Saygılı yorum yapanlara da teşekkürler
Artık neden sokakta, kafede, tesadüf eseri karşılaşıp aşık olamıyoruz?
Saygılı yorum yapanlara da teşekkürler
Neden artık tanışmalar sosyal medyaya döndü sadece, bir insan gidip bir şeyler içelim mi veya tanışalım mı tarzında sormaktan çekiniyor, galiba artık kimseyle dışarda tanışamayacağız gibi, ben sosyal medyadan tanışmak yerine tesadüf eseri kendiliğinden gelişen bir durumu daha sağlıklı buluyorum, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Aslında olabiliyoruz, ama artık onu “aşk” gibi tanımakta zorlanıyoruz. Çünkü şartlar değil, algımız değişti.
Eskiden sokakta, kafede ya da tesadüfen tanışmak mümkündü çünkü:
İnsanlar daha yavaştı
Bakışlar ekrana değil, etrafa açıktı
Tanımadan önce “seçme listeleri” yoktu
Şimdi ise çoğumuz:
Kulaklıkla yürüyoruz
Telefona bakarak oturuyoruz
Karşımızdakini bir insan değil, farkında olmadan bir seçenek gibi görüyoruz
Bir diğer mesele de şu:
Aşk artık keşfedilen bir şey olmaktan çıkıp, optimize edilen bir şeye dönüştü.
“Bana uygun mu?” sorusu, “Beni etkiledi mi?” sorusunun önüne geçti.
Tesadüf aşklar risk ister.
Reddedilmeyi, belirsizliği, kontrolsüzlüğü göze almayı.
Bugün ise herkes biraz daha kontrollü, temkinli ve yorgun.
Ama bu şunu da söylüyor:
Aşk bitmedi, sadece daha sessiz.
Ve sessiz şeyler, gürültülü bir dünyada fark edilmiyor.
Belki de mesele şu:
Tesadüfler hâlâ var,
ama biz onlara durup bakacak kadar yavaşlamıyoruz.
Anlatılanlara katılmakla beraber bunların çok doğal süreçler olduğunu düşünüyorum. Kimse kimseyle yetinmek ve saçmalıklarına katlanmak zorunda değil. Yanlış bir yolda olduğuna inanıyorsan en kestirmeden çıkacaksın tabi o yoldan. Çilekeş analarımız her şeye katlanırdı edebiyatını geçin. İnsanlıklarını yaşayamadılar hayatları saçmalıklara katlanmakla geçti ve bunlar güzel şeyler değil.
Eski çağlarda yaşayan insanlar köyünden başka bir yer görmezdi. Erkekliği köyünün erkeklerinden ibaret, kadınlığı köyünün kadınlarından ibaret, insanlığı köyünün insanlarından ibaret bilirdi. Daha ötesi yoktu onlar için. Gezmeye gitmek köy çeşmesine gitmekti. Herkes gezmeye oraya giderdi. Bugün elindeki telefondan parise giden arkadaşının storylerini görüyor. Öykünüyor. Daha doğal bişey yok.
Teknoloji vizyonu köyü kadar olan insanların vizyonunu önce televizyon sayesinde ülke çapında genişletti. Daha sonra internet sayesinde dünya çapında genişletti. Artık yeni bir insanlık çağındayız ve sosyal ilişkilerimizi ona göre kurgulamak, insanlardan beklentilerimizi ona göre ayarlamak zorundayız. (Eski geleneklerle yeni çağda yaşanmaz. Gerekirse evlenmeden önce kadın erkek birbirini tanımak için yıllarca evlenmeden beraber yaşayacak)
Teknolojinin mükemmel getirileri olduğu gibi negatif etkileri de oldu. Yapacak bir şey yok. O etkileri münimuma indirmek için kendi önlemlerini alabilmeli insan. Çağı suçlamak kolaya kaçmaktır. Sadece beceriksiz insanların sorunları dışsallaştırma çabasıdır. Yani diyorlar ki aslında ben kötü karakterli bir insan değilim, benim evliliğimin yürümemesinin sebebi çağımız. Hadi lan oradan.
Başka bir durum da internetin varlığı ve yozlaşma etkisi. Günümüzde 2000 tl saatlik 19 yaşında kızla takılabiliyorsun... Yani normal bir kadınla uğraşsan belki 1 ay belki 1 yıl uğraşıcaksın nazını kezbanlığını çilesini çekiceksin ve totalde en az 100 bin ile 300 bin tl arası bir maliyeti olucak sırf sevgili kalmanın erkeğe... Tabi bunun karşılığında cinsel ihtiyacı karşılanmamış olucak... Elin kızının popon kaldırıp karnını doyurup ruhunu beslediğiyle kalıcak... Karşılığında bir hiç alıcak erkek.
Bu fiyata 150 farklı kadının tadına bakabilirdi... 1 tane kadınla kalıcağım diye 150 farklı tatı kaçırmış oldu. Kadınlar da erkekler de günümüzde maddiyata odaklı ve kadınların maddiyata odaklanması onları hayat kadını yaptığının gerçekliğini görmek istemiyorlar... Nikahyetinde sevgili kalmanın yıllık gideri 300 bin tl... Yani normal kadın da maddiyata bakıyor hayat kadını da konsta... Hepsi maddiyatta. burada erkeğe kalmış hangisini tercih ediceği...(Normal kadınlar genelde tercih edilmiyor evlilik için bile çünkü göründülerinden çok daha fazla erkekle birliktelik yaşamış oluyorlar hem duygusal hem cinsel...)
Evlilik konusu da farklı tartışmaya açık... Evli kadınlar eşini genelde cinsel olarak doyurmaz aldattıklarını fark ettiklerinde aaa aldattı derler... Kadınlar 1900 lü yılların kadını değil. Hiç bir işe hiç bir şeye yaramıyalım para yiyelim hayatımı yaşıyayım çocuk patlatıyım ev blaşık temizlik yamıyım çocukta bakmıyım... Arabayla gezip makyaj yapıyım orpluk yapıp kadın arkadaşlarıma hala genç ve hayat kadınlığı yaabilicek akdar güzel olduğumu kanıtlıyım... Dertlerinde 2000 li kadınları...
Peki olması gereken nedir. Ne olursa bir ömür verilir bir kadına. Bence öyle bir ihtimal yok. Çünkü erkeklerde nefis akla hükmeder
"Peki olması gereken nedir. Ne olursa bir ömür verilir bir kadına." Bunun cevabını kadınların tartışmasız hepsi benim 1000 satırlık makalemden çook daha iyi biliyorlar... Fakat bir gerçek vardır. Bir şeyi bilmekle onu yapmak aynı şey değildir. Sporun sağlıklı olduğunu biliriz ama yapmaya üşeniriz gibi mesela. Kadınlar erkeklerden 100x kat ne yapmaları gerektiğini biliyorlar ama yapmaları gereken şeyler işlerine gelmiyor. Kim spora çıkıcak şimdi gibi baştan savılıyor bildikleri şeyler... Kullanılıyoruz, biz robotmuyuz ev hanımımıyız biz kadınız diye mi yapıcam? gibi ne yapmaları gerektiği şeyleri sindirme haraketinde bulunuyor kadınlar. Sen söyle şimdi ne yapmalısınız? (Bu yorum örtpas edip yatak altında görünmesini istemediğiniz kirli kilotlarınızı barındırdığından hoşunuza gitmez. Normaldir kimse kirlo çoraplarının gün yüzüne getirilmesinden hoşlanmaz.)
