10 yillik evliyim 1 cocugumuz var. bi sirkette ekip yoneticisiyim. net maasim 95 mesailerle aylık 120 bin civari maaş alıyorum. egede bi tatil beldesinde yasiyoruz. eşim calismiyor bende zaten sagda solda 20 25 bine calismasini istemiyorum ihtiyacta yok. ve fakat bu kadına imkan sagladikca dagitmaya basladi. dublex teraslı guzel bi daire tuttum. altina arabasina kadar verdim. ne yapsam evde esimle ya da cocuktan dolayi durum musait olursa esimle disarda biseyler yaparim. iyice telefona sardi bu aralar manyak gibi telefon bagimlisi oldu. tahmin ettiginiz gibi aldatma vs yok telefondaki herseyine hakimim. saygisizlasmaya basladi. sizce bu 10 bin tl ile yari ac yari tok yatan ailesinin yanini köyünümü özledi. rahatmi batiyo buna. artik benim şarteller attı. cocugun okul tatil oldugunda sktr edip gonderecegim. aşagilamak icin soylemiyorum ama evinde gormedigi herseyi benim yanimda gormus simdi kendini bisey sanmaya basladi. defalarca adam gibi aldim karsima rahatsiz oldugum seyleri dile getirdim ama yok insanlik yaramiyo. sizce ne yapmaliyim.
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
5 ayDurum anlattığınız gibiyse sonuna kadar haklısınız, bazı insanlar yerini yadirgar alışkın olmadığı bir düzene, herşeyin fazlasına değer görmeye alışkın değildir , ya da alısamaz , birde bütün imkanları sunmak ta iyi bir şey değil çünkü karşınızda ki insanı rahata alıştırir ve amaçsız yaşamaya iter , birşeyleri almanın yapmanın hayelini kurmak bile insanı bir amaca bağlıyor , sürekli telefona giriyor ve sizden kopuksa bu içten içe yalnızlık hissi belirtisidir, bir duygusal boşlukta sanırım , boşanmayi şu an düşünmeyin bazen insan paranın içinde bile piskolojik çöküntü içine düşebilir para lüks hayat mutlu etmeyebilir , isterseniz biraz daha sakin davranın , çocuğuyla 15 tatilinde bir tatile ya da memketine yollayın bazen hava değişimi iyi gelebilir ailesi olmak mutlu edebilir , aldatma vss yoksa yuvanız için sabırlı olun fazla üstüne gitmeyin derim rabbim ağzınızin tadını bozmasın inşallah 🙏🌸 umarım bir çözüm yolu bulursunuz yuva yıkmakta inanın çok zor bir durum çocuğunuz için birazdaha sabır göstermeye çalışın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bence burada senin anlattıklarında ciddi bir saygı ve bakış açısı problemi var ama bunu tek taraflı okumak da doğru değil. Maddi imkan sağlamak bir ilişkide tek başına bağ kurmuyor. İnsan sadece konforla değil, görülmekle ve duyulmakla da var olur. Telefon bağımlılığı ya da uzaklaşma çoğu zaman bir şeylerin eksildiğinin işaretidir. Aile evini özlemekten çok, kendini değersiz hissetme ihtimali bana daha yakın geliyor. Hakaretle ya da göndermekle çözülmez, bu daha büyük kırılmalar yaratır.
11 Yorumla
Soran5 ayBana saygısı olmayana adam gibi oturup sorunlari konusarak cozmeye calismaya ragmen karsidaki insan duyarsızca davranislarinda israr ediyorsa bende artık efendiligi elden birakir babasinin tarlalarinda ot yolmaya layık gorur gonderirim. evlilik cocuk oyuncagi degil. eger ben gunde esim calismasin rahat etsin aksam geldigimde huzur bulayim diye 16 saatimi işime veriyor yollarda geciriyorsam biraz saygıyı hakediyorum bence. ama biseyler yapmaya calisip cabalamama ragmen karsimdaki arsiz ve umarsizca davraniyosa ben de ona gore yol veririm. bu bana has bisey de degil kim olsa boyle yapar. boşu boşuna sana eş olmayı kafasindan cikarmis tüm hayati senden harici seyler icin ne maddi ne manevi köle olmaya gerek yok.
