Kaynanam bir süredir buradaydı, bende 1 gün kaldı. Ben “kal anne” dediğim halde “eltine yardımcı oluyorum” diyerek onun yanında kaldı. Benim ev küçük, amerikan mutfak, bahçesiz; kalabalık olunca iyice sıkışıyoruz. Yine de kahve içmeye geldi ama hep birlikte ya da torunlarıyla indi, hep ben koşturdum. Bende kaldığı günün ertesi sabahı bile torunlarıyla kahvaltıya indi. (6 ve 4 yaşındalar)
Bugün aslında gidecekti ama eltimin eşi kolunu vurmuş, hastaneye gitmişler. Çocuklarını kaynanama bırakmışlar. O da yanlış anahtar alıp eve giremeyince bana geldi. Benim de gözüm iltihaplıydı, bulaşık, nohut haşlayacağım derken işim çoktu, ayrıca yeğenim (4 yaşında) bendeydi. Derken eltimin oğlu da geldi, iki çocuk bir kaynana evde; biri YouTube, diğeri TV istiyor. Ben mutfakta uğraşıyorum, kaynanam hiçbir işe yardım etmedi, sadece oturup bana kahve yaptırdı.
Eltimler gelmeyince gitmediler. Yeğenimi anneme bıraktım, aslında annemle kardeşim de bana gelecekti ama evi düşününce gelmeyin dedim. Dışarı çıkıp biraz nefes aldım, döndüğümde diğer çocuk da kreşten gelmişti, gürültü iyice arttı. Çocuklar acıktı diye kıyma aldım, köfte, pilav, patates yaptım. Kaynanam yine sadece telefonuyla oynadı. Köfte az gelince eşim gelince yemek sipariş ettik. Sofrayı ben kurdum, topladım.
Sonunda eşim baktı ki olmuyor çatıdan çıkıp eltimin kapısını açtı, kaynanam torunlarını alıp gitti. Meğer eltimin eşinin kolu da kırık değilmiş, yanlış teşhismiş. Eşim çok sinirlendi: “Yeter artık, taşınacağım, kimseye yakın olmayacağım. Eve geliyorum evde ses, yeterrr” dedi.
ya bir de mesela eltim bir yerese gideceği zaman da müsaitsen 1 saat sende dursunlar diyor kıramıyorum tamam diyorum başım şişiyor bu sefer.. iyice yol geçen hanı gibi oldu evim.
kaynanam zaten bu tarafa geldiği zaman hiç rahatım yok. Çağırmasam bu sefer tripleniyor. Çağırınca da eltimi çocukları da toplayıp geliyor. İlk geldiği ev ben olmuyorum ya da sana geliyorum , eltine geliyorum gibi de bir şey demiyor. Eşim hepsinden bıktı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gerçekten yorucu bir durum olmuş, anlıyorum seni. Evde sürekli kalabalık, sorumlulukların artması, üstüne bir de yeterince destek görmemek sende yorgunluk ve stres yaratıyor olabilir. Eltinle ve kaynananla arandaki ilişkini yıpratmamak adına nazik dile getirmek zor olsa da sınır koyman çok önemli. 🏡 Eşinle baş başa bir konuşup; taşınmadan önce ev içinde sınırları nasıl belirleyebileceğinize karar verin. Çünkü taşınsanız bile misafir ağırlama konusunda aynı döngüye tekrar girebilirsiniz. "Evim çok müsait değil, çocuklar stresli oluyor" gibi açıklamalar yaparak, onları incitmeden durumu anlatmak faydalı olur. Öncelik kendi huzurunuzda! 💕