Evlenilir
Evlenilmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
muhtemelen benimle evlenilmez de sıkıntı anne sözünden çıkmamak değil annemi herşeyden çok sevdiğim doğrudur ama bende laf dinleme özelliği yok hayatımda ne ana baba ne başkasının lafını dinledim dinlemek de istemiyorum daha annemin lafını dinlemekten acizsem karım olacak arkadaşı hiç dinlemem dinlemek istemem gün geçtikçe şunu fark ediyorum ki ben gerçekten yalnız daha iyiyim bana hesap sorulmasını da sevmem kural konmasını da bişeyler beklenmesini de kimseyi mutlu etmek için uğraşmak da hiç huyum değil eskiden düşünüyodum evlenmeyi ama şimdi zamanla fark ediyorum ki kendime yapacağım en büyük kötülüklerden biri olur evet baba olabilirim belki ama eş olacamam uzlaşmacı bi tip değilim benim dediğim olur bu ya lafımı geçirip insanlara dediğimi aptırmamla ya da dediklerimi yanımda biri olmadan da yapabilmemle sonuçlanır ama uzlaşmak feragat etmek eyvallah demek sineye çekmek zerre sevmediğim şeyler.
Anne vardır anne vardır her anne anne değildir ama iyi anneler çocuğunun geleceği için mücadele eder kimiside hiç uğraşmaz ordan oraya ordan oraya keyfine bakar söz bile etmezler ilgilenmezler egerki aile çocuğuna güveniyorsa evliliği yürütebilecek ise o yuva için fedakarlık yapar hangi aile çocuğunun kötülüğünü isterki ortada hayattır bu hersey olabilir evlilikte bazı konularda aile olunca sorumluluklara girince sevdiğin için kendi ailenin kıymetini anlıyormuş insan bej hiç evlilik yapmadım kimseyle nişanlanmadım isteyenler vardı etrafımda meslek icabı çok karşı cinslerimin yalanlarını ihanetlerini aldattıklarını gördüğüm için kimseye inancım kalmamıştı hepsi benim için birer cinsti çok şükür kendimi bozmuyorum kendimi çok iyi geliştirdim iyi bir aile, iyibir aile insanıyla kavuştursun rabbim herkesi iyi gecelrr,,
Hiçbir aile evladının mutsuzluğunu istemez tabiki! Ama anneler herşeyi kendi istekler doğrultusunda olsun isteyip herkesi yok sayarsa ve oğlu da buna sesini çıkarmazsa sorun tabiki. Ben de evlenmedim henüz ve en önem vereceğim şey artık karşımdaki insanın ailesidir. Herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın Allah.
Evet bazı konularda hak veriyorum sana ama bazı konularda da annene hak veriyorum
Boyle konularda güven çok önemlidir sen neler yaptın güven için en önemliside bu sanirsam annen abin ve ben için 🤔 arkamdan dönen dümen gibi,,
Anlamadım? Ne dümeni kimsin
Başkasıyla karıştırdın galiba, kimsenin arkasından dümen çevirmişliğim yoktur. Eski sevgilin falan sandın heralde , ben o değilim😂
Eskimi okadarmı eskimişş 🤔🤔
Benim toplasan iki sevgilim oldu, adının baş harfi ne😂
Psikolojiniz bozuk galiba, ben zannettiğiniz kişi değiliö
Anne sözünden çıkmayan erkek evlilikte çok tehlikeli olabilir. Annesinin evliliğine müdahalesine açık olur ve eşini annesine karşı koruyamazsa evden de huzursuzluk eksik olmaz. Bence evlenilmemeli..
Asla koruyamıyor. Annesini benden daha çok sevdiğini ve annesine hayır diyemeyeceğini asla kıramayacağını söyledi:)
Evlenmedim nişandan döndüm.
