende ağla
@sileceğimya 30 unda o yüzden kedi beslemeye başlıyorlar😂😂
@Kampçı_ @silecegimya
Kadın bile olmayan biri kafayı neden kadınların evlilik yaşıyla yorar ki? 30dan önce evlenmesi ne kazandırır 30dan sonra evlenmesi ne kaybettirir size? Evlenilmesi gerektiğini savunuyorsanız siz erken yaşta evlilik teklif edersiniz kız arkadaşınıza, hiç tanımadığı insanların hayatları hakkında yorum yapmak kimin haddine?
Cahilliğini alıp git bu kadar düşük zekalı birini ilk defa görüyorum
"Evlenemeyen" erkeklerin aynı yaş grubundaki bekar kadınlara öfke besleme ve hakaret etme sebebinin yalnızlığın bile onlardan daha tercih edilebilir olması diye düşünüyorum. Kendi isteklerinden bağımsız olarak bekar kalmalarının sorumlusu olarak görüyorlar kadınları, bu da "kedili teyze" "evde kalmış" algısı oluşturmalarına sebep oluyor.
@sileceğimya zoruma gitti bu gerçekler demiyor da 😅😂😂😅
Mağaranda yaşamaya devam et oradan çıkma
@Kampçı_
Yorumumda neyi abartı gördünüz onu da merak ettim. Bahsettiğim hayatlar var çünkü ilgili kurumlara giderek hepsinin (ve daha fazlasının) örneklerini görebilirsiniz
@sileceğimya olur sende kedilerinle daha fazla vakit geçir😆😆
Daha fazla yazmayacağım hadi uza
@sileceğimya noldu? Küstün mü bana😅😆😅😅😂
@Kampçı_ sorduğum soruya bir cevap değil bu dediğiniz. İstisnalar dediğiniz durum için üniversitelerin lisansüstü öğrenci ve akademisyen kadrolarına bakabilirsiniz. Ya da tıp diş hukuk örneklerini verdim, kaç erkek kaç kadın öğrenci alınıyor bir bakın, özellikle tıp çıkışlı olanlar uzmanlığı öncelikte tutuyor çünkü.
@Kampçı_ cevap verebilecek misiniz defalarca kez yazayım mı?
Tek bir soru sordum çünkü ;)
Bacım beyin algılamıyor sorunları var bu kadar uzun paragraftan bir tane bile kelimeyi algılayabildiğini sanmıyorum boşuna elini yorma
@Kampçı_ buraya yazabilirsiniz, herkese açık olmasında sakınca görmüyorum.
@sileceğimya neyi beğenmemiş merak ettim de sadece sataşma amaçlı bir yorum anladığım kadarıyla😂 altı doldurulamadığına göre
@sileceğimya çok mu zoruna gitti bu gerçekler..
Ağlama
@Kampçı_ cevap olmadığını tahmin etmiştim, iyi geceler ;) verecek cevap bulursanız yazabilirsiniz her zaman, paylaşım burada duruyor.
Evde kalmak o kadar kötü bir tabirki o da ne demek evlilik marifet degil eskidendi belki böyle düşünmeleri
artik cogu kadin/kiz uyandi secici davranamya basladi düzgün aday dogru kisi hayatina mutluluk ve hafiflik katacak adamla evlemek en önemlisi
yoksa yanlis kisiyle evlilik cok kolay önüne gelen en iyisiyle evlenirsin bunda bir sey yok
ben ruhesimi bekliyorum sadece onu istiyorum bu yüzden sabrediyorum iste güzel şeyler zaman alir hayatta hep böyledir
baskalarini dinleme sen istediğin gibi yaşa nasil mutlu olursan otuzbesde evlensen otuzyedide cocugun olsa doğru kisiyle olduktan sonra dünyanin en mutlu kadini olursun
“Evde kalmış” aşırı kaba, eskimiş ve zekâ fakiri bir ifade. Böyle bir yaş yok. Bu laf, kadını son kullanma tarihi varmış gibi gören eski bir zihniyetin ürünü. 30 kendini tanıma, 35 ne istediğini bilme, 40+ ise “ben buyum” öz güveni. Evlilik bir yarış değil, zorunluluk hiç değil. Yanlış biriyle erken evlenmek, doğru biriyle geç evlenmekten çok daha fena bir durum. Mesele yaş değil; bilinç. 20li yaşlarımızda böyle diyenlerin eseri şimdiki boşanmalar, mutsuz evlilikler.. Bekarlık güzeldir, evlilik bir marifet veya başarı değildir.
