Ben bu tarz davranışlara alışık değilim, o şekilde yetiştirilmedim.
Erkek arkadaşım dün akşamdan sonra (annesi babası o ve ben vardık) en azından kahveleri sen yapabilirdin diye mesaj atmış. Davet edilen misafirden beklemek ne kadar doğru?
Ben bu tarz davranışlara alışık değilim, o şekilde yetiştirilmedim.
Erkek arkadaşım dün akşamdan sonra (annesi babası o ve ben vardık) en azından kahveleri sen yapabilirdin diye mesaj atmış. Davet edilen misafirden beklemek ne kadar doğru?
iyi yapmışsın kendini beğendirmeye çalışıyor gibi mutfakta falan ne işin var. onlara gitmen bile hata aslında. böyle gelen kızları gelin olarak istemezler. kimbilir kimlerin evine gitmiştir bu derler. anası evlenmenizi istemez bence görürsün
Davet ettiler tanışmak için. Gidip gelmem yoksa.
ailenin haberi varmıydı?
Ailesi çağırdı tanışalım kız arkadaşınla diye
gitmemen daha doğru olurdu. ailem den habersiz gelemem diye reddetmeliydin.
bence yakında ayrılır senden.
Haa benim ailem biliyor ya aynı şehirdeyiz zaten
:) iyi o zaman.
sevgiline ailem seninle tanışmak istiyor bize gelirmisin de :)
Ben rahatsız oldum onun söylediğinden
senden sonra eleştirmiş olmalılar seni. ve sevgilin de henüz olgunlaşmamış. bu yaptığın gayet normal ve en doğrusu.
kendini hamarat kız gibi gösterip ortalıkta fıldır fıldır dönen yalaka kızlar gibi olma sakın.
Öyle değilim zaten 😂
Şunu düşünüyorum biz onu davet etsek ailem gönlünü hoş etmek için ellerinden ne gelirse yaparlar baş köşeye oturturlar misafirimiz diye.
sen de misafirdin. utangaç çekingen ve misafir gibi olman normaldi. umursama sen o cahilleri.
bence asıl sen onları değerlendir. bu tavrınızı beğenmedim çok cahilce geldi de. evlenseniz hizmet et isteyecekler cahiller herhalde
İlk kez gördüğüm insanlar sonuçta ne bekliyorlar? Benim 20 yıllık teyzem amcam değil ki kalkayım kahve yapayım iş yapayım? Her şeyin bir adabı var. Oğullarına aynısı yapılsa ne düşünürlerdi, muhtemelen evde kıyamet kopardı. Eh ben de birilerinin çocuğuyum böyle düşününce.
sıkma canını. beğenmedim bu düşüncenizi de.
Bilmiyorum
Bu gerçekten zaman zaman karmaşık bir mesele oluyor. Senin yetiştiğin ortam ve alışkanlıkların bu konuda belirleyici, bu yüzden bu tepkiyi göstermen çok normal. Ama bir de diğer açıdan bakacak olursak; erkek arkadaşın, senin ailesine sıcak ve ilgili davranmanı, biraz da onların gönlünü almanı arzular. Böyle durumlarda bir ortak yol bulmak ilişkinizi güçlendirebilir. 🍵
Misafirliğin sınırları, insanların kültürüne ve anlayışına göre değişir. Eğer kendini rahat hissediyorsan mutfakta minik bir yardımda bulunmak ya da kahve yapmak, sana artı puan kazandıracaktır. Ama bu hiçbir zaman zorunluluk değil! Partnerinle bu tarz beklentiler üzerine açıkça konuşabilirsin ki kimse kırılmadan işleri yoluna koyabilesiniz. 😊 Unutma, anlaşıldığını hissetmek ilişkinin temellerini güçlendirir!💞
Cevap
3Cevap
Çok saçma ne alaka yani. Sen tanışmaya gidiyorsun. Kahve yapman ilk seferde yanlış. Tamam fincanları götür ona bir şey demem. Benimde kız arkadasım ilk geldiğinde oturdu hep. Daha sonraları alıştı o ayrı.
Oturmak doğrusu zaten ben misafir olarak davet edilmişim. Hayatımda ilk kez gördüğüm insanlar oradakiler.
O bizim eve gelse kimse ondan bir şey beklemezdi, aksine onun gönlü hoş olsun diye etrafında fır dönerler
Aynısı bizim evde yaşansa muhtemelen babası bugün kapıya dayanırdı. d
anne babaya saygı gıbı olabılır oyle dusunmek lazım dıger ısler neyse de cay kahveye yardım onlara da aygı duydugun mesajı verır
Ben misafirim, saygıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. O bize gelse annem de babam da baş köşeye oturtur misafir çocuk diye
fark var arada anlatırım senle uzunca konusalımmı?
Fark benim cinsiyetimse boş verin. Bizde misafir baştacıdır çünkü
hayır anlatırım uzunca konusalımmı senle
Yaz buradan uzatma
Doğrudur zamanla samimi olduğunuz zaman yardjm edebilrsin
Ben ederim nezaket diye bir şey var kocaman insanlar bana mı hizmet etsin
Biz onu davet etsek baş köşeye oturturduk misafir diye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?