Nişanlıyız, dışarı çıktık hep beraber ev alışverişi için. Ben alttan donduruculu buzdolabı istiyorum, çünkü buzluk kısmını sık kullanmıyorum böyle daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum kendi evimde de böyleydi. Ama yok annesi onu gereksiz bulduğu için gittik üstten donduruculu model aldık. Sizin için küçük bir şey gibi görünebilir ama annesine hayır diyememesi beni düşündürdü.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayyani annesini kıramamıştır demiştir bu yüzden evlenilmeli evlenilmemeli denilmez ama buzdolabını annesi seçmesi çok saçma yani fikir versin işte ''böyle daha iyi, bu daha güzel'' gibi şeyler diyebilir ama onun seçmesi çok saçma sonuçta sen kullanıcaksın yani neden o seçiyor ben senin yerinde olsam gider iade ettirirdim eğer ettirebiliyorsanız yani ''bizim eve uymadı'' falan dersiniz iade edin. nişanlın zaten bişey demez. Annesi bir şey derse o zaman sende ''eve çok uymadı hoşumuza gitmedi'' falan dersin. Bence iade ettirmelisin hem annesi görür ve bidaha karışmaz. ben olsam böyle yapardım tabi tercih senin ama eğer iade ettirmicekseniz bile bidakine izin verme yoksa alışır ve hep yapmaya devam eder eğer kırmak istemiyorsan git nişanlına söyle o konuşsun yani ''nası istiyorsa o seçsin bırak anne'' falan diyebilir yani bunda kötü bişey yok doğru olan bu zaten. ama dediğim bence gibi alıştırma onların yönlendirmesine. ev senin evin.
02 Yorumla
Soran5 ayAma annesi neden kırılsın ki böyle bi konuda? Yani bundan kırılacaksa ileride ben tavuk yaptığımda da kırılır et yapsaydın diye. Hangi birini engellicez
- 5 ay
yok yani kırılır derken ''anne sen karışma'' falan derse kırılabilir anlamında yani nazik bi dille konuşursanız bence kırılmaz. yani en iyisi bence git iade ettir dolabı ve bidahada izin verme eğer dolabı beğendiysen ama iade etmek istemiyorsan da sen bilirsin ama muhakkak bidaha karışmasına izin verme yani fikir versin ama karar senin olsun. bide ''ev benim ya ben kullanıcam'' tarzında bir şey demene rağmen hala nişanlının annesi seçmeye kalkıyorsa orada bi kavga çıkar yani bazı öyle kaynanalar oluyor gerçekten herşeye karışan ve sinir eden. bende çevremden biliyorum, duyuyorum yani bi yerde dur demen lazım ama nazik, tatlı bi dille demen lazım ki kırılmasın. en iyisi git nişanlınla konuş ''rahatsız oluyorum aşkım ben kendim seçmek istiyorum eşyaları'' falan de zaten nişanlın sana hak verir.
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
5 ayKesin ve net: Evlenmemeli. Bir erkek annesine “hayır” diyemiyorsa, evlilik için hazır değildir. Çünkü evlilik, iki yetişkinin kendi sınırlarını çizdiği bir ortaklıktır. Annesinin isteklerini eşinin önüne koyan, karar alamayan, sorumluluğu devredemeyen biri eş olamaz. Bu durumda evlenen kişi bir eş değil, üçüncü bir çocuk almış olur; yükü de kadına kalır. Anneye saygı başka, bağımlılık başka. “Annem üzülür”, “annem böyle istiyor” diye hareket eden bir erkek, yarın eşini de sürekli ikinci plana atar. Bu da evlilik değil, sürekli bir çatışma demektir. Kendi ailesinden psikolojik olarak ayrışamamış bir erkek evlenmemeli.
Önce birey olmayı öğrenmeli, sonra eş olmayı düşünmeli.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBu türk erkeği cidden evlenebilecek olgunlukta değil, bir aile kızını yeni bir yuvası olsun diye başka bir ailenin oğluyla evlendiriyor. Kız kendi evine alacağı buzdolabını bile seçemiyor. Çıldırmamak elde değil insanı deli eder bunlar vallahi tımarhanelik ederler. Sonra da bu kız geldiğinde zaten geçimsizdi olur. Derhal ayrıl ! Şimdi ayrîlmasan bile evlendikten sonra ayrîlacaksin sonun bambaska olmaz. Ülkenin ezik erkekleri yüzünden kendi kurduğu aile için bile birşeylere karar veremiyorsun.