Bu “evde kalma” lafı tam toplumsal baskı ürünü canım 😂 Kimse hiçbir yaşta evde kalmış olmuyor, sadece hayatın ritmi herkeste farklı ilerliyor 💫
30 da olsan 40 da olsan mutlu olmadığın biriyle evlenmektense beklemek kat kat daha değerli 💍
Önemli olan senin ne istediğin, ne hissettiğin. İçin rahat değilse kim ne derse desin erken senin için. Kendini sakın yaşa göre etiketleme, hâlâ hayatın en güzel zamanlarındasın 🌸✨
Cevap
147Cevap
Günümüzde artık katı bir ataerkil toplum yapısından söz etmek mümkün değil; erkeklerin yaptığı işleri kadınlar da yapabiliyor. Bu noktada “Evde kalmak” ifadesinin neden özellikle kadınlara söylendiğini ele almak mantıklı olacaktır. Bunun temel nedeni, geçmişte kadına yalnızca çocuk doğurmak ve çocuk bakmak gibi rollerin atfedilmesidir. Erkek ise kadına bakmakla yükümlü görülmüştür. Kadınların belirli bir doğurganlık yaşı olduğu düşünülmüş ve buna göre evlendirilmişlerdir; doğurma yetisine sahip oldukları anda evlenmeleri beklenmiştir. Peki bu doğru muydu? Hayır.
Artık zihinlere bir format atmanın zamanı geldi. Kadının görevi yalnızca bunlardan ibaret değildir. Bu nedenle “evde kalmak” kavramının da günümüzde geçerliliğini yitirdiğini kabul etmek gerekir.
Ne zaman kendini hazır hissediyorsan o zaman evli evliliğin yaşı olmaz evliliğe eriselecek olgunluk vardır... Hem evde kalmiş ne ya çok tanıdığım var geç evlenenler ama çok mutlu olanlar önemli olan kafa dengi ve merhametli birisiyle evlendin mi kimse bir şey yapamaz ki
27 evlendim o zaman da evde kalmış diyorlardı ki evlilik teklif eden gırla idi ya da o niyetle benimle görüşmek isteyen ama solda hissetmeyince olacak iş değil evlilik 30 da ilk oğlumu doğurdum geçen sene 38 de 2 çiyi doğurdum yani evde kalmak değil mutlu olmak sıkıntı bu zaman da canım😉
MasaAllah
Evde kalmış olma olayı tarihe karıştı. Eskiden iletişim kanalları kısıtlıydı, sosyal medya vs. yoktu "birini bulamadığın" için evlenme olayı daha fazlaydı. şu an insanlar birini bulamadığı için değil istemediği için evlenmiyor. İsteyenler de "evlilik potansiyelinde" birini bulamadığı için
ya bunun bi sayısı yok. zamana göre değişiyor. ama erkeklere göre daha erken yastır toplumsal olarak öyle diyim. bence su bu demiyeyim. senin değerlendirmen onemli.2 yas yazmısın. sen ne dersen o dur. bence arada 5 yıl var ha o ha oburu cok bi fark yok. gecikmemek onemli diyim ben. bir erkeğin sevkati ilgisi sevgisi seksi kız icin onemlidir niye mahrum kalasın ki bundan der ve son sozu soylerim. herkese hayırlı kısmetler
Ben yaştan ziyade yaşam tarzinin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
22 yaşında evden çıkmayan çalışmayan okumayan bakımsız birine göre 30 yaşında işi parası olan bakımlı güzel sosyal bir kadın daha çekicidir. Tabi benim görüşüm bu. Yani senin işin paran güzelliğin varsa yaş biraz resmiyette kalıyor.