Onlar daha çok aldatılıyor sen de bunu adın gibi biliyorsun. Garanti hizmetçi muamelesi, çevremde bile dolu. Mutsuz kadın umursamaz odun
Benim çevremde aldatılan kadınlar sadece kariyeri olan çalışan ve eşine yeterince saygı sevgi ve ilgiyi göstermeyen tipler... hatta birine ben ayarladım kadını. Adam bunu hak ediyor ama karısının burnu dik egolu bir *... Adama kadını ben ayarladım ve adam boşanmayı düşünüyor... Mutlu etmediğin erkeği elde de tutamamalısın. Bu aldatma değil kadının bencil bir orp olmasından kaynaklı bir sonuç yanlızca.
Bunun erkek versiyonu da dolu. Yani olayın cinsiyetle Bağını halen anlamış değilim.
Erkek basit mekanizma... Bir erkek ya aldatandır... Ya da aldatmayan çok kolaydır. analogdur. İki zamanlı motor gibiyizidr. Seçenekler bellidir... Bir tanesi kronik aldatmayı sever... Çok konuşur ağzı iyi laf yapar kahkahsı çekici ve albenilidir. beden dilleri etkilidir fark ettiri kendini bir mekanda. Bu tip seni aldatır tüm özelliklerinden belli. Aldatmıyan tam tersidir... Gene de sınırlarını zorladığın takdirde her erkek aldatabilir çünkü senin zorla bunu yaptırman var bir de kendi seçimiyle bunu yapması var... Başka da bir seçenek yok varsa da sen totondan uyduruyorsundur o seçeneği...
Erkek şöyledir böyledirli argümanları dikkate almıyorum. Aklınız var fikriniz var kolaya kaçmayın
tamam neyse sadece saçmalamak için konuşmaya başladın... Git derdini çöz sen soruyorsun sen ilgimi çekmiyor diyorsun ne soruyon mq o zaman.
Yorumun özeti şu biz aşık olmayız sadece yatak cinsellik istiyoruz.
@Kdodkdkdkdmd Ben annelerin bile çocuklarını mefaatkarlıkla sevdiğine inanıyorum. Anne geceler boyu çocuğunu beklemez sütüyle yemeğiyle uğraşmasıaydı yani kendi öz zamanından emeğinden vermeseydi sence hala sevebilir miydi?
Yüzünüz sesinize mi aşık olalım? Bizimle paylaştığınız yatak anılarına ve beraber geçirmiş olduğumuz zamanların toplamına sevgi ve aşk duyabiliriz. Kusura bakma yüzünüze sesinize aşşıık oldum ben diyemediğimiz için. Emek vermeden aşkta sevgi de bk oluşur. Sırf bak yüzüm bak sesim bak memen kalçam bak bak bak... hepinizde yok mu mq ondan? Ne size bağlıyıcak başka?
Hiç doğurmadığın kadın olmadığın için böyle art niyet menfaat araman doğal erkek çıkarcı bir canlıdır. İki güzel söz duygusal derinlik veremeyen kardeşim niye tatmin edelim? O kadar fedakarlığa rağmen annene bile menfaat diyorsun içiniz çürümüş sevgi namına bir şey yok kadına vereceğiniz tek şey duygusallık ona da kırk tane laf yatak erkeğinden başka ne işe yararsınız? Aman kalsın erkeklerin seks objesi olup onursuz yaşamdansa onurla yaşamak yakışır kadın cinsine.
Vermeyiz demiyorum. Karşılıklı bir veriş varsa duygusallık olsun istediği. burada bakma bunları söylediğime. Benim de kız kardeşim var. Onun yüzünü güldürmeden geçmem asla... Sevgilisi de var. Yani sizin büyyük gördüğünüz şeyleri yaşıyan kızlar var. yaza düğünü de var. İlişkiler karşılıklı olmazsa kadın tarafı kendini çok kurnaz sanar... O yüzden kimse almadan vermek istemiyor. Ben değer ilgi ve emek vericeğim karşılığı? Dünyada her zaman karşılık beklenir. bunu kabullenmeden olgunlaşamazsın... Sen evlenince ne beklicen erkekten ondan daha çok kazanmasını evin maddi yükünün en azından %70-80 belki de tamamını yüklenmesini ve ev işlerine yardım etmesini... Neymiş efendim karşılıklıymış. Gözlerin görsün çocuk dünya oyun parkı değil.
O zaman aynı yorumu kardeşini düşünerekte yap hayatındaki adam belki de senin gibi düşünüyor
@Kdodkdkdkdmd Benim gibi düşünmese bana sulanırdı bu sefer... Erkek böyle düşünmeli zaten. Ne sanıyonuz siz anlamıyom ki adam senin ananını mı arzulasın istiyorsun?
Yok ben adam hem bacını hem ananı sîksin istiyorum diğer yorumda senin dimi âm kafalı
@Kdodkdkdkdmd anneler kutsaldır onu karıştırma o da istemezdi böyle bir evlat doğurmayı herhalde
Bana diyenlere bakın saplar. Özellikle kkdkdk olan sapın en sapı... hiç erkek arkadaşı olmamıştır senin... Diğeri de sap... Hala boş laf yetiştiriyonuz... Değiliz derseniz de o zaman ne işiniz var mq bu kadar burada... Özgüvensizsiniz o yüzden birinin sizi sevmesinden korkuyorsunuz sevgi yaşanılan şeyelrden gelir adamla bir şeyler yaşamadan ne farkınız kalıcak sokakta ki kızdan sanıyonuz. Özgüvensiz olmaya devam edin kimse size bakmaz. Şurda bana amsalak diyorsunuz da size dm attım mı takip at mı dedim canım sizden bir beklenti içinde mi oldum da amsalak anca yatmasını bilirsiniz diyorsunuz. Sevilmek istiyorsanız öyle yer fıstığı gibi oluşmuyor o sevgi diyorum.
@yaşlandıkbeaa o anne katacak kadar şere fsizse ben onun anasını katarım.
Senin gibi âmcı sîk kırığı olacağıma sap olayım daha iyi anne mesleği sende zaten o da evlenmeden vermiştir.
Umarım üremezsin
@Elifffadım @Kdodkdkdkdmd
Siz ikinizi toplasak çeyrek kadın etmezsiniz. Nah özellikle kdodkly onun asla bir ilişkisi olmaz olamaz. Tüm gün telefon başında cafeye gider felefon başında asosyal bir tip eminim ki. Çok eminim yanında olsam 2 çift sohpet emediyiceğine iddaaya girerim.