211 Yorumla- 5 ay
Kusura bakma ama ben bu görüşün geçerliliği epey yitirdiğini, hatta sorunların daha çok kız ailelerinden ve kızlardan çıktığını düşünüyorum.
Cevap sahibi5 ay@xgökkuşağıx yok sizin sorununuz ninem zamanında da vardı şimdi de var olay dönem değil olay sizin olgun olmamanız ve kompleksiniz
- 5 ay
Bazı kadınlar çok mu olgun ve komplekssiz?
Cevap sahibi5 ay@xgökkuşağıx sizin gibi 30 yaşında hala anne memesi emmedigimiz için evet olgunuz.
- 5 ay
Siz beni nereden biliyorsunuz da şahsimla ilgili mesnetsiz, şahsımı aşağılama amaçlı yorumlar yapıyorsunuz?
Cevap sahibi5 ay@xgökkuşağıx tamam kardeşim bana cevap verme artık yoruldum. Bisey demiyorum her şey dediğin gibi olsun
- 5 ay
Tartışma üslubunuz uygun değil, önce tartışma üslubunu öğrenin.
- 5 ay
Yoksaki herkes farklı düşünebilir, bu çok normal
Cevap sahibi5 ay@xgökkuşağıx gerçekleri kabul edemediğinde tartişma üslubunu bilmiyor oluyoruz öyle mi?😂 Sen var ya sen
- 5 ay
Saygılarımı sunarım. 😊
- Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı.
5 ayİyi de sen annesine hayır diyen ama sana evet diyecek bir adam istiyorsun... kadınlar kocalarının hep annelerini dinledikleri sen şikayet ediyor ama bunun nedeni kendi istedikleri olmadığı için... ve ilerde anne olduklarında çocuklarını kendilerini dinleyecek şekilde yetiştiriyorlar... bildiğin kısır döngü ve içinde bolca ego savaşları var...
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu olay tek başına buzdolabı değil kalıp rolleri ve sınırlar meselesi aslında 🧊🧠
Burada kritik nokta şu:
Nişanlın senin isteğini anladı mı ve arkanıda durmaya çalıştı mı yoksa direkt annesinin tarafına mı geçti? Eğer sürekli annesini merkeze alıyorsa ileride perde, koltuk, çocuk eğitimi, tatil, hatta kavga etme şeklinize kadar her konuda anne onayı arayabilir 🙃
Bence nişanlınla sakin bir zamanda konuş. “Buzdolabı değil derdim, bizim kararlarımızda önceliğin kim olacak?” diye sor. Suçlama onu ama duygunu net anlat. “Kırıldım, kendimi dışlanmış hissettim” de 💔
Eğer “Haklısın, denge kurmalıyım” deyip adım atarsa toparlanır. Ama “Annem ne derse o olur” tavrındaysa evlilikte zorlanırsın. Evlenmemeli mi sorusunun cevabı bu: Annesiyle arasına sağlıklı sınır koymayı öğrenmiyorsa acele etmemelisin ⏳💬11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
58Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 5 ayHayır evlenme
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Büyükler ilaki ev alışverişinde yanınızda olacaksa fikir verebilir ama karar size ait olmalı, kullanan siz olacaksınız. Sadece maddi destek de bulunuyorlaesa yine kararlar size ait olmak ile size bütçeyi gözetmek fazla aşmamak düşer. Bence bunu sakın bir anda başbaşa Eş adayın ile konuş, Evlenecek kadar yetiskin birisi karar verme yetkisine sahip olmalı.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Son derece haklısın. Büyükler sorulursa fikir verebilir ama karar mercii olamaz. Kaldi ki annesi eskide kalmış. Dondurucu kısmı normal üst dolaba göre daha az kullanıldığı için alttan olmalıdır. Her seferinde bisey almak koymak için egilmek mantıksız. Ben buzdolabı değiştirirken alttan donduruculu aldim. Eşine bu mantıkla söyle değiştirsin.
