Ailenle değil seninle evleniyorum dedim, ben de ailem gibiyim dedi. Beni hep bir kalıba sokmak istiyor. Yapmayınca ayrılıyor. Sonuç ise onun için yaptığım fedakarlıkları görmeyip benim için ne yaptın oluyor. Hep ailesinin dediğini yapmamı istiyor onlara göre olmamı, devamlı onlarla iletişimde olmamı istiyor sanki ailesine evlatlık alınıyormuşum gibi böyle bir saçmalık görmedim. Evlenince evi diplerinde tutacaktı.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bana göre bu ciddi bir redflag ve uzun vadede çok yıpratıcı. Evet, biriyle evlenirken ailesiyle de temasın olur ama “aileme göre ol” demek seni eş olarak değil, aile düzenine uyacak bir parça gibi görmek demek. Senin anlattığında birey olarak sen yokmuşsun gibi; sınırların, karakterin, tercihlerin hep ikinci planda. Yapmayınca ayrılıp sonra da fedakârlıklarını yok sayması da çok net bir güç ve kontrol meselesi. Bu evlilikte sorun aileyle yakın olmak değil, eşinin seni savunmaması ve kendi hayatını ailesinden ayıramaması. Evlenince evi diplerine kurma planı da bunun devamı zaten. Şunu söyleyeyim, evlilikte “biz” olamayan, hep “ben ve ailem” diyen biriyle huzur zor. Aileye saygı başka, kendini yok saymak başka. Sen evlatlık değil, eş olacaksın; bunu ayırt edemeyen biriyle aynı hayata girmek çok ağır bir bedel olabilir.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 864 cevap paylaştı. Bu ilişki boşanmayla sonuçlanır eş koca olamayan yeni bir yuva kurduğunun farkında olmayan en önemlisi sana aşık olduğunu unutup seni değiştirmeye çalışan biriyle o evlilik eninde sonunda biter. Bir yerden sonra benim eblendiğim kadın bu değildi diye düşunmeye başlar ama onu bu hale ben getirdim demez kendinizden, sınirlarınizdan karakterinizden ödün vermeyin derim
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayAilemin dediği gibi ol diyen biriyle evlenmek büyük bir hata olur. Şimdi bunu yapıyorsa ileride neler olacak bir de öyle düşünmek lazım. Evleneceksin hayat sana zindan olacak bir kucağına çocuk alacaksın. Bu sefer çocuk olumsuz etkilenecek bir yere kadar çocuk büyüsün çocuğum ortada kalmasın diye devam edeceksin ama çocuk sağlıksız bir ortamda büyüyecek. Daha sonra dayanamayıp boşanacaksınız olay gene çocuğa olacak :))) ne çocuklarına ne de kendine bu eziyeti çektirtme bence
10 Yorumla
5 ayDışarıdan getirdiğiniz birinin ailenize göre olmasını isteyemezsiniz. Ailenizin de dışarıdan getirdiğiniz birin göre olmasını isteyemezsiniz. Yapılabilecek en iyi durum, karşı tarafa rahatsızlık vermeden kendi halinde olmaktır. Örneğin alkolik bir aileye gelen alkol kullanmayan gelin/damat, misafirliğe gidince alkol mü kullanacak? Herkesin karşı tarafa saygı duyması lazım.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum gerçekten çok zorlayıcı ve sağlıksız bir ilişkiye işaret ediyor gibi görünüyor. Partnerinle evlenmek demek, onun ailesinin doğrularını değil, sizin ortak değerlerinizi yaşamak demektir. Eğer kendi bireysel alanını tamamen kaybetmeni, sürekli onların beklentilerine göre yaşamanı istiyorsa bu ciddi bir sorun. İlişkide denge ve karşılıklı saygı çok önemlidir. Ailesiyle iyi bir ilişki kurman güzel bir şey ama bu senin tamamen onların bir parçası olman gerektiği anlamına gelmez. Üstelik yaptığın fedakarlıkların görülmemesi ve sürekli suçlanmak da sende büyük bir yük oluşturabilir. Evlilik adımı atmadan önce sınırlarını netleştirmen ve bu durumu ciddi bir şekilde konuşman gerektiğini düşünüyorum. Unutma, evlilik mutluluk ve uyum üzerine kurulmalı, kendini kaybettiğin bir zemin değil. 💜
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
31Cevap
5 ayEn erkenden direkt kurtul bu durumdan derim. Tanımlamaların kesinlikle çok yerinde. Bu ilişki senin kendin gibi biri olmana asla fırsat vermeyecek. Hayatın nazlı, alıngan hiç büyümeyen 5 yaşında ki bir çocuğu hep sakinleştirmekle geçecek. Gerçekten söylüyorum ve bilerek söylüyorum. Zaten seni, fedakarlıklarını yok sayması her şeyi özetlemiş. Bu korkunç. Bu kabul edilemez. Ve evet abartmıyorusun. Çünkü gerçekten bazıları böyle. Bu doğru. Hissettiklerin doğru. Kendinden asla şüpheye düşme. Karşında ki manipülatör. Ve seni kendi kalıplarına göre şekilendirecek. Sen hiç kendin olarak var olmanın mutluluğunu yaşayamayacaksın. Kendine yazık etme. Çok güzel bir ilişkin olabilir. Ama şu haliyle o kişiyle bu mümkün görünmüyor.
020 Yorumla
Soran5 ayÇok teşekkür ederim güzel özetlemişsiniz. Çocuğa biz aile kuracağız aileme göre ol demen saçma derken ben de ailem gibiyim diyor. Evlenince ailesini en az haftada 4 gün görücez böyle hayat istemiyorum. Sürekli üstüme yük gelcek. Daha şimdiden annemin alerjilerini ablamdan öğren diyen insan. Sanki onun annesi değil benim annem gibi çok mantıksız geliyor. Ömrüm ailesine bakıcılık hizmetçilikle gececek. Ben birine bakıcı olmak için evlenmiyorum
- 5 ay
Kesinlikle aşırı derecede haklısın. Bu duyduklarım korkunç bir şey. Böyle bir evililik asla olamaz. Senin hiç kendine özel bir alanın dahi olmayacak. Bunlar gercekten kendilerine sadece bakıcı arıyorlar. Böyle bir mantık kabul edilebilir mi ya. Sen bir bireysin, sen bir kadınsın ömrün başkalarının ailelerine hizmetçi olmak için mi var. Bunlar insanı hangi gözle görüyor böyle kabul edilebilir bir şey değil. Biz ilişkilerimizi kendimiz için yaşıyor, kendi düzenimiz için evleniyoruz. Onların yaptığı hem çok büyük saygısızlık, hem çok büyük küstahlık. Kendisine, geleceğine saygısı olan insan bunun gibi kisilerle asla aynı yolda yürüyemez. Bu durumun sizde çok iyi farkındasınız. Bu duruma asla katlanmayın, hiç bir anlamı ve gereği yok. Kendinize ait bir hayatınız olmayacaksa ne anladık biz bu evlilikten. Kabul etmiyor olmakta sonuna kadar haklısınız.
Soran5 ayTekrardan muhteşem yazmışsınız bir erkek olarak beni anlamanıza gerçekten çok mutlu oldum. Senelerdir beraber olduğum erkeğin beni anlamaması çok üzüyor. Kendisine direkt değil ama farklı şekilde imalarda bulundum. Misal ailene yakın olmak istemiyorum değil bize çok misafir gelecek üzerimde yok yük olacak dedim. Çünkü akrabaları da orada yaşıyor yakınımızda olacak. Bana dediği şey, bi çay koymayı çok mu gördün gibi gibi sen buna hizmet mi diyorsun bize kim gelecek kimse gelmez diyor. Sırf bunu dedim diye benimle tartıştı, ailesi için desem allah bilir neler derdi. Çocuğa kendi isteklerimi fikirlerimi bile dile getiremiyorum. Kendisi isterse gitsin ailesine her gün ama ben gitmek istemiyorum. Simdi şunu diyebilirsiniz, öcü mü onlar falan hayır ama ben oraya misafir olarak gitmeyeceğim her gittiğimde tüm işi ben yapacağım ve istemiyorum. Gidip oturacaksam sevgilim gibi giderim oh ne ala bana da ayagıma hazır gelecek ama onun annesi misafirleri geldiğinde bile beni cagıracak yardım etmem icin. Allah askına niye isteyeyim enayi miyim ben, kim ister? Bu düşüncemi çocukla bile paylaşamadım içimde kaldı hep. Çünkü desem ki ailene yakın oturmak istemiyorum ya da devamlı gitmek istemiyorum beni düşman bilir şeytan falan der beni asla anlamıyor. Annem bile bana dedi ki onun annesi seni köle gibi kullanır rahat bırakmaz ben kızımı millete hizmet etsin diye mi büyüttüm evlendirmem seni onunla dedi. Hatta her gün sabahın köründe evinize gelir dedi ki cidden öyle olur buna eminim.
Soran5 ayVe ilk yazdığım şeye bahane olarak diyor ki sevsen gözüne çok gelmez kusura bakma da sevgi bu değil ben bu çocuk icin ne fedakarlıklar yaptım. Gelene kendi hizmet etmeyeceği için ona normal geliyor
- 5 ay
Hissettikleriniz konusunda çok ama çok haklısınız ve anladım ki başından beri sizin için çok yanlış olan bir insanla berabersiniz. Annenizin tepkisi de o kadar haklı ki. Kendiniz gibi olamadığınız bir ilişki sizi asla mutlu edemez. Kendimizi dahi olay çıkmasın diye karşı tarafa ifade edemiyorsak. Biz kendimizi anlatmaya çalıştığımızda karşı taraf sorun çıkarıyorsa yani aslında karşı taraf bizi anlamaya, bizi tanımaya, bizim kim olduğumuzu nasıl bir geleceği istediğimizi görmeye karşıysa o bizi istemiyordur ki. O sadece kendisinin varlığını haklı ve doğru görüyor bizi anlamayı, bizi yaşamayı bizi tanımayı gerçekte reddediyordur. Bunun adı bir ilişki olabilir mi? Siz ne kadar ince ve duyarlı davranarak onu kırmamaya ve ikna etmeye çaba gösteriyorsunuz. Karşı taraf ise sizi tanımayı, hayatını sizinle şekillendirmeyi reddediyor. Bu başından beri çok yanlış kişiyle beraber olduğunuzu gösterir. Ilişkiler birbirimiz için var. Birbirimizi tanımak, anlamak birbirimizi yaşatmak için var. Bir ilişkide nasıl hissettiğimiz o ilişkide ki her şeydir. İlişkilerimiz birbirimizi ömür boyu belki tanımak, değişen dünyalarımızı anlamak, birbirimize göre hayatlarımızı düzenlemek için var. Bu ilişki iki kişilik bir dünya çünkü. Var olduğunu hissettiğin, kabul gördüğün, destek bulduğun, tutunduğun, bağlılık duyduğun değer için var. Senin sen olman için var. Kendini eksilteceğin, kendini tüketeceğin bir sey ilişki olabilir mi. Ilişkiler birbirimizi geliştirir, birbirimize değer ekler, bizi zenginleştirir, bizi kendimizi dünyamızı ortaya çıkartır. Karsinda ki insan senin dünyana ve geleceğine uygun biri değil. Seni körelten, seni susturan kimse bir değerin olamaz. Biz birbirimizin sesini duymak için varız. Birbirimize destek olmak, birbirimizin hedeflerini, hayallerini ortaya çıkarmak, geliştirmek çoğaltmak için varız. Seni dinlemeyen kimse senin olamaz. Seninle o ilişkiyi kuramaz ve kuramamış. Senin reddedildiğini hissettiğin bir dünya hiç bir mutluluğu şimdi ve yarın asla sağlayamaz.