@yaşlandıkbeaa Bu arkadaşın da bazı ufak tefek sosyalleşme ve ön yargıları olsa da gelişime tam kapılı sayılmaz ama açıkta değil. Birisi ilk adımı atıp uğraşsa olur ama bu zamanda o sabırı çekmek zor. Gene de üstteki iki asosyal andavaldan çok daha insan onlarla cafeye git 2 çift laf konuşamazsın telefonla donar kalırlar öylece. (maalesef bu 3 kızda da bireyselleşme hastalığı var 2 si çok ağır 1 si kurtarılabilir.)
Gizliden yorum yapan kişi mi söylüyo bunları aw böxjbj
Gizliden konuşan uçkurcu herif bu bütün yorumlarda gizliden cinsellik konuşup kadınları küçümsüyor bunun derdi şu bütün kadınlar buna vermiyor diye kuduruyor 10 fırın ekmek yesen bir adam olamazsın sen
"Gizliden yorum yapan kişi mi söylüyo bunları aw böxjbj" Sizler insanların bireysel görüşlerine verdiğin cevap kadar saygı duyduğun için bu bir gereksinim ama kdkdldl ve sen engellisiniz. yani siz asosyal şizofrenlere yanlızca toplumsal gerçekleri paylaştığım yorumlarda denk geliyoruz.
Sen gizliliğime odaklanma 30-35 gelip sağlıklı bir ilişki kuramıyıcağın için yan... Evlenemezsin skişiemezsin fb bulamazsın demiyorum. Bir karşı cinsle iki insan gibi mutlu ve güven duygusuyla ilişki yaşayamazsınız siz ikiniz diyorum. İstersen detaylı nedenini gösteren içerik bile paylaşırım.
Kardeş. Saygı çerçevesinde bir kelamın varsa et yoksa kapa çeneni. Üstte hakaret ettiğin yorum var zoruna gittiği için cevabımı da sildin zaten. Tespitlerini kendi yakın çevrende uygula. Kişisel analiz senin haddin değil. Kimseden ilgi göremeyen erkek ağlaması bu. Kimsenin umurunda değilsiniz
@yaşlandıkbeaa hehh aynenn. Zoruna gittiğini bu kadar belli etme. O kadar ahkam kesiyorsan çık gizliden herkes bilsin seni
@yaşlandıkbeaa Ah peki. Madem umrunuzda değilim. Neden üst üste ve dur durmak bilmeden cevap veriyorsunuz? Çünkü dediğin şeyin 4x mislisi sizde var ki hallaa daha cevap yazıyorsunuz.
İnsan gibi bir şey sorduk adam gibi cevap vermeyi beceremedin. Tek taraflı ezbere cevaplar veriyorsun sanki senin anan bacın yokmuş gibi. Bir d*li kuyuya taş atar kırk akılı çıkaramaz misali.
Tartışma yapmayı ve senin ağzının payını vermeyi sana değer verdiğimiz için yaptığımızı düşünmen ne kadar hasta ruhlu bi şey farkındasındır umarım. Hastasın sen bi tedavi ol derim
" Kimseden ilgi göremeyen erkek ağlaması bu. Kimsenin umurunda değilsiniz"
Lan ruh hastaları cevap yazmayın madam ben ilgi görmeyen , kimsenin umrunda olmıyan biriysem yazmayın mq yorum artık sizde. Sizin çelişmenize tükiriyim evde kalmış saplar. Nasıl bu kadar beyinsiz ve mantıksız olabiliyorsunuz pramatüre mi doğdunuz acaba siz 3 nüzün ortak noktası bu mu?
Olmıyan , tükiriyim, pramatüre, 3 nüzün , aw dal yaprağı git önce yazı yazmayı öğren. 31 çekmekten beynin sulanmış. Abzza senii
Ne derseniz diyin. Bir zamanlar mutlu ilişki yaşamış ilişki nedir ne alırsın ne verirsin görmüş biri olarak. Ne derseniz diyin umrumda olmaz... Abazan olsam ne olur? Abazayım ne oldu... hiç... Bir şeyi biliyorum siz üçünüzün de dolabında bir çantada vibratör, vibratörlü bir şeyleriniz olduğuna eminim. Ben 2x abazansam sen 4x abazansın... Benim bir çüküm var 3 sn zevk alıyom almıyom... en fazla 2 zorlarım...3 defada zevkte almam bir şeyde anlamam. Sizler çok daha fazla zevk alıyorsunuz üst üste geçiriyorsunuz orgazm... Abaza varsa sizin olmanız daha anlamlı. Eminim ki 3 nüz de karşılıksız seveni bulsanız kapış kapış parçalarsınız ama karşılıksız sevgi demek erkek hep vericek kız hiç bir şey vermiyicek... maalesef hayalinizde rüyaladığınız bu ilişkiyi asla bulamıyıcaksınız çünkü böyle bir ilişki yok. İyi şanslar. Yazmayın daha bak uyarıyorum insan gibi seviştik kavge ettik tartıştık insan gibi ayrılak. Pramatüre taklidini bırakın azcık olgun olun git diyince gitmesini bilin 😄😂 (OBEEYY good gırlsss OBEY)
https://youtu.be/XbUR2Z0fUw0
Aw ergeni yaa söxjbjbj
Ulen türeme 31 çeke çeke hayatın kaymış tek gerçeğin seks olmuş cenabet abaza
@Kdodkdkdkdmd senin kadar iki yüzlü ben görmedim beeeee ben açmıyorum cinsellik arkadaşların açıp duruyor ya sanki IG verin takip atıyım konuşak felan diyormuşum gibi ne gotunuz kalkıyor öyle. Sizin gibi sanattan filimden anlamıyan olgun zevkleri olmıyan kızcağızlarla dalga geçiyorum yanlızca. Buna rağmen size sövüp saymıyorum küçük k. kardeş gibi dalgaya vurup geçiyorum. Sizinle ciddi tartışmam için bir sebepim yok. Kral Keyfimdeyim ben 👑
Bana laf sokamadıkça kıza mı laf atıyosun koçum hayırdır
Çok fazla hayal aleminde yaşama böyle bi gün gerçek hayatta seni skeerler haberin olsun
@Elifffadım bu sapık hala konuşuyor mu ulan yorumu baştan aşağı uçkurundan ibaret bunun diğer 4 yorumu da böyle hepsinde azmış kizlar şeftali vermiyor diye böğürüp duruyor utanmaz aynen böyle yazmış
@Elifffadım sen mi skcen beni? 28 yaşındayım parmağımla deysem karnınız burnunuza gelir. Özellikle konuyu cinselliğe çekmek istiyorsun devamlı sen şeytanın tekisin. Şefkate ilgiye aç ağzı sulanan istekli boynuzlu şeytan bir kızcağızsın sadece.
Tabi bunun karşılığında cinsel ihtiyacı karşılanmamış olucak... Elin kızının popon kaldırıp karnını doyurup ruhunu beslediğiyle kalıcak... Karşılığında bir hiç alıcak erkek.