20 Yorumla
5 ayDaha şimdiden annesini okeyleyip senin dediğini dinlemiyorsa şimdiden kaç git çıkar hayatından bu kadar minik şeye karıştıran yarın bir gün Affedersin tuvalette çıkarttığının Rengine de karışır ve Nişanlın da Buna müsaade ettiği için kendinde bunu hak görür arada perişan olan sen olursun Ben söyleyeyim
10 Yorumla
5 aySen sadece erkekle değil annesiyle de evleniyorsun bil istedim, çevremde ve akrabalarda en az 10-15 tane böyle bir vaka ile karşılaştım en uzun evlilik 1 yıl sürüyor, ortalama evlendikten sonra 2-6 ay sonra boşanma konuşuluyor. Aklın ve beynin olduğunu tahmin ediyorum. Kendi kurduğu aileye dışarıdan müdahale ettiren erkekten olmaz, transtan olur o erkekten olmaz...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
5 ayKüçük değil aslında o buzdolabı yıllarca kullanılacak ve her seferinde bu olay hatırlanacak. Büyük olaylar bir anda olmuyor böyle küçük küçük olaylar birikip bir anda patlıyor. Objektif şekilde yaşananları analiz edip düşünmen gerekiyor zaten nişanlılık bunun için var
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
5 ayKarun kadar zengin olsa da ana kuzusu, annesinin sözünden çıkmayan bir erkek ile asla evlenilmez. Hele hele bir de kaynananız sizi sevmezse anlaşamazsanız akıl hastanesine yatacak düzeyde mental sağlığınız bozulur. Anneyi sevip saymak ayrıdır, annesinin sözünden çıkmamak, ona tapınmak ayrıdır. Bu ikinci seçenekteki erkeklerle evlilik olmaz, oldurmaya çalışırsanız da kesinlikle kaybedeceksiniz.
00 Yorumla
5 aySizin evinizin eşyalarını sen ve nişanlın seçmelisiniz daha çok sen kullanacağın için sen seçmelisin hatta annesi sadece fikir verebilir tavsiye verebilir evinize alacağınız eşyayı secemez nasıl başlarsa öyle gider kaç yaşına gelmiş adam annesine hayır diyebilmeli uyarabilmeli
00 YorumlaBenim de buna benzer bir ilişkim vardı. Kendi kararlarını alamayan bir kızdı. Babası ne derse onu yapan biriydi. Kızın ablası vardı enişteye sürekli karışıyordu babası. Sürekli laf atıyordu. Velhasıl kelam ayrılırken çok üzüldüm zaten babası yüzünden bitti ilişkimiz. Ayrılmak zor oluyor ama aslında doğru olanı yaptım biliyorum. Sana da tavsiye ederim.
00 Yorumla
5 ayAnnesinin sizin buzdolabınıza karışması gerçekten tuhaf. 😅 Üstelik istemediğinizi söylemenize rağmen bunu kendinde hak görmesi, sınır tanımaması susulacak bir durum değil bence. Saygılı bir şekilde bu sınırı çizmezseniz yarın konu buzdolabı olmaz, mahremiyetiniz olur.
00 Yorumla
5 ayİnsanları durduğu yerde tanıyamazdık öyle değil mi? Onları yaşarken, belli koşullar ve durumlar altında doğru şekilde tanımaya başlarız. Bence onun bu yönünü tanımak için çok güzel bir olaya denk gelmişsiniz. Şu yaşa gelmiş hepimiz, ailesinin sözünden çıkamayanlarla evlenmememiz gerektiğini biliyor olmalıyız. Büyümemiş bir çocukla evlenirseniz kendi çocuğunuzun yanında diğer çocuklarında bakıcılığını üstlenmek zorunda kalırsınız. Eşiniz eş değil, iki anne arasında kalmış bebeğiniz olur.
00 YorumlaBizim için de küçük bir şey değil bacım merak etme. Okurken kriz geçirdim ya buzdolabını annesine mi alıyorsunuz? Annesi kullanmayacağına göre söz hakkı da olmamalı yani doğal olarak. Çünkü onu sen kendin için kendi evine alıyorsun ve adamın da bu düşüncede olmayıp da ses çıkarmamasına ayrıca kuruldum şu an. Ben bu tarz konularda çok hassasım lütfen başka herhangi konularda hep kendi istediğini yaptır o evde sen yaşayacaksın her şey gönlünce olsun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
01 Yorumla
5 ayBir erkek annesine hayır diyemiyorsa mesele saygı değildir, sınırdır. Anneye saygı başka bir şey, sizin evin kararlarını anneye bırakmak başka. Hayır diyerek annesini dışlamış olmayacaktı ve önceliği sadece birlikte aynıevi paylaşacağı eşine vermiş olacaktı.