- 5 ay
Bunca zaman kendini ifade etmek, anlatmak için gösterdiğin çabaya üzüldüm. Halbu ki karşı taraf size uygun olsaydı bu kadar çabayı birlikte çok daha farklı ve beraber geçirdiğiniz güzel anı ve paylaşımlara yöneltebilirdiniz. Bazen böyledir, anlaşıldığımızı hissetmediğimiz ilişkilere denk geliriz. Veya onu tanırken bir süre sonra onun bize göre olmadığını tanırız. Bu kimsenin suçu değil, sizin suçunuz da değil. İnsanları böyle tanıyoruz. Olaylar karşısında tanıyoruz. Zamanla değişirken yeniden tanıyoruz, tanımaya devam ettikçe onu tanıyoruz ve anlıyoruz. Bu dinamik bir süreç. Bir insana zanan ayırmadan onu göremezdik. Bize göre olup olmadığı hep belli aşamalarla ortaya çıkıyor. O nedenle lütfen kendinizi üzmeyin. Birbirini anlayabilen ve bunu seven binlerce harika insanın arasına katılın ve yeni eşinizi tekrar tanımaya çalışın. Dünyada ki en önemli şey eş seçimi. Eşimizi doğru seçmek zorundayız. Bu sorumluluk tümüyle bize ait. Birbirimizi doğru seçelim. Bu geleceğimizi, hayatımızı her şeyimizi etkileyen en önemli kararlarımızdan biri.
Soran5 ayTekrardan muhteşem yazmışsınız bin kere okunur. Çok güzel özetlemişsiniz. Aile tanışmasından önce böyle değildi, ailesine yine bağlıydı ama işler ciddiye binince bu bağlılık oranı x100 kat arttı ve rahatsız edecek seviyeye ulaştı. Bu çocukla ben hiç kendim gibi olamadım. Zaman ilerledikçe kıskançlıkları da artmıştı. Göz ardı ettim çok fedakarlığım oldu. Annem hiç onaylamamıştı zor ikna etmiştim, tanışmadan sonra iyi ki tanışmışız yoksa anlayamazdık dedi. Çocuğun annesi hiç çekinmeden anneme diğer gelinini kötülemiş böyle bir şey olabilir mi? Üstelik o gelini çok iyi kalpli biri. Duyunca şok oldum. Bana neler yapar allah bilir. Sevgilimle birkaç tartışma yaşayınca bunu söylemiştim bana verdiği cevap annem demez öyle şey yapmaz öyle şey sen yanlış anlamışsınız oldu. Başka zaman da annem seni çok seviyor ama sen annemi kötülüyorsun kötü kalplisin dedi harbiden komik. Annesine körü körüne bağlı biri objektif bakamıyor. Ben bu tarz olayları tanışma olmasa göremezdim. Yarın bir gün annesiyle tartışsam haklı olsam da susmam gerekecek çünkü beni asla savunmaz ve bizim aramız kötü olur.