Bu dediğin kıyaslamada erkekler 22'ye daha çok maalesef gerçek bu.
Anlık zevk tavlama ve uzun keyif farklı. Erkek de olsa karşısında konuşup sohbet edemeyeceği avanak biriyle olmak istemez bir yere kadar olur
Malsef erkekler subyanci 15 lik ariyorlwr subyanfi damgasi yememk icin resit olani tavlama pesine dusuyorlar dayilar
Zaman nasıl da değişiyor, evde kalmanın yaşı bile değişti, hatta evde kalma olgusu bile değişti, evvelden 20'den sonrası evde kalma yaşı gibiydi, sonra 25 oldu, sonra 30 derken,35' buldu, hatta hiç evlenmemek bile aykırı görünmüyor, insanlar korkuyor çünkü evlilikten, eskiden mi daha zordu hayat yoksa şimdi rahat mı batıyor insanlara, eskiden boşanmak da zordu, şimdi daha kolay, hatta nişandan dönen kıza boşanmış gözüyle bakılıyordu, her şey değişti her şey
Evde kalmak ağır bir tabir bence.
Acıları olabilir, ilişki tercih etmemiş olabilir, güven problemleri olabilir terkedilmis olabilir.
40-45 yaşında evlenen insanlar da çok var. Umutsuz olmamak gerekir. Çocuk olmasa da mutlu olabilen evlilikler var.
aslında bu evde kalma sorunu, bebek yapabilme yaşıyla ilgili çoğu zaman çünkü artık 20 yaşında bile bakire kız neredeyse çok az, cinselliği ekarte edersek kadın 40 yaşına kadar kesin bebek doğurabilir (kadın açısından düşünüyorum) yani dolayısıyle 40 yaşına gelmeden evlenirse sorun yok gibi.
30 35 orta yaş evde kaldi demek icin yetersiz 40 45 te de her an her şey değişebilir 70 yaşına gelirse evde kalmış sayılır ama bil bakalim ne evi? Huzurevi
40 yaşında evlenmezdim sanırım çok geç ve zor değil mi?
@ÖznürÖzcan 30 dan sonra zor
Aslında kişiden kişiye göre değişir, bazı kadınlar var 40 45 yaşında 25 yaşındaki kadınlardan daha iyi görünüyor ve daha dinç, kimisi var daha 20 25 yaşında bitik görünüyor, yani evde kalma yaşı diye sabit bir şey yok bence, yıllara iyi meydan okuyan kadın ve yıllara yenik düşmüş kadın var
Bu senin beklentine bağlı. Kendinden 8 10 yaş büyük erkeklere odaklanırsan her zaman koca var. Kendi yaşıtlarına bakarsan ya evde kalırsın ya da erken yaşta evlenmiş olsan bile 30lara gelince terkedilirsin
Adam kaç yaşındaydı?
35 yaşındayken kalkıp 38lik adamla nişan yaparsan olacağı o
Kanki sen 35 isen evleneceğin adamın en az 45 olması lazım. Ancak o zaman denge olur.
30 yasinda kadin 40-50 erkege mi baksin yuh erkekler zaten yasi gecsede olgun degiller hep genc kiz tablama pesindeler kopekler
@Sankiskizzzz299 30 yasindaki kime bakar?
58 yasinda adamla olsa aldatmiycak yani baya canım acun meselw kendisinden genc olan butun kadini aldatti bir erkek genc istiyorsa 20 de olsan aldatir git yasli erkekle ol buen sacmalik
Ozmn aldatmaz heheh bunu kendin inan sen bende kwdin degilsin yasli erkeksin genc kislari kandiriyron
İnanma buna onca kiz yasli erkekle oldu cirkin erkekle yine aldatildi boyle seyelre hale mi inaniyorsunuz yasli erkekle olsan sanki seni aldatmiycak daha gencini ister
Hiçbir zaman kalmış olmazsın. Evde kalma olayı eskidendi. Ben de muhtemelen 30-35 gibi evleneceğim. Karşıma hiç istediğim gibi bir aday çıkmadı. Acele etmemek lazım. Ünlülere bak mesela hepsi 35 gibi evlenip 40 yaşında anne oluyorlar. Artık insanlar 90 yaşına kadar yaşıyorlar.
1 ay sonra 35 oluyorum evlendim evlendim yoksa evde kalmış oluyorum asfgftdjdts güldürdünüz :)
herkes evlenmek istemiyor bunu ne zaman kabul edecek acaba toplum.
Mezara girdikten sonra evde kalmış oluyor, bu tarz ithamlar halen devam ediyor mu cidden ya 🤦♂️ belki evlenmek istemiyor kadın, en doğal hakkı sonuçta.
Ben sana şu doğurganlık grafiğini göstereyim, kaç yaşından sonra evde kalındığına sen karar ver.
40 yaşında menopoza girilmiyor ayrıca herkes çocuk yapmak zorunda değil?
Yobazlığın ve cahilliğin kitabını tek kalemde yazmışsın. Yani çok şey anlatılır da hangi birini anlatayım sana şimdi.
30 olmadan evlenilmeli bence. 30 a akadar evlenmeye arkadaşlarım oldu , pişman olduklarını söylerler genelde. Zamanında evlenseydim şimdi cocugum büyümüştü diye muhabbetler dönerdi...
Neden evde kaldığını düşünüyorsun bu bi tercih meselesi insanların aşkı kaç yaşında bulacağı belli olmaz enerjini yükselt kendine güven her gün dışarıya bir umutla çık nerde neyle karşılaşacağını bilemezsin umutsuz mod düşük enerji düşük çıkarsan kimse senin ışığını göremez
Ben evlilik düşünmüyorum. Ama evliliğin erken yaşlarda yapılması taraftarıyım. Dede - nene olunan yaşlarda yeni ebeveyn olmak çocuğa zarar verir düşüncesindeyim.
Evde kalmak diye bir şey yok. Herkes erken evlenmek zorunda değil, hatta her insan evlenmek zorunda da değil. Kendinizi bu tarz kalıpların içine sokmayı ne çok seviyorsunuz
Hiçbir yaş dilimi evde kalmışlığın göstergesi değildir Sadece talepler azalabilir Ama bu ciddi anlamına gelmez sadece insanın nasibi gelmemiştir
Evde kalmak çok da doğru bir tabir değil günümüzde ama çocuk sahibi olmak için özellikle de birden fazla çocuk sahibi olmak için elbette genelleyebiliriz buna da 30-35 arası denebilir bence.
Ben hep erken evlenmek isterdim 20'lerin başında ki karşıma çıkmadı. Olur da çıksaydı ne kadar kötü olurdu diye düşünüyorum. Ne kadar seversen sev bağımsız özgür bir kadın olmak bence zevkli. Hayatı 26'dan sonra keşfettim. Bir de hayatını hep bir erkekle geçireceksin. Flört yok date yok bana göre değil
Kimsenin evde kaldığı yok
Evlilik yaşı denen şey tamamen saçmalık
Ha şu var çocuk yapabilmek için sağlıklı yaş aralığı diye bir durum var
Ancak buda çok ileri yaşlara taşındı
Günümüzde alakası yok bence 31 yaşında olmama rağmen bazen teyzeler bekar zannedip aday oluyor önce sırıtarak dinliyorum sonra ‘ama ben evliyim’ diyorum 😅
Kuzenim 48 yaşında evlendi. Daha önce hiç evlilik falan yaşamadı ilki. Damat 53 yaşındaydı. Hiç evlenmeyecek diye bakıyorduk yani hayat bu belli olmuyor.
Nasıl nitelendirilir onu bilemem de kadın açısından 35 ten sonra evlenmek çok çok zordur yani.