Direkt evlenmemeli demek de biraz ağır bir infaz olabilir. Bunu evlenmeden önce çözebilmeniz mümkündür. Küçük bir olay olmadığını net bir dille ifade etmeniz gerekiyor. Aksi halde mutsuz bir evlilik sizi bekliyor olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySana evli biri olarak tavsiye vericem, bu surekli boyle ise evlenme derim boyle ömur gecmez buzluk ile baslar zamanla ictigin suya bile karisirlar kendim yasadigim icin biliyorum fakat benim esim annesine karimamasi gerektigini söylerdi ve yine tartisma cikardi kadin dur durak bilmezdi benim ailem ise aksine asla karismaz durumlar artik öyle bir hal aldiki iftira bile atmaya basladi kayinvalide engelledim heryerden 2 sene oldu. Otur dusun derim
21 Yorumla- 5 ay
Kibirden hep bunlar
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayKüçük şeyleri mesele ediyorsunuz
Millet geçim derdine düşmüş.
İnsanların ekonomisi zor durumda.
Dünyada savaslar bitmiyor.
Gazzede olanı görmüyormusun?
Yani sen eşinle mutlu olacaksan buzdolabınında hiç bir ev aletininde bi önemi yok
Anneside herseyine tabiki karısmaması gerekir Ama bunuda mesele yapmayınSen bu adamla mutlu olabilirmisin?
Bence bunu düşün annesi ya da babasını gec gitsin09 Yorumla- 5 ay
Eve alınacak buzdolabına bile karışan adam sence diğer şeylerine karışmaz mi?
- 5 ay
@PeachGirl58 Yorumu iyi oku Ben orada dedim zaten Herseye karışmasınlar diye Bunu evlenecegi adamla konussun Ayrıca bu kadar aileler karışıyosa bu da saglıklı bi ilişki olmaz
- 5 ay
Bende diyorum ki evin hanımını değilde annesini dinliyorsa sence mutlu edebilir mi? Soruyu sormak için söylüyorum cevap belli. Takma kafana mutlu musun ona bak demen saçmalik
- 5 ay
@PeachGirl58 Tamam edemiyorsa kızda bu adamı almasın o zaman Bu kadar basit Sanene benim fikirlerimin sacma olup olmamasından Benim canım böyle istedi böyle yorum yaptım Begenmezsin olur biter Sen soruyu soranın avukatımısın anamısın? Sanane
- 5 ay
Avukatı değilim ama hemcinsiyim yaşayacağı üzüntüyü senden daha iyi bilirim. Yazindaki çelişkiye bakmadan bana laf etmemelisin
- 5 ay
@PeachGirl58 Senin benimle bi derdin mi var?
Yasayacagı üzüntüyü benden iyi biliyormuş bak sen Sen psikologmusun? Baskalarının hayatları kaderleri ile ilgilenme Ayrıca kimin ne yasadıgını bilemezsin Bu konuda hiç ahkam kesme - 5 ay
@kaptanmagarali evet iyi bildiğimi idda ediyorum sorun mu var? Psikolog değilim aynı cinsiyete sahibiz duygularını senden daha iyi anlayabilirim. Yanliş evlilik yapmasındansa hiç evlilik yapmaması daha iyi. Bunu yaşamadım ama çok fazla yaşayan kadını dinledim. Hepsinin görüşü aynı. Annesiyle arasına sınır çizemeyecek kadar olgunlaşmamis bir ırkın erkeğinin b. ktan görüşlerine ihtiyacı yok. Kendine sakla evlendiği kişide lazım olur belki.