- 5 ay
Yazdıklarımın faydalı olmasına, içinize dokunabiliyor olmasına çok sevindim. Evet insanları belli olaylara koşullara ve durumlara göre tanıyoruz. Tanımak böyle gerçekten. Yaşamadan, durduğumuz yerde gerçekleşmiyor. O yuzden şu sözler gercekten boşa değil. Bazı insanlar birbirlerini tanımaya başladıktan ilk günden beri hep mutlular. Ve birbirlerini gerçekten hep ilgiyle karşılıyor, onaylıyor ve destekliyorlar. Bu ancak iki yetişkin insanın karşılıklı deneyimleyebileceği ilişkilerde mümkün. Siz yetişkin bir insan olmayı başarmışsınız. Kendi ailenizi kurmak için, anne ve babanızı aşarak kararlarınızı kabul ettirme sorumluluğunu üstlenen adımlar atabilmişsiniz. Karşı taraf ise sizin yanınızda durmak yerine, sığınağına kaçmayı kendisine güvenli bulmuş. Oysa güvenli olan yer sizin yanınız. Sizin cesaretiniz, sizin duruşunuz, sizin var oluşunuz bu ilişkinin gerçek güven kaynağı. Karşı tarafta sizin gibi yetişkin bir birey olsaydı, eşinin kadının yanında onun mücadelesinin ortağı olurdu. İnsanlar birbirlerini işte böyle tanır. Ben seninle bu yolda ilerlerim ama sen de bu yolda kendi yolumuzda benimle ilerler misin? Karşı taraf, bunu yapamıyor görüyorsunuz. Başkalarını değiştiremeyiz. Ama bu yolu kimlerle nasıl yürüyebileceğimizi seçebiliriz. Karşınızda ki insan, sizin duygusal ve bilişsel yeteneklerinize uygun biri değil. Karşılığınız olan bir yetişkin değil. Sizi kendisine hizmetçi gibi görüyor ama aslında onun eşi değil, ebeveyni rolünde olmanızı bekliyor. Kendisine ve bağımlılıklarına bakım veren bir anne. Eşinizin değil, çocuğunuzun ancak koşulsuz seveni ve değer vereni olabilirsiniz. İkinci bir başkasının sağlayanı, dindiricisi, gidericisi olamazsınız. Bütün yetişkin ilişkileri belli sınırlar çerçevesinde kurulur. Kimse için hiç bir şeye, daha iyi olur ümidiyle katlanamazsınız. İlişkilerimizin ne olursa olsun sınırları vardır ve asla koşulsuz değildir.
- 5 ay
Eğer sınır koymazsanız, yanınızda olması gereken; sizin denginiz olaması gereken kişi, bir bakmışsınız uzağınızda ve çok gerinizde bir gün arkada kalakalmış. Sağladığınız konfor, onu sanki eli kolu tutmayan, ruhu körelmiş yatalak bir hasta yapmış. Bunun farkında olan yetişkin insanlar, o nedenle sorumluluklar üstlenir. Eşlerine yük değil, destek olur. Birbirlerini karşılar, duygusal sorumluluklarını bilir, üstlenir. Yani ilişkilerinin dengede durmasını sağlarlar. Aldığı değerin karşılığını geri sağlar, çoğaltır, pekiştirir geri verirler. Verimlidir yani.. Ve bu bir yetenektir. Bu yetenek insanın içinde olması gerekir ki beraber geliştirebilelim. Bu nedenle denir ya, insanın mayasına bakalım, toprağına bakalım, özü nedir bunu bir tanıyalım. Çünkü toprağı iyi olmayan bir bahçeye ne erkek ekelim, nasıl sularsak sulayalım besleyemez o toprak bu çiçeği, çıkmaz yeşermez bazılarının içinden hiç bir şey.
Soran5 aySınırlarımı hep çizerdim ama ayrılmakla bir nevi tehdit ederdi. Yapmazsan ben yokum tarzı. Sevdiğim için de kabul ediyordum fakat ailesine karşı mesafeli durmamı asla onaylamaz. Benimle kavga eder durur. Misal biz ayrılmıştık yegeni hastaneye gitmiş hemen diyor ki istersen ablamı ara geçmiş olsun de. Ayrıldığımız için üstelik kendi ayrılmıştı ben komple sildim hepsini. Ayrıyız ne munasebet ailesini arayacağım. Sırf hayır dedim diye bana kızmaya başladı ablam sana naptı da aramıyorsun bilmem ne. Tamam da ayrıyız biz? Cidden insanı delirtiyor sürekli ailesine iteleyip duruyor beni
- 5 ay
Bu durum korkunçmuş. Sağlıklı şekilde ayrılamıyor. Zihninde bir şeylerin başlangıcı ve sonu olabileceği kavramları gelişmemiş. Bu, davranışlarının sonuçlarını üstlenemeyen insanlarda gözlenen bir durum. Ben her istediğimi yaparım ama sana gelince benim kurallarım geçerli. Kuralları sadece ben yazarım. Ve kendi çıkarlarıma göre her şeyi kendi lehime değiştirebilirim. Bu narsistik bir kişiliğin özelliği. Bu durum, karşı tarafın sağlıklı bağlar kuramayacağını gösteriyor. Çünkü yapışıyor. Yani sizi ayrı bir birey olarak tanımlayamıyor. Evet bu her şeyi açıklıyor. O sizi gerçekten hiç bir zaman almayacak ve tanıyamayacak. Sizin kim olduğunuzun ve nasıl hissettiğinizin onun açısından hiç bir önemi yok. O halde zaten empati kuramıyor da diyebilirim. Sahip olduğu davranışlarının tamamı kendi kaygılarının dindirilmesi için sıraladığı istekler. Bu ilişkide siz diye bir şey yoksunuz. Sadece o var. O ve onun gidermeye çalıştığı diğer her şey var.