Vazgeçtim zaten mantığım ağır bastı başıma gelebilecekleri gördüm
Bencede:)
@flrttaxx herkes sizin gibi flörtçü mü acaba
@flrttaxx ayrı şehirlerdeyiz. Ayda 1 , bazen 2 ayda 1 görüşüyorduk. Annesiyle hergün telefonda konuştuğunu vs çok sevdiğini saygı duyduğunu biliyordum. Bunlar hoşuma gidiyordu ne mutlu bana saygılı bir evlat diyordum. Ama annesi kötü biriymiş, çocuk ise yetişkin olamamış. Nasıl anlamamı beklerdiniz ilk defa böyle biriyle karşılaşıyorum.
@flrttaxx bana ne niye bana anlatiyosun
Ne demek🤗
Ay çok doğruuu bir tespitttt
Cevap
29Cevap
Evlenilmez
Hem evlenilir hem evlenilmez.
Yani neden evlenilir :
1- Annesinin sözünden çıkmıyor ama bu iş, yardım, kırmamak içinse çok güzel demek ki aile bağına önem veriyor
2- Yalan söyleme huyları olmaz. Sizde sorsanız açıkça ifade etmeye çalışır
3- Çakal çukal kaçamak işleri olmaz. Hovardalık yapamaz genelde.
4- Annesine saygılı olan bir evlat ise. Eşinin annesinede saygı göstermesi gerektiğini bilir...
Ama evlenilmez neden evlenilmez kısmına gelirsek
1- Yukarıdaki 1. maddedeki sözünden çıkmama eğer illede her şey annesinin dediği gibi olacak gibi ise bu iyi değildir. Bu sefer eşi ile arası bozulur. Bu ayrıntı önemlidir.
2- Ana kuzusu gibi yaşadı ise bu sefer birçok şeyde yardımcı olamaz ve bunlar sıkıntı olmaya başlar
3- En önemli kadın figürü annesi ise bu sefer eşine annesi gibi davranır ki bu tehlikelidir.
4- Yani her durumda anneyi arar ve karar verme noktasında eşine soracağı şeyleri annesine de sorma ihtiyacı duyar
Bu yukarıdaki maddeler iki taraf içinde çoğaltılabilir. Ancak evlenen erkek için anneler ne kadar önemli olsada iki tarafada eşit olmalıdır. Zira eş yapı itibari ile duygusal davranır. Erkek ise idare etmeye çalışmalıdır. Maalesef anneler çok evlilik bitirmiştir.
Hanımcı ve anakuzusu diye ikiye ayrılan bir kesim oluştu. Her erkek ana kuzusudur ama kendi bir birey olamamış ve hâlâ kocaman adam olmasına rağmen, annesinin sözüne bakıyorsa olgunluğu yoktur. Evini kendi kurup, hayatını kendi yaşamalı. Evlendikten sonra aile evinden çıkıp, kendi aileni kuruyorsun. Tabi ki anne, baba sözü dinlenir ama evliliğe müdahale ettirilmez. Bu sizin özel hayatınız.
Evliliği boş ver daha sevgililikte müdahaleler var. Birey olamamış
Anne sözü dinlemek, büyüklerin sözünü dinlemek iyidir, erdemdir. Ancak körü körüne bağlanmak hele ki kendi ailesini kurmuş evli birisi için kadın/erkek hiç doğru değildir. Kişinin ailesi evli olduğu eşi, varsa çocuklarıdır. Son söz, kararlar birlikte alınır. Erkek kadının, kadın erkeğin yanında, arkasında durmalıdır. Çok yuva bu sebepten yıkılmıştır, çoğu da can çekişmektedir maalesef. Anneler babalar da bunu bilerek onların iyiliğini gözeterek, doğru bildiklerini tavsiye niteliğinde, öğüt olarak versinler ancak ısrarcı olmasınlar, onların tavsiyelerine ters kararlar alındığında da saygı göstersinler. İyi niyetle yaptığınız bu eylemler, kötü sonuçlara yol açabiliyor. Lütfen çocuklarınızı, yuvalarını, olumsuz etkileyecek davranışlardan kaçının, baskılamayın, onlara bu kötülüğü yapmayın.