.(Normal kadınlar genelde tercih edilmiyor evlilik için bile çünkü göründülerinden çok daha fazla erkekle birliktelik yaşamış oluyorlar hem duygusal hem cinsel...)
Evlilik konusu da farklı tartışmaya açık... Evli kadınlar eşini genelde cinsel olarak doyurmaz aldattıklarını fark ettiklerinde aaa aldattı derler... Kadınlar 1900 lü yılların kadını değil.
Bu yorumlar sana ait güya düzenbaz yalancı cinselliğe çekiyorsun konuyu diyor ulan davar zaten âm delisi yorumların var tüm yorumların cinsellik seni abaza
Korkak herif dötün yemiyor adam olup gizliden çıkamıyorsun gizliden abazalık yapar kızlara laf atar zırlarsın vermiyorlar diye
@Kdodkdkdkdmd utanmadan iftra atıyorsun üstüne algıda seçicilik yaparak yağ gibi yüze çıkmaya çabalıyorsun. Sen beni devamlı kötülüyorsun devamlı benimle problemlisin neden? Derdin ne böyle güzel durdurmak bilmiyen tartışmadan geri çekilmiyen birini mi hayatın da arzuluyorsun ki 40 yorumluk tartışmaya giriyorsun😉 (Yünüzü bile görmediğim fake profillersiniz... Sizinle cinsellik konuşsam ne elde edicemi sanıyorsunuz komik... Ben dalgamdayım sizin bir yerleriniz sızlayıp ağırıyor devamlı içinizde ki hayal kırıklıklarını kusucak erkek arıyorsunuz.
Ne iftirası avel yorumlarını sen yazdın ilk yorumların ilk birde yazmış ki her yorumumda sen varsın ulan Abaza her yorumda karılar vermiyor diye zırlıyorsun
@Kdodkdkdkdmd sjxjbXxj ya ergen bu yaa ya bırak şunu. Benim ettiğim küfürü çevirmiş cinselliğe getirmiş. Ne alakaysa aw. O kadar yoklukta belli ki iki lafından biri cinsellik aw söxjsjbbjj
@Elifffadım ilk yorumuna bak cinsellik diye ölüp dirilmiş kızlar cinsellik yaşamıyor diye zırlamış😂😂
@Kdodkdkdkdmd klasik abazza işte
Bende seninle aynı düşünüyorum ve gerçeklik içinde olan tanımaları çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Gelinen durumun en net ve maalesef gerçek yanı şu ki , insanlar internet bağımlılığını aşırı içselleştirmiş şekilde internet dünyasını gerçek dünyası olarak görenler çok. en tehlikeli alan olan internet dünyası maalesef büyük bir kitle için güvenli alan olarak görülüyor. Günümüzde yazdığın mekanlarda durum maalesef sadece günü birlik veya belli süreli fb arayışlarının mekanları olarak görülüyor , bu sebeble insanların renklerini niyetlerini belirlemek bilmek zorlaştığı için bu tarz durumlara net şekilde açık kapı bırakılmıyor. Ayrıca bir etkilenim olduğunda kaliteli iletişim ile kendini ifade etme ve karşı tarafı anlama düzeyi maalesef insanlarda oldukça azaldı. İnternetten yazmak daha rahat hissettirir duruma geldi. Azımsanmayacak çoklukta internet sosyal medya bağımlılığını öyle özümsemiş kişiler var ki , gerçek karşılaşmalar ve tesadüflerle olan tanışmalara çok garip bakanlar var ve bu duruma şaşırıyorlar.
Sokakta tanışmak daha doğal ve heyecanlı geliyor sana, bunu çok iyi anlıyorum 💛
Günümüzde insanlar çok kaygılı. Reddedilmekten korkuyoruz, yanlış anlaşılmaktan çekiniyoruz, “rahatsız mı ederim” endişesi var. Bir de herkes telefona gömülü, göz göze gelme süresi bile azaldı 📱
Sosyal medya daha kontrol edilebilir geliyor. Mesaj atarsın, düşünerek cevap verirsin, ortam güvenli hissedilir. Ama bu, sokakta tanışmanın bittiği anlamına gelmiyor 💫
Sen dışarda tanışmayı seviyorsan enerjini oraya verebilirsin. Göz teması kurmak, gülümsemek, ufak bir sohbet başlatmak hâlâ çok değerli. Herkes çekingen ama biri de adım atmalı 😉✨
Cevap
94Cevap
Herkes elindeki telefondan sosyal medyaya bakıyor gerçeklikten uzaklaşmış sanallamış bir dünyanın içerisindeyiz toplu taşımada gündelik bir koşuşturmada ilk fırsatta hemen kendimizi telefonla uğraşırken buluyoruz çevremize bakmıyoruz dış dünyayla izole bir şekilde yaşıyoruz iletişim kuramıyoruz herkesin hayata karşı bir geç kalmışlık hissi var ve bunu gündelik yaşamlarımıza yansıtıyoruz herkes hep bir yerlere koşuşturuyor ama geç kaldığımız şey ne bilmiyoruz?
Gözlem yeteneğimizi betimleme yeteneğimizi empatimizi sözsüz iletişimimizi kaybetmişiz mesele bir metroda telefona değilde çevremize bakabilsek gözlem yapabilsek onlarca farklı hikaye onlarca farklı hayat tanıyacağız iletişim kuracağız iletişim illa ki sözlü bir diyalog değildir iki insan birbirini farkettiği andan itibaren iletişim başlar iletişim becerilerimizi yitirdiğimiz için artık bir yerlerde gördüğümüz kişiler hakkında bir şey hissedemiyoruz anlık olarak duygu değişimi yaşıyor ve hayatımıza o koşuşturmamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Sosyal medyada biriyle tanışacağıma gerçek hayatta tanışmayı tercih ederim, yüz ifadesini görüyorsun en azından. Ama hiç de kolay değil, özellikle benim için, herhangi birine güvenebileceğimi düşünmüyorum. Peki, sen olsan, dışarı bi kafede oturuyorsun. Biriyle bakışıyorsunuz, o masanıza geldi ve size eşlik etmek istediğini söyledi. Tavrın ne olur, gerçekten merak ediyorum.
Ben negatif bakan bir değilim gündemdeki olumsuzluklar her zaman vardı ve olmaya devam edecek buna göre yaşamak çok mantıklı değil, bir noktada insanlara güvenmek zorundayız eğer düzgün bir şekilde yaklaşıldıysa ve gerçekten enerji tuttuysa şans verilebilir.