- 5 ay
Bu bazı noktalarda tehlikelidir. Çünkü sağlıklı bir bırakmayı başaramıyor. Bizler, birbirimizi bu ilişkide iyi hissettiğimiz sürece tanımaya devam ederiz. Ama tüm ilişkilerin birer sonu vardır. Duyguların bitebilir. İsteklerin azalabilir, değişebilir. Veya bu ilişkide artık yapabileceklerinin bir sonu gelmiştir. Bu ilişki nasıl iki kişinin onayı ile başlamışsa, taraflardan birinin ayrılmasıyla birlikte sonlanabilir. Her şeyin sonu vardır. Bitiremeyeceğiniz şeylere başlamayın denir. Bir ilişki insanın her şeyi olamaz. Bir ilişkisi olmadan da insanlar son derece mutlu, sağlıklı ve kendisini gerçekleştirecek fırsatlar ortaya çıkararak yaşayabilir. Yani ilişkiler bizim için olmazsa olmaz değildir. Ve bitebilirler. Bunu hepimiz kabul ederiz. Bunu kabul ederek birbirimizi tanırız. Bunu kabul ederek bu yolu bir süre birlikte yürürüz. Kişilik gelişimini tamamlamamış ve benlik bilinci gelişmemiş insanlar bu durumu kabul edemezler. Ve bir şekilde sürdürmenin yollarını ararlar. Bu tür insanlar biten bir şeye tepki olarak genelde hiç bir şey olmamış gibi devam etmeyi seçerler. İnkar, kabullenmeme ve yok sayma savunma mekanizmalarını kullanırlar. İşte bu nedenle aranızda ne gerçek bir bağ kurulabilir ne de tam bir ayrılık yaşanabilir. 5 yaşında bir çocuğunuz olduğunu düşünün. Size yapışmış. Bırakmıyor. 12 yaşına gelene kadarda bırakmayacak. Ama sorun şu ki, bu tür kişiler hiç büyüyemiyor ve hep 5 yaş seviyesinde saplanmış kalıyorlar.
Soran5 ayKendisine defalarca dedim. Beni birey olarak değil resmen kukla görüyor. Ama tabii verdiği cevap inkar. İlişkiyi yönetmeye calısıyor sebebi ise annesi onu yönetiyor ondan alışmış bana yapmaya calısıyor. Ben de baskınım ama sırf tartışmayalım diye alttan alan hep ben oluyorum. Mesela tartışırız ufak şeyden kalbimi kırar benden ayrılır. Sonra geri gelip özür dileyip af dilemesi gerekirken hala beni suçlamaya devam eder çok tuhaf cidden psikolojimi mahvetti
- 5 ay
Evet bu tarz bir ilişkide sizin hayırlarınız var olamaz. Sizin hayırlarınız onun benliği için birer tehdittir. Çünkü o kaygılarını dindirmek için zaten sizinledir. Siz onun bakıcısısınız. Siz nasıl ona karşı bir yol çizebilirsiniz. Bu onun açısından kabul edilemez bir tehdittir ve sonlandırılmalıdır. Bu nedenle ceza alabilir veya suçlanabilirsiniz. Ve sonrasında hiç bir şey olmamış gibi devam ettirmeye çalıştığını görebilirsiniz. Bu tür davranışlar birer kalıp gibidir. Bu döngünün dışında bir duygulanım ondan bekleyemezsiniz. Onu artık tanıyorsunuz. O bu döngü içerisine sizi kendinizden şüphe etmenize neden olarak, kendinize olan güveni sarsarak, sizi kısıtlayarak ve körelterek kendi dünyasına çekmeye zorlayacak. Zaten sorunlu, kişilik gelişimi bozulmuş, kişilik bozukluğu geliştirmiş olan insanların tamamı aynı kalıpları tekrar eder. Daha farklı bir yapı gözlemlemeyiz.
Soran5 ayOna da sağlıklı olmadığını söyledim zaten. Verdiği cevap asıl sen değilsin çocuksun gibi üste çıkıyor. Asla kabul etmiyordu. dediğiniz gibi başka duygular beklenmez ondan
- 5 ay
Siz sınırlarınızı belirlediğinizde sizi ayrılmakla tehdit etmesi de bir felaket. Bu açıkça karşı tarafın sınır ihlalidir. Sadece buradan yola çıkarak karşı tarafın narsistik bir kişiliğe sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ne olursa olsun sınırlar her şeydir. karşı tarafın her zaman, her şartta onayının olup olmadığını, uygun görüp görmediğini, nasıl hissettiğini anlamak gerekir. Sadece benlik bilinci gelişmeyen, nesne farkındalığı olmayan, sizi birey olarak göremeyen kişiler buna dikkat edemezler. Sınırlarınızı reddeden biriyle kimsenin beraber olmaması gerektiğini çok açıkça söyleyebilirim. Bütün kapılar karşı tarafın, bağımlı kişilik yapısına sahip, manipülatif bir narsist olduğu yönüne çıkartıyor. İlişkisi sonlandırmakla tehdit edebilmek, tam da sizi ancak reddeden, sizin siz olarak görmeyi istemeyen birinin yapabileceği bir yöntem. Sizi bunca sürece katlanmanızı sağlayan tek şeyin sahip olduğunuz vicdanınız olduğunu görüyorum. Ancak karşı tarafın size veya başkalarına karşı bir vicdan ve sorumluluk değerleri taşımıyor. Aksine tüm bunları manipüle ederek kullanıyor. Bu sorunlu yapıyı tamamen bitirmeniz belki de çok yerinde olacak. Siz onun hasta bakıcısı değilsiniz. Ve bunun için maaşta almayacak, katlandıklarınıdan dolayı da kimse tarafından ödüllendirilmeyeceksiniz. Verdiğiniz ve devam ettiğiniz her şeyin kendinizden bir değer çaldığını, sizi eksilttiğini ve sağlıklı ilişkilere bir adım daha uzaklaştırdığını söyleyebilirim. Genelde insanlar bazı şeyleri çok uzatırlar. Ve sonunda iyi olabilecek seçenekleri de kalmaz. Her şeyleri içlerinde tükenir, kronik şekilde yine benzer kişilerle yanyana gelmiş bulurlar kendilerini. Bitirin ve her şeyden arının.
Soran5 ayMaalesef öyle dedikleriniz çok doğru ve benim için hiçbir çabası yok ama ona sorsak benim hiç çabam yok.
- 5 ay
Bu durum tipik bir manipülatif insan davranışıdır. Bu tür rahatsız kişilerin sergilediği tipik bir davranıştır. Kendilerine asla toz kondurmazlar. Kendilerini asla düzeltme gereği duymazlar. Daima sizi, sizin davranışlarınızı suçlarlar. Her şeyin sebebi siz olursunuz. Sizi suçlarlar. Bu tür bir durumu tespit ettiğiniz an o kişiden uzaklaşmalısınız. Çünkü bu gerçekten hiç değişmez. Daima aynılardır. Lütfen onunla ilişkinizi bitirin. Bitirmek için ona bir şey ifade etmeniz ya da kanıtlamanız dahi yersizdir. Bitirin silin ve bir daha görüşmeyin. Tüm iletişim bağlantılarını kesin ve artık onu daima yok sayın. Onunla konuşmayın veya onu dinlemeyin ya da ona kendinizi ifade etmeye çalışmayın. Unutmayın tamamını ve tüm davranışlarınızı manipüle edecektir. Hayatınızdan çıktı olarak kabul edin ve bitsin. Hepsi bu kadar.
Soran5 ayZaten iletişimde değilim hayatımda yok ve benden ayrılan kişi de kendisiydi. Bunca zamanı hiçe sayan biri. Nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum büyük yetenek
- 5 ay
Kurtulmuş olmanıza sevindim. Bu gibilerin bağımlı bir dünyası vardır. Sizi tanımaya anlamaya ve dinlemeye ayıracak bir zihinleri olmaz. Nesne devamlılığı onlarda gelişmemiştir. Onlar kendi istek, ihtiyaç ve kaygıları doğrultusunda hareket eder. Verdiğiniz hiç bir değerin karşılığı onlarda bulunmaz. Bundan sonra sizin için sağlıklı olan diğer adaylara şans verebilir ve onlara zaman ayırabilirsiniz. Buradan daha fazla yorum yazamam iyi günler.
5 ay
Annesiyle evlensin. Öyle isteyen kiz da babasiyla.
01 Yorumla- 5 ay
En mantıklı yorum
Aile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. kendim aileci biri olarak söylüyorum bu çocuktan bir seviim olmaz
sana şöyle ol böyle ol diye bi cümle kuramaz beğenmiyorsa uymuyorsan ailesine sg olur gider seni onlara uydurmaya çalışamaz.
kısaca sana birey olarak saygı duymuyor sen sadece bi aksesuarsın ona göre.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tövbe estağfurullah, inna sabirin. Vallahi bazen sinir katsayım boyumu da aşıyor, ki baya da uzunum hani. Ulannn, bak ulan diyorum. Kibar kibar... Ailesinin mi koynuna girecek bu kızcağız da "illaağğ aılımm gıbımm oıll" diyor. O tipsiz sıfatına sen bakıyorsun diye kurbanlar adaması lazım bunların, bir de gelmiş emirler veriyor. Hayırdır yani, o kim pardon da 😂😂
00 Yorumla
5 ayO seni değil ailesine uygun birini istiyo çünkü dha önce sevmiş ve ya anlayamamış ya da aldatılmış ya da kendi aldatmış bitirmiş şimdi. mantik evliliği istiyo muhtemelen sende üzüleceksin kısıtlamak kalıba girmeye çalışmak kadar saçma ve kötüsü yok pskolojin bozulur düşünsene sen ergenken anne baban bunu verelim ya yetiştirme yurduna olmamış bu dese olur mu seni olduğu gibi kabul eden insanı seç askito
00 Yorumla
5 ayBunu halen sorguluyor musun ya onun istediği gibi olacaksın ya da yoluna bakacaksın, unutma onun istediği gibi asla olmazsın çünkü her zaman memnuniyettiz her zaman söylenecek, böyle mutsuz bir hayatı istiyorsan evlen, seni olduğun gibi evliliği iki kişi olarak gören değerini bilen biriyle de olmak istiyorsan ayrıl.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBabam da böyle bi adamdı dürüst olmak gerekirse ve annem onunla evlendiğinden beri gram değişmedi hala böyle. Sanki biz ikinci ailesiymişiz gibi hep kilometrelerce uzakta olan ailesine yakarıp yaşıyor. Annemin de burnundan döktü kadın ne çileler çekti kazandığı parayı bile bize değil o ailesine harcıyor hediyeler alıyor babam. Her neyse gerçekten yapma bu hatayı. Aşık da olsanız yapma çünkü böyle adamlar olgunluğa erişememişler ve erişemiyorlar. 70’lerinde de aynılar
13 Yorumla- 5 ay
Ağzına sağlık. Bu tür olgunlaşamamış, önceliğinin kimler olduğuna karar verememiş adamların evlenmeye hakkı olmadığını düşünüyorum doğrusu. Çünkü hem eşlerine hem de çocuklarına sıkıntı yaşatıyorlar bir ömür. Kadınların çok dikkatli olmaları ve gerçekten bu tür erkeklerden uzak durmaları gerekiyor.