- 5 ay
@PeachGirl58 Al işte kaliten bu kadar Sana hakaret etmeden konuşmaya calıstım ama sen kendi ederini gösterdin Benim bktan görüşlerime ihtiyacı yoksa bu soruyu burada sormasın o zaman Kaldı ki bu senin kendi saçma ve bir o kadar alakasız görüşün Sen önce bir insanın görüşünü begenmesen bile saygı duymayı ögren Senin gibilerden asla akıl ya da herhangi bir yorumu dikkate almayacagım Bunuda böyle bil
- 5 ay
Boş ve gereksiz kaliteni başka yerlerde kullan @peachgirl58
Gizli Üye(18-24)5 ayEvlenip başını yakma. Benim eşimde öyleydi. Bende “ailesine bukadar önem veren iyi bir aile babası olur vakti gelince bana da değer verir” diye düşünüp evlendim.
Asla da öyle olmadı, kendi ailesinden kopamıyor. Kendi ailesine değer veriyor ve beni ve bebeğimizi hep 2. Planda tutuyor. Birgün beni gezmeye çıkarmak için söz veriyor, babası “beni markete götür” dediği gibi bana verdiği söz uçup gidiyor. 2 aydır böyle böyle evden çıkamadık. Sizde de muhtemelen aynı senaryo olur. Aklın varsa kaç kurtul. Saçım beyazladı 1.5 sene içinde. Bu tiplere anlatamazsın asla seninde bir birey olduğunu10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayEvet bu bir sorun. Açıkçası alışverişte alınacak her şeyi kendiniz kullanacaksınız. Bunu nişanlınla konuş ve ben bunun kullanışlı olduğunu düşünmüyorum annenin yanında seni zor duruma sokmak istemiyorum ama diğer modelle değiştirebiliriz. bunu diye konuşabilirsin.
11 Yorumla
Cevap sahibi5 ayEvlenmeden önce anne sözünden çıkamayan erkek/kadın evlenince yatak odasına kadar anlatabilir bu ciddi bir sorundur. Mahremiyet ihlali küçük küçük kendini belli eder. Evlendikten sonra da sizin evde ne var ne yok oğluma sorup durabilir. Nişanlin sağlıklı sınırları ogrenmezse bu çocuk yetiştirirken bile sorun olur. Sürekli evin içinde üçüncü bir kişinin lafı sözü bilgisi dolanır. Ne yaptın bu kadar bir mevzudan diyebilirsin çevremde bunun örnekleri o kadar çok ki. Nisanlinla birlikte Psikolog Tülay Kök 'ün YouTube sayfasında sınırlar oynatma listesi var onları izleyin
Gizli Üye(25-29)5 ayAnnesi çok dominant cidden buzdolabından ona ne. Ben buradan sinir oldum. Her şeyi kontrol etmeye çalışan, alan açmayan insan sıkıntılıdır. Eşin olacak beyefendi belki annesinin huyunu biliyor bir şey diyemiyor bilmiyorum ama bu sonradan değişecek bir şey değil, annesiyle olan dengeler böyle kurulmuş baştan. Açıkca konuşun rahatsız olduğunuzu söyleyin, farkındalığı olan bir adamsa size hak verip anladığını söyler zaten ve en azından sınır koymayı dener.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayEvet kesinlikle. Bu adamlardan koca olmaz, sen ağırlığını koyamıyorsan hele. Koyuyorsan ve onlar kabullenir ise ne ala yok içten içe fenalık yaparlar oğulları da onların kafasında ise geçmiş olsun. Bu evlilik eninde sonunda biter. Bu buzdolabı için orada diretip ben bunu istiyorum bu olacak demeyi başarsa idin sonucu görürdün ama hala geç değil o buzdolabı değişecek diye tuttur bakalım ne olacak
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Sıklıkla küçük gibi görünen ayrıntılar, bütünün yansıması olur ve kesinlikle göz ardı edilmemeli. Buradaki olayda net bir saygısızlık var. Ve sizdeki durum, evlenmeden osuran damat adayının nikahtan sonra zıçacagının resmidir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayEv içinde bir eşyayı en çok kim kullanıyorsa onun istediği gibi seçim yapılması gerekiyor. Nişanlın bu konuda aşırı derecede saçma hareket etmiş ama asıl sorun annesinde 👍 o niye karışıyor?