50 yaşında evlendi bizim mahalle sakinlerinden biri
evde kalmazsın umarım ama elini çabuk tutman gerek
Çevrende yok mu öyle tanıyabileceğin bir erkek,
ya da kız arkadaşlarınla dışarıya çık gez toz kafelere veya avm'lere falan gidin belki oralarda tanışabilirsin birileriyle
Evdeki diğer rahatsızların “kaç yaşına geldin artık” sorusunu sormayı bıraktıklarında evde kalmış oluyorlar.
Ortamdaki sessizlikten anlamadın mı
Bence 40 ta bile evde kalmış sayılmıyor, Halam 46 yaşına kadar hiç evlenmedi, Geçen hafta istediler halamı şu an evliler mutlular
Kadın obje mi ki bir erkekle birlikte olmadı diye evde kalmış olsun? Bir vazgeçin şu mantıktan Allah aşkına.
başkaları seni dışlayacak diye evlenmek doğru değil belkide bekar kalmak evlenmekten daha hayırlıdır. Mutsuz bir evliliktense evlenmemek daha mantıklı
Hiçbir zaman evde kalmış sayılmıyor. O nasıl laf lan?
"evde kalmak" tabirine kadın olsun erkek olsun inanmıyor, kullanmıyor, katılmıyorum
Evlenmeyi marifet görenlerin uydurdug bı terim ' evde kalmak '
Eskiyenmiş o bu devirde erken evlilik yapan çok nadir artık.. bende 38 ile evlendim. Negatif tarafi Çocuk istiyoruz belki de geç kaldım herseye ama hayırlısı olsun..🥺
Yok görücü usülü
40 45 çünkü 40 da bile evlenen var gerçi evde kalmak demeyelim tercih hayırdır kurbanlık koyun mu bu
nasılda kendilerini savunuyor hemen
aynı yaştayız zaten hanımefendi
35 sonrası evlenen de oluyor. Yaşa takılmamak lazım.
30 dan sonra bi tık 35 den sonra tam kalmışsın demektir
Bence bu çağda yaşlar dahada yükselecek bir ekonomi iki ilişkiler eskisi gibi sadakatli ve güvenilir değil
25 sonrası mantardır Anadolu çomarlığı kültüründe Sümeyye
sen kendine bak 30 yaşında kalkmıyodur o yaşta dede
Oo sen 38 olmuşsun hayırlı olsun evde kaldın
Kimsenin evde kaldigi yok. Millet sevdigini tercih ediyor , sevenini degil. Sonra oluyorsun tuvalet kagidi
Kadınlar bu şekilde kendilerine saygı duymayıp kaliplara sokuyor hala bu ülkede yazık cidden yazık.
Evde kalma diye bir şey yok ama nasip diye bir şey var
fızıksel olarak 30 derler genelde bılemedım
Evde kalmış lafını sevmiyorum, sürekli kadınlara böyle lanse edilmesi berbat
Kız ya da erkek bir yaş sonra evde kalmış sayılmaz, bu yaşımıza kadar çok şeye şahit olduk, kafa dengi insanı seçip evlenemedikten ise yalnızlık iyidir
30 evde kalmış oluyor. 35 ölmüş ağlayanı yok
Bence yaşın bir önemi yok sen kendini evliliğe hazır hissediyor musun
30 üst sınır bence 35 sonrası hayatı ertelemiş oluyorlar
35 sonrası için evde kalmış denilebilir. Hem kadın hem erkek için geçerli.
30 dan gün aldığında kesin evde kalmış oluyor
Ama risk kızlar için 28
Erkeklerde risk 30
Bekarlık sultanlıktır bence biz evde kalmadık erkekler yanlış kişileri seçti 🤓🦀
Evde kalmamak için yanlış evlilik yapan kadınlarla dolu ortalık
35 gerçi artık pek kimse evli olmak istmeiyor
30 dediyse sıkıntı 35 se ateşi üstünde. 40 sa alev alev dir korkulur ondan
30 hatta 35’ten sonrası zaten içler acısı görüyoruz burada
18 de bile evde kalmış sayılırsın... ruhun genç değilse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?