Nasıl bir ilişki olur?
Kız doğma büyüme İstanbullu, erkek doğma büyüme İzmirli
Nasıl bir ilişki olur?
Kız doğma büyüme İstanbullu, erkek doğma büyüme İzmirli
Bence memleketten çok insanların bakış açısı önemli. Sivaslı bir kızla İzmirli bir erkeğin ilişkisi gayet güzel de olabilir, zorlayıcı da. Kültürel farklar bazen çatışma yaratır ama aynı zamanda ilişkiyi besler. Kız İstanbulluysa zaten farklılıklara daha açıktır. İzmirli erkekler genelde daha rahat, Sivaslı kızlar daha güçlü ve dayanıklıdır. Saygı, iletişim ve empati varsa bu denge çok güzel bir uyuma dönüşebilir.
İki taraf da büyükşehirde büyümüş olduğu için kültür olarak birbirine çok uzak değilsiniz aslında 😌 İstanbul + İzmir karışımı ilişki genelde hareketli, sosyal ve bol muhabbetli olur 💫
Önemli olan ailelerin bakış açısı ve sizin hayata dair beklentileriniz 🧠 Eğer iletişimin açık olursa, birbirinizin memleket şakalarına alınmadan gülmeyi başarırsan ve “kim haklı”dan çok “biz nasıl iyi oluruz”a odaklanırsan güzel yürür 💕
Kısacası uyum niyet, saygı ve sevgiyle alakalı. Memleket sadece renk katar 😍🌈
Cevap
6Cevap
İndirgemeciliğe gerek yok. Burası Amerika değil. Doğu eyaleti, batı eyaleti diye bölgecilik yapamayız. Biz dümdüz Türk’üz. İnce nüanslar dışında kültür ve gelenek hemen hemen aynı.
Aileler ve eski nesil öyle düşünmüyor ama
Sivaslı biri olaraktan bunun şehri filan hikaye. O kişinin karakteri sana olan sevgisi saygısı önemli.
Çocuğu ben çok sevdim ailesi falan da çok iyi anneme de anlattım annem de tanışalım önce dedi ama kültür farkı yüzünden babam sorun yapabilir diye düşünüyorum
Aranızdaki yaş farkı mantıklıysa bi tanış bakalım. Tabi babanın da izni gerekiyor ama izin verir bence.
3 yaş var aramızda biz aleviyiz çocuk değil babam bu yüzden sorun yapabilir gibime geliyor ama çocuğu tanısa sever diye düşünüyorum
Heee şu mevzu. O zaman baban zor ikna olur. Aleviler kendi aralarında kız alıp veriyor, dışarıya genelde çok çok nadir kız verirler.
Evet bu konu kırmızı çizgisi o yüzden çekiniyorum yani söylemeye biz de öyle çünkü konuştuğum biri var deyince hemen bizden mi alevi mi diye sorulur ilk önce annem sorun yapmadı ama babam yapar
İşin zor maalesef. Ama bu Alevi Sünni ayrımı yapılmasına ben çok karşıyım. Arkadaşım sünni eşi alevi. Eşi alevi diye kendi ailesi sırt çevirdi bunlara. Çok değişik bir durum.
Ben de çok yanlış buluyorum ama maalesef eski nesil öyle düşünmüyor
Hakkında hayırlısı.
Eski sevgilim Sivaslıydı ayrıldık mesafe yüzünden aynı konu.
Bizde mesafe sorunu yok çocuk bu sene İstanbul'a taşınmış
Kız erkeği ezer. İstanbul ülke gibi İzmir köy gibi.
Şehirlere göre insan kalıpları oluştırmayın beeee
Ben oluşturuyorum ama aileler oluşturuyor
Sen okeymisin çocuğa ailen beğendi mi?
Ben okeyim gayet iyi anlaşıyoruz da biz aleviyiz anneme çocuğu ilk söylediğimde hemen alevi mi diye sordu değil deyince de zaten her türlü ilk ben tanışırım çocuğu seversem niye olmasın dedi de babamın bu konu kırmızı çizgisi alevi olmayana vermek istemez beni ama çocuk ve ailesi klasik İzmirli Atatürkçü laik olduğu için ikna ederim gibime geliyor
Olmaz
Niye peki
Kültür farkı
Evet aslında annem bunu sorun yapmadı ama babam yapar gibime geliyor
Ya onun ailesi?
Annesi ve babası ile telefonda görüntülü konuştum sevdim de benim hakkımda da iyi şeyler söylemişler sevmişler yani beni
Hayırlı olsun
Teşekkür ederim
İyi olur inşallah
İnşallah
Olmaz
Nedemek bu ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?