Sende onun karışma izin vermemelisin. Ben evimde Böyle bir dolap istemiyorum isteyen kendi alsın deyip şerh koysaydın. Hayır alış verişe neden ikiniz dışında birileri geliyor?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBence böyle düşünme , annesini sevsin , seni'de sevsin. Ayrıca sen neden annesini kıskanıyorsun ne alaka? Çocugun anası lan anne lan anne neyini kıskanıyor olabilirsin abla mal mısın aman iyice aklınızı kaçırdınız haa sizde
Şimdi gidip annen mi ben mi diyip çocugu zorbalama knka ayıptır ,
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayKendi evine aldığın eşyaya karışan annesine hayır diyemeyenle evlenme geri dönüş varken dön orası senin evin başkasına mantıksız gelebilir ama onları ilgilendirmiyor o mutfakta yemek yapacak o mutfağa yiyecek alıp buzdolabına dizecek kişi o değil senin sözün geçmeli
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 362 cevap paylaştı. Bi erkek olarak kesinlikle o adamla olmaz diyorum. Böyle bi arkadaşım vardı en sonunda kız kaçıp kurtardı kendini, sanırım annesi narsist oğlunada bulaştırmıştır büyük ihtimal, her şeyinize karışır, oğluda hiç ses çıkarmaz.
10 YorumlaBugün senin işte bu gördüğün eksi 1 evlenınce iki katı dönecek bunu bilmelisin. Seni endişelendiren şeyler var daha şimdiden. Bugün buna boyun eğer yarın başka bir şeye. Değişeceğini sanmıyorum. Evlilik ciddi bir karar gerçekten iyi düşün derim ✨
10 YorumlaAnasının ağzına bakan, erkekden koca olmaz. Ömür boyu hayatında olacak adam o mesafeyi koyamıyorsa, nişanlım bunu istiyor biz kullacağız bu olsun diyemiyorsa, o evlilik ten çok bir şey bekleme
12 Yorumla
Soran5 ayYani yakıştıramıyorum bunu o kadar senenin üstüne Ama doğru diyorsunuz sanırım
- 5 ay
Üzgünüm ama etrafta o kadar çok örneği varki bunun. Sizin kullanacağınız eşyadan kaynanaya ne? Karışma işte, illa benim dediğim olacak diyor. Erkekde susuyorsa işin gerçekten zor. Bizde abim evlenirken, yengemle ikisi gitti tek başına yaptı alışverişi. Aileler üstüne düşeni gidip ödedi sadece. Kimse gitmedi yanlarında, onlar kullanacak onlar karar versin denildi. Sende böyle bir teklif götür bakalım. Annesi illa ben gelicem diyorsa, sen tekrar düşün. Boşanmadan iyidir..
Kıyamam sana😮💨. Asla böyle erkekleri sevmem. Annesi çok bilmiş herhalde buzdolabı modeline niye karışıyor? Gitsin annesi yapsın yemeklerini o zaman. Ana kuzusu.
20 Yorumla
5 ayYa hu kadina ne yaa vallah sinir tepeme çıkıyor anasiyla mi evlenip ev dösüyor hayret bisey su kaynanalar bi karismasin artik
iyi düsün kizim sende karismasina izin verme o adamla olur mu cok iyi düsün !
01 Yorumla- 5 ay
Sanki o
Kullancak
Dolabi ona ne 🤦🏻♀️
Aile & Toplum konusunda 814 cevap paylaştı. Annesiyle eşi arasında ki tampon görevini iyi yapabilmeli kırmadan üzmeden iki tarafında duracağı yeri bilmeleri konusunda sınırlar çizmeli yani ne şiş yansın ne kebap hesabı 😂 aksi halde karışır ortalık
00 Yorumla
5 ayBu arada üstten donduruculu çok daha kullanışlı
Çünkü evlilikte buzluk çok daha geniş olmalı
Bence annesinin seçimi doğru lakin her şeye de
Müdahale etmemesi gerekiyor elbette03 Yorumla
Soran5 ayEvlilikte niye buzluk geniş olmalı
- 5 ay
Çünkü bu işin misafiri var pratik olsun diye buzlukta hazırlanan yemekler var
Mesela
İçli köfte gibi ya da diğer şeyler var kıyma kuşbaşı mantı
Nohut bezelye vs vs gibi kadının işini kolaylaştıracak birçok şey var
Hele ki birde kadın çalışıyor ise o zaman daha da geniş olmalı
Önceden hazırlanıp ( pazar günü mesela) bir haftalık yemeğini bile buzlukta ana ürün olarak muhafaza edip evinde çok çabuk bir şekilde yapabilirsiniz
Yazın olacak işin içine dondurma
Vs girecek pancar mesela şu an o var buzlukta daha birçok şey var yazın buzda gerekli
Buzda yapılması gerekiyor kısa zamanlarda soğusun diye ekstradan ayran su gibi ürünler de ekleniyor
Daha neler neler yani buzluk seçiminde bence annesi haklı
Ama dediğim gibi her şeye de karışması asla doğru değil
Soran5 ay10 senedir tek yaşıyorum hiçbir zaman misafire buzluğa bişi atmadım. İğrenç geliyor bana.