5 ayŞimdi sana şöyle bir şey söyleyeyim Zaten artık evliliklerin en büyük sıkıntı sebebi insanların aşırı derecede bir sosyal medya algısına maruz kalmaları Büyük ihtimal senin eşin sosyal medyadaki insanlarla kendini kıyaslıyor ya da onların yaptığı şeyleri O da yapmak istiyor hatta daha fazlasını isteyerek doyumsuz bir hal aldığını düşünüyorum ve bundan dolayı senin yapabileceğin şey eşini karşına alıp güzel bir şekilde konuşmak aynı zamanda bir de şöyle bir durum var mesela kadınlar WhatsApp telegram gibi ortak gruplarda birbirini çok etkileyip manipüle edebiliyor işte onun eşi onu yaptı seninkini niye yapmıyor biz tatile gidiyoruz siz niye bunu yapmıyorsunuz. Şeklinde kıyaslama yönüne giden bir durum söz konusu oluyor benim sana tavsiyem eşini karşına alıp güzel bir şekilde konuşman gerekirse annesi babası hayatta ise onlarla da bu durum bu paylaşman çözülmeyecek bir sorun değil büyük ihtimal aşırı derecede bir sosyal medya bağımlılığı ve sosyal medyada kendini kıyaslama durumuna gitmiş olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aysenin gerginliğini belki kimse anlamayacak benden başka. öncelikle kimsenin senden değerli olmadığını bil. evin babası olarak harika şeyler başarmışsın ama kadınlar sonradan görme olunca bozmaya çok meyilli maalesef. önce bi arkadaş çevresini kontrol et, mutlaka kulağına bişeyler fısıldayanlar vardır
17 Yorumla
Cevap sahibi5 aydaha sonra sosyal medyadan begendiklerine izleme geçmişine bak ruh halini daha iyi analiz edersin ona göre gardını alırsın. kavga ederek yasaklayarak bişeyler çözülmüyor maalesef.
Soran5 ayOncelikle tesekkur ederim guzel yorumun icin. tesetturluydu aile izin vermedi arkasinda durdum kimseye ezdirmedim sirf annem haksiz yere uzerine geldi diye 1 sene annemle konusmadim. daha neler neler bi yerde patliyo ama insan telefon olayi aslinda bardagi tasiran son damla gibi bisey
Cevap sahibi5 ayrica ederim ne demek. kadın düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın ama kadınlar gerçekten aşktan fedakarlıktan anlamıyorlar. senin yaptığın her şeyi zaten "hakettiğini" düşünüyor. sen 'senin için şunu şunu yaptım' diye saysan da ne fayda. kadınlara vazgeçilmez olduklarını hissettiklerinde çok çirkefleşiyorlar. eminim uzun vadede bu hale gelmişsindir. ruh halinin karardığını tahmin ediyorum, herşeyden önce kendine dön biraz bencilleş gerekirse. çok sevdiğin sevecegin şeylerle takıl kendine gel. o olmadan da dünyanın döndüğünü senin mutlu olabildigini hatta daha mutlu olduğunu ve kafaya çok takmadığını görürse çok rahatsız olacak ve emin ol bişeyler değişecek. yapman gereken ilk şey kendine dönmek bunu ÜZERİNE BASA BASA söylüyorum çok da ciddiyim bu konuda
Soran5 ayBakiyorum ara ara klasik instagramin sacma sapan seyleri bilirsin. ama be kardesim insan esiyle oturup film izlerkende alip telefonla oynamazki bk var yani bu telefonda. ruh hali falan hikaye geliyo bana artik tamamen simariklik abi
Soran5 ayInan sozlerin terapi gibi geliyor. çok tesekkur ederim kardesim. sizin gibi insanlar hic eksik olmasin cevremden. soylemlerinizi dikkate alacagimdan supheniz olmasin.. sagolun
Cevap sahibi5 ayiyi hissettirmesine gerçekten çok sevindim. umarım uzun vadede de çok faydasını görürsünüz. bana kimse destek çıkmamıştı. maalesef ben de biliyorum instagramın saçmalıklarını yerin dibine batsa da kurtulsak su telefon illetinden. teşhisi çok doğru koymuşsunuz yengeye rahat batmış. belli ki çok ince düşüncelisiniz o bunu da biliyor. bı sure ona herhangi biri gibi davranın, kastettiğim şey tavır koymak değil. aksine gayet güler yüzlü keyifli halinizi korumaya bakın, bunu da dediğim gibi keyif aldığın şeyleri yenge olmadan da yapabildiğini ve çok mutlu olduğunu görmesi lazım. çok daha fazla detayı vardır elbet ilişkinizin bilmedigimden daha fazla yardım edemiyorum ama demek istediğimi anladıysanız geri kalan her şeye uyarlayabilirsiniz. anladığınızdan eminim ama bir kere daha tekrar etmek istiyorum; kaçan kovalanır, kovalanan kaçar. sizin bir süre kovalayan rolünden kurtulmanız lazım. klasik instagram hayatından uzak ve çok mutlu bir hayatın daha mümkün olduğunu yaşayarak gösterin. boşanmaktan bahsetmişler ama şahsi düşüncem (haddim değil ama) eşinizi terbiye edebilecek güçte oluşunuz yönünde, tabi bunu da kırmadan dökmeden yapmakta fayda var neticede güzel de bir evladınız var.
- 5 ay
+ abinin söylediklerine ek olarak bir süre ev internetini kesebilirsiniz. Telefonda ayarlar kısmından günde kaç saat vakit geçirdiğini gösterin ki kendisine gelsin bir çeki düzen versin belki farkında değildir hastalık gibi bu illet. Ona çok fazla adım atmayın aksine geri çekilin bırakın o gelsin uğraşsın. Siz anlayışlı olduğunuz için onu sürekli alttan almışsınız ama o anlayış ne demek ailesinde görmemiş ilk kez sizde görüyor. Alttan almayın, geri çekilin kaybetme korkusu hissetsin. Belki kaba bir tabir olacak ama maalesef sizi cepte görüyor gibi. Hatta bence işe gönderin (çocuk ve evin sorumluluklarına engel olmayacak bir iş). Bırakın yorulsun gözleri açılsın. Boşanmayı ilk başta önermiyorum. Mantıklı düşünebilen bir adama benziyorsunuz ve eş seçiminiz de çok kötü değildir diye düşünüyorum biraz uğraşla daha iyi olacağına inanıyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken hissettiğin öfke ve hayal kırıklığı çok net geçiyor 🥺 Hem yükü sen taşıyorsun hem de kıymet görmüyormuşsun gibi hissetmen çok yorucu olmalı.
Eşinin davranışı muhtemelen “rahat battı” durumu değil. Uzun süre çalışmayan birçok kadın bir noktada kendini işe yaramaz ya da sıkışmış hissedebiliyor. Telefon bağımlılığı da çoğu zaman kaçış yolu oluyor 📱 Eşin belki de kendi kimliğini arıyor, “ben kimim, neye değerim” duygusuyla boğuşuyor. Bu da saygısızlık, ters cevaplar, somurtma olarak yansıyabiliyor.
Burada iki kritik nokta var:
Sözlerin çok sertleşmiş. “Sktr edip göndereceğim, rahat battı, kendini bir şey sanıyor” gibi cümleler öfkeyle kurulmuş ama ilişkinin altını oyuyor. İçinde haklı olduğun kısımlar var ama ifade şeklin onu tamamen savunmaya iter. Bir noktadan sonra artık seni duyamaz hale gelir 💔
Ne yapabilirsin?
Konuyu tekrar aç ama bu kez saldırmadan. “Sen böyle yaptığında kendimi değersiz hissediyorum” odaklı konuş. “Telefonla bu kadar meşgul olman beni kopmuş gibi hissettiriyor” de. Eleştirirken onun ailesini, geçmişini, para durumunu asla aşağıya çekme. Bu cümleler onda büyük bir utanç ve öfke yaratır.
Bir de ona alan açmayı düşün. Çalışmak istiyorsa maaşı az da olsa destek ol, kursa gitmek istiyorsa cesaret ver, sosyal çevre kurmasına yardım et. Sadece “rahat ediyorsun evde otur” bakış açısı bazen kadını içten içe çürütüyor. Kendini borçlu veya bağımlı hissetmek de saygısızlıkla dışarı vurulabiliyor.
Çocuğu alıp ailesine “sktr edip gönderme” düşüncesi hem seni hem onu hem çocuğu yorar. Şu an öfke anında plan yapılacak bir dönemde değilsin. Bir süre duyguları sakinleştir sonra konuşmayı dene. Gerekirse online evlilik terapisi de iyi gelebilir, ikiniz de kendinizi daha iyi ifade edersiniz 🧠
Sen şu an çok yıpranmış hissediyorsun ve bu çok anlaşılır bir duygu. Ama bu ilişki hâlâ kurtarılabilir çizgide duruyor. Biraz daha sakin bir dil, biraz da onun “insan olarak” ne yaşadığını anlamaya çalışma ilişkide çok şeyi değiştirebilir 💛02 Yorumla
Soran5 ayboş ver yapay zeka bundan sonra hakedene hakettigi gibi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- Aile & Toplum konusunda 905 cevap paylaştı.
5 ayBelliki sende bunları yaptıpın gibi başına mı kakıyorsun acaba
11 Yorumla- 5 ay
Abla ne diyorsun ya. Adam ömrünü heba etmiş karşılığında azıcık ilgi güler yüz istiyor sadece. Adamın saydığı şeyler iki domates bir havuç değil koca bir ömür emek.
Bu durum gerçekten çok can sıkıcı ve seni bir "nankörlük" duvarına çarpmış gibi hissettiriyor, çok haklısın. Senin cephenden bakınca manzara şu: "Ben her şeyi sağlıyorum, altı üstü saygı ve huzur istiyorum ama karşılığında surat asan, telefonla yaşayan birini buluyorum."
Ancak "Rahat mı batıyor?" sorusunun cevabı genellikle düşündüğümüzden biraz daha karışıktır. Gel, olaya hem senin tarafından hem de –kızsan bile– "karşı tarafın psikolojisinden" bakıp bir çözüm haritası çıkaralım.
1. "Konfor Alanı" Zehirlenmesi ve Hedefsizlik
Sen ona aslında "iyilik" yaptığını düşünerek (ki maddi olarak öyle) ona şöyle bir hayat kurmuşsun: "Çalışmana gerek yok, evin, araban, her şeyin var. Sadece yaşa."Sorun şu: İnsan beyni, mücadele etmediği, bir şey üretmediği veya bir "amacı" olmadığı zaman çürümeye başlar.
Eşinin şu an bir "varoluş amacı" yok gibi duruyor. Sabah kalktığında ulaşması gereken bir hedef, başarması gereken bir iş, takdir göreceği bir alan yok.
Bu boşluğu neyle dolduruyor? Telefonla. (Dopamin bağımlılığı). O telefon, onun tek penceresi ve kaçış alanı olmuş. Saygısızlaşması da aslında sana değil, kendi içindeki o anlamsızlığa duyduğu öfkenin sana yansıması olabilir. "Rahat batması" dediğin şey aslında **"işe yaramazlık hissi"**nin yarattığı hırçınlık.
2. Güç Dengesi ve "Borçlu Hissetme" Ezikliği
Senin cümlelerinde (haklı olarak) bir "Veren El" tonu var: "Altına araba verdim, dubleks ev tuttum, ailesinin yanında görmediğini verdim."Bu durum ilişkide gizli bir Hiyerarşi yaratır. Sen "Patron/Baba", o ise "Bakılan Kişi/Çocuk" konumuna düşmüş.
Bir insan sürekli "borçlu" hissettirildiğinde (bunu sen sözle yapmasan bile durum bunu bağırıyor), bilinçaltında o kişiye karşı öfke duyar. Kendi öz saygısını korumak için sana "diklenerek" veya "saygısızlık yaparak" aslında "Ben senin malın değilim, bireyim" diye (yanlış bir yolla) isyan ediyor olabilir.
Aile evini özlemesi, fakirliği özlemesi değil; belki de orada "kendisi" olduğu zamanları özlemesidir.
3. "Şalterleri Attırmak" Yerine Strateji Değiştirmek
Ona "Seni köyüne gönderirim" demek veya rest çekmek, anlık olarak seni rahatlatır ama uzun vadede sorunu çözer mi? Muhtemelen hayır, sadece kini büyütür.Ne Yapmalı?
"Çalışma" Konusunu Yeniden Aç: "20-25 bine çalışmasın" diyorsun ama mesele para değil, onun sosyalleşmesi ve bir kimlik kazanması. İsterse asgari ücrete çalışsın, isterse bir kursa gitsin, isterse gönüllü olsun. Onun evden çıkıp "Birey" olması lazım. Evde oturan insan saracak yer arar, o yer de genelde kocası olur.
Telefonu Bir Semptom Olarak Gör: O telefon bir sonuç. Hayatı o kadar boş ki sanal dünyaya sığınıyor. Onu telefonla suçlamak yerine, hayatına bir meşgale girmesi için teşvik etmen lazım.
İletişim Tonunu Değiştir: "Ben sana her şeyi verdim" tonu yerine, "Bizim ilişkimizdeki dostluk kayboldu, ben seni özlüyorum ama bu tavırların beni itiyor. Senin mutsuzluğunun kaynağı ne? Para veya konfor değil belli ki. Neyin eksikliğini hissediyorsun?" diye sormak, onu savunmadan çıkarıp düşünmeye iter.
Sonuç: Köyüne Göndermek Çözüm mü?
Kısa bir tatil için göndermek, "Nimetlerin kıymetini anlaması" açısından şok tedavisi olarak işe yarayabilir. İnsan bazen elindekini kaybedince (veya kaybedecek gibi olunca) uyanır."Bir süre ailenin yanına git, biraz kafa dinle, biz de birbirimizi özleyelim" diyerek (kovar gibi değil, mola verir gibi) göndermek, ona düşünme payı, sana da huzur verebilir.
Ama dönünce aynı düzen (evde oturan, hedefsiz kadın) devam ederse, senaryo yine başa sarar. Onun "konforlu bir ev hanımı" rolünden çıkıp, kendi ayakları üzerinde duran (senin paranla değil, kendi emeğiyle tatmin olan) birine dönüşmesi şart. Yoksa bu rahat ona batmaya devam edecek.00 YorumlaBenzer durumlarda sayılırız ama ben eşim bu duruma düşmesin diye daha mütevazi ve tutumlu yaşaması konusunda bir yol izliyoruz. işe de yarıyor gerçekten. ama sizin durumu toparlamak da biraz zaman alabilir. onun farkındalılığını arttırabilirsin. köyüne göndermek mantıklı bir aklaşım gibi gelse de asıl amacın için farkındalılığını tetikleyecek şekilde bunu yapmalısın. yoksa oraya boşa gidip gelir farkına varmaz. amaç farkındalılığını arttırmak ve elindekilerin kıymetini anlamak.
