5 aydır evliyim, eşimin ailesi sürekli eşimi kullanma peşinde. Hala akıllarınca kavrayamadılar evli olduğunu. Kaynanam gelip kendi evi gibi takılıyor evimde gece bazen 1-2 oluyor gidene kadar, kaynım buz dolabını karıştırıyor. Eşimin babasında ehliyet yok ve sürekli eşimin onu biryere götürmesini istiyor. Bir kere bile başbaşa gezmeye gidemedik hep kaynımda dolanıyor peşimize. Bir kere bile laf etmedim asla sesimi çıkarmadım. Kendi kendime “bu da bir süreç ve son bulacak” dedim. Ama hiç öyle durmuyor. Kendi çeyizlerimi bile kullanmıyorum, kayınvalidem özene bözene çeyiz yapmış bana ve onu kullanmamı rica etti. Bende hadi kırmayayım dedim kullandım benimkiler pakette hala ailemin evinde, bizim ev küçük hepsi sığmaz diye almadım.
Kaynanam arada konuşurken “senin çeyizin bile yok” demeye getirdi şakayla karışık. Sinir oldum ama yine ses çıkarmadım. Hamileyim birde çok yorgunum nekadar uyusamda alamıyorum uykumu, kayınvalidem orada burada “bizim gelin hamile ya 12ye kadar uyuyor” diyormuş. Elalemin bunu bilmesine ne gerek var? Uyumamı savunarak söylüyormuş “yoruluyor bedeni” falan diyormuş ama başka insanlar bunu takmıyor sadece uyuduğumu takıyor.
Dananın kuyruğu da dün koptu, benim ailem uzakta yaşıyor, 1-2 haftalığına gidecez yanlarına. Eşimin ailesi ne diyor biliyormusunuz? “Sizin çocuğunuz olacak masraf olacak hep gitmeyin” diyorlar. Dün geceden beri düşünüp düşünüp doluyorum. Ne demek gitmeyin ya biz daha birkere bile gitmedik evlendiğimizden beri. Hep onların dibinde mi duracaz? Birde istiyorum diye bencil ilan ettiler beni.. eşim gidelim dese de ben istememeliymişim hanenin bütçesini düşünmeliymişim.
Tabaklarını da kıracam fincanlarını da yerlebir edecem kendi çeyizimi alacam çocuk doğduğunda da en fazla haftada 1 gösterecem. Yetti artık be
Hırsımı alamıyorum.. daha ne yapmam lazım?
Kaynanam arada konuşurken “senin çeyizin bile yok” demeye getirdi şakayla karışık. Sinir oldum ama yine ses çıkarmadım. Hamileyim birde çok yorgunum nekadar uyusamda alamıyorum uykumu, kayınvalidem orada burada “bizim gelin hamile ya 12ye kadar uyuyor” diyormuş. Elalemin bunu bilmesine ne gerek var? Uyumamı savunarak söylüyormuş “yoruluyor bedeni” falan diyormuş ama başka insanlar bunu takmıyor sadece uyuduğumu takıyor.
Dananın kuyruğu da dün koptu, benim ailem uzakta yaşıyor, 1-2 haftalığına gidecez yanlarına. Eşimin ailesi ne diyor biliyormusunuz? “Sizin çocuğunuz olacak masraf olacak hep gitmeyin” diyorlar. Dün geceden beri düşünüp düşünüp doluyorum. Ne demek gitmeyin ya biz daha birkere bile gitmedik evlendiğimizden beri. Hep onların dibinde mi duracaz? Birde istiyorum diye bencil ilan ettiler beni.. eşim gidelim dese de ben istememeliymişim hanenin bütçesini düşünmeliymişim.
Tabaklarını da kıracam fincanlarını da yerlebir edecem kendi çeyizimi alacam çocuk doğduğunda da en fazla haftada 1 gösterecem. Yetti artık be
Hırsımı alamıyorum.. daha ne yapmam lazım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum hakikaten sabır isteyen bir süreçte gibi görünüyor 🌼, ama duygularını bu kadar yoğun hissetmen çok doğal. Hamilelik, hem fiziksel hem de duygusal bir yük getirir. Bunun üstüne eşinin ailesinin bu kadar müdahil olması seni yıpratmış. Herkes için sınırlar çok önemlidir, ama anladığım kadarıyla bu sınırlar sizde tam oturmamış.
Eşinle sakin bir şekilde konuşup, bu durumu ona net bir şekilde anlatmalısın. Kendi hislerini doğru şekilde ifade etmek çok kıymetli 🧡. Unutma, eşinle bir ekip olduğunuzda bu zorlukların üstesinden gelebilirsiniz. Kayınvaliden, kaynın ya da başkalarıyla problemleri çözmek onunla aranızdaki bu dayanışmaya bağlı.
Geçmek bilmeyen bu müdahaleler seni haklı olarak bunaltmış. Kendine şu soruyu sor: "Mutlu bir yuva için neler yapabilirim ve bunları yaparken hiçbir şeyimi feda etmezsem, bu nasıl olurdu?" Cevabını bulduğunda, eşinle bu çözüm önerisini paylaş. Bütçe konusunu da, ailesine bağımsız bir çift olarak kararlar alabileceğinizi nazikçe ifade edin. Duyulmayan bir ses, gün gelir bağırır... Bunu yaşamamak için duyulmanı sağla! ❤️