Sizce anneme " Torunlarını bizim eve getirirlerse kapıyı açmayın " demekte haksız mıyım?

198 daireli bir sitenin yaklaşık 30 daireli bir bloğunda oturuyoruz. Ayrıca ben ailemle pek anlaşamayıp çok fazla kavga ediyorum, canım sıkıldığı için bağırıp çağırıyorum, banyoda, lavaboda yüksek seste müzik dinliyorum ve her defasında da kısa süre içinde yöneticiye bizim evden ses geldiği yönünde şikayet gidiyor. Alt katımızda halamgil oturuyor ve onların bizi şikayet edeceğini sanmıyorum, yan tarafımızda ise 30'lu yaşlarda karı koca ve 1,5-2 yaşlarındaki bebekleri yaşıyor; ama onların da şikayet edeceğini sanmıyorum, çünkü bize karşı çok nezaketliler. Ama üst katımızda oturanlar ( özellikle de 50-60 yaşlarındaki adam ) asla öyle değil. Biz buraya girdiğimiz ilk zamanlar bizi her gördüğünde gülümseyerek selam verip hal hatır sorardı, ama artık hiç öyle yapmamakla birlikte özellikle de beni her gördüğünde suratını asıp yüzüme bile bakmıyor. O yüzden bizi şikayet eden adamın o olduğunu düşünüyorum.

Buna ek olarak Konya'da şivlilik diye bir gelenek var. 3 ayların başlangıcında, 1 Recep günü sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklar ellerinde poşetlerle gezerek her evden şeker çikolata toplar.

Üst katımızda oturan adamın da küçük bir torunu var. Onlarla birlikte yaşamıyor, ama oraya sık sık geliyor ve ben de şivlilikte de torunlarını sitede gezdireceklerini düşünüp anneme " Şivlilikte o adamlar torunlarını bizim eve getirirlerse kapıyı açmayın. Yüzsüz herif bizi habire şikayet edip duruyor, insan o kadar da olmaz. Tamam, ben de yaptığım şeyin ( evin içinde çok bağırmamın, banyoda, tuvalette yüksek seste müzik dinlememin ) çok doğru olduğunu savunmuyorum; ama insan olan gelip şikayetini önce bize bildirir. Anında yöneticiye mesaj atmaz. Onlar gelirse ve kapıyı açarsanız karışmam " dedim.
Sizce anneme " Torunlarını bizim eve getirirlerse kapıyı açmayın " demekte haksız mıyım?