Cevap sahibi5 ay@YağızMert ağzına sağlık aynen öyle bi aile kurmak evlenmek isteyen varsa kendi anne babasına kör kütük süt çocuğu gibi bağlı kalmamalı kimse ne kadın ne de erkek
Öyle biriyle evlenmem kimse göre kendimi değiştirmem törpülenicek durumlarım varsa törpülerim lakin sırf ailesi nin gözüne girmek için ya da beni sevsinler diye olmadıgım biri gibi davranmaya calısmam
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
5 aySende ona bunu söyle ailen senin yanında sadece 1 müddet hayatında olur ondan sonra tek başına olduğunda birlikte olduğun kişiden kime göre olmasını isteycen.. bunu bir düşün.. sonra benimle öyle konuş.
00 Yorumla
5 ayEvet çok saçma, ben neden onun ailesine göre olayım? Ben ve eşim çok farklı kültürlerde büyüdük ve ailesi çok farklı şeyler istiyor mesela her gün arayan gelin bir şey kötüyse hayır iyi demesi gereken bir gelin, ama ben yapmıyorum ve eşime söyleniyorlar. Eşiminde verdiği cevap istemiyorsa yapmaz ben onu zorlamam deyip köşeye çekiliyor ne bana yansıtıyor ne kızıyor aksine hak da veriyor
00 Yorumlaboş ver kusura bakma ama o isten bir şey olmaz sen şimdiden bundan şikayetçi o da senin rahatsızlığına kulaklarını tikiyorsa o isten ilerde de hayır gelmez balık baştan kokar demişler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
5 aySana net söylemiş. Bana ve yasantima göre ol. Olamıyorsan da yolunu ayır demek istemiş. Sen inirtamda yapamazsın. Pişman olmamak için yol yakinken dön.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayAilesini sevmek ayrı bağımlı olmak ayrı bu resmen bağımlı koşarak kaç bacım yoksa hayatını mafedersin. Dengeyi sağlayamayan adamdan adam olmaz o kendine eş değil ailesine kukla arıyor. Ailesinin eteğinden çıkamayan adamda evlilik bilinci yoktur.
02 Yorumla
Soran5 ayBu çocuk bağımlı. Alkol bağımlısı biri nasıl kötüyse bu da aynı hiç farkı yok. Daha sevgiliyken bezdim şimdi böyle yapan evlenince beni diplerinden ayırtmaz. Yeğeni hastalanıyor ablamı ara geçmiş olsun de, bir ürün atıyorum uygun fiyata düştü alsınlar evlerine diye ablama at diyor yahu ablanlarla niye muhatap olayım sürekli bıktım. Çok samimiyet çok kavga getirir. Mesafe yok sıfırr. Ailemi benden çok sev diyor tek bu mu? Annesinin yanlıs davranısını söyledim ki yanlış. Annem demez öyle sey yapmaz oyle sey diyor asla toz kondurmuyor uln senın annen melek mi? Objektif bakmıyor insan o da yanlısı hatası olabilir kabul etmiyor laf anlatamıyorum ona. Sırf annesinin yanlısını dedim diye evirip cevirip anneme laf ediyosun diye laf sokuyo bana sen seytansın bile dedi şaka gibi. İşine gelince de çok iyi kalpli meleğim ama.
Soran5 ayHa bir de şu var kendime kıyafet alıcam misal kaban falan ona atıyorum nasıl diye bana diyor ki ablama at sana yardımcı olsun ulan ablan reyon gorevlisi mi? Bak eskiden de kendime alırken kararsız kalır ona atardım kolye küpe çanta hangisini alayım diye o seçerdi bu diye senelerce böyle oldu. Ama işler ilerleyince her haltta ailesiyle muhatap etmeye calısıyor öyle boguldum ki. Ya senin ablan annenle ne konuscam sürekli. Harbi doldum taştım sinirden. Sanki ailesiyle evleniyorum
Sakın sakın evlenme. Sonuçta bu seninle evlencek aile kuracak sevdiği için. Ailesi için değil. Sakın diyorum. Yoksa sonu pişmanlık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çocuk gibi atiyrılıyorsa, yapılacak şey belli, sende ondan ayrılacaksın. Ama tamamen ve her yerden engelleyeceksin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayOna göre şekil almak istiyorsan sen bilirsin ama bence o ailesinden ayrışmayı öğrensin, yok kendisi de bizzat ailesi gibi düşünüyorsa kendi gibi düşünen bir eş adayı bulsun bence.
bu uzun vadede sizi yorabilir ve üzebilir00 Yorumla
5 aySakın evlenme hayatın kararır psikolojin bozulur aklını başına al evlenince düzelir deme öyle bir şey yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
5 aySokarım ailene derim.. Sen aile kurmuyor musun neden imitasyon olagım
10 Yorumla Sende bırak zincirini gitsin ne diye tutuyorsun halen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 5 ayAdam o konuda haklı. Genelde aile nasılsa çocuk da öyle oluyor
10 Yorumla “Ailem gibiyim” lafı masum duruyo ama tercümesi şu- Ben değişmem sen şekil al buna uymazsan da suçlu sensin- Fedakarlıklarını görmemesi tesadüf değil işine gelmiyor. Görse sorumluluk alması gerekecek. Kısaca ondan bi cacık olmaz.