05 Yorumla
Soran5 ayBen ders alsin diye degil artik tamamen gondermek niyetindeyim gercekten o raddeye geldim artik. inan derdim asagilmak vs degil rahat yasasin diye elimden geleni yapmaya calisiyorum. hergun is icin 250 km yol yapiyorum ben bana yazik degilmi
- 5 ay
görüyorum ki sende çok dolmuşsun. şu aşamada yapacağın bu tarz bir yıkım sadece eşini değil senin de kurulu tüm düzenini yıkmak anlamına geliyor. inan bana çok daha iyi bir gelecek olmayacak bu tarz bir adım atman. bu nedenle yapabildiğin kadar elinden gelen adımların tamamını atmalısın. ileride geriye dönüp baktığında keşke şunu da deneseydim dememek için bu günden denemen atman gereken tüm adımları atmış olmalısın ki hala işe yaramamışsa o zaman zaten tek bir seçenek kalıyor yolları o zaman ayırmak. Eşine bu imkanları sunarken onun da şımarabileceği yönde sunmuşsan bunda kendine de pay çıkarmalısın. seni bu gün şımarıkça hareketlerle karşılıyorsa eşinin aynası sensin yani onu buna alıştıran sensin evet bunu kabule etmek biraz zor ama doğrusu bu. O yüzden önce kendimde neyi düzeltmeliyim ki bunun eşime yansıması olumlu yaşansın ve şu şımarık tavırlar düzelsin demelisin. arayışın bu yönde olmalı
Soran5 ayEvet haklı olabilirsiniz. belki de ben dozu kacirdim ama insanda da biraz farkindalik olur be abi. illa suistimalmi etmek gerek. yani şu yaşlara bir daha gelmeyecegiz neticede. mutlu olalim istiyoruz degil mi hepimiz.
- 5 ay
kadınlar bizim bakış açımızda değiller , onların dilinden uygun bir ton bulman lazım. limit yok onlarda , diyelim kredi kartı limitini doldurdun ve eşine dedin ki bu ay mecburi harcama dışında harcamalarımıza dikkat edelim. benzerini yaşadım , daha akşamına kalmadan benden bi ceket almamı istedi ona. ve paramızın tükendiğini söylediğimde kredi kartıyla ödersin bir şey olmaz cevabını aldım :) gelde sinir krizi geçirme :) Öyle bir harcama delisinden bu gün birlikte biriktirip şükredip hem evimizi hem arabamızı alacak seviyede bana destek olan bir eşe dönüşmesinin keyfini yaşıyorum. Harcama mı ihtiyacımız olan herşeyin en kalitelisini en zevklisini alıyoruz ama ıvır zıvıra dapara harcamıyoruz
Soran5 ayAbi inan harcamlarinin hic onemi yok. tek derdim o olsaydı keske daha cok manen yipraniyorum ben. ölüsü olan 1 gun delisi olan hergun aglar misaline dönüyo sanirim benimki
2 ayİşte bu yüzden nasıl bir ortamdan geldiğini biliyorsan her şeyi eline bir anda vermeyeceksin her şeyi bir bedeli olduğunu bilecek ve sınırlarını koruyacaksın bu tamamen her şeyi ona döküp verdığin için ve ondan vazgeçmeyeceksin gibi hissettirdiğin için o da eline gelen imkanlarla ne yapacağını bilemediği için şımarıklık ve saygısızlık ediyor haddini ve sınırlarını bildirmelisin verdığin gibi alabileceğini ona göstermelisin
10 Yorumla
5 ayYuva kurmak zor dağıtmak 5 dakika dönemsel sorunlar olucaktır Allah büyük tatile gönder ailesinin yanına 1-2 hafta orada kalsın huzur yoksa evinizi değiştirin anladığım kadarıyla durumun iyi bir çocuk daha yaparak unutabilirsiniz bunları bunları bir göz önünde bulundur derim ama boşanmak careyse bir sonraki de gelen aynı boku yicektir hiç gerek yok uğraşmaya sen karınla cocugunla mutlu olmaya çalış çözüm için farklılıklar iyidir arkadaş çevresinede dikkat et tabi haset girebilir araya kulaktan kulağa ama benim önerim taşınmak ve başbaşa bir tatil iyi gelecektir.
