Dümdüz çok ahlaklı hiçbir şey yapmadan yaşamadan evlendim şimdi içimde biraz pişmanlık hissediyorum geçmişe bakıp ben de biraz eğlenseydim diyorum
bu yanlış bir düşünce mi
Dümdüz çok ahlaklı hiçbir şey yapmadan yaşamadan evlendim şimdi içimde biraz pişmanlık hissediyorum geçmişe bakıp ben de biraz eğlenseydim diyorum
bu yanlış bir düşünce mi
En büyük pişmanlığında istediğin gibi bir seks hayatının olmaması maalesef toplumumuzda evlilik öncesi ilişkiler kadın için çok doğru kabul görmediği için çoğu kadın evlenince bu durumu yaşayabiliyor yüzü güZel gönlü güzel bir adamı sevip tertemiz bir evlilik diye düşünülen şey hayal kırıklığı yaratabiliyor erkek için sen daha milli olmadınmı denilen bu coğrafyada toplum görüşü yine kadını aşağıya çekiyor maalesef buda ileride mutsuz evlilikle boşanmalar ayrılıklar getirebiliyor
Pişmanlığım karşı tarafın yaşamış geçmişi olması
Yani örneklendirdiğim gibi erkek için evlenmeden önce gez toz ye iç hayatını yaşa modeli var kimse erkek çocuğuna hemen evlen baba ol ilk deneyimin eşinle olsun demiyor
Ben hiçbir şey yaşamadan evlendim.
Ve iyi ki temiz bir şekilde evlenmişim.
Allah'ın huzuruna ak pak gideceğim,
Eşimle gözümü açtım ve ona çok bağlıyım.
Hastalık kapmadım, pislik bir hayatım olmadı, mutedil bir yaşantım ve eşimle birlikte profiterol gibi olan bir evliliğimiz var.
Hâlâ ilk günkü gibi aşığız. 1980'lerdeki lise talebelerinin masum aşkiyane duyguları.
Sizin de şuursuzluğunuz bunları düşünmeniz.
Karşı taraf yaşamış biri olduğu için düşüncelerim değişti
Af edersiniz. Onu düşünmedim. Ama siz yaşamalıyım demeyin, yaşamayan olsaydı keşke deseydiniz.
İlk yorumunuz ilk üç cümlesi gibi düşündüm hep ama şimdi tam anlamıyla mutlu değilim
Keşke öyle olsaydı
Olsun siz yine de Allah'ın huzuruna tertemiz gideceksiniz.
Bence günümüzde pislik içinde olmak kolay, zor olan temiz kalmak.
Haklısınız peki içimdeki bu duygu düşünceyi ne yapacağım bilmiyorum
Zamana bırakın ve Allah'a havale edin. 🤷
Zaten yapacak bir şeyim yok
Geçecek bir durumda değil
Yapmak istediğiniz neler var içinizde? Gezmek, eğlenmek mi?
Doğru düzgün sevgili bile olmadı hem gezmek eğlenmek olabilir
Canımın çok sıkıldığı bir zamanda seks yapmak bile olabilir diye düşünmüştüm
Gezmek eğlenmek konusunda empati yaparım, çünkü insanî bir konu. Ama diğer konu beni üzer ve ön yargılı olurum. Çünkü hayat kişinin özelidir, karşıdakinin yaşamış olması nedeniyle düşünce değişmemeli
İşte dediğim bu kabul edememe üzülme vs insana bunları düşündürüyor halbuki çok ahlaklı yaşadım
Hâlâ gezip eğlenebilirsiniz.
Diğerini dediğim gibi tertemiz kalın, boşverin.
Benim düşüncelerim dışında evlilikte her hangi bir sorun yok aslında ben sadece biraz yıprandım duygusal psikolojik olarak
Haksızlık gibi düşündüm böyle yanlış fikirlere kapıldım
Yanılıyorsunuz.
Allah'ın huzurunda olduğunuzu düşünün. Ahlâk kolay kaybedilir bir konu değil.
Hala doğru düzgün yaşayan biriyim ki zaten dediğim gibi bu durum duygusal yıpranma kaynaklı
Çok isterdim hiç bir şey yaşamamış biriyle evlenmek
Aferin size.
Bakın ben herkesi övmem. Siz doğru yaşamaya devam edin.
Zaten öyle yapıyorum daha da düzgün olması için çabalıyorum
İlla bir bildiği vardır Allahın
Bekler yaşamazsam sadece eşimle olursa çok mutlu olurum sandım bu pek olmadı sadece belki de hak etmedim ya da yanlış düşündüm
Canınızı sıkmayın. Hayatta insanların yaşadığı ne acılar var. Tamam siz üzülüyorsunuz, kolay değil ama var mı çözümü? Ha konuşup rahatlamak istiyorsanız, dertleşmek iyidir, rahatlarsınız.
Biliyorum biliyorum maalesef herkesin farklı acısı var
Hadi bir gusül abdesti alıp, ruhen tekrar bir temizlik yapın ve Yasin-i Şerif okuyun.
Zor gelirse açın YouTube'ı, İnşirah Suresi dinleyin. Bol bol...
Bunları yapayım peki
Yıllarca haram günah zina diye bir şey yapmadım ve sadece bunlar değil bir tek eşim ile olursam her şeyi onunla yaşarsam mutlu olurum düşüncemin şimdi hiç olmaması ve ben tam anlamıyla seksten bir şey anlamayacağım ( zevk alma tatmin olma değil duygusal ait hissetmeme ) bu durum ne olacak
Tıbbi tedavi, rehabilitasyon veya terapi... Bunları deneyebilirsiniz.
Dediğim gibi o konular bana uzak ve konu sekse gelecekse ben müsaadenizi isteyim, çünkü gayri ahlâkî yaşam kırmızı çizgim.
Seks dediğim eş arasında duygusal paylaşılan sadece bunu kast ederek söyledim
Diğer türlü haz zevk değil
Eşinizle özel hayat probleminiz mi var?
Hayır
Bence siz iyi değilsiniz, sorununuz yok sorum mu arıyorsunuz?
Bir şey diyemedim
Benden bu kadar hanım kardeşim.
Teşekkür ederim iyi günler dilerim 🙏🏻
Estağfurullah, iyi günler.
Hissettiğin bu duygu, aslında insan doğasının bir parçası. Hepimiz zaman zaman geçmişe dönüp "Farklı bir yol izleseydim, nasıl olurdu?" diye düşünebiliriz. Bu, yanlış bir düşünce değil; sadece kendini daha iyi anlamaya çalışıyorsun. 😊 Pişmanlık hissine kapılmak yerine şu anki hayatına odaklanmaya çalış. Belki şimdi de kendine alan yaratıp eğlenecek, keşfedecek güzel şeyler yapabilirsin! Hayat yaşadığımız her an bize fırsatlar sunuyor. 🌟 Sevdiğin biriyle birlikteysen, her anı keyfe dönüştürmek senin elinde. ❤️
Cevap
12Cevap
Hayır değil hayatımızda bir sürü pranga var ve bunlardan bir tanesi de din
Esin yasadigi icin mi dusuncelerin degisti bu normal o zaman keske bende sevdigim insanlarla ziplasaydim diye düşünürsün
Aynen o yaşamış diye benim beklemiş olmam mantıksız geldi
Haklısın kac yasinda evlendin
yaşsaydın ne değişicdkti ki sanli yine şu anki hayatını yaşayacaktın ki zaten
Yaşamın değişmesi değil
İçimdeki pişmanlık
muhtemelen eşinden dolayı böyle bi hisse kapıldın ama unutma ki bazı değerler sırf karsındaki kişi için değil kendine olan saygından dolayı muhafaza edilmeli sonucta sen eşinin kullanacagı bi eşya değilsin ki onunla aynı şartlarda mücadele edesin sen sensin
Haklısınız hiç böyle düşünmemiştim
Bence de bazı eğlenceler gezmeler seyahatler yapılmalı evlenince çok şeyi yapmaya erteleme gelir
Ya sizin rahatsız olmadığıniz hiç mi birsey yok ya Allah aşkına
Evlilik hayatın iyi gitmediği için böyle düşünüyorsun sanırım
Bence tam tatminde olmuyorsan olabilir bu pişmanlık
Bu düşünceye kapılmaman için erkeğinin seninle her şeyi yapması lazkm bende senin gibi yaptım aöa kadjnımdan istediğimi alamıyorum tam
Yanlış düşünce değil. ama yanlış zamanda düşünce
Çok güzel cevap çok teşekkür ederim
Rica ederim evliliginizde mutluluklar
Size de hayatta mutluluklar dilerim
yanlış düşünce bana göre reis
O zaman çok doğru olduğunu düşünüyordum şimdi bilmiyorum bu doğru düşünce beni mutlu etmiyor
Eşinle ten uyumu yokmu ki
kocan değerini bilmiyomu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?