5 ayYa sizin evinizde ikinizin kullanacagi seyden annesine ne beyefendide annesine anne senin fikirlerin onemli deger veriyoruz ama bu ikimizin evinde kullanacagi ortak esyamiz nisanlimin istekleri su an daha önemli diyemedi mi cidden. Simdiden boyleyse tekrar dusun bence
10 YorumlaKüçük bir şey değil sana bir örnek vermek istiyorum ileride evlendiniz ve sen izin gününüzde ya da bayramda gezmek istiyorsun ama annesi oğlunu görmek istedi diye ve kocan hayır diyemediği için mecbur annesine gideceksin ya da çocuk istemiyorsun ama kaynanan istiyor diye kocanda isteyip seninle kavga edecek.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 ayBöyle şeylerde değil ama bazı konularda sadece annesine değil herkese sınır koymasını bilmeli olgunluk budur ben evliliğimde her zaman ‘siz karışmayın ben hallederim’ dedim
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.
5 ayAnneci erkeklerin hiçbiri evlenmemeli evleneceği kadına yazık.🤷hayır annesini sevmesi çok güzel bir sey ama herseyi annesine danışması annesinin onayını alması beni çileden çıkarır
10 Yorumla
5 ayNişanlına de ki “ Bu aldığımız buz dolabını annen beğendi, ona hediye edelim. Ben zaten buzluğu altta olan dolap istiyordum… “
13 Yorumla
Soran5 ayAma orada da benim için kullanışlı olanın alttan donduruculu olduğunu söyledim sonuçta gerçekçi olalım buzdolabını en çok ben kullanacağım evde. Ona rağmen beni dinlememesi ayıp değil mi
- 5 ay
Bende ondan bahsettim zaten. Buzdolabı o evde kullanacak olan sensin onu annesi beğendiyse annesine göndersin. Çok anneci erkek en tehlikeli erkektir.. nişanlı olabilirsiniz sözüm yok ama iyice tart bence.. Evlendikten 20 gün sonra boşanma davası için mahkeme koridorlarında gün beklemeni istemem…
Soran5 ayYok ben de istemem tabii ki Allah korusun
Asla küçük bir şey değil. Bende yaptım o hatayı. Yatak odamızı, perdemizi, halımızı bile kendi beğenmek isteri. Kendi akrabaları gelince kötü olursa utanırmış. Bende canım gibi sesimi çıkarmamıştım cahillik. Şimdi evde kavgasız gün geçmiyor. Bu arada gelinlik almaya sadece eşim değil annesi geldi ve onun istediği modeli almak zorunda kaldık. Eşim sağolsun……..
şimdi de millet ne der diye boşanamıyorum. Sakın bu duruma düşme sakınnnnn00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
5 ayBence annesine hayır diyemeyen erkekler de evlenmeli, evlenmek onların da hakkı 😂 Kızlar annesine hayır diyemeyince sorun olmuyor da erkek diyemeyince mi sorun olacak
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Anne kullanacak olan benim ben bu şekilde istiyorum diyebilirdin , aşkım ben bu şekilde istiyorum demek çok mu zor
05 Yorumla
Soran5 ayDemediğimi nereden çıkardınız peki 😂
Soran5 ayTamam ben de onu söylüyorum zaten benim kullanacağım şeyde bile benim fikrim dışında annesinin fikrini dikkate aldı
Soran5 ayFiyatları aynı 3 aşağı 5 yukarı
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
5 ayAnasına düşkün erkek hayatına giren kadının hayatına edip birakiyor. Kendi değeri olmayan kadın böyle bir hayatı secer ve çocuğuyla ortada kalır. Örneği çok fazla
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 704 cevap paylaştı.
5 aySonuçta kullanacak olan sensin yapılanı doğru bulmadım evinin içine anneler karismamali her iki taraf için de bu böyle olmalı yani.
10 Yorumla
5 ayBence hayır diyememesi ileri de birçok probleme yok açar kavga bile edebilirsiniz bu daha başlangıç bence
10 Yorumla
5 ayVallahi sen de ağzını açıp kabul ettiysen baştan kaybetmişsin her şey böyle küçük küçük tavizlerle başlar ben olsam asla almazdım
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayOfff tam bir cahiliyet ya.
Ev senin degilmi ya sen alcan tabi. Annesi koyun oglu koyun. Ama sende tek bu davranisindan anlamis olamazsin bu koyunlugu, ondan once kendini cok belli etmistir.
10 Yorumla
5 ayEvlenmesin kardeşim sürekli ananmı olucak başında tamam anneni sev saygı duy unutma ama yuva kuracaksan artık annen değil eşin olmalı Merkezde
00 Yorumla
5 ayErkek kendi karar alıp bunu eşiyle uygulamayı başarmalı, her konuda anneci olursa gerçekten zor olur o evlilik.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayEvlenme aşkım çünkü bunlar şuanda basit gibi dursa da ilerde evlendikten sonra karıştığı şeylerin boyutu ve dozu değişecektir. Bugün aldığın eşyaya karışır yarın evine girene çıkana kimlerle arkadaşlık ettiğine kadar karışır. Bu budur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı.
5 ayKullanacak olan sensin sana niye karışıyor annesi saçma biriymiş nişanlını ciddi uyarmalısın her konuda böyleyse
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Oooo top büyük. Ana kuzusu yüzde yüz. Kaç derim bacım. Çünkü ana kuzusu olupta daha anasının bi sözünden çıkıp, olgun olanını görmedim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ya bence evlenecek çiftler karar vermeli, taamm büyükler tavsiye verebilir ama son karar evlenecek çift indir.
00 Yorumla
5 ayAnne babaların her halta karışması mide bulandırıcı. O dolabı sen mi kullanacaksın annesi mi kullanacak... Hep kibirden bunlar.
00 Yorumla
5 ayBu kötü bişi değil abartılı olmadığı sürece aile bağları sağlam olduğu anlamına gelir. Sana değer verir bence düşüncem bu yönde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayNe dertler var dedirecek türde 😂 dolap bu, dondurucu altta olmuş, üstte olmuş ne fark eder, annesi neden illa şu dolabı alın desin ki onun evi değil sonuçta, bence saçma sapan manalar çıkarıp aranızı bozmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayKesinlikle evlenmemeli. Anneci ne kadından nede erkekten hayır gelmez. Bizzat tecrübe ettim. Eşime maddi ve manevi anlamda hayal edemeyeceği bir hayat verdim ama o anneciliği bırakmayarak bana hep mutsuzluk verdi..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBence de anne etmeni önemli aileden çok çekmiş birisi ve evliliğini bitirmiş birisi olarak yazıyorum. Her ne kadar değişmeye çalışsalarda değişemiyorlar kodlarında olmuyor. Direkt bir şey diyemem ama yolun başındasın ve baştan kopmak daha kolay çocuksuz vs
10 YorumlaAnasının koynundan koparmayın süt bebelerini kızçeler sjsjsjsjsj
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
5 ayRabbim tüm anneci erkek ve kadınlardan bizleri korusun
00 Yorumla Annesinin dizinin dibinden ayrılmasın o sende yoluna bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySen evlenilicek biri olduğuna eminmiyiz 😄 Ha yukarda olmuş ha aşağıda bunu bu kadar kafa yoran biriyle bir yere gelinemez. Amacı evlenmk olan kadını birek eşyalı kiralık eve bile gelir...
00 YorumlaBu kesinlikle küçük bir şey değil bence kararlarını gözden geçirmelisin ama öncesinde nişanlınla konuşmalısın çünkü zor bir durum yarın öbür gün yine bu hayır diyememe konusu yüzünden çok ezilebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayEvlenmeli, kadın milleti kendisine baksın. Zira annelerine hayır diyemeyenlerin çoğu kadınlar...
00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem