Yaş almak mıdır insanı olgunlaştıran, Yoksa yaşadıklarının farkına varmak mı… bilmiyorum. Ama sanırım 40’tan sonra insan hayata biraz daha farklı bakmaya başlıyor. Olaylara, insanlara, duygulara… Her şey daha sakin, daha derin ve daha anlamlı geliyor. Belki de artık iyi tarafını görmeye çalışıyoruz her şeyin. Olumluya tutunmayı, sade olanı seçmeyi öğreniyoruz. Çünkü hayat zaten yeterince zor; Kendimize bir de biz yük olmamak için Bakış açımızı değiştirmemiz gerektiğini anlıyoruz. Kimseyi değiştiremiyoruz… Ne kadar istesek de, ne kadar çabalasak da. O yüzden değişime kendimizden başlamak en doğrusu. Kalbimizi yormadan, ruhumuzu incitmeden Daha huzurlu bir yol seçmek… Belki de büyümek tam olarak budur.
Evet çok şükür edecek şeylerimiz var ama fark etmiyoruz. Yürümek, görmek, koku almak nefes almak konuşmak bunlar en büyük şükredilecek şeyler Ama kimse farkında değil.
Hele ki nefes almak en büyük şükür sebebi. 2019 da akciğerim söndü o zaman anladım nefes almanın ne kadar kıymetli olduğunu.
'Yoksa yaşadıklarının farkına varmak mı '
İnsanı her zaman yaşadığı şeyler olgunlaşırır yaş sadece bir sayıdır. Yaşım 39 yeri geldi 11 yaşında ki çocuk bana hayat dersi verdi.
Birinden kötülük görürsün hayatın insanların ne olduğunun o zaman farkına varırsın.
Biri için saçlarını Süpürge edersin geceni gündüze katarsın sonu koca bir yalnızlık olur.
Evet hayat yeterince zor hayat yeterince adil değil ve herhes farklı şekilde sınanıyor.
Yine ne olursa olsun insan önce kendini sevmeli kendine değer vermeli önce. Bu hayatta kendini sevdiğin kadar varsın. Sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez.
Değişmeyen tek şey değişimdir insan önce kendini değiştirmekten başlamalı.
İlk defa bu kadar bir soruya uzun yazdım kusura bakma
O kadar güzel yazmışsın ki yüreğine sağlık 👏🏻 yüreğin yorgunluk görmesin 🤲🏻 estağfurullah aksine memnun oldum. İlk olmak farklıdır her zaman teşekkür ederim 😊 Rabbim her daim güzel günler görmeyi nasip etsin...
Yaşıyorum. Bu en büyük şükür bence. Aslında her gün ölmek için yatağa giriyorum ama bir şansımız veriliyor tekrardan ve uyanıyoruz o an uykuda öledebilirim ama yaşıyoruz ve yaşadığımız sürece iyi şeyler iyi kişiler sevaplar yaşamamız gerekiyor bence mümkün olduğu kadar kimseyi kırmamaya bu dünyada fazla yara almadan gitmek gerekiyor
Öyle tabi, şükredeceğimiz bir çok şey var aslında, bazen fark etmiyoruz. Elimizdeki ile yetineceğimize daha fazlasını istiyoruz. Hâlbuki şükredip kıymet bilmekte önemli.
Gerçekten, olgunlaşmak biraz hayatın içindeki ayrıntıları farklı görmekle başlıyor. Şükretmek de bunun en güzel yansıması. 🍃 En son güneşli bir sabaha uyanabildiğim ve sevdiklerimle bir gün daha geçirebildiğim için şükrettim… Çünkü ne kadar basit şeyler gibi görünse de, bu anlar aslında bize hayatın ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. 💖 Senin de hissettiklerini yüreğimde hissettim, kalbin hep bu kadar pozitif ve güzel kalsın. 🌟🌹