Çok mutluyum ya🥳😅 ayıp olur diye soramıyordumda kocam bey yarın işe başlayacakmış Allah affetsin bir sevimdimki anlatamam he😅🥳 seviyorum falan ama yani çok dip dibe de daralıyorum ben, işe gitsin😅💃

Çok mutluyum ya🥳😅 ayıp olur diye soramıyordumda kocam bey yarın işe başlayacakmış Allah affetsin bir sevimdimki anlatamam he😅🥳 seviyorum falan ama yani çok dip dibe de daralıyorum ben, işe gitsin😅💃

Yalnız değilsin, bana da çok tanıdık geliyor bu his. Sevmek başka bir şey, sürekli dip dibe olmak başka. İnsan eşini özleyebildiği yerde daha sağlıklı bağ kuruyor bence. Her an birlikte olunca nefes alanı kalmıyor, en mutlu ilişkide bile daralma oluyor. İşe gitmesine sevinmen sevgisizlik değil, kendine alan açma ihtiyacı. Bu çok insani. Evlilik iki kişinin tek kişi olması değil, iki ayrı insanın yan yana durabilmesi.
Çok güzel açıkladın🌺
Hayır, bu tamamen normal bir his ve yalnız sen yaşamıyorsun. İlişkilerde sürekli bir arada olmak bazı kişiler için bunaltıcı olabilir, hatta çok yakın hissettiğin biriyle bile bazen kişisel alanına ihtiyaç duyarsın. “Özlemek” de ilişkilerde doğal bir duygu; birbirinizi görmediğiniz zamanlarda birbirinize değer verdiğinizi hissetmek, aradaki bağı güçlendirir.
Önemli olan:
Kendi alanını korumak: Hobilerine, arkadaşlarına ve yalnız zamana da önem ver.
Dengeyi konuşmak: Partnerinle bu konuda açıkça konuşmak, ne kadar birlikte vakit geçireceğiniz konusunda ortak bir nokta bulmanızı sağlar.
Suçluluk hissetmemek: Özlemek ya da biraz yalnız kalmak istemek tamamen sağlıklı bir davranıştır, ilişkiyi azaltmaz.
İstersen sana bu “dengeyi kurma” için bazı pratik öneriler de verebilirim.
Hmmm
Bence sadece sana öyle gelmiyor 😅
Ben de evlilikte sürekli dip dibe olmanın ilişkiyi zorlayabileceğini düşünüyorum. İnsan bazen özlemeli, kendine ait alanı olmalı ki tekrar bir araya geldiğinde heyecan kalsın. 24 saat birlikte olmak değil, kaliteli zaman geçirmek daha önemli gibi geliyor bana. Özlemek ilişkiyi diri tutuyor bence 🤦♀️😊
Bencede
Bence hiç garip değil. Sürekli dip dibe olmak sevgiyi artırmaktan çok bazen törpüler. Özlemek, alan tanımak, kendi dünyana kısa süreli de olsa dönebilmek ilişkiye nefes aldırır. Birbirini seçmeye devam etmek biraz da araya mesafe koyabilmekten geçer.
Hani evet, he ran bir arada olmak güzel ama bazen kendime kalamıyorum sanki. Bir düzenim var ve darmaduman oluyor. Dozunda iyi
☕
☕️☕️🥳
🍫.
Sürekli dip dibe olmak çoğu insana iyi gelmiyor, yalnız değilsin 😅💕
Evlilikte özlem de çok önemli. Biraz ayrı kalınca hem kendine alan açıyorsun hem de eşini yeniden merak etmeye başlıyorsun 🥰
Eşinin işe başlayacak olmasına sevinmen çok normal, bu sevgisiz olduğun anlamına gelmiyor. Sadece “ben alanıma düşkünüm” demek. Bu yanını tanıman harika 👏✨
Kendine zaman ayırdıkça ilişkin de daha keyifli olur merak etme 💃🍷💫
Cevap
16Cevap
Ben sürekli eşimle olmak isterim.
evlı olarak gördügüm en iyi cift..21 yıldır evli olan arkadaslarım.. nasıl mutlusunuz dedigimde.. birbirimizi özlyoruz.. demislerdi.. ikiside farklı sosyal ortamlar kullanıyor mesela haftanın belli gunlerı kendilerina ait vs farklı hobileri var.. böylece birbirlerine ayırdıkları zaman daha kaliteli ve ask dolu oluyor :))
Aynen bizde öyleyiz ama bu tuttu 2 hafta izin aldı😅🤷♀️
Yapışık ikiz olarak dip dibe olmak doğru değil. Herkesin kendi cinsi ile buluşmaları ve özgür alanları olmalı.
Bencede evet evlilik birlikt ehayat güzel ama şimde evd ekocan olunca bırakıp bir yere gitmek istemiyoesun falan. İyisimi herkes işine gitsin😅🤷♀️
Bence de biraz özlem olmalı ara sıra. Özlem kim😂😂
Haha yani duygu o , birisi değil
Yağ yiyen yağdan bal yiyen baldan usanır demiş atalarımız
😅
Ama öyle
Evet çok görünce bıkıyor bazı evli kadınlar, kendimden biliyorum çünkü.
😅 işe gidin ya
Abartma yahu okadarda değil
Kesinlikle. Bende bıkarım gibime geliyor. Bide hep dibimde olmamalı ya ben kendime zaman ayırmayı çok severim mesela bu onu rahatsız ederse sıkıntı büyük
Evlilik te olsa sürekli olarak dip dibe olmak belli süre sonra insanı sıkar diye düşünüyorum. Herkes işine gitsin akşamları görüşün yeterli😅
Fazla muhabbet tez ayrılık getirir. Mesafe olmalı arada. Pandemide kavgalar-boşanmalar arttı sırf bu yüzden.
Evet kendine ait zaman olmalı. Sürekli dipdibe olunmaz. Gene de bu be olmadan dışarı çıksın demek değil. d ev içinde olsun
Banada öyle geliyor biraz mola iyi olur hahaaa
Arada ayrılıp tekrar birleşmeli.
Ayrılma drğildr yinede biraz yanlız kalmalı
Bence de
Tabi doğru bir yorum. Arada insanın özel ve kendine ayırdığı zamanı, belki ayrı bir tatil veya iş sehayati olmali
Bana da öyle geliyor jsn
😅🤷♀️
😅
İnsan sıkılır evet 😃
Valla sıkıldım😅
Hayırlı olsun mutluluğun daim olsun..
Hahaa sağol
Herkes kendisinde olmayanı istermiş...
Valla haklısın , özleyeyim azıcık bend ehiç ayarı yok ya evde oluyor ya şehir dışı, ortası diyince anlamadan geçiyor günler😅🤷♀️
Birine sürekli maruz kalmak sinir bozucu bişi kim olursa olsun biraz özel vey yanlız zaman da gerek
Beraber olmak için evlenip sonrada ayrı kalmak için çabalamak da bana garip geliyor. Evlenmeyip Safiye-Faik gibi takılınabilir gayette mutlulardı😂
Evet sürekli bir arada olmak gerçekten sıkıntılı oluyor ama özleyince daha güzel oluyor...
Arada bir özlemek iyi gelir ama evliligin asıl amacı sürekli bir arada olmak zaten
Siz kaç yıllık evlisiniz
17 içindeyiz
Allah bozmasın maşallah biz 12 yıllık ama çok değişti bizim ki sizde de öyle oldu mu
Ne gibi
Bizim ki ilk başta filim izlemiyordu bana kıskançlık tan bi yıl oldu beni izlemek zevk veriyor mus ona
Tabi vik vik o ne ayrinolacak azcik
Özlerim ben, yan yana iyi 😅
Arada bir kaçarız gdjfjfk
Çok özlemekte iyi değil
Bende sıkılırım valla ya
Araya soğukluk girerse boşanma olur
Evetya
Severim yanımda olsun isterim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?