10 YorumlaKardeşim öncelikle üzüldüm evet tespitlerinde haklısın şimdi bir şey diyecem ama yengedir yanlış olmasın ama rahat kendisini rahatsız etmiş gibi böyle deyim sen anla haketten son dediğin gibi yap burnu surtsun gerçi dur tahmin edeyim ailesiyle de gecinemiyor heralde onun çıkış bileti sensin fakat sen ona bunu yansıtmadığın o da bunu bildiği için bu havalara girmiş senin yapman gereken seni kaybedebilecegini kendisine net bir şekilde gostermen düzelir mi bilmem ama o pişmanlık o korku ona yeter
00 Yorumlaİki tarafıda tanımıyorum bu yüzden düşüncelerim yanlış da olabilir. burada yazdıklarına bakarsam senin tek argümanın ben çalışıyorum onu parasız bırakmıyorum o çalışmıyor ona ben bakıyorum tarzında söylemler. Ve kendin diyorsun aldatma tarzı bir olay yok kadınlar ince ruhludur belki bir şeye kırılmıştır belki ona bir yanlışın olmuştur ona belki ilgi göstermiyorsundur her şey para değil aşk parayla gösterilmez Sevgi parayla gösterilmez ve bir çocuğun var kadına s****** çekmekten bahsediyorsun sinirinle öfkenle hareket etme sana tavsiyem sakin bir şekilde kavgasız bir şekilde konuş eşinle. daha fazla ilgi gösterebilirsin daha yumuşak empatik davranabilirsin.
00 Yorumla
5 ayAdamlar hayatta kalma moduna aliskinmis bir yerde görmüştüm. Siz ona herşeyi saglamissiniz ona mücadele etmesi gereken bir şey kalmamış. Gerekirse arabasını al işe girmeye çalışsın, aile ve senin için birşeyler yapmaya çalışsın. Ona yöneltmek lazım. Bir süreç, baktın yine olmuyor o zaman kapı.
00 YorumlaYorumları okudum da size hak verdim. Akşamları öyle telefona gömülmekle o evlilik yürümez siz bu ekonomide tek başınıza ev geçindiriyorsanız o da bir şeyler yapmalı evliliğin ne demek olduğunu bilmiyor galiba. Konuşun, çözün bir şekilde eşiyle , ilgilenmeyen kadın da sonradan ağlamasın bunu söyleyin açık açık
00 Yorumla
5 ayYapay zeka güzel yazmıs katılıyorum aslında ama eklemek istediklerim oldu bu çok yaşanan bişey bence son bşr kez daha karşınıza alıp konuşun ama etrafta kımse olmayacak. Aldatma opması gerekmıyor soğumak ya da görevlerini yerıne getirmiyor diye baska bir şey olabilir. Guzel bır ortam yaratıp çocuklar için tekrar denenmelı ayrılık ve özgürlük güzeldir ama o çocukların boynunu bukmesı ne demek bılırım. Umarım denersiniz.
00 Yorumla
5 ayAbi bu saydığın konforları ona bir ödül olarak mı verdin davranışlarının tavırlarının ve sana saygısına karşılık olarak yoksa sen ondan sana vermediği bir şeyleri elde etmek için mi sağladın veya kadının triplerine karşılık mı eğer ikinci dediğim gibiyse muhtemelen ilişkide dengeler biraz kaymış ayrıyeten telefon bağımlılığı dediğin neye bağımlı aldatma falan yoksa bile insanlar sosyal medyada takip ettikleri şeyler yüzünden kendi hayatları ne olursa olsun tatmin duyguları körelmiş durumda sadece instagramda aralıksız saatlerce reels kaydırması bile mutsuzluk ve agresifliğine sebep olur bilinçlenmesi lazım
00 YorumlaBence konu özünde telefona bakması ya da paranın çokluğuna kapılıp kendini kaybetmesi değil.. Asıl sorun Eşinizle aranızda iletişim adı altında hiç bir paylaşımın kalmaması..
Tabi bunun kaynağına ancak iki tarafında görüşü ile ulaşılır.. Ancak bu kaynak, gerçekten çözüm istiyorsak gereklidir..
Evlilik aynı evi paylaşan iki insanın bir arada olması değildir.. "Aynı duyguları paylaşan iki oyun arkadaşının bir hayatı yaşamasımasıdır..."
Sizin burada yapacağınız en güzel ve sonuç getirir şey, öncelikle sakinleşmek, zihninizi susturmak ve sonra kendinize "ben gerçekten bundan sonra böyle bir hayatı yaşamaya devam etmek mi istiyorum"
sorusunu sormak..
Ama sakin zihinle... Kesinlikle00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayParasızlıkla terbiye et. Sana olan saygısını yitirmiş. Arabasının anahtarını elinden al, evin ihtiyaçlarını sadece sen kendin al ona para verme çok az cebinde idarelik para olsa yeter. Parasız kalınca bak ne oluyor. Teleofn faturasını falan da ödeme
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayBir aile terapisi alın. Değersizlik hissi fazlaysa eninde sonunda size de bunu yansıtır terapistin dediklerine bir bakın bakalım. Yok olmayacak gibiyse de boşanmakta helal huzur bazen böyle de gelebilir.