11 Yorumla
Soran5 ayHaklısınız ve bana sorumluluk sahibi değilsin diyor komedi cidden
5 ayKimse kimseyi bir kalıba sokamaz. Uygun kişiyle birlikte olmak çözüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 739 cevap paylaştı. Sende bir ailesin başkaları sana göre olacak
00 Yorumla
5 ayÇoooooook berbat biridir uzak dur. Aşiri derecede yıpratır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBence ayrıl. Böyle insanla evlenilmez. O ne demek kızım sende deseydin ki benim babam beni böyle yetiştirmedi deseydin hadi bak işine ikile. Uzaaaaaaa hsjsjsjdjd bunu deseydin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı.
5 ayAyrıl. SaIak mısın da çekiyorsun? Başına bela mı istiyorsun. Öyle adamdan hayır mı gelir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı. Yol yakında ayrılabilirsin sonuçta ailesiyle evlenmiyorsun sonradan ailesiyle evlenmicen
00 Yorumla
5 ayBen bile kendi aileme tahammul edemiyorum
Başkasına asla asla asla
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı. Balık baştan kokar derler bak kendini belli etmiş.
00 Yorumla
5 ayTek bir kalıba sokmaya çalışan gerçekten sevmiyordur, ayrıl gitsin.
00 YorumlaSen neden buna katlanıyorsun kendine sorman gereken soru bu ne desek vazgeçmicen çünkü
00 YorumlaSürekli kalıba sokmaya çalışam bi insanla olmaz.. zor bi süreçten geçersin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 938 cevap paylaştı.
5 ayAyni olduğum gibi kabul edemeyen biriyle olmak evet saöma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayAile gerçekten önemli bende bundan yıllar önce kız arkadaşımdan ayrıldık ama iyi ki tanımışım onu diyorum benim için de bir hayat tecrübesi oldu
00 Yorumla
5 ayYani aileme göre ol derken onların örf adetlerine göre mi yoksa ne isterlerse yapmalarına mı onu söylemesi lazım eğer bu durumdan canın sıkılıyorsa hiç uzatmadan ayrıl değmez inan basında kendilerini belli ediyorlar
00 Yorumla
5 ayEvet, saçma. Çünkü evleneceğin kişi ailesi değil, sensin. Sürekli “aileme göre ol” demek, seni şekillendirmeye çalışmak demek. Bu da zamanla seni yorar, kendin olmaktan uzaklaştırır. Evlilik, iki kişi arasında uyumla olur, dayatmayla değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aySeninle evlenince ailen ben olacağım aptalllll de.
00 Yorumlabence o ailesine gore bi kiz bulsun. Baskasini bir kaliba sokmaya calismasin. Sen de kendine birazcik kiymet veriyorsan sana olmayan ayakkabiyi giymeye calismazsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayBenimki de ailesinin sözüyle benden ayrıldı onu kandırıyormuşum anası delirmiş
00 Yorumla
5 ayAileciliğinde bir sınırı var ŞÖYLE OL BÖYLE OL DEMEK HADDİ AŞMAKTIR BU KİŞİSEL ALANA KARIŞMAYA GİRER
00 Yorumla
5 ayBir erkek 1 yılda kendi istediği kalıp sokup 2 çocuk annesi kadını nişan yaptı kadın sosyal medya hic paylaşmıyor..
00 YorumlaEvlilik de kişi ler ailesın den kopmamıs sa, sorun var demekdır evlendın senın acilen eşim çocuğun dur anne baba artık yok dur işin zor arkadaş
00 Yorumla
5 ayNe münasebet ya gelip burada sormana bile gerek yok ayrıl kendine göre pardon ailesine göre birini bulsun.. ailesi alıcak koynuna heralde🙄
00 Yorumla
5 ayevet saçma yol yakınken uzaklaş, eğer çok öyle birisini istiyorsa öyle birisini bulsun birisini değiştirmek 🚩
00 Yorumlakendim aileci biri olarak söylüyorum bu çocuktan bir seviim olmaz
00 YorumlaSen onu oldu gibi kabul ediyorsan Oda seni oldun gibi kabul etmeli yoksa sıkıntı büyük
00 Yorumla
5 ayOnunla hala konuşuyor olmak bile büyük zaman kaybı
01 Yorumla
Soran5 ayKonuşmuyorum ama devamlı yakamda
5 ayKendine eş değil de ailesind gelin arıyor aslında
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
5 ayUlan ne ezik bir erkek bu ya
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. saçma evet. ailesiyle oturabilir çok meraklıysa
00 Yorumla
5 ayYapma hayatın zindan olur o sana eş olmaz
00 Yorumla
5 ayOnu ayrı ailesini ayrı öperim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
5 ayAilesine göre birini bulsun
00 Yorumla
5 aySaçma sakın öyle bir hata yapma.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kendine bir iyilik yap ve tekmeyi vur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
5 ayDemekki kendisine eş değil ailesine hizmetci ario
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
5 ayŞahsen ben yapamazdım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
5 ayAna kuzusu sorun ilişkini gözden geçir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
5 ayBencede sacma.
00 Yorumla Degismeni istiyorsa yol ver gtsn
11 Yorumla
Soran5 ayYapmak istemediğim şeyleri yapmamı bekliyor yapmayınca da ayrılıyor
- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Devamlı "aileme göre ol" diyen biriyle evlenmek saçma değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler