Toplumun çekirdeği derler ama aile huzuru kalmadı sanki, ne diyorsunuz...

Toplumun çekirdeği derler ama aile huzuru kalmadı sanki, ne diyorsunuz...

Aile benim için hâlâ çok önemli ama eskisi gibi kutsallaştırılması gerektiğini de düşünmüyorum. Bir toplumda her şey aileyle başlar denir ama bence asıl mesele, o ailenin bireye ne kattığıdır. Sevgi, güven ve saygı varsa insan güçlü büyür. Ama baskı, suçlama ve susarak görmezden gelme varsa, o aile insanı hayata hazırlamak yerine yaralayabiliyor. Bu devirde insanlar artık sadece kan bağıyla değil, duygusal bağlarla da aile olabiliyor. Bu da ailenin önemini azaltmıyor, sadece tanımını değiştiriyor.
İçinde bulunduğumuz 21. ci yüzyılda kuşaklar arası farklılıklar bireylerin dünyayı algılama ilişki kurma ve sorun çözme biçimlerini derinden etkiliyor 1997 ve 2012 yılları arasında doğan ve z kuşağı olarak adlandırılan nesil dijital çağın çocukları olarak büyüdüklerini teknoloji hız ve bireysellik ekseninde şekillenen bir kimlik geliştirdiklerini gözlemliyoruz bu özellikler z kuşağı ergenlerinin aile içindeki iletişim biçimlerini önceki kuşaklara göre oldukça farklılaştırdı “kuşak çatışması” kavramına adeta yeni bir anlam kazandırdıaile bir ağacın kökleri gibidir aslında kökler ne kadar derin ve sağlam olursa ağacın dalları da o kadar güçlü ve sağlıklı olur hayatın rüzgarları ne kadar sert eserse essin aile bağları bizi her zaman ayakta tutar ve aile hep birlikte kurduğumuz güvenli bir limamdır
Ailenin önemini kaybettiği toplumlar çürümeye mahkumdur. Toplumun en küçük birimi olarak kabul gören ve toplum tabanını oluşturan aile, ahlakı, birlikteliği, dayanışmayı ve her şeyden önemlisi sevgiyi ifade etmekten çok uzaklaştı günümüzde.
Kendi içinde teklik yaşamaya başlayıp iletişimi her geçen gün daha da zayıflattı. Geriye birbirinden haberi olmayan, bireysel yaşamaya alışmış nesiller kaldı.
Değer kaybetmesinin nedenleri: Bireyselliğe saygı gösterilmemesi, ailenin kişileri olduğu gibi kabul etmemesi, ailelerin yetişkin gibi değil çocuk gibi olması, ailenin iletişim kurmayı bilmemesi. Değer kaybetmesini çok haklı görüyorum çünkü aile olmak demek ciddi bir sorumluluktur. Lütfen yetişkin olamayan, insanları olduğu gibi kabul edemeyen, kendisiyle sorunları olanlar, sorumluluk alamayanlar aile kurmasın. Bireyselliğin artmasının nedenleri bunlar. Bence bu kötü değil çünkü bu sağlıksız aileden gelenlerin çoğu gelişecek bireysellikle ve ileride daha yetişkin gibi aileler var olur bence.
Toplumun çekirdeği hâlâ aile 👍 ama şekli çok değişti. Eskisi gibi sus-pus edilip “aile olsun da nasıl olursa olsun” dönemi bitti. Şimdi insanlar huzur yoksa o yapıyı sorguluyor 💔
Ailenin önemi azalmadı aslında. Sağlıksız aileye tahammül azaldı. Huzur, saygı ve güven varsa aile hâlâ bir insanın en büyük dayanağı. Yoksa da insanın kendi kurduğu küçük çevre de bir “seçilmiş aile” oluyor 💫
Cevap
20Cevap
Aile çok önemlidir tabi ki de. değerini bilmek lazım
Bazı kişiler için öyle olmayabilitor hatta hayattaki en büyük darbeyi ihaneti güvensizliği tattığın görüdğün yer hatta hayata dair inancını yitiridğin yer oalbiliyor nerdne biliyorsun demeyin kendimden biliyorum
Toplum dediğimiz berbattan öte. Gerçi hep kınayarak bu hâle geldik, herkesin işine burnumuz sokarak. Toplum ahlâklı olsaydı aile diye bir şey kalırdı ortada.
Evet aile toplumun temelini oluşturur ama sağlıklı düzgün insanlarsa saldım çayıra mevlam kayıra çocuk yetiştirirlerse ona buna musallah olur taopluma da zerre faydası olmaz aksine zarar.
aile onemini kaybetmez hic bir zaman tabii kisiye de bagli bu bazilari icin onemli bazilari icin onemsiz dahasi ailenin de degerli ve onemli olmasi gerek tabii
Aile saygısı ve utanma duygusu olmayan kişiler de kişilik bozukluğu vardır.. bir aile çocuğuna din bilgisi yerine önce ahlaklı olmayı üslubu saygıyı ogretmeli..
Ailenin önemini zorluk yaşayan bilir. Maddi olarak desteği olmasa bile arkasındaki manevi kuvveti çok kıymetli ve eksikliğini göstermesin Allah🙏
Aile kalmadı. Sosyal medyada video beğeni uğruna neler yapıyorlar. Süslü taraf Instagramda cahil taraf tıktıktokta kendilerini rezil ediyorlar
Bence hâlâ her şey. Herkes gidebilir ama sırtını dayayacağın bir yer varsa, orası ailedir. Değerini kaybeden aile değil, insanların bakış açısı.
Benim için her zaman ilk önceliğimdir. Onlar benim her şeyim.
Benim bi ailem yok bunu biliyorum ailesi olanlar icin önemlidir tabiki
Bir toplumu oluşturan temel taşının başlangıcı kadındır.
Onun meydana getirdiği kurum ailedir.
Bir şeyin temeli yoksa , zaten var olan bir şeyden bahsedemeyiz.
Konu bu kadar açık.
20-30 yıl sonra tamamen biter son evlenen nesiller bundan sonraki 6-7 nesil olur
Ailenin önemini kaybettiği devir insanlık adına kaybedilmiş bir devirdir.
Aile herşeydir. Aile bütünlüğü, o bütünlük ise milleti oluşturur
Aile aslında toplumun ta kendisidir. Ama gğnğmğzde durum ortada
Bu devirde önemini kaybetti aile kutsalmış gibi görülüyor ama değil... İyi olanlar da var kötü olanlar da
Yeri geldiğinde herşeyin olur yeri geldiğinde herşeyi mahveden
Hiç bi s1kimde değildir abartılan bişeydir
Aile kavramı benim için en önemli şeydir
Aile her zaman önemlidir
Aile önemlidir örnek olmalıdır..
maalesef yavaş yavaş kaybediyor.
Bunlar hep Amerika'nın oyunları
Eger size aile olabiliyorlar da tabikide
Bir toplumda her şeydir
Normalde herşeydir ama değersiz lanse ediliyor
Benim için her şey
Aile kim