Böyle bi durumda mantık yerine hisler daha yoğun olacak tabii. Ama orada ben olsam "Bu kim acaba, onu rahatsız mı ediyorum, benden korktuğu için mi teklifi kabul etti, nasıl konu açacağım, kafeden ayrıldıktan sonra ne olacak..." gibi soruların cevabını aramaktan kafayı yerdim. Bu iş bana göre değil. Ama şeyi merak ediyorum, bu konuda rahat olmak için akışına bırakmak mı lazım, yoksa başka bir şey mi?
ben bir erkekte özgüvene önem verdiğim için benim dikkatimi çeker ve hoşuma gider diğer kişilerin düşüncesini bilemiycem
zaten o anda tanımayı bekleyemezsin ki insanlar yıllarca tanıyamıyor eşini, ben enerji ve hislerden bahsettim
bu durumun sebebi şu. artık erkekler ürkek modda. erkekler evcilleşti. sebep tabi cok. bir tanesi medyada gorulen sürekli erkeğin zor durumda kaldıgı haberler. tacizci denilip linc edilen erkek haberleri. işte karısını olduren kocayı tüm dünyaya rezil edip kocasını öldüren karıyı haber konusu etmemeler. velhasıl erkek diyor ki aman abi kıztam ısık caksın yoksa gitmem. yüzde yüz emin olayım. bi diğer sebepte kimse burnundan kıl aldırmıyor. kızlar calısıyor. beklentileri yüksek. erkekler ocu imajına sahipler. aman taciz eder tecavüz eder gbt sine bakmalıyız erkeklerin adli sicilini alalım cıkmadan once vs. bu konu cok su götürürde uzun uzun yazıp seni yormayayım. sonuca bakıcak olursak evet dogrusun. güzel tespit etmişsin.
Kesinlikle katılıyorum. Artık insanlar çevrelerinde gördüğü birine ilişki potansiyeli olan biri olarak bakmıyor. Daha çok eleştirel bakıyoruz, saçını beğendim beğenmedim gibi. Ama beğendiysen Allah sahibine bağışlasın yani banane demeye başladık. 🤣 Sosyal medyada görülen kişilere de gerçekten ilişki potansiyeli ile baktığımızı düşünmüyorum. Devir fast f*ck devri bence. 😂 Ne kadar hızlı seks yapabileceğine bakıyor insanlar.. erkeklerin gerçekten ilişki istediğini sanmıyorum o yüzden. Çoğu da maddi olarak zaten evlenemeyecegini düşünüyor, belki de o yüzden ilişkiden kaçıyor. Veya maddi durumu varsa zaten belli bir refah seviyesine ulaştım niye evleneyim oluyor olay. Erkekler belki de kendisine bakıcı arıyor, psikolojik danışmanlık, diyet programı, egzersiz planı vs. 😂 onlar olmayınca e niye evleneyim oluyorlar. Ya da çocuk istemiyorsa hiç evlenmeye gerek duymuyor.
Hiç bir şey tesadüf eseri iyi olmaz. Bunu bilmek bile yeterli. Eşimizi kılı kırk yararak seçiyoruz. Herkes iyi insan değil. İstersen dene. Tesadüf eseri doğru insana denk gelme olasılığın yok bile. Öyle bir şey yok çünkü. Tanımak zorundasın. Ve tanırken her yol mübahtır. Hem internet ortamında hem fiziksel ortamda nasıl biri olduğunu görerek ancak onu fark edebilirsin. Kişiliği mekandan mekana değişen insanlarla iyi bir şeyler olmayacağını biliyorsun. Şunu da düşün, gözlerine baka baka yalan söyleyecek çok zararlı var. İnsan kılığında gezen çok hayvan türü var. Eş seçmek öyle tesadüf eseri olacak iş değil.
Adli işlemler başlatılıyor da o yüzden. Adres sorduğum kadın evliyim diye bağırmıştı. Nasıl kafede gidelim? :d
😄 olsun risk almaya değer eğer sonunda aşkı bulacaksak
Abi özür dilerim ama güldüm sjsjsjs hakkaten rahatsız bu millet 😂😂😂
@saçmabirkişilik Sonradan bende gülüyorum gül tabi ama o an işte insan çok tedirginleşiyor , korkuyor. Anam yaşında , teyze dedim kadın. Hemen durumu ayıkıp uzamasam oradan devam edecek ve millet kadını taciz ediyorum sanıp bana dalacak. Sonra gel de anlat derdini anlatabilirsen.
Allah yaşatmasın bidaha. Ben bu insanların cesaretine hayranım gerçekten. Ben insanların bana yürüdüğünü bile anlamıyorum. Kaldı ki adres sorana tecavüzcü muamelesi yapmak, evlerden ırak.
kimseyle tanısmaya gelmiyor cunku bi arkadasım vardı tekirdağa kuzeninin yanına gıdıcektık market arıyoruz sıgara alcaz bızım arkadasta bıtane kıza yakınlarda market var mı diye sordu kız ay rahatsız etme benı bılmem ne dıye canım canım konusmaya basladı
ama bu bir örnek sadece herkes aynı değil
herkes aynı değil evet ama bir risk işte kimsenin içini okuyamıyosun ki kimsede riski göze almak istemiyor
Tsnidma bahanesi olarak sorduysa iyi yapmış kız zaten bu ihtimalden dolayı o tepkiyi vermiştir
Tanışma bahanesi* verdiği tepki de gayet normal. Kimse kimseye sonsuz bir hoşgörü ve nezaketle yaklaşmak zorunda değil. Hele ki kadınlar hiç değil.
@allnightlonggg tanışma bahanesiyle yapmadı dediki yakınlarda market var mı dedı evet soldan donunce market karsında kalıyor dese tanısmıs mı olacaklar?
@allnightlonggg her ihtimalden tepki veriliyorsa bende ozaman bana ters yapan birini beni öldürme ihtimali vardı bende öldürdüm diyeyim en ufak ihtimalleri gercek olucakmıs gıbı degerlendırırsek
Terslemeyle öldürmeyi bir mi tutuyorsun saçmalama. Ben de terslerim milleti demek yerine üç noktaya kaymak baya yersiz sanki birilerini haklamaya bahane arıyor gibi... psikolojik ya da zekasal bir sorunun var gibi geldi. Kız öyle sanmış olabilir sonuçta olmayacak şey değil. Erkeklerden irrite oluyor da olabilir belki daha önce başına böyle bir olay gelmiş de olabilir ki muhtemelen öyle. Takılmaya gerek yok. Mümkün mertebe erkeklere danışın olsun bitsin
@allnightlonggg orada biri geçse ay beni rahatsız etme derken cınayet bıle cıkar arkadasımın adı sapıga cıkacaktı belkı ıffetsıze cıkacaktı o kız yuzunden valla iffetsizlik ölmekten kötüdür öldürse daha iyi bence sırf bi bakkal var mı diye sorunca ay rahatsız etme benı uzaklas defol dıye bagırması normal mi sence?
Yok senin gerçekten kafada var. Geç git biri seni terslediyse ya da bagirdiysa. Olay geçmiş gitmiş hiç de bisey olmamış kiz olay çıkarmamış ne bu dramalar mağdur edebiyatları? Sizin sebep oldugunuz travmalardan dolayı karşılaştığınız tepkiler bunlar yani mağdur edebiyatı yapıp alınacak durumda değilsiniz.
@allnightlonggg beni terslemedi arkadasımı tersledi tm ben anladım sacma canım yaygara cıkaran herkes haklı okey
Farketmez önemi yok. Yaygara çıkarmamış terslemis en azından senin gibi birilerini öldürmeye yer aramamis. Çok da haklı şu hale bak sizin yüzünüzden ülke dağ başına döndü biz sizden rahatsız olup korkmayalım da napalim. İsminizin kirlenmesinden güya korkup insan öldürmeyi normal görüyorsan senin zaten koruyacak bir haysiyetin yoktur kusura bakma
@allnightlonggg nası yaygara cıkarmadı? bagırdı ne diyosun sen be dıye yırttı kendını herkesın ıcınde lan soran arkadasım yanımda olmasa ben tacize ugruyor herhalde diye bizim arkadasa dalardım
Var sende bi sorun ya. Korkunç bir insansın. Kadınlar boşuna korkmuyor sizden.
@allnightlonggg benim hiçbir kadınla derdim yok aksine ben bugun kadınların hakkını savunuyorum kadınlar hep hor goruluyor kadın sunu yapamaz araba kullanamaz asıl ben bunlara karsıyım ama erkeklıgını de kotuye kullanan var kadınlıgınıda kotuye kullanan var sizde önyargı var biraz
Oğlum kadının bagirmasindan bile kendine bahane ariyorsun. Senin iftiraya uğramaya ihtiyacın yok ki senin kaybedecek biseyin yok zaten. Kadının insan olarak bağırmasina bile hak tanımıyorsun bu mu hak savunmak. E sen zaten diptesin ki. Dibin de dibindesin. Kadını insandan bile sayıyorsun ki sen. Ulan tanimadigin bir kadın senden rahatsız oluyor belki korkuyor bunu bile hiç utanmadan yadırgıyorsun. Ulan sokakta yürüyen kadinin hiç tanımadığı adamın fiziksel ve cinsel saldırısına uğradığı memleketteyiz utanmıyor musunuz kadınları bağırdı çağırdı tersledi diye yadirgamaya. İftiraya uğramaktan korkmaya yüzünüz mü var lan sizin yüzsüz herifler. Önce kadına saygı duyun insan sayın.
@allnightlonggg insan olan bagırması gerektıgı yerde bagırır annene bir şey sorsan oda sana bagırsa ne diyeceksin inşallah birine bişey sordugunda bagırıp cagırmaya başlar kendin yaşasan ne şerefsizmiş bunlar dersin başkası yaşayınca ozgurluk dersin kaçtane yüzün var lan senin
@allnightlonggg ulan yakınlarda market var mı dedi sadece çocuk kız yaygara kopardı sen kimsin be defol sapıkmısın hayvan herif diye bi anasına avradına sovmedıgı kaldı orada
@allnightlonggg market sordu diye cocugu direk sapık ilan edicek kadar şerefin yok senin
Bana bağırdı diye kimseyi bıçaklamayi düşünecek kadar mal değilim en azından. İnsan bu bağırır rahatsız olmuş bağırmış kimin nerde bagiracagina sen karar veremezsin. ama şöyle azcık anlayışın olsa kızın neden bağırmış olabileceğini anlardın ve hak verirdin. Bağırdı dediğin de sesinin agresif tonda çıkması hani bağırma bile değil aslında. Sonuç olarak fsrketmez. İnsanlar birbirine bağırır olur öyle insanlık hali
@allnightlonggg ben bıcaklayacam dıye bıseymı dedım yaptıgının yanlıs oldugunu boyle ınsanlar oldugu surece ulke gelısmez dedım sen önce denileni anlamayı ögren
@allnightlonggg rahatsız olduysa insan gibi belirtebilir otizimli veya zihinsel bir hastalıgı olmadıgı surece
ikiniz de haklısınız bir noktada sanırım en mantıklısı daha kibar olmak kızın da hareketi yanlış sonuçta her insan bir değil saygıyla yanıt verebilirdi
Insan gibi belirtmiş zaten iki saat sana açıklama yapmak zorunda değil kimse. Kibar olmak zorunda hiç değil dediğim gibi. Ben de o zaman birilerini bicakliyim dediğin için yazdım Turkiyede rastlanan durumlar bunlar zira.
İyi yapmış defol
@allnightlonggg insan gibi belirtmedi bizim arkadaş yakınlarda market filan var mı dedi kız bağıra bağıra yaygara kopardı bıcağı misal verdim dedinya hani tepkisini gosterır bende bana bırı bısey sorsa bende bıcaklayım onu dedım bir toplumda yaşıyorsan toplumun ahlaki kurallarına başkalarının özeline hayatına saygı duymak zorundasın insan gibi bana bidaha soru sorma veya soru sorma rahatsız oluyorum diyebilirdi sanki tacize magruz kalmıs gıbı cıglık cıglıga bagırmasına gerek mı var gupegunduz herkesın ıcınde
Ulan sussanaaaa
@allnightlonggg iyi yaptıysa darısı senin babanın başına onada aynısını yaparlar inşallah sizde yüz yok gerci yuzunuze tukurseler yarabbı sukur dersınız otlayan ineğin bile bir onuru haysiyeti var sizde onurun zerresi yok
@allnightlonggg haksızsın.
Çünkü insanlarda artık enerji diye bir şey kalmadı herkesin yüzü düşkün suratı asık, hayat sıkıntıları ekonomik sıkıntılar bir yandan toplumun ahlak yapısının bozulması artık insanların birbirine iyi akşamlar günaydin gibi günlük normal iletişiminin bile bazen yanlış anlaşılıyor olması vs vs bir çok sebep var
Önceden de sadece filmlerde olan bir şeydi sokakta biriyle karşılaşmak. Şimdi illa ki karşılaşan vardır da sanmam biri sokakta tanışıp sürdürdüğü birini ciddiye alır, özellikle de kadınlar bu şekilde bir erkekle tanımıyorsa "Demek ki herkese karşı böyle." diye düşünüp yanaşmaz bence.
Her şey "taciz" olarak yorumlanmaya başladı. O yüzden bir erkeğin günlük hayatta bir kadınla etkileşime girmesi artık zor. Kadınların yüzüne bile artık birkaç saniyeden fazla bakmıyoruz.
Sadece çok yüzsüzler ve tas traşlı kekolar etkileşime geçiyor.
Kafede sokakta karşılaştıkların genelde seni tanımıyorlar ve tipini beğenmeyip olmasa bile "sevgilim var" veya "acil işim var" diyip çekip gidiyorlar. İnternetten tanıştıkların bi nebze daha iyi çünkü seni yavaş yavaş konuşup tanıyorlar.
Merhaba, yanlış anlaşılma ve reddedilme durumu eskiye göre çok daha fazla görülmeye başlandı çünkü yani en önemli sebebi bu. Bir de toplum olarak kadın adım atmaz, erkek atar anlayışı da giderek daha da güçlendiğinden dolayı da bu sorun karşımıza geliyor. Tesadüfen tanışmayı ben de sağlıklı buluyorum ve sizin de düşündüğünüz gibi karşıma o şekilde çıksın istiyorum yani normal arkadaşlıklarımı da ben hep öyle kurdum. O zaman insan kafaca daha rahat oluyor kesinlikle.
Öyle bir noktadayız ki, dışarıda ilgimizi çeken ya da hoşlandığımız insana samimiyetle yaklaştığımızda bile türlü türlü davranışlara, etiketlere maruz kalabiliyoruz.
Kadınlar için ise yaşanmış ve tecrübe edilmiş ilişkiler artık daha şüpheci, daha sorgulayıcı ve ulaşılmaz olmalarına neden oldu.
Ve modern dünya dediğimiz şey her iki tarafı da sistematik bir biçimde yalnızlaştırdı. Bir zamanlar mesafeler bile önemsiz sayılırken artık herkes, yanı başında biri olsun istiyor.
Şimdi şöyle zamanla oluşan toplum baskısı veya millet ne der düşüncesini atamamış olanlar da gidip kolay kolay açılamaz diye düşünüyorum. (Yanlışsam düzeltin) Kadınlar tarafından da şöyle bir düşünce de yok değil ; biri geliyor mesela kendini hemen savunmaya alıyor olmasa bile "benim sevgilim var" diyor. Veya denemeye çekiniyor gibi bi izlenim olduğunu düşünüyorum
Çünkü artık insanlar bakmıyor, tarıyor.
Sokakta karşımıza çıkan insanı merak etmek yerine, telefondaki seçeneklere alıştık.
Herkes biraz yorgun, biraz tetikte; kalbini değil kontrolünü korumaya çalışıyor.
Tesadüfler hâlâ var ama durup hissetmeye cesaret azaldı.
Aşık olamıyoruz değil, kendimizi akışa bırakmayı unuttuk.
Güzel soru; insanlar hep gergin ve bunu yüz ifadelerine de rahatlıkla yansıtıyorlar, ama buna rağmen gerçek hayatta sevgili bulup ayrılamayanlara ve bunu özellikle çirkin olmasına rağmen başaranlara helal olsun diyorum...
Hakkaten ya o zaman bende sosyal medyadan bulacağım çünkü sosyal hayatım pek yok
Bende sosyal medyadan bulucam hatta seninle başlıyorum bulmaya :)
@Meraktan34 😂
Gülücükle olmaz cümle kurmalısın
Sosyal medyadan bulucam diyorsun ama insanlar yanlış anlar bakınız 😅
youtube.com/shorts/kXX4ZxWJXkY?si=Ve5la8ZesIA1p3MH
İnsanların birbirlerine karşı merakı da güveni de kalmadı. Birini "kazıyorsun" altından o kişiyi tanıdığın güne bin pişman olacağın bir dünya yaşanmışlıklar ve özellikler çıkıyor. En iyisi uzak durmak ve tek takılmak.
Hoşlanabileceğin kişi ile karşılaşmamışsın, insanlar cinsellik yaşamak için ilk teklife evet diyor, aşık falan değiller, sosyal medyadan bulup yazışarak, seksting yaparak flört ediyorlar, dünyanın heryerini görüyorsun artïk, kadınların gözü açıldı, evli çiftlerin yüzde 99'u birbirini sevmiyor , amaçları evlilik adı altında güvenilir seks yapmaktır.
Ben markette gördüğüm kızdan hoşlandım kız da bana baktı bakıştık hatta annem de dedi yanımdaydı dedi kız sana baktı neden bakmadın galiba artık insanlar çekiniyor ben de öyle yaptım ya yanlış anlarsa bi de tanımıyorsun ya evli çıkarsa vesaire gibi sorular geliyor aklına insanın belki ondandır
sosyal medyadan da tanışmak çok kolay değil istek atıyosun senin isteğini kabul etmeden sana istek atıyor sen kabul edince senin profiline girip sonra takipten çıkıyor. Hayır kendileri çok güzelmiş çok iyiymiş gibi slak slak davranışlar
tahammül de azaldı kadın erkek farketmez biraz daha anlayış lazım
orasıda doğru
Sokakta adım atacak yer yok. İnsanlar kaldırımda bile yürüyemiyor.
İstemsizce bile çarpsan insanlar ters ters bakıp kavga çıkaracak neredeyse.
Yani koşuşturmaktan göz göze gelemiyor insanlar. ya da bazılarının Kafe kültürü yok.
Çünkü farkında olmadan sosyal medyada gün içinde onlarca kişiyle flörtleşiyoruz ve hormonlarımızı bastırıyoruz ve gerçekten birine ywme içme teklifi ederken korkuyoruz çünkü zannediyolar ki her kahve içtiğimize kelepçe takıyoruz.
Çünkü insanlar artık maalesef tahamülsüzlesti ekonomisi savaşı terörü toplumsal çürüme yozlaşma derken herkes mutsuz tedirgin güvenlik desen o da yok herkes birbirine katilmis gibi bakıyo korkudan
Aslında olıuor ya aşk değşlde önce tanışma falan oluyo gecen terasa çıktım avmye biri geldi tanışmak icin bakış oluyo bu arada
Cevabın ne oldu @vahsikelebekgeldi
Sevgilim var dedim valla uğraşamam abazalarla o gün külotlu çorap giymistim illaki azcak
Haklısın amacı belli olur bu durumda iyi cevap vermişsin
İsviçre'de, Norveç'te veya Hollanda'da yaşadığını mı düşünüyorsun? Hayır yani ülke gerçeklerinden ancak bu kadar kopuk olmak bu soruyu sormayı gerektiriyor da.
sosyolojik olarak kendimiz bu duruma getirdiğimiz için sormak istedim belki düzelme şansı varsa da bu şekilde umutsuzluk yaratıyorsunuz
Bu hayalperestlik ile hayatta başarılar.
Of şu kezoluktan vazgeçmediniz belki evlisin belki nişanlısın kim tanımadığı kızın yanına gelip tanışmak ister tek cümlen ile gözaltına alırlar adamı. Şeyma subası kadar gezmiyorsan tek çare sosyal medya. Pembe aşk masalı şeklinde tanışma hayallerini bırakın
Reelde yanıma gelip o şekilde tanışmak isteyen iki kişi de nişanlı çıkmıştı. Arkadaşım tenis kursunda tanıştı evlendi kocası döve döve hastanelik etti kızı şimdi boşanmaya çalışıyor yani reelden tanıştığın iyi olacak diye bir durum yok
kezoluk falan yakışmıyor ya lütfen saygılı olun insanlara fikrini belirteceksen başkasının düşüncesini çiğnemeden de yapabilirsin
Ülke özellikle son yıllarda yobazlasma konusunda çok ileri gitti. O kadar sıradan şeyler bile erkekleri linç etmek için taciz gibi gösteriliyor ki.. Erkek olarak sokakta tanımadığım bir kadına saati bile sormaktan çekinir hale geldim.
Sizinle tanışmaya çalışan erkeğe taciz, tecevüz damgası vurduğunuz için çekiniyorlar bu yüzden göz teması kuramıyorlar doğru düzgün. Ben dahi çarşıda tenha yerde bir kadının arkasından giderken hızla önüne geçiyorum rahatsız olmasın diye.
Ömrümde bir kere denedim artık tövbe ettim. Evet erkeklerin de buna katkısı vardir elbet hatta belki çok katkisi var ama kadınlarımız aşırı egolu ve çok şey istiyor bu da tanışmaya adım atmaya engel durumlar.
Çünkü şrfsiz kşr gibi bir şey oldunuz hepniz gtümüz yemiyor sürekli red ve yargısız infazı çakıp durursaniz hiç bir erkeğin de umrunda olmazsiniz peçete gibi kullanılır atilirsiniz
kullanıcı adım browniperisi kimseden saklayacak bir şeyim yok gizli direk çıktığı için paylaştım, ama sen burada kimseyi tanımadan o lafları yapıştıramazsın
profil fotoğrafın da mental sağlığını yansıtıyor zaten senin gibi kişiler anca buralarda egosunu tatmin edebiliyor dışarda tek kelime etmeyi bilmezsin
ben seninle aynı yerde oturacak biri miyim sence zorba ve kaba erkeklerin modası geçti sen medeniyete dön bir kadına edilmeyecek laflar etmemeyi öğren
lütfen benimle konuşurken haddini aşma o kelimelerini geri al sorun çıkmasın kaşar peynirini gösteririm sana
valla çok haklısın özgüvenimiz sosyal medyalar yüzünden gitti iyice birde yanlış anlaşılmaktan çekiniyor insan iyi niyetle yaklaşan biri olsa bile sapık muamelesi yapıyorlar kadının beyanı esasdır durumu çok tehlikeli bir hal aldı
Sosyal medya daha da tehlikeli olmaya başladı
Sen filmlere aldanma insan insanı katlediyor sokaklar berbat kendi kendini sev yeter işin gücün varsa maddi manevi ayaklarının üzerinde durabiliyorsan en kralı sensin
Telefondan burnumuzu çıkarıp etrafa bakmadığımız ve güvensiz olduğumuz için bunlar oluyor.
Kadınlar bıçaklanmamak için erkeklerse sapık damgası yememek için. Memleket bu hale geldi izahı Olmayan şeyin mizahı olur.
Sanki kafede yan taraftaki masada otursam Tanışabilir miyiz deyip teklifte bulunsam Düzgünce cevap vereceksin de... Kibirinizden yanınıza yaklaşılmıyor.
Cafede veya bir yerde tanisilacak insanlar tuhaf geliyor bazen iç dünyası önemli kişinin önce kafa dengi mi sohbet ediliyor mu on fikirler edinme daha sağlıklı aslında
Ya artık zaman çok değişti bende biriyle yüz yüze tanışmak istiyorum ama kimse ilk adımı atmıyor herkes gün boyu telefonda sinirli konuşmaya meilli değiller sosyal medyada bile öyle kime mesaj atsam engel yiyorum değişik bir durum var insanlıkta şu an
Kadınlar ben kadınım adım atmam diyor
Erkekler abaza, sapık yerine konulmaktan çekiniyor
Böyle böyle insanlar gidip biriyle tanışmaya tenezzül etmez oldu
Artık insanların iç dünyasına değil de dış dünyalarına odaklanmaktan kaynaklanıyor. Zaman değişti, sosyal medyalar ilişki ve gönül işlerine el koydu. Artık karşımızdaki insanlar için güvenebilir miyiz diye düşünüyoruz. Önceden bu düşünce acaba bana uygun mu diye olurken şimdi kim bilir ne haltlar yiyordur diyoruz. Çağ gelişmekte olan bir şey olmalı biz çağ gerilemesi yaşıyoruz. İnsanlar bu çağa medeniyet adı verse de.
Kimse telefondan kaldırmadığı için birde erkekler kızla konuşmaya kalksa taciz edildim diye çırlayan bir kızla karşılaşma ihtimaline karşı uzak duruyorlar. Dediğin şey bizim zamanımızdaydı
Valla şunu diyim birini begensem diyelim sevgilisi var mı hayatinda biri var mı bilemem ki insan bundan da tedirgin oluyo
Çünkü sosyal medya insanları asosyalleştirdi. Kimse iki kelimeyi bir araya getiremiyor. Sosyal medya insanları içine kapanık yaptı.
Sokakta tanışan pek görmedim ayrıca güven de olmaz ona burada kız avcısı erkeklerin sokaktaki versiyonudur çoğu
Sokakta Aşık olma yaşını geçmişin ve kalbinin saflıgı gecmiş artık aşkı değil menfaati maddiyatı düşündüğün için
Artık kimse kimseye güvenmiyo selam dahi verince dövecek gibi bakıyorlar herkes birbirinden nefret ediyor
Aynen kardeşim
İnsanlar teknolojinin nimetlerinden aşırı miktarda yararlandığı için reel karşılaşmalar eskisi kadar mümkün olmuyor.
Sosyal medya fazla kullanmıyorum en iyisi yüz yüze olan ilişki tanışma biçimidir ben eski usülcüyüm aslında
Herkes sosyal medya takılıyor ya oyuzden olabilir mi bn yinede sokakta kafede tesadüf ilişkileri tercih ederim. Hata yaşadım uzun sürdü ilişkim.
Toplum dijital oldu..
Her yerde her ortamda insanlar on line..
Çevresine bakan yok..
Tüm dünya böyle..
Zamanın tini bu..
Kimin ne olduğunu bilemiyoruz.. Haliyle de gidipte bir açılmak, hoşlantı belirtisinde bulunmak ters tepebiliyor.
Kıza sokakta selam versek imdat sapik diye bağırır sebebi bu 🤣🤣 ya da işine gelmeyince beni taviz ediyor diye bağırır 🤣🤣🤣
Ben bayadır aşık olmuyordum.
Aşık oldugumda beni görmedi.
O yüzden kapattım o konuları.🥃✨
erkekler kapatırsa biz napıcaz :( biz mi gelelim tanışmaya
Yani artık emin olmak ya da kadınları net görmek lazım
Herkes herkese temkinli yaklaşıyor da ondan.
Benim beğendiğim erkekler gelmiyor hep istemediklerim tanışmak istiyorlar
Erkekleri yola yola bitirdiniz unutun o isleri
Sapık ve kadın dusmanlari gerçek aşk yaşamayı dusunenlerden daha cesur oluyor
İnsanlar Hoşlarına gitseler bile hislerini ötekileştirip veya geciştiriyor buna sen karar ver birinin sizi görüp sizle konuşmak istemesine nasıl bakar ne tepki verirsin..
Ben şuanlık eş adayı aramıyorum kariyerimi düşünüyorum işten evden işe olduğu için pek kimseyle muhatap olmuyorum, bellimi olır bir gün karşılaşırız imkansız gibi bişey
Cafeye vs gitsek bile herkesin kafa yelefonda ki kim kimi fark edicek 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?