22 Yorumla
Soran5 ayHaklisiniz tesekkur ederim yorumunuz icin.
Cevap sahibi5 ayRica ederim hakkınızda hayırlısı
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
5 ayDostum uzun yıllardır turizim içindeyin köyden otelde çalışmaya gelen kızlardada abartısız otel ortamını gòrünce bahsettiğin durumun aynısı oluyor anlaya biliyorum bence karşı al konuş ve çocuğunuzda var aldatma vs yoksa
05 Yorumla
Soran5 ayAbicim ciddi anlamda kavga gurultu ile cozulemeyeceginin farkjndayim. o yuzden rahatsiz oldugum konulari guzelce defalarca anlattim mucadele ediyorum ama yok. benimde sabrim bi yere kadar ha ben sutten cikmis akkasikmiyim elbette degilim ama insan biraz dikkat eder.
- 5 ay
Kardeşik gaz vermek değil niyetim ama bu durum başkasından jaynaklida olabilir.
Soran5 ayYok zaten kim okusa aklina gelen o olur ama o konuda hakkini yiyemem bildirim gecmisinden takip ediyorum her ne yapiyosa anlik isleniyo telefona supheye dusmedim degil. ama oyle bi durum soz konusu degil telefonunu saklamaz ortadadir. sadece instagram reels manyagi oldu iyice
- 5 ay
Profesyonel yardım alabilirsin birde singal gibi programlar takip edilemiyor birebir takip uygulaması var onları deneye bilirsin
Soran5 ayTesekkur ediyorum. zaman ayirip yardimci oldugunuz icin.
- Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
1 ayBir insanın rahatının yerinde olması, saygısız davranmasını normal yapmaz. Bazen alışılan şeylerin değeri fark edilmemeye başlanıyor. O yüzden mesele konfor değil, ilişkideki saygı ve dengeyi koruyabilmek bence.
00 Yorumla
5 ayİkinizde bir tatile çıkın çıkmadan önce karşılıklı konuşun fazla şımartmak gördüğünüz üzere iyi değildir bu tür şeylere biraz ara verin telefon konusuna gelirsek bence biraz daha bakıp kurcalayin herşeyi siliyor olabilir bu devirde babana bile güvenmeyeceksin derler
00 Yorumlabazı insanlara yaranılmıyo gerçekten, annem de babama aynısını yapıyo ama babam senin gibi değil. keşke olsaydı, yıllardır babamı sömürüyo ve işin sonunda olan babama oldu. ne yazık ki sana hak veriyorum, önce karşına alıp ciddi ciddi konuş bence istersen. ama daha sakin şekilde, bu şekilde devam ederse bitirmek istediğini de söyle, sorunu böyle çözersin ama belki kadın tüm güm evde de sıkılmıştır bunalmıştır yani
00 YorumlaBence modern dünyada artık herkes saçma sapan şeyleri sorun yapıyor bunun için destek almak şart canım gidin bir aile psikoligna rahat olun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
5 ayİyilikle anlat evlilik terapistine psikoloğa falan gidin aşmaya çalışın güzel şekilde kestirip atmayın belki altında yatan başka şey vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayHakkı hakkı olana teslim etmeli. Hanımefendiyi fazla bekletme rahat batmış evet öyle görünüyor. Kıymet bilmezle devam etmek kendi değerini düşürür hocam. Sevmeyeni bırakalım gitsin doğasına.
02 Yorumla
Soran5 ayAklımdan gecenleri dökmüşsünüz tesekkur ederim yorumunuz icin
Cevap sahibi5 ayRica ederim hocam.🙋♂️
Tek telefondan bahsetmişsin burada, o mu yani neden
01 Yorumla
Soran5 ayBardagi tasiran son damla diyebilirim
Gizli Üye(30-35)5 ayİyi insanlar hepmi kötülere nankörler e denk gelir ya kadere bak
12 Yorumla
Soran5 ayBen de sütten çıkmış akkaşık degilim elbette hatalarim var fakat boyle koparak degilde konusarak kalici olarak halledelim istiyorum hepsi bu
Cevap sahibi5 ayİşte en azından çözmeye anlaşmaya çalışıyorsunuz bu da önemli
Gizli Üye(18-24)3 ayRahat batmıştır bazen insan oğlu yokluktan çıkıp aniden bolluğun içine girince simarir. Sinirlenmişsin insanlık haliyle. Anasının köyüne gönder hayvan kokusunu çekmeye maruz kalsın o zaman anlar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
5 ayKendince sıkıntısı olabilir size söyleyemediği
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
5 ayBen anlamadım kızdığın nokta tam olarak ne telefonla uğraşması mi
00 Yorumla
5 aydostum erkek ya da kadın , durum alışır , senşn hatan onu meşkul etmemen , onun çalışması emin ol dha iyi olurdu, bu saatten sonra düzelmesi zor ma kaybetmek korkusu o güdü değiştirelibilir ama bilemedim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayYatakta mutlu edebiliyor musun ondan bahset.
