Sizce taşınmak bir çözüm mü?

Arkadaşlar, 1,5 senelik evliyim ve çocuğumuz yok. Eltimle aynı apartmanda yaşıyoruz; onlar 4. katta, biz bodrum kattayız. Herkesin evi kendine ait. Evimi aslında seviyorum ama Amerikan mutfak olması ve çok az gün ışığı alması beni zorluyor. İleride üst katlarda bir eve taşınmayı düşünüyorduk ama şu an için planımız yoktu.

Taşınma isteğinin asıl sebebi ise aile apartmanı meselesi. Kayınvalide olmasa bile eltiyle aynı binada yaşamak gerçekten zor. Eltim 9 yıllık evli, iki oğlu var (6 ve 4 yaşlarında). İkimiz de çalışmıyoruz. Başlarda bana karışmazdı ama artık neredeyse her hafta içi mutlaka bir isteği oluyor ve bu genelde çocuklarıyla ilgilenmem yönünde.

Eşim mesaiyken bazen anneme gidiyorum, orada bile “evde misin, çocuklar sana gelmek istiyor” diye yazıyor. Çoğu zaman hayır diyemiyorum çünkü yüz yüze bakıyoruz. Geçen hafta yemek yaparken büyük oğlu geldi, sürekli oyun istedi. Ev işi yaptığımı söylememe rağmen durmadı. Annesi almaya geldiğinde de bana bakmadan çıktı gitti. Her gelişlerinde ev sanki kreş gibi oluyor. Bakıcı gibi oldum iyice.

Bazen ben evde uzanmış yatarken bile rahat verilmiyor hopp bir mesaj geliyor “eee müsaitsen çocuklar 2-3 saat sende kalsalar olur mu?” diye soruyor. İkisi bir gelince ne dinlenmek mümkün ne de rahat etmek. Bir de önceden en azından bir napıyorsun derdi bende bazen yalandan şu işim var bu işim var derdim he tamam canım derdi geçerdi şimdi ise “evde misin müsait misin” oldu bu.. Bu durum beni gerçekten yordu. Artık taşınmamız gerektiğini düşünmeye başladım. Ne kadar uzak, o kadar iyi gibi geliyor. Daha çook detaylı anlatırım ama uzun oluyor kısa kestim o yüzden.

Sizce taşınmak bir çözüm mü?