O kadar net özetlemişsiniz ki herşeyi. Narşist bir anne sırf kendi istedikleri olsun diye maalesef herkesi karalayabiliyor, iftira yalan dolan her şey o kadar açık ve gözle görülebilir şekilde ki aslında.. fakat anne çocuğu kendine bağımlı yetiştirince çocuk için annesiz bir hayat olamıyor o yüzden ne eş ne de çocuklarının bir önemi olmuyor. Anlatamıyorsunuz, göremiyorlar.
Haklısınız da işte çocuk da bir yerde dur diyebilmesi gerek, o olgunluğa erişmemiş kişilerin yaşı kaç olursa olsun evlenmeleri sakıncalı. İstese, daha doğrusu bu kapasitesi olsa annesini de kırmadan yuvasını da yıkmadan tatlı tatlı halledebilirdi. Gelmiş geçmiş olsun ne diyeyim. Acı bir tecrübe olmuş. Bundan sonra umarım her şey gönlünüzce olur.
O kapasite yoktu maalesef, nişanlanmadan yolları ayırdım çok şükür, teşekkür ederim.
Bu çok hassas bir konu.
Sözünden çıkmazsa sorun. Sözünü hiç dinlemezse o da sorun. Yani erkek daima annesi ve eşi arasındaki dengeyi bulmak ve sağlamak zorunda. Yeri geldiğinde annesine kendi doğrusunu anlatabilmeli, yeri geldiğinde de eşine. Erkeklerin işi zor biraz bu konuda.
Zeki bir erkek ancak o dengeyi koruyabilir fakat hayatı boyunca kendi kararlarını alamayan ailesi ne derse onu yapan biri düşünme yetisini dahi kaybediyor. Eş olmak baba olmak vs böyle erkekler için imkansız. Aklı olan dengeyi korur, eşle kök aile arasına köprü olur ama nafile:)
Evet anneye bağımlı bir bağ:) biraz özgüvensizlik vardı fakat işte nişanlanmaya kalkışınca her şey su yüzüne çıktı. Çok dikkatli olmakta fayda var.
Valla ben annesinin sözünden çıkmıyor diye ve bir yere gidelim dediğim de annem de gelsin dediği için kızın biriyle görüşmeyi bıraktım :D sonra evlenmiş kız kısa süre sonra da boşanmış her gün annesini aramış kız :D kadın ya da erkek fark etmez kişi kendi kararlarını alabilecek kapasitede olmalıdır. O yüzden ben öyle bir kızla evlenmeyi düşünmedim, bana göre evlenilmez de çünkü o kişiyle değil annesiyle evlenmiş olacaksın.
Ben de şunu farkettim annesiyle hergün saatlerce telefonda konuşan, herşeyi a dan z ye annesine anlatan, annesi ne derse onu doğru bilen , doğruyu yanlışı ayırt edemeyen ve kararlarını tek başına alamayan insanlat birey olamamıştır ve hayatları boyunca yalnız kalacaklardır.
3. kişi girerse o eve o evden hayır gelmez ;))) aynen öyle annesi gitse ne yapacağını bilemeyecek başkasının sözünden çıkacak. Ben şahsen evladımı böyle yetiştirmezdim. Çünkü bana bir şey olsa kendi ayakları üzerinde durabilmesini isterim.
Aynen bende öyle isterim ama bu tarz yetiştiren anneler genelde evlatlarına bakıcı tarzında bir gelin arıyorlar :) veya maddi imkanları olan bir damat arıyorlar:)
bana göre genelde evlatlarını böyle yetiştiren insanlar kontrol manyağı oluyor. Keşke bakıcı arasa kendisine saygı duyacak, boyundurluğu altında olacak pof poflayacak gözüne güzel ya da hoş görünen kişilerle evlendirmeye çalışıyorlar. Önemli olan çocuğun sevmesi değil, kendisinin sevmesi
Ay evet o kadar haklısınız ki! Önemli olan kendisinin sevmesi sanki kendisi evlenecek.. işte burada evlat gerçekleri görüpte olaya müdahil olamıyorsa iş biter..
İşte o noktada evlat evlat değil robot oluyor maalesef 🙃
Tam isabet
Birinin sözünden çıkmamak kendisinin düşünememesi ve buna göre hareket edememesi demektir. Bu sadece erkekler için değil ki her birey kararlarını baskı altında kalmadan kendi verebilmeli ve alabilmeli. Birilerinin ağzına göre evlilik yürür mü? Bence yürümez.
Kendisi düşünemiyor çünkü öyle yetiştirilmiş
Kesinlikle evlenilmez. Tabiki annesidir sözüne kıymet versin incitmesin saygısızlık etmesin bunlar çok ayrı şeyler. Ama evlenip kendi yuvasını kuran bir insanın kendi fikirleri olmalı kuruduğu yuvaya kimseyi karıştırmamalı. Eşine saygısı olmalı başta onun duygu ve düşüncelerine önem vermeli yani bu olgunlukla olmalı. Ailesinin gölgesinde yaşayan bir erkekle evlenirsen o gölgede sende hapis olursun. Hic bir konuda söz hakkin olmaz duyguların hiçe sayılır olan sana olur sonunda kimseye birsey de olmaz. Kendimden biliyorum.. :) İyi düşün derim..
O kadar haklısın ki.. evleniyordum 1 ay sonra, bazı gerçekleri 2,5 yılın sonunda gördüm ve bir anda bitirme kararı aldım. Çok üzüleceğimi hep yalnız kalacağımı anladım.
Evet çok şükür ki gösterdiler bunu..
Bak ben göremedim mesela evlendim ve evlendikten sonra bunu gördüm. Sonuç ne peki? Mutsuz bir yuva, mutsuz bir kadın.. ve şu an nasıl ayrilsam ne yapsam diye düşünüyorum kara kara :)) Ama herşeyde Allahtan tabi her şerde de bir hayır vardır. Hayırlısı olsun herşeyin. 🤲 Sende üzülme hayırlısı böyleymiş de yoluna devam et kendinin ve hayatının ne kadar kıymetli olduğunu unutma senden önemli değil hiçbir şey.🌹Sonradan daha kötü olmasindansa baştan bitmesi yol yakınken en doğrusu olmuş. İçin rahat olsun.
Ya çok teşekkür ederim bu yorum beni ağlattı çünkü tüm yaşayacağımı düşündüğüm şeyleri yaşamışsınız.. çok mutlu olursunuz umarım. Ben sevdiğim insanı bu sebeplerle bıraktığım için evet üzgünüm ama bir tarafım çok rahat çok büyük bir yükten kurtulmuş gibi hissediyorum. Umarım sizde size yük olan herşeyden kurtulursunuz umarım❤️
Hayır ya başını yakarsın gerçekten boyle bir şeyi çok yakınım yaşadı ve hala yaşamaya devam ediyor inanılmaz kötü bir durum ve git gide kendini bitiriyor insan. Ana kuzusu bir erkekle hayat geçmez elbette annesine fikir alabilir ama her fikrini dinleyecek hali yok eğer bu durum sendeyse arkana bakmadan kaç.
Evet bende. Kaçıyorum gerçekten
Annemin söylemleri benim için önemli ama onun dediklerini yapmam genelde hatta ben onu yönlendiririm genelde anne evlat dediğimiz böyle olmalı doğru kararlarda hep birbirlerine destek olmalılar ama erkek annesinin her söylediğini yapacak diye bir şey yok
Annenün söylemleri senin için önemli olabilir ama esas önemli olan kendi düşüncelerindir
Farklı bir şey mi söyledim
Evlenilmez neden sen mükemmel de olsan minik bir kusurun varsa ve kaynanan sevmediyse pireyi deve edip eşini dolduruşa getirebilir.
Keşke canım annem hayatta olsaydı da, hiç sözünden çıkmasaydım...😔
Benim bildiğim bir şey var "Hiç bir anne, evladı için kötü bir şey söylemez"..
Ha aşırı müdahale edenler yok mu, illa ki vardır..
Bu da doğru değil..
Allah rahmet eğlesin😔 maalesef keşke yapmasalar müdahale etmeseler ama yapıları o önemli olan anneyi babayı kırmadan anlatmak bazı şeyleri..
Elfü Elfi Amin.. Allah razı olsun..
Bazen gerçekten de iyiliklerimiz için müdahale ediliyor, bizim görmediğimiz şeyleri görüyorlar..
Bazı zamanlar ise kimi aile var ki, amiyane tabirle "İpler bizim elimizde olsun" dercesine, karışmadıkları şey kalmıyor.
Burada ki "Denge" çok önemli..
Söylediğiniz gibi, bazı durumlarda da kırmadan incitmeden anlatmak gerekiyor.
Kendi isteklerini zoraki yaptırmaya çalışan aileler var maalesef.. eğer o denge korunmazsa olmuyor işte.
maalesef çocuk gözüyle gördükleri için kararı onlara bırakmıyorlar.
annesinin kişiliğine göre değişir babam da öyleymiş ama iyi yanı babaannem sürekli olumlu konuştugu için annemle babam şu an hala evli ve genel olarak evlenince aile ile bağlar biraz daha değişmeli bence
O da kötü. Babannen en ufak bir olumsuz konuşmasında baban taraf alacak demektir
babannem öyle biri değil, yani kötü yanları olabilirdi ama bizde tam tersi
Selam,
Ana kuzusu, kendi hayatının şoför koltuğuna annesini oturtan, kendi kararını kendisi veremeyen, her şeyi annesine danışarak yapan, özgür iradesini kullanamayan looser bir erkekle evlenilmez.
Waow mükemmel açıklama. Bence de evlenilmez, bıraktım.
Teşekkürler 🌺
Sadece erkek için geçerli değil. Özgür karar alamayan, başkasının fikirlerine göre hayatını yaşayan biriyle evlenilmez.
ne derece bağlı olduğuna bakalım bence eğer annesinin her dediği onun için kanun hükmmünde kurallar ise kaç ama kendi de annesinin dediklerini biraz düşünüp işine gelen kısmı uyguluyorsa neden olmasın
İlk söylediğiniz gibi aynı
Aynen öyle zaten
Anne bir kadın değil midir? Annesini dinleyen kadın sözü dinleyendir annesinin sözünü dinleyen eşininde sözünü dinler bu kadına değer verdiğini gösterir bence birgün kızı olduğunda kızınıda çok sever değer verir yani bence adamdır annesinin eşinin sözünü dinleyen erkek
Annesi dışında kimseyi dinlemiyor, kendi düşüncesi yok annesinin tüm manipülelerine karşı bpyun eğiyor. Emin misin? :)
😂konu kapanmıştır.. misin soru eki olduğu için ayrı yazdım, özel isim olsa tik koyardım. Soru eki.
Başarılar:))
Annesiyle aranız iyiyse evlenin. Bu şekilde kaynananız sizin mutlu etmesi için oğluna sürekli komut verecektir zaten. Aranız iyi değilse evlenmeyin tabi.
Annesinin komıtuyla bana iyi davranın eşi napayım, annesi beni istemeye gelirken bizde kalmak isteyen biri ve bunu zorla yapmaya çalışan biri:) zor ya
Ne alaka ya? Kız istemede yatıya sizde mi kalacakti yani?
Evet. Bizim erkek tarafına kıymet verip ağırlamamız gerekiyormuş (annem babam ayrı) yer yoksa otel ayarlamamız gerekiyormuş sonuçta bize oğlan veriyorlarmış aynı bu şekilde söyledi:)
Seninkiler biraz anaerkil galiba🤣🤣
Anlamadım ki zaten kime söylesem hiç böyle birşeyle karşılaşmamışlar. Bence değişik bi psikoloji böyle bir şey istemek.
Nereliler bunlar? Siz nerelisiniz?
Biz bursa. Onlar mersin ama annesinin tarafında doğuluk var
Biraz kültür farkı var arada. Ortayı bulamazsanız sürekli sorun çıkar.
Ortayı bulamıyorum çünkü beni anlayan hiç kimse yok. Ayrıca annesi benden yer istediğini inkar etti beni yalancı çıkarttı. Ayrıldım işte..
Bence o kadın siz ayrilin diye bilerek kıvırmış
Bence de olabilir. Cahil cuhela iştez
boş ver daha hayırlı kismetler çıkar karşına.
Hayırlısıı amin Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Evlenilmez bence çocuk büyütür gibi ne o öyle. Koca adamsa adamlığını bilsin. Karakteri oturmuş erkek tercihimizdir😂😂
Aynen ama çoğu böyle ne yazık ki
Valla çok dikkatli olmak lazımmış ben deneyimleyerek gördüm😂
ana kuzusu işte fazla düşkünlük zarardır bence dozunda olsun sonra seni karı yerine koymaz falan :d
Dozu yok ki bu işin iki ucu b. klu değnek.
Ayar olduğum erkek modeli. Lan hiç mi fikrinin , duruşunun önemi yok. Baskası mı yön vermek zorunda senın hayatına dıyorum onlara
Yok işte çocukluğundan beri yönlendirilmeye alışmış 30 yaşına da gelse yönlendirilmeye devam
Evlenınce sorumluluk alamayacak , zora geldıgı zaman kuyruğunu dötüne pıstırıp kaçmaya yer arayacak erkek modelı.
Aynen öyleeeeee en kritik noktada mahvoluyor dibe çöküyor çünkü karar alamıyor
Anneler birtanedir tabi ama kadın olsun, erkek olsun kendi düşünceleri olmalı, kimseden etkilenmemeli
maalesef işte zayıf karakterli olunca kolay manipüle ediliyorlar.
Evlenilmez belli bir yaştan sonra kendi kararlarını kendi vermeli annesinin fikrini alabilir ama sözünden çıkamaması doğru olmaz
Asla kendi kararlarını alamıyor. Ailesi onay vermeden adım atamıyor ve hep annesinin ona söyleidkleriyle konuşuyor bana
Aşırı özgüvensiz zaten. Evlenmeyeceğim vazgeçtim
Ana kuzusuyum lütfen evlen benimle asfkjasfasklfaskljfasjkl tabi anasına bağlı olcak sanamı olcak ya soru soruyon bide
Bence sen hiç sevilme çünkü birinin hayatını mahvedebilirsin.
Kendi kararlarını alamıyorsa sürekli baskı altındaysa ve buna engel olamıyorsa iyi olmaya bilir evlenen kişi için...
Kendi kararlarını ailesine danışmadan özellikle annesine danşmadan alamıyor
Ailesine danışması kötü değil belki yanlış bir şey yapmaktan korkuyordur ama bu sürekli bu şekilde olmaz..
Doğru yanlış farketmiyor annesi ne derse tek doğrusu o:)
Bu tehlikeli onunla bu konu hakkında konuştun mu..
Evet. Doğru yapmadığının farkında ama sürekli manipüle ediliyor ve fikri değiştiriliyor. Sorun ben deilim mesela, annesi anneme takıyor annemi istemiyor diye beni bırakıyor
Fikri sürekli değişen biri kendi fikirlerine sahip olmayan kişidir ilerleyen zamanlarda belki değişebilir ama o zamana kadar neler yaşarsınız bilemem..
Ana baba sözü dinlemek önemli bu hayatta sadece insanın anası babası kötüğünü istemez
Tabiki önemli de, bazı anneler paylaşmayı sevmediği için oğullarını üzse de oğullarının istemediği şeyleri yaptırıyorlar.)
Dün tanıdığın insanı dinlemekten iyidir insanın ailesini dinlemesi
Dün tanıdığın insan yarın senin çocuklarının annesi, evini çekip çeviren bi hayatı bölüşeceğin insansa tabiki onu dinlemelisin.
İnsanlar evlenip boşanıyor başkaları ile falan evleniyor ailesi hep kalır insanın hep yanında olur
Bu kafayla gidersen, hep boşanırsın zaten.
Şu hayatta herkes gitse de insanın ailesi kalır. Ailesine önem vermeyen birisi ile evlenmekten iyidir
Ailen iyiyse, kıymet bilirse ne mutlu hayatındaki insana! Ama doğruyu yanlışı görmezden gelip eşini yok sayarrsan zaten sen ailenle devam et
Ailesi ile sevgilisi arasında kalıp sevgilisini seçiyorsa bir insan zaten sıkıntı vardır kaç yıllık ailesini bırakan da sende kalmaz emin ol
Seçim yapmak ne alaka? Doğruyu yanlışı ayırt etmek önemli olan , kimseyi kırmadan orta yolu bulabilmek. Sadece annenün düşünceleryle hareket edersen birgün kişiliksiz, vasıfsız , pasif bir çocuğa dönüşürsün. İşte o gün bir ömür yalnız kalacağınla yüzleşirsin.
Kendi düşüncen yok mu da annenin veya eşinin birinin düşüncesi ile hareket edesin
Kendi düşüncesi yok işte annesi ne derse onu yapıyor sorumda bu?
Kendi düşüncesi olmayan birisi ile niye evlenesin
Evlenmiyorum işte bu yüzden...
Evlenip ne yapacaksın zaten bu zamanda hayatını yaşa boş ver evlenmeyi
Tamam ahhaahah
Evde kalacak bir potansiyel sezdim senden yorumlara bakınca
Çok şükür elim ayağım düzgün güzel olduğumu da söylerler:) evde kalacaksam bu benim kararım olurr
👏👏
Ben anneci duygusal erkekleri sevmiyorum sevmeye çalışsam bile sevemiyorum ben evlenmem şahsen
Benim de ilk deneyimimdi, asla evlenilmemeli çok yıpratıcıymış..
Kendisi aile olacağının farkinda olmayan anne kuzusu erkeklerle evlenmek hayatınızın hatası olur
Bence de:(
Bak ne kadar şanslısın. evlenmemissin. nisandan dönmüşsün. Uzulecegine sevinmelisin
Sadaka veereceğim çünkü hayatım yanacaktı.
Aynen Kesinlikle.. ve düşünmeyi birak
Bırakacağım daha çok yeni olduğu için başıma gelenleri sorguluyorum o kadar hayal kırıklığı yaşadım ki.. burada soruyorum işte insanlara hala kendimde hata var mı diye onu merak ediyorum ama içim rahat.
Içın rahat olsun.. Sen dogru olani yaptin. Birak elalemi. Elalem her zaman elestirecek birsey bulur çünkü. Ve taze de olsa unutmak icin susmak gerek dertleşme adı altında bile anlatmayacaksın
Haklısın
Mutluluklar
Her sözünü dinliyorsa ve sürekli onu annesi yönetiyorsa evlenilmez bence
Aynen her sözünü dinliyor
Aynen
Yok annesi ne derse onu yapacakmış:)
Evet o yüzden bitirdim
Teşekkür ederim
evlenilmez kendi fikirleri olmalı kimsenin eteğinin arkasında olmamalı
Bence de
Evlenilmez
Annesi haksız olduğunda, eşinin haklı olduğunu annesine incitmeden söylemekten çekinmeyen kibar erkekle evlenin kızlar 😊
Evet çok haklısınız. Ama ona göre annesine kibar da olsa hayır demek imkansızmış. Umarım öyle insanlarla karşılaştırır hayat.
Ben söylüyorum annem önce bir afallasa da diyor ki bana sonra telefonda oğlum haklıydın sen öyle dememem gerekirdi. Ben özür dilicem kızımdan.. 👏🙏
Amin size de denk gelir ve gelecek inş. Bol bol hakkımda hayırlısını nasip eyle diye dua et Allah'a. Herkesin kalbini bir O bilir ancak..
😊🙏
Ne güzel Anlayışlı bir anne, hakkaniyetli bir anne hayırlı evlatlar yetiştirir. Amin inşallah çok teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Kalınız sağlıcakla, huzurla 😊🙏
Evlenilmez babam benim için en başta örneği üstüne titrer babannemin her istediği olur annem hep ikinci hatta üçüncü plandadır evlilikte eşler birinci planda olması lazım eğer öyle değilse çok çekersin sevıyosan eğer uzakta yaşamanı tavisye ederim
Canım zaten annesi uzakta ama günde 2 3 saat telefonla konışıyorlar, dişlerini fırçaladın mı? Çamaşırları yıkadın mı vs va benimle ilgili de bir sürü şeye karışıyor. Annesi ne derse hep o oluyor. Ben arka plandayım her zaman hayatımın sonuna kadar bununçekmek istemiyorum
En iyisini yapmışsın
birey olamamıştır o kişi henüz uğraşmaya değmez sorunlar yaşarsın ve üzülürsün
Evet üzülerek öğrendim zaten..
Anne baba da bir yere kadar ya Amerika'da millet 16 yaşında salıyor sokağa
Bizim toplumumuzda her zmaan çocuk çocuktır gözüyle bakılıyor koca adama sus sen küçüksün diyip kararları hiçe saydırılabiliyor.
Erkek çocuğu bu kadar bağlı olmamalı ama saygı da duymalı kızlar da aynı şekilde bence birey olabilmeli insanlar
Tabiki saygı duymalı. Ama herkes birey olmaşı bağlılıkla bağımlılığı ayırt etmeli
oylelerinin anneleriyle gizli ensest ask iliskisi var oglunun karisini kiskanirlar
Çünkü bu adam hic annesinin sozunden çıkmaz. Evlilik sadece 2kisi arasında olur. 3. kisi kim olursa olsun müdahale etmesine izin verilmememli.
Onun önceliği her zaman annesi olacakmış. Annesi ne derse doğru o onun için:) 3. Kişi olsa keşke ben annesiyle evleniyormuşum haberim yokmuş
@Cebeufuk annesini silsin diyen yok, birey olsun diyorum, doğruyu yanlışı ayırt etsin kırmadan doğru yolu bulsun diyorum ama zaten bu tarz erkekler yalnızlığa mahkum.
Saygı duyuyorsa ne güzel annesine değer veren evleneceği kadına da değer verir ama her şeyin de bir ölçüsü vardır))
Siz çocuksunuz biz büyükler ne dersek onolur kafasında bir anne ve annem ne derse o olur diyen bir oğul.) arada yok sayılan bireyselliği elinden alınan bir ben:)
bende annemle yaşıyorum ama keyfimden değil mecburiyetten evlensem ayrı eve çıkarım ama bulabilirsem
Evlen. Neden evlenmiyorsun. Ama lütfen eşine sahip çıkabileceksen, arkasında durabileceksen yap bunu.
bulamıyorum
Annesinin sözünden çıkmayan seninde sözünden çıkmaz ev ayrılınca annesinin etkisi kalmaz
Herşeye karışan bi anneyse oğlunu çocuk olarak görüyorsa emin misin
Şimdi burada annesinin huyuda önemli çok afedersin kötü düşünceli bir insansa çok çekersin yani annesi seni seviyorsa problemde olmaz
Beni istemeye geliceklerdi, bizde kalmak istedi annesi, erkek tarafına kıymet vermemiz el üstünde tutmamız gerekiyormuş bize erkek veryorlarmış:) eve alamıyorsak otel ayarlamak zorundaymışız
Annecilerden uzak durun derim ben.
Sevgili bile olmam
herkesin aklını yöneten kendisi olmalıdır
Evlendiğinizde de annesinin sözüne bakacak:))
anne sadece 1 kere bulunur tabiki anne sözünü dinlerim
Evlenilme, insan sinir hastası olur
Bencede oldum zaten ufaktan yol yakınken döndüm
Uzak dur belamı ariyon
Bıraktım zaten😂😂😂
Evlenilmez hiç cekilmez
Bence de
assslaa assla dusman basina
Bence düşmanıma bile vermesin..
hahahah kincilik mode on
Ay neler yaşattılar bi bilsen kimse yaşamasın😂
Evlenilmez kac kaybol 😊