00 Yorumla
5 aytelefon bağımlılığı insanı sinir haline sokuyor stres oranı yükseliyor duygu kontrolü azalıyor zorla azalttır yoksa sinir hastası olup çıkar
05 Yorumla
Soran5 ayKardesim artik tartisip kendi mentalimi yipratmak istemiyorum. gercekten yoruldum
- 5 ay
bi aktivite bulsun uğraşsın fikir sun sen telefondan belli süre uzak kalınca çok kullanma ihtiyacı hissetmicek
Soran5 ayBen daha cok kitap okumayi tercih ediyorum. onun tek derdi whatsappta kizlarla konusmak ya da instagramda sacma sapan reels kaydirmak. vasif bu kadar gercekten gozumde kuculuyor artik
- 5 ay
uzaktan uzağa konuşacağına buluşsun bari illaki sevdiği bi aktivite vardır yoksa bulur yani dert değil biraz hayatı sorgulasa ve sürekli telefonla uğraşmanın hayatı kaçırmak olduğunu fark etse yeter
Soran5 ayNe diyeyim o farkina vardiginda ben vazgecmis olacagim sanirim. tesekkurler vaktinizi ayirip cevapladiginiz icin
Boşanma sakın senden bir nafaka alır varya tahmin bile edemezsin bu yüzden zorluk göster
00 Yorumla
5 ayTahminen yeni biri var hayatında
08 Yorumla
Soran5 ayVarsada onun midesizligi bisey yapamam
- 5 ay
O yapıyor zaten :) spora gidiyor mu ya da çocuğun okulunda fazladan zaman geçiyor mu
Soran5 ayYok hocam konum takibine kadar yapiyorum okula birakir direkt evde
- 5 ay
Telefon kontrolü?
Soran5 ayYapiyorum hocam herhangi bi yanlisini hic gormedim
- 5 ay
Bilemedim o zaman
Soran5 ayBende anlamlandiramiyorum valla
- 5 ay
Rahat batıyor
Sosyal medyanın etkisiyle değişmiştir düşünceleri
05 Yorumla
Soran5 ayO zaman hodri meydan abi tarlada ot yolmaya doner evine ancak
Soran5 ayAnlasmali bosar gonderirim yok oyle bi dunya ayrıca bizim sektorde maaslar asgari uzrrinden gorunuyo benden alacagi 5 bin tl basimin gozumun sadakasi olsun
Soran5 ayValla ben bitirdikten sonra ne hali varsa gorsun. dar goruslu bi ailesi var o dakikadan sonra onun sorunu hocam.
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 ayAbartıyor vazgeçilmez olduğunu göster
10 Yorumla
3 ayrencide edeceğine boşan gitsin sen de rahatla o da
00 Yorumla
4 aySen abartıyor olabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayKonuşmak ıster mısın?
Bende evlıyım senın bana benım sana yararım olur belkı00 Yorumla
5 ayOnu seviyor musun
00 Yorumla
5 ayHimm cidden kötü bir durum
00 Yorumla
5 ayİsteklerini karşılamıyomusun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayKadına saygı göstermeyi öğrenin
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 aySen haklısın sonuna kadar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayFazla rahat iyi değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
5 aySen abartiyorsun
01 Yorumla
Soran5 ayHer gün sabah 6 da kalkip yollara dusuyorum gunluk 250 km is icin yol yapiyorum. elimden gelen tum imkanlari sunup rahat etmesi icin kendimi parcaliyorum. esimle aksam oturup bi film izleyelim diye dusundugumde elinden telefon dusmuyor umursamaz bi sekilde hareket ediyor ve ben abartiyorum. dogrudur gidip bi tedavi olayim bari.
İlişki terapisti bence çözüm hocam
10 YorumlaSosyal medyadan uzak durun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 777 cevap paylaştı.
4 ayRahat bırakın
00 Yorumla
5 ayBir uzmana danışabilirsiniz?
00 Yorumla
5 ayİmkanlara bak yapılana bak
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayEvliliğin nasıl
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Boşan boş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayİlk önce kendisiyle konuşmanı öneririm
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBir de kadını dinlemek lazim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aysende sorun
00 Yorumla
30 güBilmiyorum
00 YorumlaÇift terapisi
00 Yorumla